Foto
Foto
Over mezelf:
Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals de meeste me kennen. Ik ben moeder van 3 kindjes Yassine,Anwar en Hidaya. Ben woonachtig in Noord midden limburg. Mijn hobby is koken en bakken vandaar deze blog. In juli 2011 heb ik mijn eerste kookboek uitgebracht wat nu verkrijgbaar is bij de meeste boekhandels.  Liefs Amal.
Inhoud blog
  • Cookie kersen toetje
  • Apple crumble dessert
  • gegrilde aubergine met tomaat en mozzarella
  • GOZLEME
  • chocolate peanuts fudge
  • Gegrilde & gemarineerde rode paprikareepjes
  • Gepaneerde gekruide visfilet
  • Gepofte aardappel gevuld met champignonsaus
  • Gepaneerde aubergine plakken
  • Kumpir
  • Bruschetta bolletjes
  • Sinaasappel bavaroise vlaai
  • Mini bountycake
  • dadel vlaai
  • Mediterrane stamppot
  • Amerikaanse pancakes met ahornsiroop
  • Zelfgemaakte raïb
  • Hartige muffins
  • gevulde batbot ( maghmar )met gehakt
  • Courgettekoekjes
  • Gevulde paprika
  • Turkse köfte met groenten ( aubergine/rode paprika/uien)
  • Zelfgemaakte yoghurt
  • Zwitserse room croissantjes
  • Oreo toetjes
  • Borek gevuld met fetakaas en aardappels
  • zelfgemaakte kibbeling
  • Aspergesoep
  • Mini quiches gevuld met aubergine/fetakaas en paprika
  • Börek met amandelen en honing
  • Borek met roomkaas
  • Vegetarische tajine
  • Smurfentaart
  • Couscous salade
  • Tortilla muffins
  • Croissantjes naturel&gevuld met kaas
  • Koffiebroodjes (2)
  • Chocoladebroodjes (2)
  • Aardappelnestjes
  • Zelfgemaakte abrikozensap met oranjebloesem&kaneel
  • Roti pannekoeken
  • Mayonaise
  • Zalm pizza
  • Gehaktbrood
  • Begrir (2)
  • Frikandellenbroodjes
  • Pizza pollo (2)
  • Pizza tonno (2)
  • Turkse linzensoep
  • Gevulde msemmen met la vache qui rit ,ui en paprika
    Zoeken in blog

    Foto
    Laatste commentaren
  • XFGG (카지노 커뮤니티)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dfdfh (스포츠중계)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • gfd (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • hfd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsdsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dssd (고광렬카지노)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • asfsd (히츠벳)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • dsds (지니카지노 사이트)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Different types of Sliding Door (Rakshi)
        op Donuts á la batbot
  • DSD (온카)
        op verschillende Marokkaanse koekjes
  • Foto
    Welkom in de cuisine van OumYassine

    Image and video hosting by TinyPic
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vis loempia's


    vis loempia's

    Ingrediënten vulling

    1 pak zeevruchten uit de diepvries( vers is beter als je dat hebt)
    1 pak koolvis uit de diepvries of verse visfilet
    1 ui gemalen
    1 groene paprika gemalen
    knoflookpoeder
    paprikapoeder
    peper
    zout
    1 visbollion
    komijnpoeder
    beetje saffraan
    olijfolie om bovenstaande in de bakken
    1 kleine pak mie voor bestilla

    1 pak filodeeg voor loempia's


    doe eerst olie in een diepe pan. Doe daar de rest van de ingredienten in muv de mie.
    Laat het goed garen.
    Dan als het gaar is . Breid je de mie zoals op de verpakking staat.
    Ik knip de mie altijd in stukjes.
    Dan voeg je het toe aan de vis. Goed mengen.
    dan giet je dit alles in een vergiet om het te laten uitlekken.

    Als er geen vocht meer uit komt , dan kun je beginnen met de loempias te vullen.
    Ik doe altijd een meelpapje om mijn loempias mee dicht te plakken.

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:overige gerechten
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bladerdeeg pizzatjes


    bladerdeeg pizzatjes

    nodig:

    1 pak bladerdeeg
    pot pastasaus
    plakjes champignon
    paprikareepjes
    schijfjes olijven
    350 gram gehakt wat je geruld gebakken hebt met een uitje en zout en peper en wat italiaanse kruiden
    geraspte kaas


    -pak een plak bladeerdeeg smeer er wat pastasus op
    -dan strooi je er royaal wat van het gehaktmengsel op ( ik liet zelf 1 cm aan de zijkant leeg zodat het deeg daar wat hoger zou komen)
    -dan de rest van de ingredienten erop strooien en als laatste geraspte kaas.
    _dan bakken in de oven

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-msemmen



    Appelmsemmen
    ( met dank aan  Noha Tanger voor haar heerlijke recept)

