Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


25-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderd gelukkigen zullen huwelijk prins William bijwonen

Honderd gelukkigen zullen huwelijk prins William bijwonen


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Prins-William.jpg?t=1290010046


Prins William en Kate Middleton, die -mocht U het nog niet weten- op 29 april volgend jaar in Westminster Abbey in Londen gaan trouwen, willen graag de gewone man/vrouw in de straat bij hun sprookjeshuwelijk betrekken. Om in die opzet te slagen, zullen ze honderd willekeurig onder de bevolking gekozen Britten uitnodigen."William en Kate willen dat het Britse volk meer heeft dan gewoon wat straatfeestjes", aldus een bron dicht bij het feestcomité van het Britse paleis. "Ze zijn blij dat hun idee is goedgekeurd. De gelukkigen zullen hun uitnodiging gewoon in de brievenbus terugvinden."


De 'gelukkige honderd' zullen zowel uitgenodigd zijn voor de huwelijksceremonie, waarbij ze naast internationale royals of staatshoofden zoals Barack Obama kunnen zitten, als de receptie achteraf die in Buckingham Palace zou plaatsvinden. Het is nog niet beslist op welke manier die willekeurige gasten zullen gekozen worden.


Ondertussen raakte ook al bekend dat prins Harry de getuige zal zijn van William. "Het zal een bijzonder emotionele dag worden voor zowel Harry als William", vervolgt de koninklijke bron. "Ze zullen ongetwijfeld terugdenken aan hun moeder prinses Diana, die enorm fier op haar zoons zou geweest zijn mocht ze nog hier zijn. Er wordt soms vergeten wat de jongens allemaal al hebben meegemaakt.
William zou nooit een andere getuige dan Harry hebben gekozen.


Normaal gezien kiezen royals twee getuigen, maar het is nog niet duidelijk of William die traditie zal volgen. Als William voor dat idee kiest, wordt dat zo goed als zeker zijn beste vriend Thomas van Straubenzee.
� Reageer (0)
22-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik werkt niet goed

"Griepprik werkt niet goed"


http://img401.imageshack.us/img401/3016/griepprik.jpg


Het griepvaccin dat jaarlijks aan miljoenen Nederlanders wordt gegeven, werkt niet goed. Dat stellen directeur Roel Coutinho van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en viroloog Ab Osterhaus. Bij mensen die vanwege hun leeftijd of gezondheid in aanmerking komen voor de vaccinatie, blijkt de prik het slechtst te werken, zo werd in het tv-programma Zembla gezegd.

Deskundigen weten volgens de makers van Zembla al langer dat het vaccin niet goed werkt. Het is nooit bewezen dat na het vaccineren het aantal sterfgevallen van griep daalt. "Dat het vaccin niet werkt is eigenlijk logisch. Het heeft een goed afweersysteem nodig en die hebben oude of zieke mensen niet", zegt Zembla-woordvoerder Sander Rietveld. Het griepvaccin zou zelfs nadrukkelijk gesponsord zijn door de farmaceutische industrie.
 
Slechte studies
Volgens de Nederlandse hoogleraar innovatie en medische biotechnologie Huub Schellekens bleken studies die op het nut van de griepprik wijzen, zo slecht uitgevoerd, dat ze nauwelijks bruikbaar zijn. "En van die studies die wel bruikbaar waren, luidt de conclusie dat het vaccin eigenlijk niet werkt."
 
In Vlaanderen voert het Vlaams Griepplatform jaarlijks een griepvaccinatiecampagne met steun van de Vlaamse overheid. Vaccinatie wordt aangeraden voor zwangere vrouwen, chronisch zieken en 65-plussers. Ook kinderen jonger dan zes maanden en mensen die in de gezondheidssector werken, gaan volgens het Griepplatform best een prik halen voor de winter.
� Reageer (0)
20-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen praten duidelijker dan mannen

Vrouwen praten duidelijker dan mannen


http://img151.imageshack.us/img151/850/vrouwen.jpgIn tegenstelling tot wat lang gedacht werd praten vrouwen duidelijker dan mannen, dat bewijst een Nederlandse onderzoeker.


