Over mezelf: Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels. Liefs Amal.
1 pak zeevruchten uit de diepvries( vers is beter als je dat hebt) 1 pak koolvis uit de diepvries of verse visfilet 1 ui gemalen 1 groene paprika gemalen knoflookpoeder paprikapoeder peper zout 1 visbollion komijnpoeder beetje saffraan olijfolie om bovenstaande in de bakken 1 kleine pak mie voor bestilla
1 pak filodeeg voor loempia's
doe eerst olie in een diepe pan. Doe daar de rest van de ingredienten in muv de mie. Laat het goed garen. Dan als het gaar is . Breid je de mie zoals op de verpakking staat. Ik knip de mie altijd in stukjes. Dan voeg je het toe aan de vis. Goed mengen. dan giet je dit alles in een vergiet om het te laten uitlekken.
Als er geen vocht meer uit komt , dan kun je beginnen met de loempias te vullen. Ik doe altijd een meelpapje om mijn loempias mee dicht te plakken.
1 pak bladerdeeg pot pastasaus plakjes champignon paprikareepjes schijfjes olijven 350 gram gehakt wat je geruld gebakken hebt met een uitje en zout en peper en wat italiaanse kruiden geraspte kaas
-pak een plak bladeerdeeg smeer er wat pastasus op -dan strooi je er royaal wat van het gehaktmengsel op ( ik liet zelf 1 cm aan de zijkant leeg zodat het deeg daar wat hoger zou komen) -dan de rest van de ingredienten erop strooien en als laatste geraspte kaas. _dan bakken in de oven
Appelmsemmen ( met dank aan Noha Tanger voor haar heerlijke recept)
500 gram bloem 3 eetlepels gesmolten boter 1 theelepel verse gist niet te vol 1/2 theelepel zout 1 theelepel bakpoeder 1 zakje vaniliesuiker lauw water om het tot een werkbare deeg te kneden
Vulling:
*100 g boter op kamertemp *100 g suiker + kaneel gemengd
* boter op kamertemp + olie in een kom de msemmen mee uit te leggen *jam naar smaak *3 appels geschild uitgehold en in dikke ringen gesneden met citroensap bedruipen
Maak de deeg met de ingrediënten en laat deze 15 min bedekt rusten. Dan 12 bolletjes vormen en met olie besmeren bedek deze met plastik zodat ze niet uitdrogen . Leg nou 1 voor 1 de bolletjes uit met de olie/boter wees er vooral niet zuinig mee net als gewone msemmen vouwen. Als je hiermee klaart bent dan begin je weer met de 1ste leg die een beetje uit (niet te dun . Druk het uit tot een kleine msemmen.) Leg in het midden een schijf appel. Doe hierin in het midden wat boter met de suiker en kaneel . Druk dan de uiteinden goed in het midden van de appelschijf anders 1x in de oven gaan ze open vul die kuiltje met jam . Laat ze nog 20 minuten rijzen .En bak ze dan op 180 graden. Als ze halfgaar zijn dan besmeer je ze in met eigeel en dan stop je ze weer terug terug in de oven tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen zowel van boven als van onderen. Een maal uit de oven insmeren met wat abrikozenjam voor de glans.
slagroomtaart (met dank aan Noona voor dit heerlijke recept)
8 eieren gesplits 350 gram suiker 380 gram bloem
8 eiwit stijfkloppen 8 eigeel schuimig kloppen met de 350 gram suiker
daarna in 3 delen omstebeurt de bloem en het eiwit door het eigeel mengsel vouwen.
(In drie delen dus:
1. een beetje bloem door het eigeelmengsel 2. een beetje eiwit door het eigeelmengsel 3. een beetje bloem door het eigeelmengsel 4. een beetje eiwit door het eigeelmengsel 5. een beetje bloem door het eigeelmengsel 6. een beetje eiwit door het eigeelmengsel
dan moet je dus klaar zijn met het mengen.)
In het bakblik en in de voorverwarmde oven, 160 graden ongeveer 3 kwartier (net als gewone cake bakken)
Ondertussen neem je een pot rode jam, aardbei of kersen, en doe je dit in een pannetje met ongeveer dezelfde pot gevuld met water en breng je dit aan de kook en daarna op zacht vuur laten pruttelen tot deze wat ingedikt is.
Als de cake is afgekoeld snij je dit doormidden en besprenkel je deze zo goed mogelijk met de siroop die je gemaakt hebt van de jam. hij moet aardig "nat" worden hierdoor.
Indien deze verder goed is afgekoeld kun je deze vullen en versieren met slagroom naar eigen keuze.
voor de slagroom gebruik ik gewoon de goedkoopste en doe daar wat klopfix doorheen zodat de slagroom niet inzakt
Bovenstaande ingrediënten samen mixen en dan gelijkmatig verdelen over de 2 cakeblikken.
Dan een half uur bakken op 150c Dan een half uur op 175c
Lekker met boter besmeren en smakelijk eten.
Dit recept heb ik ook al vaker gemaakt en eventueel kun je de ingrediënten halveren als je er maar 1 wilt maken. Maar je kunt hem eventueel invriezen in de diepvries.
mix de eieren met de suiker en vanilliesuiker goed samen ( tot het schuimig word. Dan doe je er de melk en de olie bij weer goed mixen. Als laatste de meel samen met de bakpoeder. weer goed mixen.
Dan pak je 1/3 deel van het beslag doe hier cacaopoeder bij effe goed mixen weer.
dan bak je een cakevorm die je goed invet en bestuift met meel.
eerst een laag witte beslag dan de cacao beslag en dan weer de witte beslag.
