Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders bollen het massaal af tijdens theateract

Nederlanders bollen het massaal af tijdens theateract

Klik op de foto om 'The Dark Party' te bekijken


In Nederland loopt het publiek massaal weg tijdens theatershows van de Australische act The Dirty Brothers, meldt Shownu.nl. "Is dit theater?", vraagt menig toeschouwer zich af.

De theatermakers nemen het publiek in 'The Dark Party' mee in de surrealistische wereld van scheermesjes, dansjes op muizenvallen, accu's, tepelpiercings en nietapparaten.  'The Dark Party' is een samensmelting van 'sideshowstunts' en hedendaags komisch theater, dat in Europa niet of nauwelijks te vinden is.

Het gezelschap treedt deze maand ook op in Vlaanderen, bv. op 13 november in Leopoldsburg. "Braken of niet, uw mond gaat open!", belooft de site van het Cultureel Centrum daar.� Reageer (0)
03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse Hema plaatst Hitlergroet op fototaarten

Nederlandse Hema plaatst Hitlergroet op fototaarten


http://img576.imageshack.us/img576/1835/hitlergroet.jpg


Twee kunstenaressen die bij de Nederlandse keten Hema fototaarten bestelden voor een expositie over smaakvolle en smakeloze taarten, ontdekten dat uitingen van nationaalsocialisme wél konden, maar afbeeldingen van geslachtsdelen niet. Dat schrijft de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.De twee artiestes, Sophia Wening en Loes ten Anscher, bestelden 'gepersonaliseerde' taarten bij een aantal Nederlandse Hema-filialen. Daarbij gaven ze fotomateriaal dat ze graag op de taarten hadden afgebeeld gezien. Drie bestellingen werden 'afgekeurd' door Hema, waaronder een volgens Ten Anscher 'onschuldige' afbeelding van een wijdbeens zittende vrouw met een hartje voor haar schaamstreek.

Wilders en Hitlergroet
Voor de zedigheid van Hema valt misschien wel iets te zeggen, maar op politiek vlak steekt het blijkbaar zo nauw niet voor de keten. Zo werden taarten met de befaamde Geert Wilders-boutade 'de islamitische cultuur is achterlijk' zonder morren geleverd. Ook een taart met een foto van een jongetje dat lachend de Hitlergroet brengt raakte probleemloos door de Hema-censuur.

Hema verklaarde bij monde van Judy op het Veld dat de bestelde taarten in een 'grijze zone' zaten, waarbij de afbeelding van de wijdbeens zittende vrouw te veel naar porno neigde.
� Reageer (0)
02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vier vrouwen weet wat Lily Allen doormaakt

Eén op vier vrouwen weet wat Lily Allen doormaakt


http://img52.imageshack.us/img52/9103/lilyallena.jpg


Eén op vier vrouwen krijgt te maken met een miskraam. In tegenstelling tot zangeres Lily Allen, die haar kindje na zes maanden verloor, vindt het overgrote deel van de miskramen plaats voor de cruciale 12 weken wordt gehaald. Slechts één tot twee procent van de miskramen vindt plaats na 12 weken.De helft van de miskramen is te wijten aan genetische abnormaliteiten, die het kind weinig tot geen overlevingskansen zou geven waarna een spontane abortus optreedt. Een andere belangrijke oorzaak van miskramen zijn infecties, hormonale afwijkingen en levensstijl.


Verloskundige Maggie Blott voegt er wel aan toe dat het erg ongewoon is dat een virale infectie een miskraam uitlokt, zoals schijnbaar het geval was bij Lily Allen.


Het belangrijkste waarschuwingssignaal is bloed. Regelmatige bloedingen zijn niet normaal tijdens een zwangerschap en kunnen erop wijzen dat de baby aan het sterven is.http://img824.imageshack.us/img824/7636/zwanger.jpgSommige vrouwen lijken 'vatbaar' voor miskramen. Zij krijgen te maken met drie of meer miskramen, wat ook wel 'herhaalde abortus' wordt genoemd. Dat is reden tot bezorgdheid en intense opvolging want hoe meer miskramen, hoe meer kans op een volgende miskraam. Ongeveer 0,5 tot 1 procent van de vrouwen krijgt hiermee te maken.