Door hun anatomie spreken mannen minder duidelijk. De wetenschapper ontdekte namelijk dat vrouwen de perfecte lichaamsbouw, voornamelijk wat het strottenhoofd betreft, hebben om duidelijk te spreken. Hierdoor kan ze meer verschillende spraakklanken maken. Het strottenhoofd van mannen ligt lager, hierdoor klinken ze wel groter en maken ze meer indruk, maar dit is wel slecht voor hun spraak.
� Reageer (0)
18-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart Belgen vreest ziekte bij toiletbezoek op werk


Kwart Belgen vreest ziekte bij toiletbezoek op werk

Slechts 76 procent van de Belgen wast na een toiletbezoek zijn handen, dat is weinig in vergelijking met andere Europese landen. Verder blijkt uit een enquête dat vier op de tien de wc-ruimte op het werk niet proper vinden.

Nooit naar wc
De Belg neemt het in vergelijking met andere Europeanen niet zo nauw met hygiëne. In Duitsland, Engeland en Finland bijvoorbeeld wast 89 procent van de mensen steeds zijn handen na een toiletbezoek. Slechts een kwart van de Belgische ondervraagden vindt de wc-ruimte op de werkplek altijd proper. 13 procent doet daarom zelden of nooit zijn behoefte op het werk, een kwart probeert dit te vermijden. Bijna de helft bespreekt de toestand van de wc's wel met de collega's, 13 procent geeft hier geen commentaar op. Verder blijkt uit de enquête dat hygiëne primeert bij een toiletbezoek, gevolgd door de aanwezigheid van vloeibare zeep en papieren handdoeken. Daarnaast is een overvolle vuilbak een afknapper. Een kwart van de Belgen vreest een besmettelijke ziekte op te lopen bij een toiletbezoek op het werk, op restaurant is dat 36 procent.

School
De enquête toont ook aan dat de toilethygiëne op school ook beter kan. 66 procent van de ouders is hier ontevreden over, 62 procent zegt dat er vaak geen toiletpapier is, de helft beweert dit over zeep. De enquête werd uitgevoerd door Tork naar aanleiding van Wereldtoiletdag op 19 november.
� Reageer (0)
17-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jetlag tast intelligentie aan

Jetlag tast intelligentie aan

Een jetlag maakt je niet alleen moe en suf, volgens Amerikaanse onderzoekers tast dit ook je intelligentie aan.


Vorsters stelden hamsters bloot aan een gesimuleerde jetlag door de klok elke drie dagen 6 uur door te draaien. Dat is hetzelfde effect als om de drie dagen van New York naar Brussel te vliegen. Daaruit blijkt dat de ideren ongeveer de helft nieuwe neuronen aanmaken in het hersengebied de hippocampus in vergelijking met normale dieren. Ze behaalden ook slechtere scores op leer- en geheugentests. 


Zelfs 28 dagen nadat ze terug een normaal schema volgden, waren bij de hamsters met jetlag nog steeds leer- en geheugenproblemen merkbaar. Het is nog niet duidelijk hoe deze cognitieve problemen opgewekt worden door een jetlag. Dit zou kunnen komen door het slaapverwekkende hormoon melatonine, stress en en verhoogde afsterving van cellen. Deze mogelijke schuldigen moeten nog onderzocht worden.
� Reageer (0)
15-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gen maakt gulzig en veroorzaakt zo obesitas

Gen maakt gulzig en veroorzaakt zo obesitas


http://img51.imageshack.us/img51/5279/obesitas.jpg


Een gen dat eerder al in verband werd gebracht met obesitas maakt dik omdat het de appetijt stimuleert, concluderen vorsers na onderzoek op genetisch gemanipuleerde muizen.


De Britse wetenschappers ontdekten het gen genaamd FTO in 2007, ze brachten toen obesitas voor het eerst in verband met een genetische fout. 14 procent van de Britse bevolking draagt een van de twee varianten dat het risico op obesitas verhoogt. Deze verhogen de kans op obesitas met 70 en op diabetes met 50 procent. Dragers van de twee varianten van FTO wegen gemiddeld 3,18 kilo zwaarder. 49 procent van degenen die slechts één van de twee varianten erfde, heeft 30 procent meer kans op obesitas en 25 procent op diabetes dan personen met twee normale kopieën.


