Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


14-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bloemen in jouw ogenDe afbeelding “http://img403.imageshack.us/img403/8347/johnstonbz6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De bloemen in jouw ogen

dansen in de rode zon
strelen mijn haren
waaiend in de prille avond

 
jouw ranke taille
en wilde geuren
die langs mijn lichaam
trekken naar de top

 
de nacht in fluwelen weelde
jouw adem van liefde
een eeuwige schoonheid
in de diepe nacht.
� Reageer (0)
12-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude schoolvriendin vaak voor het leven

Oude schoolvriendin vaak voor het leven


http://img714.imageshack.us/img714/5379/oudeschoolvriendin.jpg


Gemiddeld hebben we vijf beste vrienden. Eén daarvan zou wel eens een oude schoolvriend of -vriendin kunnen zijn. Vooral vrouwen schijnen nog contact met hun eerste beste vriendin te onderhouden.

Van alle kennissen, rekenen we er vijf tot onze betere vriendenkring, zo blijkt uit een Brits onderzoek. Al zijn dat niet steeds dezelfde, 3 op de 10 vrouwen rekenen wel hun eerste goede vriendin tot hun selectie. Bij mannen is dat aantal minder. Wel zijn vrouwen opvallend selectiever wie ze tot hun vriendenkring rekenen, mannen hebben over het algemeen 1 goede vriend extra in vergelijking met de dames.
� Reageer (0)
10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond eet sponsorgeld van voetbalclub op

Hond eet sponsorgeld van voetbalclub op

Bij de West Seattle Soccer Club zitten ze met de handen in het haar. De hond van de voorzitter heeft namelijk de opbrengst van een benefietactie voor de voetbalploeg opgegeten. Het gaat om omgerekend 220 euro aan cash en 650 euro in cheques. Dat meldt de zender KING-TV.

Enveloppe weg
Voorzitter Bill Fry slaat mea culpa. "Toen ik thuiskwam vond ik een briefje van 50 dollar op mijn oprit. Ik dacht aan een wonderbaarlijke vondst, maar sloeg in paniek toen ik merkte dat de enveloppe met de opbrengst van het benefiet niet meer op de kast lag".

Resten in drol
De voorzitter dacht dat hij inbrekers over de vloer had gekregen. Toen hij stukjes bankbriefjes vond in de uitwerpselen van zijn hond Cosmo, wist hij echter al snel hoe de vork in de steel zat. De vijfjarige labrador had het geld en de cheques naar binnen gespeeld.

Voorzitter Fry zal de opgegeten bankjes uit eigen zak in de clubkas storten. Wat de cheques betreft, hoopt hij dat de gulle sponsors nieuwe zullen uitschrijven.
� Reageer (0)
09-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 kampt met een ochtendhumeur

1 op 2 kampt met een ochtendhumeur


http://img594.imageshack.us/img594/5905/ochtendhumeur.jpgDe ochtendstond heeft niet voor iedereen goud in de mond. 1 op 2 heeft last van een ochtendhumeur. Vooral maandag lijkt een baaldag, zo bewijst een Nederlandse rondvraag.

48 procent van de ondervraagden stapt al eens met het verkeerde been uit bed. Niet iedereen beseft dat, want volgens de partners loopt dat aantal op tot 54 procent. Opvallend is dat vooral de mensen tot 35 jaar s' ochtends slechter geluimd zijn, zo toont de rondvraag door Hero aan.

Maandag
Een specifieke dag waarop dit voorkomt, is er volgens het merendeel niet echt te vinden. Al stellen 2 op 10 ondervraagden wel dat maandag de slechtste dag voor een ochtendhumeur is.

Collega's
Een kwalijk humeur valt ook collega's op. Een derde geeft aan collega's te hebben die niet aan te spreken zijn. De meest voorkomende symptomen zijn, volgens de ondervraagden, chagrijnig zijn, mopperen, nors kijken en niet aanspreekbaar zijn.
� Reageer (0)
08-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 verkiest huwelijksnacht in eigen bed

1 op 2 verkiest huwelijksnacht in eigen bed


http://img560.imageshack.us/img560/8576/huwelijksnacht.jpg


Waar vinden de meeste huwelijksnachten plaats? In eigen bed, zo blijkt uit een Nederlands onderzoek. Een kleiner aantal brengt de liefdesnacht door bij vrienden of op hotel.