In principe wordt enkel van een miskraam gesproken als de foetus overlijdt voor het 20 weken is. Daarna wordt gesproken van een doodgeboorte. Maar dit onderscheid is enkel juridisch, en maakt voor de aanstaande ouders geen verschil uit.


Het verlies blijft moeilijk en is vaak niet onder woorden te brengen, omdat ze het kindje zelfs niet hebben kunnen vasthouden. Ook de omgeving weet niet altijd goed hoe reageren. Websites als De Verdwaalde Ooievaar en Met lege handen proberen ouders die dit meemaken op te vangen.
� Reageer (0)
01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders meer invloed op rapportcijfers dan inzet kind

Ouders meer invloed op rapportcijfers dan inzet kind


http://img838.imageshack.us/img838/9138/rapportcijfers.jpg


Ambitieuze ouders helpen hun kinderen betere punten te behalen omdat ze leerkrachten harder doen werken, dat toont nieuw onderzoek aan. 

Zes keer belangrijker
Professor Gianni De Fraja onderzocht hoe het niveau van interesse van ouders in de opvoeding van hun kinderen invloed heeft op hun schoolprestaties. Dit blijkt zes keer belangrijker te zijn voor hun rapportcijfers  dan de moeite die de leerling zelf doet. Het is ook vier keer belangrijker dan de inzet van de school voor het kind. Dit komt doordat leerkrachten de neiging hebben harder te werken voor kinderen waarvan de ouders betrokken zijn bij de opvoeding. "De reden waarom kinderen uit goede families beter scoren op school is omdat hun ouders harder werken", zegt Fraja.

Ouders uiten hun betrokkenheid door verhaaltjes voor te lezen voor het slapengaan, te helpen met huiswerk en regelmatig naar oudercontacten te gaan moedigt. Hierdoor doen kinderen, en hun leerkrachten, extra moeite.
� Reageer (0)
30-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat en hoe je moet eten voor meer energie

Wat en hoe je moet eten voor meer energie


http://img835.imageshack.us/img835/7553/etenm.jpgProteïnes en koolhydraten zijn goed voor vier calorieën per gram en elke gram vet betekent negen calorieën. Om gezond en energiek te blijven draait het er allemaal om de energie die je opneemt te maximaliseren, aldus voedingsexperte Sarah O'Neill. Zij geeft alvast enkele tips om energiek te blijven zonder bij te komen.

- Eet kleine porties, zo blijf je energiek. Als je maag te vol zit, denken je hersenen dat je geen voeding meer nodig hebt en dat je je kan ontspannen. Als je altijd een beetje hongerig blijft, blijf je wakker omdat je een volgende maaltijd moet vinden, het is een instinct dat we erfden van onze voorouders.

- Drie maaltijden per dag en enkele snacks tussendoor zijn ideaal. Neem altijd onmiddellijk na het opstaan een ontbijt. Havermoutpap met bessen of volkorentoast is een energieke keuze. Bij de lunch kies je best voor magere proteïnes als tonijn met rijst, hetzelfde geldt voor het avondmaal, maak bijvoorbeeld kalkoen of kip met couscous of quinoa klaar. Bij het avondmaal mag je koolhydraten eten.

- De laatste jaren kregen koolhydraten een slechte reputatie. Er is niets mis met deze voedingsgroep, maar kies dan wel voor volkorenbrood, bruine rijst of pasta. Deze maken traag energie vrij, zodat je energiek blijft tot de volgende keer dat je eet. Witbrood zorgt voor een snelle piek in je bloedsuikerspiegel, gevolgd door een snelle daling, waardoor je meer zin in snoep krijgt.

- Mensen eten te veel vlees. Het is echter gezond en op energetisch vlak beter om proteïnes uit vleesvrije producten als soya te halen. Dit zit namelijk boordevol voedzame aminozuren.

- Als je om vier uur een energiedipje krijgt, zijn er tal van snacks die je er bovenop kunnen helpen. Denk aan een smoothie of een banaan, deze suikers komen direct in de bloedbaan terecht. Dit is in tegenstelling tot vet, wat lang duurt om te verteren. Als je echt op iets wil om te knabbelen, zijn noten een goede optie. Zin in chocolade kun je stillen met een kop magere chocolademelk.
� Reageer (0)
29-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Con Domen is vreemdste naam van Nederland

http://img594.imageshack.us/img594/2613/condomen.jpg


Bij onze Noorderburen gaan de dj's van jongerenzender BNN elk jaar op zoek naar de vreemdste namen van het land. Dit jaar voert Con Domen de lijst van de 'Schaamnaam 2010' aan.