Wetenschappers waren het er nog niet over eens of het gen obesitas daadwerkelijk veroorzaakt of dat het gewoon samen met een andere factor voorkomt.  Maar nieuw onderzoek toonde aan dat FTO echt dik maakt. Muizen die genetisch gemanipuleerd waren met een kopie van dit gen waren gezond, maar ze aten meer en wogen meer dan hun normale evenknieën.


De onderzoekers geloven dat de foute versie van FTO actiever is dan de normale en dat door dit uit te schakelen je het hongergevoel kunt beperken. Dit medicijn zou de neveneffecten van de huidige middelen tegen overgewicht niet hebben. Professor Cox: "Omdat de muizen meer aten, denken we dat de drang bij hen groter is om voedsel op te nemen. Hierdoor stop je niet met eten, zelfs wanneer je op dieet bent. Die drift kan erg sterk zijn, zodat je bij elke maaltijd te veel voeding opneemt."

Dit gen kan verklaren waarom zoveel mensen op dieet falen, onafhankelijk van hoe groot hun voornemen is om gewicht te verliezen. Onderzoeker Chris Church: "Dit is het eerste overtuigende bewijs dat FTO obesitas veroorzaakt. De volgende stap is het mechanisme hierachter te ontdekken, dan kunnen we beginnen met de ontwikkeling van medicatie tegen obesitas."
� Reageer (0)
14-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bloemen in jouw ogenDe afbeelding “http://img403.imageshack.us/img403/8347/johnstonbz6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De bloemen in jouw ogen

dansen in de rode zon
strelen mijn haren
waaiend in de prille avond

 
jouw ranke taille
en wilde geuren
die langs mijn lichaam
trekken naar de top

 
de nacht in fluwelen weelde
jouw adem van liefde
een eeuwige schoonheid
in de diepe nacht.
� Reageer (0)
12-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude schoolvriendin vaak voor het leven

Oude schoolvriendin vaak voor het leven


http://img714.imageshack.us/img714/5379/oudeschoolvriendin.jpg


Gemiddeld hebben we vijf beste vrienden. Eén daarvan zou wel eens een oude schoolvriend of -vriendin kunnen zijn. Vooral vrouwen schijnen nog contact met hun eerste beste vriendin te onderhouden.

Van alle kennissen, rekenen we er vijf tot onze betere vriendenkring, zo blijkt uit een Brits onderzoek. Al zijn dat niet steeds dezelfde, 3 op de 10 vrouwen rekenen wel hun eerste goede vriendin tot hun selectie. Bij mannen is dat aantal minder. Wel zijn vrouwen opvallend selectiever wie ze tot hun vriendenkring rekenen, mannen hebben over het algemeen 1 goede vriend extra in vergelijking met de dames.
� Reageer (0)
10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond eet sponsorgeld van voetbalclub op

Hond eet sponsorgeld van voetbalclub op

Bij de West Seattle Soccer Club zitten ze met de handen in het haar. De hond van de voorzitter heeft namelijk de opbrengst van een benefietactie voor de voetbalploeg opgegeten. Het gaat om omgerekend 220 euro aan cash en 650 euro in cheques. Dat meldt de zender KING-TV.

Enveloppe weg
Voorzitter Bill Fry slaat mea culpa. "Toen ik thuiskwam vond ik een briefje van 50 dollar op mijn oprit. Ik dacht aan een wonderbaarlijke vondst, maar sloeg in paniek toen ik merkte dat de enveloppe met de opbrengst van het benefiet niet meer op de kast lag".

Resten in drol
De voorzitter dacht dat hij inbrekers over de vloer had gekregen. Toen hij stukjes bankbriefjes vond in de uitwerpselen van zijn hond Cosmo, wist hij echter al snel hoe de vork in de steel zat. De vijfjarige labrador had het geld en de cheques naar binnen gespeeld.