    500 gram bloem
    3 eetlepels gesmolten boter
    1 theelepel verse gist niet te vol
    1/2 theelepel zout
    1 theelepel bakpoeder
    1 zakje vaniliesuiker
    lauw water om het tot een werkbare deeg te kneden

    Vulling:

    *100 g boter op kamertemp
    *100 g suiker + kaneel gemengd

    * boter op kamertemp + olie in een kom de msemmen mee uit te leggen
    *jam naar smaak
    *3 appels geschild uitgehold en in dikke ringen gesneden met citroensap bedruipen

    Maak de deeg met de ingrediënten  en laat deze 15 min bedekt  rusten.
    Dan 12 bolletjes vormen en met olie besmeren bedek deze met plastik
    zodat ze niet uitdrogen .
    Leg nou 1 voor 1 de bolletjes uit met de olie/boter wees er vooral niet zuinig mee net als gewone msemmen vouwen.
    Als je hiermee klaart bent dan begin je weer met de 1ste leg die een beetje uit (niet te dun . Druk het uit tot een kleine msemmen.) Leg in het midden een schijf appel. Doe hierin in het midden wat boter met de suiker en kaneel .
    Druk dan de uiteinden goed in het midden van de appelschijf anders 1x in de oven gaan ze open vul die kuiltje met jam .
    Laat ze nog 20 minuten rijzen .En bak ze dan op 180 graden.
    Als ze halfgaar zijn dan besmeer je ze in met eigeel en dan stop je ze weer terug terug in de oven tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen zowel van boven als van onderen. Een maal uit de oven insmeren met wat abrikozenjam voor de glans.

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (228)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde msemmen met gehakt




    gevulde msemmen  met gehakt

    recept volgt nog......

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (1397)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.msemmen



    msemmen

    recept volgt nog......

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slagroomtaart


    slagroomtaart 
    (met dank aan Noona voor dit heerlijke recept)

    8 eieren gesplits
    350 gram suiker
    380 gram bloem

    8 eiwit stijfkloppen
    8 eigeel schuimig kloppen met de 350 gram suiker

    daarna in 3 delen omstebeurt de bloem en het eiwit door het eigeel mengsel vouwen.

    (In drie delen dus:

    1. een beetje bloem door het eigeelmengsel
    2. een beetje eiwit door het eigeelmengsel
    3. een beetje bloem door het eigeelmengsel
    4. een beetje eiwit door het eigeelmengsel
    5. een beetje bloem door het eigeelmengsel
    6. een beetje eiwit door het eigeelmengsel

    dan moet je dus klaar zijn met het mengen.)


    In het bakblik en in de voorverwarmde oven, 160 graden ongeveer 3 kwartier (net als gewone cake bakken)

    Ondertussen neem je een pot rode jam, aardbei of kersen, en doe je dit in een pannetje met ongeveer dezelfde pot gevuld met water en breng je dit aan de kook en daarna op zacht vuur laten pruttelen tot deze wat ingedikt is.

    Als de cake is afgekoeld snij je dit doormidden en besprenkel je deze zo goed mogelijk met de siroop die je gemaakt hebt van de jam. hij moet aardig "nat" worden hierdoor.

    Indien deze verder goed is afgekoeld kun je deze vullen en versieren met slagroom naar eigen keuze.

    voor de slagroom gebruik ik gewoon de goedkoopste en doe daar wat klopfix doorheen zodat de slagroom niet inzakt

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelfgemaakte vetvrije peperkoek

    [Afbeelding: 23r8xuc.jpg]

    zelfgemaakte vetvrije peperkoek (ontbijtkoek)

    2 cakeblikken goed invetten en met bloem bestuiven.

    nodig :

    500 gram zelfrijzend bakmeel 
    500 gram donkerbruine basterdsuiker 
    4 eieren
    2 theelepeltjes speculaas oftewel koekkruiden
    2 eetlepels honing
    300 ml water

    Bovenstaande ingrediënten samen mixen en dan gelijkmatig verdelen over de 2 cakeblikken.

    Dan een half uur bakken op 150c
    Dan een half uur op 175c

    Lekker met boter besmeren en smakelijk eten.

    Dit recept heb ik ook al vaker gemaakt en eventueel kun je de ingrediënten halveren als je er maar 1 wilt maken.
    Maar je kunt hem eventueel invriezen in de diepvries.

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zebracake




    Zebracake

    recept volgt nog......

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marmercake




    Marmercake

    3 eieren
    250 gram suiker
    1 vanilliesuiker
    200 ml olie
    200 ml melk
    350 gram bloem
    1 bakpoeder
     3 eetlepels cacaopoeder

    mix de eieren met de suiker en vanilliesuiker goed samen ( tot het schuimig word.
    Dan doe je er de melk en de olie bij weer goed mixen.
    Als laatste de meel samen met de bakpoeder. weer goed mixen.