Nagenoeg 50.000 luisteraars brachten de voorbije weken hun stem uit op de website van dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. "Het is toch ongelooflijk hoe lomp sommige ouders zijn", zeggen de dj's. Zij controleerden alle namen op hun echtheid door alle deelnemers persoonlijk op te bellen. Dit jaar kreeg Con Domen de meeste stemmen, de vorige jaren ging de prijs naar Stanley Messie en Fokje Modder.


De Top-30

1. Con Domen
2. Piet Saman
3. Justin Case
4. Klaartje Komen
5. Metje Hol
6. Douwe Schat
7. Truusje Spetter-Kwak
8. Jos Thie
9. Dick Sack
10. Donald Duk
11. Connie Moeleker
12. Mensje van Steen
13. Mevrouw Post-van Gisteren
14. WC Pot
15. Ben Naaktgeboren
16. Coby Potappel-Stroop
17. Alco Liest
18. Dies Groot
19. I.C. Notting
20. Bas Sillen
21. Peter Celie
22. Kenny Boeijen
23. Willie Wortel
24. Patty Koot
25. Connie Vroegop
26. Geurtje Tabak
27. Tukkie Tuk
28. Hans Schoen
29. Anti Kip
30. Philip Heynen
� Reageer (0)
27-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klachten over gelijkheid tussen vrouw en man flink gestegen

Klachten over gelijkheid tussen vrouw en man flink gestegen


http://img830.imageshack.us/img830/8239/gelijkheid.jpgHet Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft vorig jaar 20 procent meer klachten ontvangen dan in 2008. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Instituut.

Op het werk
Vooral het aantal klachten over ongelijkheid op het werk nam een hoge vlucht. Het aandeel in het totale aantal steeg van 37 procent in 2008 tot 51 procent in 2009. Opvallend is dat 38 procent van de werkgerelateerde klachten over zwangerschap gaan. Vrouwen dienden ook veel klachten in over ontslagen en mannen over discriminatie bij een aanwerving.

Allochtone vrouwen
Het aantal dossiers over seksisme steeg met 22 procent in vergelijking met 2008. De klachten rond transseksualiteit en transgender stegen tot 8,1 procent van het totale aantal. Het Instituut berekende in 2009 ook de loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het opvallendst was daarbij de positie van allochtone vrouwen, die kampen met een dubbele achterstand. Ze hebben minder dan de helft van de kansen van allochtone mannen om werk te vinden.

De loonkloof tussen mannen en vrouwen van voltijds en deeltijds werkenden bedroeg vorig jaar 25 procent.
� Reageer (0)
25-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paswoord delen met partner, ultiem bewijs van vertrouwen?

Paswoord delen met partner, ultiem bewijs van vertrouwen?


http://img97.imageshack.us/img97/6591/paswoorddelen.jpg


Tal van koppels delen hun paswoorden van hun mailadres of sociaalnetwerksite met elkaar, als teken van vertrouwen. Experts leggen uit of dit goed is voor je relatie en hoe dit je relatie beïnvloedt.


Er zijn koppels die hun paswoorden delen als een manier zien om ontrouw te bestrijden. Dit is een erg belangrijke stap in een relatie, aangezien dit vaak erg veel betekent voor de privacy van een persoon. Als je dit dus beslist te doen met je partner, is het een manier om hem of haar binnen te laten in je persoonlijke ruimte. Sommigen zien dit als een geruststelling.


Dit betekent wel dat je partner je mails kan lezen, je sms'en kan bekijken, kortom hij of zij kan haast alles over je ontdekken. Dit kan erg intimiderend zijn, omdat je zo elkaars geheimen leert kennen, dit kunnen kleine, onschuldige dingen zijn waarbij je zelf nog niet bij stilstond. Maar die je nog niet met elkaar besprak of belangrijk zijn voor je partner. Dit kan heel wat stof doen oplaainen en zelfs tot onnodige ruzies over onbelangrijke zaken leiden.