OP 160 graden bakken in de oven.
eenmaal uit de oven wat gesmolten choclade erop besprekenlen en gieten en daarop wat nougatine erop strooien of witte choclade op giten zoals op foto 2
bloem, gist,melk en suiker samen kneden een soepel deeg, voeg de zachte boter als laatste toe. Leg het deeg in een doek en laat dit 15 a 20 minuten rijzen, deeg plat slaan zodat alle lucht er uit is en dan uitrollen en in de ingevette vlaaiplaat leggen.
Kruimels maak je met: - 100 gram boter - 100 gram suiker - 150 gram meel dit mengen en kneden tot losse kruimels.
Vul de deegbodem met custardpudding of banketbakkersroom en strooi er kruimels over.
Je hebt nodig, voor de bak die ik heb gebruikt (grootte van een doorsnee lasagneschaal):
4 grote bekers Creme Fraiche Per beker Creme Fraiche 3 eetlepels suiker Een druppel of twee amandelaroma Witte, melk en pure chocoladerepen Turkse thee biscuitjes met chocoladesmaak
Doe de Creme Fraiche in een mengkom en doe daarbij suiker en de druppels amandelaromo en meng goed samen. Neem vervolgens je schaal en smeer er een laagje Creme Fraiche in en leg daar op naast elkaar de chocolade thee biscuitjes, doe daar weer een laag Creme Fraiche op en werk zo in lagen door en zorg dat je eindigt met een laag Creme Fraiche. Neem vervolgens de stukken chocolade en rasp deze boven op de schaal tot dat de bovenkant geheel bedekt is met witte, melk en pure chocoladerasp. Dek het af en leg het nu in de koelkast neer en laat het minimaal een nacht, liefst nog ietsje langer staan zodat het één zachte en stevige massa wordt. Daarna in snijden en smullen maar..
ei om bladerdeeg te bestijken geraspte kaas om erop te strooien
Meng eerst de vulling bij elkaar. dan pak je 1 velletje bladerdeeg aan de ene helft leg je de vulling en aan de andere kant maak je wat sneetjes met je mes. Maar pas op niet helemaal tot het einde . Dan vouw je het dicht en dan met een vork de zijkanten goed dicht drukken. Allemaal afwerken . Bovenkant bestijken met ei en dan wat geraspte kaas erop en in de oven bakken
2 grote koffiemokken meel 2,5 grote koffiemokken dunne smida 1 eetlepel droge gist 1 eetlepel suiker zout 2 eetlepels zonnebloemolie ongeveer 400 ml lauw water
Bovenstaande kneed je tot een soepel deeg en dat laat je dan even rusten. Dan verdeel je het deeg door 2 en maak je er 2 mooie bollen van. Je drukt ze dan uit met veel dunne smida tot platte broden. Als je wilt dat er veel smida aan de buitenkant blijft ziten dan eerst het brood voor je het uitdrukt nat maken met wat water en dan pas er dunne smida op strooien. Dan laat je het rijzen. dan voorzichtig optillen en in een voorverwarmde makla leggen op een zacht vuurtje en dan bakken. Als de ene kant mooi lichtbruin is omdraaien en deze ook op een zacht pitje laten bakken.
alvast smakelijk eten is heerlijk als het nog warm is met honing en boter en een glaasje naanaa thee
versiering : eitje om de broodjes mee te besmeren voor ze de oven in gaan en amandelschaafsel voor erboven
Kneed van de ingredienten van het deeg een soepel deeg. Als je klaar bent met kneden laten rijzen voor ongeveer 3 kwartier.
Dan pak je het deeg en rol je het uit tot een rechthoek van ongeveer 30 bij 40 cm. De vulling heb je vantevoren samen gemengd.je pakt deze vulling en smeert het boven op je deeg. Dan vouw je het deeg dubbel. Dan reepjes van 1 cm snijden. Dan pak je telkens 2 reepjes die je in elkaar strengelt als een koord. Vorm hier dan een soort bloem van . Leg het neer op een bakplaat en werk zo alle broodjes af. Laat het dan weer 30 minuten rijzen. In de tussentijd kun je je oven voorverwarmen op 200 graden. Als de broodjes gerezen zijn dan bestrijken met ei en er amandelschaafsel op doen en in de oven bakken voor ongeveer 15 minuten .
(Ik heb zelf het recept verdubbeld en de helft in de choclade gedompeld)
Ingrediënten 2 eiwitten 1/2 theelepel bakpoeder (zakje) 100 g suiker 125 g geraspte kokos
Bereiding Oven voorverwarmen op 175 ºC. In schone, vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer schuimig kloppen. Bakpoeder toevoegen en al kloppend met mixer geleidelijk suiker toevoegen. Blijven kloppen tot glanzende, stevige pieken ontstaan. Met spatel kokos luchtig door eiwit scheppen. Met twee dessertlepels van eiwit kleine bergjes scheppen op met bakpapier beklede bakplaat. Koekjes in 10-15 min. lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen en kokoskoekjes op rooster laten afkoelen. Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
Ik heb de helft nog in gesmolten choclade gedompeld voor de helft.
meng bovenstaande ingrediënten. Dan vorm je staafjes van ongeveer 3 cmen heb deze versierd met een amandel. In de oven gebakken op ongeveer 175 graden. Daarna bestrooien met poedersuiker.
De noten roosteren en fijnmalen. dan doe je er eerst de nestlé bij en dan pas doe er de cocos bij.
Even laten staan. In de tussentijd smelt je witte chocolade( ik doe altijd bij de gesmolten chocolade een scheutje olie zodat het blijft glanzen als het opdroogd)
dan pak je een 2 dienbladen die je bedekt met huishoudfolie.
Dan maak je kleine bolletjes en vorm er daarna een soort driehoekje van en dan als een soort windmolentje . En daarna doop je ze in de chocolade en versier ze naar keuze.