De huwelijksnacht als afsluiter van een perfecte dag, wordt door de helft van de ondervraagden het liefst thuis doorgebracht. Volgens de rondvraag, uitgevoerd door een online trouwmagazine, voelt een kleiner aantal zich geroepen om hun liefdesnacht elders te voltooien. Slechts 2 procent kiest ervoor om deze bij vrienden door te brengen. Een groter aantal zoekt een bruidssuite of bruidsarrangement op om de dag in schoonheid af te sluiten.


Kiezen bruidsparen voor een hotel, mag het best wat geld kosten. Uit de rondvraag blijkt dat het merendeel een luxe hotel of speciaal arrangement verkiest.� Reageer (0)
07-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borsato

Vakantiehel voor familie Borsato: vlucht vertraagd, regen, koffers gestolen


http://img585.imageshack.us/img585/8992/borsato.jpgHet had een spetterende viering van Mary Borsato haar 65ste verjaardag moeten worden, maar het draaide uit op een rampenvakantie in Italië voor de hele familie Borsato, zo meldt De Telegraaf.

De Borsato's besloten om Mary's verjaardag op een bijzondere manier te vieren en hadden het voorbije weekend een tripje gepland naar het Gardameer.

De ellende voor Mary en Marco, Leontien en de kinderen begon al op Schiphol door een vertraging van maar liefst acht uur. Eenmaal in Italië aangekomen, waren de gereserveerde auto's al aan andere mensen verhuurd en moesten familieleden het gezin komen ophalen.

Na een weekend vol regen eindigde de familie de vakantie met een diner in een restaurant. Ondertussen werden de auto's opengebroken. Na het etentje bleken alle koffers gestolen.
� Reageer (0)
05-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten smaakt beter wanneer je er hard voor werkte

Eten smaakt beter wanneer je er hard voor werkte


http://img253.imageshack.us/img253/4379/eten.jpgHet gevoel dat je een beloning verdiende vergroot het plezier dat je van eten krijgt, dat suggereert recent onderzoek.

Muizen
Voor het onderzoek werden muizen getraind om te reageren op twee hendels, de ene moest simpelweg naar beneden gedrukt worden om zichzelf met een zoete snack te belonen, de andere moest 15 keer bediend worden voor dezelfde snack. Wanneer de dieren later vrije toegang kregen tot de snacks, verkozen ze duidelijk de voeding waar ze harder voor moesten werken.

In een volgend experiment wilden de wetenschappers kijken of de dieren moeilijk verkrijgbaar eten verkozen boven caloriearme voeding. De helft van de muizen kregen gezonde snacks van een hendel waar je veel moeite voor moest doen, bij de andere was weer meer inspanning nodig. Later kregen ze vrije toegang tot deze snacks. Degenen die meer moeite moesten doen, aten hier meer van. Ze leken er ook meer van te genieten dan de andere groep, want ze vonden dit beter smaken. 

Meer moeite
De onderzoekers geloven nu dat ze de resultaten van dit onderzoek kunnen gebruiken om mensen te trainen om meer van gezonde voeding te houden dan van vette snacks. Psycholoog Alexander Johnson: "We toonden aan dat je als je meer moeite moet doen voor bepaalde voeding, dat je dit dan niet alleen meer zult waarderen, het zal zelfs beter smaken. We weten niet hoe dit komt, maar dit effect duurt minstens 24 uur. Dit suggereert dat mensen met obesitas in staat zijn hun eetgewoonten te veranderen om vaker gezonde voeding te te kiezen, simpelweg door de hoeveelheid werk ze er voor moesten doen om het te verkrijgen."
� Reageer (0)
04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders bollen het massaal af tijdens theateract

Nederlanders bollen het massaal af tijdens theateract

Klik op de foto om 'The Dark Party' te bekijken


In Nederland loopt het publiek massaal weg tijdens theatershows van de Australische act The Dirty Brothers, meldt Shownu.nl. "Is dit theater?", vraagt menig toeschouwer zich af.