Psychologe Manisha Patkar: "Het checken van elkaars mails en Facebookprofiel is gelijk aan stalking. Het gaat om het watervaleffect. Eerst geef je je paswoord, dan je telefoonrekening en eens je kinderen hebt, vraagt je partner om een DNA-test van het kind. Vertrouwen is de basis van haast alles in een relatie. Als je partner je niet vertrouwt in wat hij of zij op internet uitsteekt, is er geen reden om samen te blijven."


Professor Sampada Limaye: "Hoe je hiermee omgaat hangt van persoon tot persoon af. Het is normaal dat je je moet aanpassen in een relatie, maar het heeft geen zin over iets cruciaal als privacy een compromis te sluiten. Vaak heeft het ook met druk te maken en wil de ene zijn paswoord eigenlijk niet delen, maar doet hij het uit liefde voor de partner. Denk dus op voorhand goed na over de reden waarom je je persoonlijke gegevens doorgeeft."

Vergeet niet dat als de liefde tussen jullie bekoeld raakt, je ex nog altijd je paswoord zal hebben. Neem in dat geval maatregelen.
� Reageer (0)
23-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Cocker - N'Oubliez Jamais


Joe Cocker - N'Oubliez Jamais

Klik op de foto om hem te beluisteren� Reageer (0)
22-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkende vrouw is energieker dan huismoeder

Werkende vrouw is energieker dan huismoeder


http://img522.imageshack.us/img522/4197/werkendevrouw.jpg


Droom je van een leven zonder werk? Weet dan dat werkende vrouwen gezonder eten, voldoende slapen, regelmatig sporten, meer plezier beleven in hun werk en over meer energie beschikken dan de gemiddelde huisvrouw of werkloze.

Hoe energiek is de werkende tegenover de niet-werkende vrouw? Die vraag werd aan Nederlandse vrouwen, naar aanleiding van de Nationale EnergieBarometer, onderzocht. De resultaten tonen aan dat de vrouw die uit werken gaat, 6,83 scoort op de energieschaal, tegenover 6,69 bij de niet-werkende vrouw.


Bij een vergelijking tussen de kinderloze en vrouwen met kinderen, blijken de werkenden met kinderen minder goed op de energieschaal te scoren. Ze voelt zich minder energiek, maar is daarbovenop wel gelukkiger. Wie kinderen heeft, onderneemt meer ontspannende activiteiten dan de kinderloze dames. Wel kampt 28 procent van de vrouwen met kinderen over minder nachtrust tegenover 23 procent van de dames zonder kroost.


Wat de factor plezier en motivatie betreft, kapen ook hier de werkenden alle prijzen weg. 64 procent ervaart plezier in de dagelijkse bezigheden, 53 procent blijft gemotiveerd en 60 procent kent succes met haar activiteiten. 54 procent sport minstens 1 keer per week. Bij de niet-werkenden scoren al deze percentagens een pak lager.
� Reageer (0)
21-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén vrouw op drie kampt met vreetbuien

Eén vrouw op drie kampt met vreetbuien


http://img264.imageshack.us/img264/5754/vreetbuien.jpgEen derde van de Nederlandse vrouwen kampt wel eens met vreetbuien. Achteraf voelen ze zich dan schuldig en de helft van hen probeert dit te verbergen voor anderen.


De Nederlandse onderzoekers ondervroegen 4000 vrouwen vanaf 25 jaar. Daaruit blijkt dat de dames die zich regelmatig laten gaan bij het snoepen impulsiever, perfectionistischer en minder stressbestendig zijn dan gemiddeld. Ook toont de enquête aan dat nog geen kwart tevreden is met haar gewicht. Zeven op de tien willen graag 10 kilo kwijt spelen en de helft van degenen met obesitas liegt over haar gewicht.

Het onderzoek is uitgevoerd door het bureau TeraKnowledge in samenwerking met Centrum Eetstoornissen Ursula.
� Reageer (0)
20-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto maakte evenveel burgerdoden als 2 oorlogen

Auto maakte evenveel burgerdoden als 2 oorlogenDe introductie van de auto leidde op een halve eeuw tot meer vernielingen en bijna evenveel burgerslachtoffers als in de twee wereldoorlogen in België samen. Dat stelt de Gentse historicus Donald Weber in zijn boek 'Blijde intrede van de Automobiel, 1895-1940', dat vandaag voorgesteld wordt. Het boek schetst hoe de auto de samenleving dramatisch veranderd heeft.