Voorzitter Fry zal de opgegeten bankjes uit eigen zak in de clubkas storten. Wat de cheques betreft, hoopt hij dat de gulle sponsors nieuwe zullen uitschrijven.
� Reageer (0)
09-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 kampt met een ochtendhumeur

1 op 2 kampt met een ochtendhumeur


http://img594.imageshack.us/img594/5905/ochtendhumeur.jpgDe ochtendstond heeft niet voor iedereen goud in de mond. 1 op 2 heeft last van een ochtendhumeur. Vooral maandag lijkt een baaldag, zo bewijst een Nederlandse rondvraag.

48 procent van de ondervraagden stapt al eens met het verkeerde been uit bed. Niet iedereen beseft dat, want volgens de partners loopt dat aantal op tot 54 procent. Opvallend is dat vooral de mensen tot 35 jaar s' ochtends slechter geluimd zijn, zo toont de rondvraag door Hero aan.

Maandag
Een specifieke dag waarop dit voorkomt, is er volgens het merendeel niet echt te vinden. Al stellen 2 op 10 ondervraagden wel dat maandag de slechtste dag voor een ochtendhumeur is.

Collega's
Een kwalijk humeur valt ook collega's op. Een derde geeft aan collega's te hebben die niet aan te spreken zijn. De meest voorkomende symptomen zijn, volgens de ondervraagden, chagrijnig zijn, mopperen, nors kijken en niet aanspreekbaar zijn.
� Reageer (0)
08-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 verkiest huwelijksnacht in eigen bed

1 op 2 verkiest huwelijksnacht in eigen bed


http://img560.imageshack.us/img560/8576/huwelijksnacht.jpg


Waar vinden de meeste huwelijksnachten plaats? In eigen bed, zo blijkt uit een Nederlands onderzoek. Een kleiner aantal brengt de liefdesnacht door bij vrienden of op hotel.


De huwelijksnacht als afsluiter van een perfecte dag, wordt door de helft van de ondervraagden het liefst thuis doorgebracht. Volgens de rondvraag, uitgevoerd door een online trouwmagazine, voelt een kleiner aantal zich geroepen om hun liefdesnacht elders te voltooien. Slechts 2 procent kiest ervoor om deze bij vrienden door te brengen. Een groter aantal zoekt een bruidssuite of bruidsarrangement op om de dag in schoonheid af te sluiten.


Kiezen bruidsparen voor een hotel, mag het best wat geld kosten. Uit de rondvraag blijkt dat het merendeel een luxe hotel of speciaal arrangement verkiest.� Reageer (0)
07-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borsato

Vakantiehel voor familie Borsato: vlucht vertraagd, regen, koffers gestolen


http://img585.imageshack.us/img585/8992/borsato.jpgHet had een spetterende viering van Mary Borsato haar 65ste verjaardag moeten worden, maar het draaide uit op een rampenvakantie in Italië voor de hele familie Borsato, zo meldt De Telegraaf.

De Borsato's besloten om Mary's verjaardag op een bijzondere manier te vieren en hadden het voorbije weekend een tripje gepland naar het Gardameer.

De ellende voor Mary en Marco, Leontien en de kinderen begon al op Schiphol door een vertraging van maar liefst acht uur. Eenmaal in Italië aangekomen, waren de gereserveerde auto's al aan andere mensen verhuurd en moesten familieleden het gezin komen ophalen.

Na een weekend vol regen eindigde de familie de vakantie met een diner in een restaurant. Ondertussen werden de auto's opengebroken. Na het etentje bleken alle koffers gestolen.
� Reageer (0)
05-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten smaakt beter wanneer je er hard voor werkte

Eten smaakt beter wanneer je er hard voor werkte


http://img253.imageshack.us/img253/4379/eten.jpgHet gevoel dat je een beloning verdiende vergroot het plezier dat je van eten krijgt, dat suggereert recent onderzoek.

Muizen
Voor het onderzoek werden muizen getraind om te reageren op twee hendels, de ene moest simpelweg naar beneden gedrukt worden om zichzelf met een zoete snack te belonen, de andere moest 15 keer bediend worden voor dezelfde snack. Wanneer de dieren later vrije toegang kregen tot de snacks, verkozen ze duidelijk de voeding waar ze harder voor moesten werken.