De theatermakers nemen het publiek in 'The Dark Party' mee in de surrealistische wereld van scheermesjes, dansjes op muizenvallen, accu's, tepelpiercings en nietapparaten.  'The Dark Party' is een samensmelting van 'sideshowstunts' en hedendaags komisch theater, dat in Europa niet of nauwelijks te vinden is.

Het gezelschap treedt deze maand ook op in Vlaanderen, bv. op 13 november in Leopoldsburg. "Braken of niet, uw mond gaat open!", belooft de site van het Cultureel Centrum daar.� Reageer (0)
03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse Hema plaatst Hitlergroet op fototaarten

Nederlandse Hema plaatst Hitlergroet op fototaarten


http://img576.imageshack.us/img576/1835/hitlergroet.jpg


Twee kunstenaressen die bij de Nederlandse keten Hema fototaarten bestelden voor een expositie over smaakvolle en smakeloze taarten, ontdekten dat uitingen van nationaalsocialisme wél konden, maar afbeeldingen van geslachtsdelen niet. Dat schrijft de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.De twee artiestes, Sophia Wening en Loes ten Anscher, bestelden 'gepersonaliseerde' taarten bij een aantal Nederlandse Hema-filialen. Daarbij gaven ze fotomateriaal dat ze graag op de taarten hadden afgebeeld gezien. Drie bestellingen werden 'afgekeurd' door Hema, waaronder een volgens Ten Anscher 'onschuldige' afbeelding van een wijdbeens zittende vrouw met een hartje voor haar schaamstreek.

Wilders en Hitlergroet
Voor de zedigheid van Hema valt misschien wel iets te zeggen, maar op politiek vlak steekt het blijkbaar zo nauw niet voor de keten. Zo werden taarten met de befaamde Geert Wilders-boutade 'de islamitische cultuur is achterlijk' zonder morren geleverd. Ook een taart met een foto van een jongetje dat lachend de Hitlergroet brengt raakte probleemloos door de Hema-censuur.

Hema verklaarde bij monde van Judy op het Veld dat de bestelde taarten in een 'grijze zone' zaten, waarbij de afbeelding van de wijdbeens zittende vrouw te veel naar porno neigde.
� Reageer (0)
02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vier vrouwen weet wat Lily Allen doormaakt

Eén op vier vrouwen weet wat Lily Allen doormaakt


http://img52.imageshack.us/img52/9103/lilyallena.jpg


Eén op vier vrouwen krijgt te maken met een miskraam. In tegenstelling tot zangeres Lily Allen, die haar kindje na zes maanden verloor, vindt het overgrote deel van de miskramen plaats voor de cruciale 12 weken wordt gehaald. Slechts één tot twee procent van de miskramen vindt plaats na 12 weken.De helft van de miskramen is te wijten aan genetische abnormaliteiten, die het kind weinig tot geen overlevingskansen zou geven waarna een spontane abortus optreedt. Een andere belangrijke oorzaak van miskramen zijn infecties, hormonale afwijkingen en levensstijl.


Verloskundige Maggie Blott voegt er wel aan toe dat het erg ongewoon is dat een virale infectie een miskraam uitlokt, zoals schijnbaar het geval was bij Lily Allen.


Het belangrijkste waarschuwingssignaal is bloed. Regelmatige bloedingen zijn niet normaal tijdens een zwangerschap en kunnen erop wijzen dat de baby aan het sterven is.http://img824.imageshack.us/img824/7636/zwanger.jpgSommige vrouwen lijken 'vatbaar' voor miskramen. Zij krijgen te maken met drie of meer miskramen, wat ook wel 'herhaalde abortus' wordt genoemd. Dat is reden tot bezorgdheid en intense opvolging want hoe meer miskramen, hoe meer kans op een volgende miskraam. Ongeveer 0,5 tot 1 procent van de vrouwen krijgt hiermee te maken.