Het verhaal begint aanvankelijk met de fiets die, net als de eerste auto, een luxespeeltje was voor de rijken en voornamelijk voor toeristische uitstapjes gebruikt werd. Deze 'snelle vorm van verkeer' kwam al snel (vaak letterlijk) in botsing met het trage voetgangers- en paardenspanverkeer, en leidde vaak tot gewelddadige confrontaties.
 
Chaos
Weber, die als onderzoeker verbonden is aan het Gentse Instituut voor Sociale Geschiedenis Amsab-ISG, schetst in 280 pagina's hoe men in ons land - dat samen met Frankrijk een van de koplopers was - met vallen en opstaan probeerde orde te scheppen in de steeds groter wordende chaos. Zo verplichte de eerste nationale verkeerswet van 1899 iedereen voortaan om rechts te rijden, terwijl je voordien in Leuven of Antwerpen links moest rijden en in Brussel aan de andere kant.
 
Slachtoffers
Weber heeft ook veel aandacht voor de dramatische keerzijde, de exponentiële stijging van het aantal verkeersslachtoffers. Zo telde men vlak voor WOII in ons land al 905 dodelijke slachtoffers met 200.000 auto's in het verkeer. Ter vergelijking: in 2009 waren dat er 819 met meer dan 4 miljoen wagens.
� Reageer (0)
19-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Databank met door nazi's in België en Frankrijk gestolen kunstwerken

Databank met door nazi's in België en Frankrijk gestolen kunstwerken


Heel wat kunstwerken werden teruggevonden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, maar meer dan de helft is nog spoorloos.


Een nieuwe online databank stelt de overlevenden van de Holocaust en hun nabestaanden in staat gedetailleerd te zoeken naar meer dan 20.000 kunstwerken die tijdens de Tweede Wereldoorlog in ons land en in Frankrijk door de nazi's van joden werden gestolen.Heel wat kunstwerken werden teruggevonden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, maar meer dan de helft is nog spoorloos.
In die databank, een initiatief van de Conferentie van Joodse Opeisingen tegen Duitsland en het Holocaust Museum in Washington, zitten onder meer werken van Monet. De gratis service staat ook ter beschikking van verzamelaars, galerijen en musea.

Fiches gedigitaliseerd
De Duitsers legden tijdens de Tweede Wereldoorlog beslag op honderdduizenden kunstwerken. Die werden grotendeels gefotografeerd en gecatalogeerd op fiches. Die fiches, die onthullen wat in beslag werd genomen en van wie, zijn nu gedigitaliseerd. De databank omvat gegevens van de US National Archives, het Bundesarchiv van Duitsland en gegevens die de Franse regering tijdens de bezetting bijhield.

Oproep aan musea en handelaars
Volgens de Joodse Conferentie van Opeisingen is bijna de helft van alle werken nooit teruggekeerd naar de rechtmatige eigenaars of hun nabestaanden. Voorzitter Julius Berman meent dat het "nu de verantwoordelijkheid is van musea, kunsthandelaars en veilinghuizen om na te gaan of ze kunst in huis hebben die werd gestolen van holocaustslachtoffers", zo meldt de BBC.
� Reageer (0)
18-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getuigenis overlevende Titanic geveild voor 20.000 pond

Getuigenis overlevende Titanic geveild voor 20.000 pond


http://img189.imageshack.us/img189/714/overlevendetitanic.jpg
Laura Francatelli (tweede van rechts).


De geschreven getuigenis van een overlevende van de Titanic is op een veiling in het zuiden van Engeland voor 20.000 pond (23.000 euro) verkocht. Dat heeft het veilinghuis vandaag bekendgemaakt.


In het meeslepende document beschrijft de Londense Laura Francatelli, toen 31 jaar en secretaresse van de Britse baron Sir Cosmo Duff-Gordon, haar wedervaren van de scheepsramp uit 1912.
"Het water begon te stijgen. Een man deed me een reddingsvest aan en verzekerde me dat het enkel uit voorzorg was en dat ik me niet ongerust moest maken", verhaalt Laura Francatelli die ontkwam in een reddingsboot.