    Dan pak je 1/3 deel van het beslag doe hier cacaopoeder bij effe goed mixen weer.

    dan bak je een cakevorm die je goed invet en bestuift met meel.

    eerst een laag witte beslag dan de cacao beslag en dan weer de witte beslag.

    OP 160 graden bakken in de oven.

    eenmaal uit de oven wat gesmolten choclade erop besprekenlen en gieten en daarop wat nougatine erop strooien of witte choclade op giten zoals op foto 2

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:gebak
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kruimelvlaai



    kruimelvlaai
    (van 28 cm doorsnee)


    ingredienten deeg:

    300 gram bloem
    20 gram gist
    20 gram suiker
    2,5 dl. melk
    150 gram boter

    bloem, gist,melk en suiker samen kneden een soepel deeg, voeg de zachte boter als laatste toe. Leg het deeg in een doek en laat dit 15 a 20 minuten rijzen,
    deeg plat slaan zodat alle lucht er uit is en dan uitrollen en in de
    ingevette vlaaiplaat leggen.

    Kruimels maak je met:
    - 100 gram boter
    - 100 gram suiker
    - 150 gram meel
    dit mengen en kneden tot losse kruimels.

    Vul de deegbodem met custardpudding of banketbakkersroom en strooi er kruimels over.

    baktijd 20-25 minuten op 225 graden in de oven.

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Taarten/vlaaien met recept
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks gebakje


    Turkse tiramisu  
    (met dank aan  Noor)

    Je hebt nodig, voor de bak die ik heb gebruikt (grootte van een doorsnee lasagneschaal):

    4 grote bekers Creme Fraiche
    Per beker Creme Fraiche 3 eetlepels suiker
    Een druppel of twee amandelaroma
    Witte, melk en pure chocoladerepen
    Turkse thee biscuitjes met chocoladesmaak

    Doe de Creme Fraiche in een mengkom en doe daarbij suiker en de druppels amandelaromo en meng goed samen. Neem vervolgens je schaal en smeer er een laagje Creme Fraiche in en leg daar op naast elkaar de chocolade thee biscuitjes, doe daar weer een laag Creme Fraiche op en werk zo in lagen door en zorg dat je eindigt met een laag Creme Fraiche. Neem vervolgens de stukken chocolade en rasp deze boven op de schaal tot dat de bovenkant geheel bedekt is met witte, melk en pure chocoladerasp. Dek het af en leg het nu in de koelkast neer en laat het minimaal een nacht, liefst nog ietsje langer staan zodat het één zachte en stevige massa wordt. Daarna in snijden en smullen maar..

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:nagerechten
    >> Reageer (5)
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koffiebroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeghapjes gevuld met fetakaas en halal worst


    Bladerdeeghapjes gevuld met fetakaas en halal worst


    nodig:

    pak bladerdeeg
    fetakaas
    halal worst (kasier)
    beetje fijngesneden peterselie
    snufje peper

    ei om bladerdeeg te bestijken
    geraspte kaas om erop te strooien

    Meng eerst de vulling bij elkaar.
    dan pak je 1 velletje bladerdeeg aan de ene helft leg je de vulling en aan de andere kant maak je wat sneetjes met je mes. Maar pas op niet helemaal tot het einde .
    Dan vouw je het dicht en dan met een vork de zijkanten goed dicht drukken.
    Allemaal afwerken . Bovenkant bestijken met ei en dan wat geraspte kaas erop en in de oven bakken

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.batbot


    batbot (voor 2 grote)

    2 grote koffiemokken meel
    2,5 grote koffiemokken dunne smida
    1 eetlepel droge gist
    1 eetlepel suiker
    zout
    2 eetlepels zonnebloemolie
    ongeveer 400 ml lauw water

    Bovenstaande kneed je tot een soepel deeg en dat laat je dan even rusten.
    Dan verdeel je het deeg door 2 en maak je er 2 mooie bollen van.
    Je drukt ze dan uit met veel dunne smida tot platte broden. Als je wilt dat er veel smida aan de buitenkant blijft ziten dan eerst het brood voor je het uitdrukt nat maken met wat water en dan pas er dunne smida op strooien.
    Dan laat je het rijzen.
    dan voorzichtig optillen en in een voorverwarmde makla leggen op een zacht vuurtje en dan bakken. Als de ene kant mooi lichtbruin is omdraaien en deze ook op een zacht pitje laten bakken.

    alvast smakelijk eten is heerlijk als het nog warm is met honing en boter en een glaasje naanaa thee

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:Marokkaanse deegwaren
    >> Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandel twistbroodjes


    Amandel twistbroodjes

    ingrediënten deeg:
    500 gram bloem
    25 gram verse gist
    snufje zout
    60 gram suiker
    theelepel kaneel
    1 ei
    ongeveer 250 ml lauwe melk
    60 gram gesmolten boter

    vulling:
    125 gram amandelspijs
    30 gram zachte boter
    snufje kruidnagel of kaneel

    versiering : eitje om de broodjes mee te besmeren voor ze de oven in gaan en amandelschaafsel voor erboven

    Kneed van de ingredienten van het deeg een soepel deeg.
    Als je klaar bent met kneden laten rijzen voor ongeveer 3 kwartier.