In principe wordt enkel van een miskraam gesproken als de foetus overlijdt voor het 20 weken is. Daarna wordt gesproken van een doodgeboorte. Maar dit onderscheid is enkel juridisch, en maakt voor de aanstaande ouders geen verschil uit.


Het verlies blijft moeilijk en is vaak niet onder woorden te brengen, omdat ze het kindje zelfs niet hebben kunnen vasthouden. Ook de omgeving weet niet altijd goed hoe reageren. Websites als De Verdwaalde Ooievaar en Met lege handen proberen ouders die dit meemaken op te vangen.
� Reageer (0)
01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders meer invloed op rapportcijfers dan inzet kind

Ouders meer invloed op rapportcijfers dan inzet kind


http://img838.imageshack.us/img838/9138/rapportcijfers.jpg


Ambitieuze ouders helpen hun kinderen betere punten te behalen omdat ze leerkrachten harder doen werken, dat toont nieuw onderzoek aan. 

Zes keer belangrijker
Professor Gianni De Fraja onderzocht hoe het niveau van interesse van ouders in de opvoeding van hun kinderen invloed heeft op hun schoolprestaties. Dit blijkt zes keer belangrijker te zijn voor hun rapportcijfers  dan de moeite die de leerling zelf doet. Het is ook vier keer belangrijker dan de inzet van de school voor het kind. Dit komt doordat leerkrachten de neiging hebben harder te werken voor kinderen waarvan de ouders betrokken zijn bij de opvoeding. "De reden waarom kinderen uit goede families beter scoren op school is omdat hun ouders harder werken", zegt Fraja.

Ouders uiten hun betrokkenheid door verhaaltjes voor te lezen voor het slapengaan, te helpen met huiswerk en regelmatig naar oudercontacten te gaan moedigt. Hierdoor doen kinderen, en hun leerkrachten, extra moeite.
� Reageer (0)
30-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat en hoe je moet eten voor meer energie

Wat en hoe je moet eten voor meer energie


http://img835.imageshack.us/img835/7553/etenm.jpgProteïnes en koolhydraten zijn goed voor vier calorieën per gram en elke gram vet betekent negen calorieën. Om gezond en energiek te blijven draait het er allemaal om de energie die je opneemt te maximaliseren, aldus voedingsexperte Sarah O'Neill. Zij geeft alvast enkele tips om energiek te blijven zonder bij te komen.

- Eet kleine porties, zo blijf je energiek. Als je maag te vol zit, denken je hersenen dat je geen voeding meer nodig hebt en dat je je kan ontspannen. Als je altijd een beetje hongerig blijft, blijf je wakker omdat je een volgende maaltijd moet vinden, het is een instinct dat we erfden van onze voorouders.

- Drie maaltijden per dag en enkele snacks tussendoor zijn ideaal. Neem altijd onmiddellijk na het opstaan een ontbijt. Havermoutpap met bessen of volkorentoast is een energieke keuze. Bij de lunch kies je best voor magere proteïnes als tonijn met rijst, hetzelfde geldt voor het avondmaal, maak bijvoorbeeld kalkoen of kip met couscous of quinoa klaar. Bij het avondmaal mag je koolhydraten eten.

- De laatste jaren kregen koolhydraten een slechte reputatie. Er is niets mis met deze voedingsgroep, maar kies dan wel voor volkorenbrood, bruine rijst of pasta. Deze maken traag energie vrij, zodat je energiek blijft tot de volgende keer dat je eet. Witbrood zorgt voor een snelle piek in je bloedsuikerspiegel, gevolgd door een snelle daling, waardoor je meer zin in snoep krijgt.

- Mensen eten te veel vlees. Het is echter gezond en op energetisch vlak beter om proteïnes uit vleesvrije producten als soya te halen. Dit zit namelijk boordevol voedzame aminozuren.