De Titanic zonk in april 1912 na een aanvaring met een ijsberg in de Atlantische Oceaan. Daarbij stierven 1.500 mensen. Francatelli overleed in 1967. Een anonieme verzamelaar uit Oost-Europa kocht de getuigenis gisteren voor 20.000 pond. Het veilinghuis Henry Aldridge and Son had gerekend op 10.000 tot 15.000 pond.
� Reageer (0)
17-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken houdt een mens gezond

Werken houdt een mens gezond


http://img254.imageshack.us/img254/382/werken.jpg


Wie geen zin heeft om aan de werkweek te beginnen, heeft dé belangrijkste motivator gevonden: werkenden voelen zich lichamelijk en geestelijk beter. Eén en ander blijkt uit een Nederlandse studie.

Het onderzoek aan het Universitair Medisch Centrum Rotterdam bewijst dat werklozen die opnieuw uit werken, zich binnen het half jaar lichamelijk en geestelijk beter voelen. Niet enkel de fysieke gezondheid vaart er wel bij, ook gaven de deelnemers aan beter te functioneren in hun sociale omgeving.

Emotionele impact
Volgens de onderzoekers is de impact op de mentale en emotionele gezondheid het grootst. Door te gaan werken, voelen mensen zich minder beperkt door emotionele of lichamelijke problemen.
� Reageer (0)
16-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pitoresk clowntjeDe afbeelding “http://img213.imageshack.us/img213/3716/decohq9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


pitoresk clowntje
kom uit jouw doosje
en speel een liedje voor mij
van blijdschap en geluk

voor een klein poosje
kom uit jouw doosje
klein clowntje
en speel

geef jouw zonnige lach
aan hen die nooit lachen
veel pijn en verdriet
zal verdwijnen

pitoresk clowntje
kom uit jouw doosje
en speel voor een poosje
de viool van blijdschap en geluk

geef jouw gouden lach
aan hen die nooit lachen
veel pijn en verdriet zal verdwijnen
ook al zie jij dat niet altijd

toe pitoresk clowntje
speel een liedje voor mij
van blijdschap en geluk
speel lief clowntje� Reageer (0)
15-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland gebruikt geurkaarten in de strijd tegen cannabis

Nederland gebruikt geurkaarten in de strijd tegen cannabis


http://img844.imageshack.us/img844/1691/geurkaartenrotterdam.jpgIn de Nederlandse steden Rotterdam en Den Haag zullen ongeveer 30.000 gezinnen betrokken worden bij het opsporen van hennepkwekerijen in hun stad. De gemeenten zullen daarvoor in elke stad 15.000 kaarten verspreiden met daarop de geur van cannabis om kwekerijen te kunnen herkennen. Het nieuws werd vandaag bevestigd door een woordvoerder bij de gemeente Rotterdam.
 

Het idee om op die manier de bevolking bij de opsporing te betrekken, komt van gasleverancier Eneco. Die verspreidde in 2006 en 2007 een zogeheten gaskraskaart onder 1,8 miljoen klanten om hen bewust te maken van het herkennen van gaslucht.� Reageer (0)
14-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg pensioen schaadt het geheugen

Vroeg pensioen schaadt het geheugenhttp://img340.imageshack.us/img340/2831/vroegpensioen.jpgBlijven werken op late leeftijd kan helpen om geheugenverlies uit te stellen. Zestigers die nog steeds werken hebben namelijk een beter geheugen dan degenen die vroeger op pensioen gaan.

Amerikanen
Britse werknemers, die gemiddeld vanaf 65 jaar pensioen gaan, scoorden beter op een geheugentest dan Duitse en Franse werknemers, die vroeger stoppen met werken. Amerikanen, de bevolking met de langste loopbaan, scoorden het best op de test. De onderzoekers ontdekten zo een duidelijk verband dat hoe langer je werkt, hoe beter de zestigers scoren op de tests. Professor Robert Willis: "Er is bewijs dat sociale vaardigheden, zoals opstaan, met mensen omgaan, de waarde kennen van betrouwbaar te zijn, belangrijk zijn voor de gezondheid."