In een volgend experiment wilden de wetenschappers kijken of de dieren moeilijk verkrijgbaar eten verkozen boven caloriearme voeding. De helft van de muizen kregen gezonde snacks van een hendel waar je veel moeite voor moest doen, bij de andere was weer meer inspanning nodig. Later kregen ze vrije toegang tot deze snacks. Degenen die meer moeite moesten doen, aten hier meer van. Ze leken er ook meer van te genieten dan de andere groep, want ze vonden dit beter smaken. 

Meer moeite
De onderzoekers geloven nu dat ze de resultaten van dit onderzoek kunnen gebruiken om mensen te trainen om meer van gezonde voeding te houden dan van vette snacks. Psycholoog Alexander Johnson: "We toonden aan dat je als je meer moeite moet doen voor bepaalde voeding, dat je dit dan niet alleen meer zult waarderen, het zal zelfs beter smaken. We weten niet hoe dit komt, maar dit effect duurt minstens 24 uur. Dit suggereert dat mensen met obesitas in staat zijn hun eetgewoonten te veranderen om vaker gezonde voeding te te kiezen, simpelweg door de hoeveelheid werk ze er voor moesten doen om het te verkrijgen."
� Reageer (0)
04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders bollen het massaal af tijdens theateract

Nederlanders bollen het massaal af tijdens theateract

Klik op de foto om 'The Dark Party' te bekijken


In Nederland loopt het publiek massaal weg tijdens theatershows van de Australische act The Dirty Brothers, meldt Shownu.nl. "Is dit theater?", vraagt menig toeschouwer zich af.

De theatermakers nemen het publiek in 'The Dark Party' mee in de surrealistische wereld van scheermesjes, dansjes op muizenvallen, accu's, tepelpiercings en nietapparaten.  'The Dark Party' is een samensmelting van 'sideshowstunts' en hedendaags komisch theater, dat in Europa niet of nauwelijks te vinden is.

Het gezelschap treedt deze maand ook op in Vlaanderen, bv. op 13 november in Leopoldsburg. "Braken of niet, uw mond gaat open!", belooft de site van het Cultureel Centrum daar.� Reageer (0)
03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse Hema plaatst Hitlergroet op fototaarten

Nederlandse Hema plaatst Hitlergroet op fototaarten


http://img576.imageshack.us/img576/1835/hitlergroet.jpg


Twee kunstenaressen die bij de Nederlandse keten Hema fototaarten bestelden voor een expositie over smaakvolle en smakeloze taarten, ontdekten dat uitingen van nationaalsocialisme wél konden, maar afbeeldingen van geslachtsdelen niet. Dat schrijft de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.De twee artiestes, Sophia Wening en Loes ten Anscher, bestelden 'gepersonaliseerde' taarten bij een aantal Nederlandse Hema-filialen. Daarbij gaven ze fotomateriaal dat ze graag op de taarten hadden afgebeeld gezien. Drie bestellingen werden 'afgekeurd' door Hema, waaronder een volgens Ten Anscher 'onschuldige' afbeelding van een wijdbeens zittende vrouw met een hartje voor haar schaamstreek.

Wilders en Hitlergroet
Voor de zedigheid van Hema valt misschien wel iets te zeggen, maar op politiek vlak steekt het blijkbaar zo nauw niet voor de keten. Zo werden taarten met de befaamde Geert Wilders-boutade 'de islamitische cultuur is achterlijk' zonder morren geleverd. Ook een taart met een foto van een jongetje dat lachend de Hitlergroet brengt raakte probleemloos door de Hema-censuur.

Hema verklaarde bij monde van Judy op het Veld dat de bestelde taarten in een 'grijze zone' zaten, waarbij de afbeelding van de wijdbeens zittende vrouw te veel naar porno neigde.
� Reageer (0)
02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vier vrouwen weet wat Lily Allen doormaakt

Eén op vier vrouwen weet wat Lily Allen doormaakt


http://img52.imageshack.us/img52/9103/lilyallena.jpg


Eén op vier vrouwen krijgt te maken met een miskraam. In tegenstelling tot zangeres Lily Allen, die haar kindje na zes maanden verloor, vindt het overgrote deel van de miskramen plaats voor de cruciale 12 weken wordt gehaald. Slechts één tot twee procent van de miskramen vindt plaats na 12 weken.De helft van de miskramen is te wijten aan genetische abnormaliteiten, die het kind weinig tot geen overlevingskansen zou geven waarna een spontane abortus optreedt. Een andere belangrijke oorzaak van miskramen zijn infecties, hormonale afwijkingen en levensstijl.