- Als je om vier uur een energiedipje krijgt, zijn er tal van snacks die je er bovenop kunnen helpen. Denk aan een smoothie of een banaan, deze suikers komen direct in de bloedbaan terecht. Dit is in tegenstelling tot vet, wat lang duurt om te verteren. Als je echt op iets wil om te knabbelen, zijn noten een goede optie. Zin in chocolade kun je stillen met een kop magere chocolademelk.
� Reageer (0)
29-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Con Domen is vreemdste naam van Nederland

http://img594.imageshack.us/img594/2613/condomen.jpg


Bij onze Noorderburen gaan de dj's van jongerenzender BNN elk jaar op zoek naar de vreemdste namen van het land. Dit jaar voert Con Domen de lijst van de 'Schaamnaam 2010' aan.

Nagenoeg 50.000 luisteraars brachten de voorbije weken hun stem uit op de website van dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. "Het is toch ongelooflijk hoe lomp sommige ouders zijn", zeggen de dj's. Zij controleerden alle namen op hun echtheid door alle deelnemers persoonlijk op te bellen. Dit jaar kreeg Con Domen de meeste stemmen, de vorige jaren ging de prijs naar Stanley Messie en Fokje Modder.


De Top-30

1. Con Domen
2. Piet Saman
3. Justin Case
4. Klaartje Komen
5. Metje Hol
6. Douwe Schat
7. Truusje Spetter-Kwak
8. Jos Thie
9. Dick Sack
10. Donald Duk
11. Connie Moeleker
12. Mensje van Steen
13. Mevrouw Post-van Gisteren
14. WC Pot
15. Ben Naaktgeboren
16. Coby Potappel-Stroop
17. Alco Liest
18. Dies Groot
19. I.C. Notting
20. Bas Sillen
21. Peter Celie
22. Kenny Boeijen
23. Willie Wortel
24. Patty Koot
25. Connie Vroegop
26. Geurtje Tabak
27. Tukkie Tuk
28. Hans Schoen
29. Anti Kip
30. Philip Heynen
� Reageer (0)
27-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klachten over gelijkheid tussen vrouw en man flink gestegen

Klachten over gelijkheid tussen vrouw en man flink gestegen


http://img830.imageshack.us/img830/8239/gelijkheid.jpgHet Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft vorig jaar 20 procent meer klachten ontvangen dan in 2008. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Instituut.

Op het werk
Vooral het aantal klachten over ongelijkheid op het werk nam een hoge vlucht. Het aandeel in het totale aantal steeg van 37 procent in 2008 tot 51 procent in 2009. Opvallend is dat 38 procent van de werkgerelateerde klachten over zwangerschap gaan. Vrouwen dienden ook veel klachten in over ontslagen en mannen over discriminatie bij een aanwerving.

Allochtone vrouwen
Het aantal dossiers over seksisme steeg met 22 procent in vergelijking met 2008. De klachten rond transseksualiteit en transgender stegen tot 8,1 procent van het totale aantal. Het Instituut berekende in 2009 ook de loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het opvallendst was daarbij de positie van allochtone vrouwen, die kampen met een dubbele achterstand. Ze hebben minder dan de helft van de kansen van allochtone mannen om werk te vinden.

De loonkloof tussen mannen en vrouwen van voltijds en deeltijds werkenden bedroeg vorig jaar 25 procent.
� Reageer (0)
25-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paswoord delen met partner, ultiem bewijs van vertrouwen?

Paswoord delen met partner, ultiem bewijs van vertrouwen?


http://img97.imageshack.us/img97/6591/paswoorddelen.jpg


Tal van koppels delen hun paswoorden van hun mailadres of sociaalnetwerksite met elkaar, als teken van vertrouwen. Experts leggen uit of dit goed is voor je relatie en hoe dit je relatie beïnvloedt.


Er zijn koppels die hun paswoorden delen als een manier zien om ontrouw te bestrijden. Dit is een erg belangrijke stap in een relatie, aangezien dit vaak erg veel betekent voor de privacy van een persoon. Als je dit dus beslist te doen met je partner, is het een manier om hem of haar binnen te laten in je persoonlijke ruimte. Sommigen zien dit als een geruststelling.