    Dan pak je het deeg en rol je het uit tot een rechthoek van ongeveer 30 bij 40 cm.
    De vulling heb je vantevoren samen gemengd.je pakt deze vulling en smeert het boven op je deeg.
    Dan vouw je het deeg dubbel. Dan reepjes van 1 cm snijden. Dan pak je telkens 2 reepjes die je in elkaar strengelt als een koord. Vorm hier dan een soort bloem van .
    Leg het neer op een bakplaat en werk zo alle broodjes af. Laat het dan weer 30 minuten rijzen.
    In de tussentijd kun je je oven voorverwarmen op 200 graden.
    Als de broodjes gerezen zijn dan bestrijken met ei en er amandelschaafsel op doen en in de oven bakken voor ongeveer 15 minuten .

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:broodjes/deegwaren
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mokh el cheikh




    mokh el cheikh ( met dank aan het recept van Jolinde)


    recept volgt nog.........

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokos koekjes




    kokos koekjes

    (Ik heb zelf het recept verdubbeld en de helft in de choclade gedompeld)

    Ingrediënten
    2 eiwitten 1/2 theelepel bakpoeder (zakje) 100 g suiker 125 g geraspte kokos

    Bereiding
    Oven voorverwarmen op 175 ºC. In schone, vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer schuimig kloppen. Bakpoeder toevoegen en al kloppend met mixer geleidelijk suiker toevoegen. Blijven kloppen tot glanzende, stevige pieken ontstaan. Met spatel kokos luchtig door eiwit scheppen. Met twee dessertlepels van eiwit kleine bergjes scheppen op met bakpapier beklede bakplaat. Koekjes in 10-15 min. lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen en kokoskoekjes op rooster laten afkoelen. Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.

    Ik heb de helft nog in gesmolten choclade gedompeld voor de helft.

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (2081)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.amandelkoekjes




    amandelkoekjes

    500 gram amandelen ( gekookt,gepeld,gemalen)
    1/2 theelepel bakpoeder
    1/2 eetlepel boter
    4 eieren ( waarvan 3 eigeel en 1 heel ei)
    250 gram poedersuiker
    2 eetlepels citroenschil


    voor de sier : hele amandelen

    meng bovenstaande ingrediënten.
    Dan vorm je staafjes van ongeveer 3 cmen heb deze  versierd met een amandel.
    In de oven gebakken op ongeveer 175 graden. Daarna bestrooien met poedersuiker.

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bonbons van amandelen en pindas o.a.




    bonbons van amandelen en pindas o.a.

    250 gram geroosterde amandelen
    250 gram geroosterde pinda's
    100 gram coco's
    1 blikje nestlé melk

    De noten roosteren en fijnmalen. dan doe je er eerst de nestlé bij en dan pas doe er de cocos bij.

    Even laten staan. In de tussentijd smelt je witte chocolade( ik doe altijd bij de gesmolten chocolade een scheutje olie zodat het blijft glanzen als het opdroogd)

    dan pak je een 2 dienbladen die je bedekt met huishoudfolie.

    Dan maak je kleine bolletjes en vorm er daarna een soort driehoekje van en dan als een soort windmolentje .
    En daarna doop je ze in de chocolade en versier ze naar keuze.

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (2)
    19-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verschillende bonbons


    Veschillende Bonbons ( recepten volgen nog)

    19-12-2008 om 00:00 geschreven door OumYassine


    Categorie:koekjes
    >> Reageer (2)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Categorieën
  • broodjes/deegwaren (49)
  • gebak (28)
  • koekjes (31)
  • Marokkaans gerechten (22)
  • Marokkaanse deegwaren (17)
  • nagerechten (7)
  • overige gerechten (37)
  • ramadan (5)
  • salades (6)
  • smoothies/shakes (6)
  • soepen (8)
  • Taarten, cupcakes en koekjes zonder recept.... (59)
  • Taarten/vlaaien met recept (14)

  • Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008

    Foto

    Gastenboek
  • coffeebeanshub
  • wallpaper
  • Me Time Tracksuit
  • Juice Wrld Vest
  • Cyberpunk 2077 Jackie Welles Jacket

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • facebook OumYAssine
  • online vrouwen tijdschrift womanxyz


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!