Verloskundige Maggie Blott voegt er wel aan toe dat het erg ongewoon is dat een virale infectie een miskraam uitlokt, zoals schijnbaar het geval was bij Lily Allen.


Het belangrijkste waarschuwingssignaal is bloed. Regelmatige bloedingen zijn niet normaal tijdens een zwangerschap en kunnen erop wijzen dat de baby aan het sterven is.http://img824.imageshack.us/img824/7636/zwanger.jpgSommige vrouwen lijken 'vatbaar' voor miskramen. Zij krijgen te maken met drie of meer miskramen, wat ook wel 'herhaalde abortus' wordt genoemd. Dat is reden tot bezorgdheid en intense opvolging want hoe meer miskramen, hoe meer kans op een volgende miskraam. Ongeveer 0,5 tot 1 procent van de vrouwen krijgt hiermee te maken.


In principe wordt enkel van een miskraam gesproken als de foetus overlijdt voor het 20 weken is. Daarna wordt gesproken van een doodgeboorte. Maar dit onderscheid is enkel juridisch, en maakt voor de aanstaande ouders geen verschil uit.


Het verlies blijft moeilijk en is vaak niet onder woorden te brengen, omdat ze het kindje zelfs niet hebben kunnen vasthouden. Ook de omgeving weet niet altijd goed hoe reageren. Websites als De Verdwaalde Ooievaar en Met lege handen proberen ouders die dit meemaken op te vangen.
� Reageer (0)
01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders meer invloed op rapportcijfers dan inzet kind

Ouders meer invloed op rapportcijfers dan inzet kind


http://img838.imageshack.us/img838/9138/rapportcijfers.jpg


Ambitieuze ouders helpen hun kinderen betere punten te behalen omdat ze leerkrachten harder doen werken, dat toont nieuw onderzoek aan. 

Zes keer belangrijker
Professor Gianni De Fraja onderzocht hoe het niveau van interesse van ouders in de opvoeding van hun kinderen invloed heeft op hun schoolprestaties. Dit blijkt zes keer belangrijker te zijn voor hun rapportcijfers  dan de moeite die de leerling zelf doet. Het is ook vier keer belangrijker dan de inzet van de school voor het kind. Dit komt doordat leerkrachten de neiging hebben harder te werken voor kinderen waarvan de ouders betrokken zijn bij de opvoeding. "De reden waarom kinderen uit goede families beter scoren op school is omdat hun ouders harder werken", zegt Fraja.

Ouders uiten hun betrokkenheid door verhaaltjes voor te lezen voor het slapengaan, te helpen met huiswerk en regelmatig naar oudercontacten te gaan moedigt. Hierdoor doen kinderen, en hun leerkrachten, extra moeite.
� Reageer (0)
30-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat en hoe je moet eten voor meer energie

Wat en hoe je moet eten voor meer energie


http://img835.imageshack.us/img835/7553/etenm.jpgProteïnes en koolhydraten zijn goed voor vier calorieën per gram en elke gram vet betekent negen calorieën. Om gezond en energiek te blijven draait het er allemaal om de energie die je opneemt te maximaliseren, aldus voedingsexperte Sarah O'Neill. Zij geeft alvast enkele tips om energiek te blijven zonder bij te komen.

- Eet kleine porties, zo blijf je energiek. Als je maag te vol zit, denken je hersenen dat je geen voeding meer nodig hebt en dat je je kan ontspannen. Als je altijd een beetje hongerig blijft, blijf je wakker omdat je een volgende maaltijd moet vinden, het is een instinct dat we erfden van onze voorouders.

- Drie maaltijden per dag en enkele snacks tussendoor zijn ideaal. Neem altijd onmiddellijk na het opstaan een ontbijt. Havermoutpap met bessen of volkorentoast is een energieke keuze. Bij de lunch kies je best voor magere proteïnes als tonijn met rijst, hetzelfde geldt voor het avondmaal, maak bijvoorbeeld kalkoen of kip met couscous of quinoa klaar. Bij het avondmaal mag je koolhydraten eten.