Wandelen
Een andere studie toonde aan dat dagelijks een anderhalve kilometer wandelen kan helpen om dementie te voorkomen. Mannen en vrouwen die dit doen blijven langer mentaal scherp dan degenen die hun auto voor korte afstanden nemen. Ze hadden ook meer grijze materie dan minder actievelingen. Eerder bleek al dat regelmatig sporten de inkrimping van de grijze materie, cellen die informatie verwerken, vertraagt.� Reageer (0)
13-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe pil verbetert geheugen vergeetachtige ouderen

Nieuwe pil verbetert geheugen vergeetachtige ouderen


http://img837.imageshack.us/img837/3949/nieuwepil.jpgEen nieuwe pil die senioren moet helpen minder vergeetachtig te worden, is momenteel in volle ontwikkeling. De resultaten van de tests op muizen zijn alvast hoopgevend.


De uitvinders testten de nieuwe medicatie, die bedoeld is voor vergeetachtige ouderen, maar niet voor patiënten met hersenziekten, al op dieren. Volgend jaar zouden de proeven met mensen beginnen en als die succesvol zijn komt de pil binnen vijf jaar op de markt. Geheugenproblemen bij ouderen ontstaan onder meer door hoge niveaus van stresshormonen, waaronder cortisol, die het geheugen schaden. Professor Seckl toonde aan dat een enzym genaamd 11beta-HSD1 het niveau van cortisol een boost geeft en hij ontwikkelde een medicijn dat dit voorkomt.


Nu blijkt dat deze pil het brein van oudere muizen verscherpt zodat ze bij geheugentests even goed scoorden als hun jongere evenknieën. Daarnaast konden ze even goed nieuwe dingen leren, de resultaten waren al merkbaar na twee weken. "Deze tests tonen ook aan dat dit soort van geheugenverlies niet onomkeerbaar is", aldus onderzoeker Jonathan Seckl. Een ander voordeel van deze nieuwe pil is dat het beperken van de stresshormonen ook de gezondheid van het hart stimuleert.


Seckl: "Een derde van de ouderen krijgt te maken met mentale achteruitgang. Het is erg frustrerend om niet meer te weten waarom je het huis verliet of waar je je sleutels hebt gelaten. Geheugenklinieken zitten vol met patiënten die gefrustreerd zijn omdat ze zich dingen niet kunnen herinneren. De resultaten van deze studie zijn dus erg hoopgevend voor hen."
� Reageer (0)
12-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelijkheid tussen man en vrouw steeds beter in België

Gelijkheid tussen man en vrouw steeds beter in België


http://img218.imageshack.us/img218/2545/manenvrouw.jpgBelgië is dit jaar gestegen van de 33ste naar de 14de plaats op de wereldranglijst wat betreft gelijkheid tussen mannen en vrouwen.
 
Uit de jaarlijkse Global Gender Gap Index van het World Economic Forum (WEF) blijkt dat de Noord-Europese landen nog altijd de meeste inspanningen doen om gendergelijkheid te bevorderen.

Meer politica's
Het rapport onderzocht 134 landen en neemt zaken onder de loep zoals lonen, toegang tot hooggeschoolde jobs, toegang tot onderwijs en de mate waarin vrouwen vertegenwoordigd zijn in regerings- en beslissingsorganen. Ons land dankt zijn forse stijging onder meer aan verbeteringen op het vlak van lonen, gelijk loon voor gelijk werk en vakbondsdeelname. Daarnaast zijn vrouwen prominenter aanwezig in parlement en ministeries.

Buurlanden
Het overgrote deel van de ons omringende landen krijgt slechtere punten dan in 2009. Nederland zakte van de 11de naar de 17de plaats, Duitsland van de 12de naar de 13de plaats. Groot-Brittannië bleef ter plaatse trappelen op 15. Frankrijk maakte zelfs een duik van 18 naar 46, voornamelijk omdat het aantal vrouwen op ministeriële posten er het voorbije jaar daalde. Luxemburg toonde zich dan weer een goede leerling van de klas, met een stijging van de 63ste naar de 26ste plaats.

Gezondheid en onderwijs
Van de onderzochte landen slaagde 59 procent erin het voorbije jaar de kloof tussen mannen en vrouwen te verkleinen. Vooral op het gebied van gezondheid en onderwijs wordt er vooruitgang geboekt. Als het aankomt op werk en politiek, blijft er een flinke achterstand voor vrouwen.

IJsland blijft de ranglijst van gelijkheid tussen mannen en vrouwen aanvoeren, voor Noorwegen, Finland en Zweden.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!