Dit betekent wel dat je partner je mails kan lezen, je sms'en kan bekijken, kortom hij of zij kan haast alles over je ontdekken. Dit kan erg intimiderend zijn, omdat je zo elkaars geheimen leert kennen, dit kunnen kleine, onschuldige dingen zijn waarbij je zelf nog niet bij stilstond. Maar die je nog niet met elkaar besprak of belangrijk zijn voor je partner. Dit kan heel wat stof doen oplaainen en zelfs tot onnodige ruzies over onbelangrijke zaken leiden.


Psychologe Manisha Patkar: "Het checken van elkaars mails en Facebookprofiel is gelijk aan stalking. Het gaat om het watervaleffect. Eerst geef je je paswoord, dan je telefoonrekening en eens je kinderen hebt, vraagt je partner om een DNA-test van het kind. Vertrouwen is de basis van haast alles in een relatie. Als je partner je niet vertrouwt in wat hij of zij op internet uitsteekt, is er geen reden om samen te blijven."


Professor Sampada Limaye: "Hoe je hiermee omgaat hangt van persoon tot persoon af. Het is normaal dat je je moet aanpassen in een relatie, maar het heeft geen zin over iets cruciaal als privacy een compromis te sluiten. Vaak heeft het ook met druk te maken en wil de ene zijn paswoord eigenlijk niet delen, maar doet hij het uit liefde voor de partner. Denk dus op voorhand goed na over de reden waarom je je persoonlijke gegevens doorgeeft."

Vergeet niet dat als de liefde tussen jullie bekoeld raakt, je ex nog altijd je paswoord zal hebben. Neem in dat geval maatregelen.
� Reageer (0)
23-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Cocker - N'Oubliez Jamais


Joe Cocker - N'Oubliez Jamais

Klik op de foto om hem te beluisteren� Reageer (0)
22-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkende vrouw is energieker dan huismoeder

Werkende vrouw is energieker dan huismoeder


http://img522.imageshack.us/img522/4197/werkendevrouw.jpg


Droom je van een leven zonder werk? Weet dan dat werkende vrouwen gezonder eten, voldoende slapen, regelmatig sporten, meer plezier beleven in hun werk en over meer energie beschikken dan de gemiddelde huisvrouw of werkloze.

Hoe energiek is de werkende tegenover de niet-werkende vrouw? Die vraag werd aan Nederlandse vrouwen, naar aanleiding van de Nationale EnergieBarometer, onderzocht. De resultaten tonen aan dat de vrouw die uit werken gaat, 6,83 scoort op de energieschaal, tegenover 6,69 bij de niet-werkende vrouw.


Bij een vergelijking tussen de kinderloze en vrouwen met kinderen, blijken de werkenden met kinderen minder goed op de energieschaal te scoren. Ze voelt zich minder energiek, maar is daarbovenop wel gelukkiger. Wie kinderen heeft, onderneemt meer ontspannende activiteiten dan de kinderloze dames. Wel kampt 28 procent van de vrouwen met kinderen over minder nachtrust tegenover 23 procent van de dames zonder kroost.


Wat de factor plezier en motivatie betreft, kapen ook hier de werkenden alle prijzen weg. 64 procent ervaart plezier in de dagelijkse bezigheden, 53 procent blijft gemotiveerd en 60 procent kent succes met haar activiteiten. 54 procent sport minstens 1 keer per week. Bij de niet-werkenden scoren al deze percentagens een pak lager.
� Reageer (0)
21-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén vrouw op drie kampt met vreetbuien

Eén vrouw op drie kampt met vreetbuien


http://img264.imageshack.us/img264/5754/vreetbuien.jpgEen derde van de Nederlandse vrouwen kampt wel eens met vreetbuien. Achteraf voelen ze zich dan schuldig en de helft van hen probeert dit te verbergen voor anderen.


De Nederlandse onderzoekers ondervroegen 4000 vrouwen vanaf 25 jaar. Daaruit blijkt dat de dames die zich regelmatig laten gaan bij het snoepen impulsiever, perfectionistischer en minder stressbestendig zijn dan gemiddeld. Ook toont de enquête aan dat nog geen kwart tevreden is met haar gewicht. Zeven op de tien willen graag 10 kilo kwijt spelen en de helft van degenen met obesitas liegt over haar gewicht.