- De laatste jaren kregen koolhydraten een slechte reputatie. Er is niets mis met deze voedingsgroep, maar kies dan wel voor volkorenbrood, bruine rijst of pasta. Deze maken traag energie vrij, zodat je energiek blijft tot de volgende keer dat je eet. Witbrood zorgt voor een snelle piek in je bloedsuikerspiegel, gevolgd door een snelle daling, waardoor je meer zin in snoep krijgt.

- Mensen eten te veel vlees. Het is echter gezond en op energetisch vlak beter om proteïnes uit vleesvrije producten als soya te halen. Dit zit namelijk boordevol voedzame aminozuren.

- Als je om vier uur een energiedipje krijgt, zijn er tal van snacks die je er bovenop kunnen helpen. Denk aan een smoothie of een banaan, deze suikers komen direct in de bloedbaan terecht. Dit is in tegenstelling tot vet, wat lang duurt om te verteren. Als je echt op iets wil om te knabbelen, zijn noten een goede optie. Zin in chocolade kun je stillen met een kop magere chocolademelk.
� Reageer (0)
29-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Con Domen is vreemdste naam van Nederland

http://img594.imageshack.us/img594/2613/condomen.jpg


Bij onze Noorderburen gaan de dj's van jongerenzender BNN elk jaar op zoek naar de vreemdste namen van het land. Dit jaar voert Con Domen de lijst van de 'Schaamnaam 2010' aan.

Nagenoeg 50.000 luisteraars brachten de voorbije weken hun stem uit op de website van dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. "Het is toch ongelooflijk hoe lomp sommige ouders zijn", zeggen de dj's. Zij controleerden alle namen op hun echtheid door alle deelnemers persoonlijk op te bellen. Dit jaar kreeg Con Domen de meeste stemmen, de vorige jaren ging de prijs naar Stanley Messie en Fokje Modder.


De Top-30

1. Con Domen
2. Piet Saman
3. Justin Case
4. Klaartje Komen
5. Metje Hol
6. Douwe Schat
7. Truusje Spetter-Kwak
8. Jos Thie
9. Dick Sack
10. Donald Duk
11. Connie Moeleker
12. Mensje van Steen
13. Mevrouw Post-van Gisteren
14. WC Pot
15. Ben Naaktgeboren
16. Coby Potappel-Stroop
17. Alco Liest
18. Dies Groot
19. I.C. Notting
20. Bas Sillen
21. Peter Celie
22. Kenny Boeijen
23. Willie Wortel
24. Patty Koot
25. Connie Vroegop
26. Geurtje Tabak
27. Tukkie Tuk
28. Hans Schoen
29. Anti Kip
30. Philip Heynen
� Reageer (0)
27-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klachten over gelijkheid tussen vrouw en man flink gestegen

Klachten over gelijkheid tussen vrouw en man flink gestegen


http://img830.imageshack.us/img830/8239/gelijkheid.jpgHet Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft vorig jaar 20 procent meer klachten ontvangen dan in 2008. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Instituut.

Op het werk
Vooral het aantal klachten over ongelijkheid op het werk nam een hoge vlucht. Het aandeel in het totale aantal steeg van 37 procent in 2008 tot 51 procent in 2009. Opvallend is dat 38 procent van de werkgerelateerde klachten over zwangerschap gaan. Vrouwen dienden ook veel klachten in over ontslagen en mannen over discriminatie bij een aanwerving.

Allochtone vrouwen
Het aantal dossiers over seksisme steeg met 22 procent in vergelijking met 2008. De klachten rond transseksualiteit en transgender stegen tot 8,1 procent van het totale aantal. Het Instituut berekende in 2009 ook de loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het opvallendst was daarbij de positie van allochtone vrouwen, die kampen met een dubbele achterstand. Ze hebben minder dan de helft van de kansen van allochtone mannen om werk te vinden.

De loonkloof tussen mannen en vrouwen van voltijds en deeltijds werkenden bedroeg vorig jaar 25 procent.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!