Het onderzoek is uitgevoerd door het bureau TeraKnowledge in samenwerking met Centrum Eetstoornissen Ursula.
� Reageer (0)
20-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto maakte evenveel burgerdoden als 2 oorlogen

Auto maakte evenveel burgerdoden als 2 oorlogenDe introductie van de auto leidde op een halve eeuw tot meer vernielingen en bijna evenveel burgerslachtoffers als in de twee wereldoorlogen in België samen. Dat stelt de Gentse historicus Donald Weber in zijn boek 'Blijde intrede van de Automobiel, 1895-1940', dat vandaag voorgesteld wordt. Het boek schetst hoe de auto de samenleving dramatisch veranderd heeft.

Het verhaal begint aanvankelijk met de fiets die, net als de eerste auto, een luxespeeltje was voor de rijken en voornamelijk voor toeristische uitstapjes gebruikt werd. Deze 'snelle vorm van verkeer' kwam al snel (vaak letterlijk) in botsing met het trage voetgangers- en paardenspanverkeer, en leidde vaak tot gewelddadige confrontaties.
 
Chaos
Weber, die als onderzoeker verbonden is aan het Gentse Instituut voor Sociale Geschiedenis Amsab-ISG, schetst in 280 pagina's hoe men in ons land - dat samen met Frankrijk een van de koplopers was - met vallen en opstaan probeerde orde te scheppen in de steeds groter wordende chaos. Zo verplichte de eerste nationale verkeerswet van 1899 iedereen voortaan om rechts te rijden, terwijl je voordien in Leuven of Antwerpen links moest rijden en in Brussel aan de andere kant.
 
Slachtoffers
Weber heeft ook veel aandacht voor de dramatische keerzijde, de exponentiële stijging van het aantal verkeersslachtoffers. Zo telde men vlak voor WOII in ons land al 905 dodelijke slachtoffers met 200.000 auto's in het verkeer. Ter vergelijking: in 2009 waren dat er 819 met meer dan 4 miljoen wagens.
� Reageer (0)
19-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Databank met door nazi's in België en Frankrijk gestolen kunstwerken

Databank met door nazi's in België en Frankrijk gestolen kunstwerken


Heel wat kunstwerken werden teruggevonden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, maar meer dan de helft is nog spoorloos.


Een nieuwe online databank stelt de overlevenden van de Holocaust en hun nabestaanden in staat gedetailleerd te zoeken naar meer dan 20.000 kunstwerken die tijdens de Tweede Wereldoorlog in ons land en in Frankrijk door de nazi's van joden werden gestolen.Heel wat kunstwerken werden teruggevonden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, maar meer dan de helft is nog spoorloos.
In die databank, een initiatief van de Conferentie van Joodse Opeisingen tegen Duitsland en het Holocaust Museum in Washington, zitten onder meer werken van Monet. De gratis service staat ook ter beschikking van verzamelaars, galerijen en musea.

Fiches gedigitaliseerd
De Duitsers legden tijdens de Tweede Wereldoorlog beslag op honderdduizenden kunstwerken. Die werden grotendeels gefotografeerd en gecatalogeerd op fiches. Die fiches, die onthullen wat in beslag werd genomen en van wie, zijn nu gedigitaliseerd. De databank omvat gegevens van de US National Archives, het Bundesarchiv van Duitsland en gegevens die de Franse regering tijdens de bezetting bijhield.

Oproep aan musea en handelaars
Volgens de Joodse Conferentie van Opeisingen is bijna de helft van alle werken nooit teruggekeerd naar de rechtmatige eigenaars of hun nabestaanden. Voorzitter Julius Berman meent dat het "nu de verantwoordelijkheid is van musea, kunsthandelaars en veilinghuizen om na te gaan of ze kunst in huis hebben die werd gestolen van holocaustslachtoffers", zo meldt de BBC.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!