Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


18-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander geeft miljoen euro voor tip over overval

Nederlander geeft miljoen euro voor tip over overval


http://oi50.tinypic.com/3c45d.jpg


De Nederlandse multimiljonair Wim Zegwaard looft een miljoen euro uit voor informatie over criminelen die hem dit voorjaar overvielen in zijn zwaarbeveiligd woonhuis in Rijswijk. Dat meldt de krant De Telegraaf.

De totale beloning kan oplopen tot ruim een miljoen euro, meldt volgens de krant zijn advocaat Cees van Bavel.

Zegwaard en zijn partner werden eind maart door twee mannen bedreigd en gekneveld tijdens een brutale roofoverval. De daders gingen ervandoor met zo'n tien miljoen aan exclusieve horloges en sieraden.

Eerder meldde De Telegraaf dat geroofde horloges kort na de overval in het Antwerpse criminele circuit waren aangeboden. (br.hln)
� Reageer (0)
13-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tenen ontsnappen niet aan 'perfectie'-manie

Tenen ontsnappen niet aan 'perfectie'-manie


http://oi46.tinypic.com/2v0le8y.jpg


Het ziet er niet naar uit dat 'tevredenheid met het lichaam' voor binnenkort zal zijn. Na borsten, buik, billen lippen, oogleden en neus is het de beurt aan... de tenen. Tenen zijn een heikel onderwerp: niet geliefd om naar te kijken, vaak gehaat door de eigenaars. Niet alleen als ze een gekke vorm hebben maar ook... omdat ze te dik zijn. Of in de weg zitten.

Plastisch chirurg Oliver Zong vertelde in de ontbijtshow Good Morning America dat steeds meer mensen zich zorgen maken over steeds kleinere delen van hun lichaam, zoals hun voeten en de breedte van hun tenen.

Ze vragen de dokter om hun schoenen 'een nieuwe vorm' te geven. "Toen ik dat voor het eerst hoorde, was mijn reactie: 'Wat?' Tot dan toe deed ik vooral teenverkleiningen."

De dokter ging wel in op de vragen, en opereerde zo ook de 37-jarige E.R. "Ik had al jaren een probleem met mijn tenen. Mijn rechtergroteteen verstopte ik altijd, omdat hij zo dik was. Mijn tweede teen was een hamerteen, en bezorgde me veel pijn."

Zijn operatie is nu drie weken geleden, en ondanks de zwellingen op zijn tenen voelt E.R. zich naar eigen zeggen al veel beter over zijn tenen. "Het is een verbetering, en het doet wonderen voor mijn zelfvertrouwen." Zijn doel voor de zomer is simpel: "Slippers dragen!"

Exact de reden waarom dokter Zong ook de teenoperaties uitvoert. "Het geeft mensen weer zelfvertrouwen en ze durven weer buiten komen. Sommige zijn zo beschaamd dat ze hun tenen zelfs nog nooit aan hun lief hebben laten zien."

Plastisch chirurgen mogen dan wel aan de vraag voldoen, de operaties kunnen tot duizenden dollars kosten. Omdat het meestal puur esthetisch is, weigeren Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen de kosten te betalen. De patiënt moet alles dus zelf betalen.

Ook podologen (voetspecialisten) zijn niet gelukkig met de trend. "Ik vind het een onethische praktijk, behalve als de patiënt pijn heeft natuurlijk. Het is een reeks risico's, zoals de verdoving, kans op infectie, misvorming en dat het probleem terug opduikt", argumenteert dokter Hillary Brenner.

Ook Brenner krijgt vragen, maar die zijn van een iets andere aard dan degene die Zong voorgeschoteld krijgt: vragen om de kleine teen te amputeren om in kleinere en smallere schoenen te passen.

"Dat moet ik weigeren. Waarom iets herstellen dat niet kapot is?" (br.hln)� Reageer (0)
10-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie gaat slechte adem tegen

Koffie gaat slechte adem tegen


http://img269.imageshack.us/img269/9353/koffie.jpg
 Een slechte adem is een nachtmerrie voor iedereen. De oplossing is nochtans simpel, zegt Israëlisch onderzoek: drink gewoon een kopje koffie. Koffiebonen bevatten immers stoffen die de bacteriën in je mond ervan weerhouden stoffen te verspreiden die je slechte adem veroorzaken. Muntjes gecombineerd met die koffiespecifieke stoffen zouden dus hét antwoord kunnen zijn voor mensen met een slechte adem.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de universiteit van Tel Aviv, onder leiding van professor Mel Rosenberg. Eigenlijk dachten de onderzoekers dat koffie slechte adem veroorzaakte, en waren ze op zoek naar de stoffen die dat veroorzaakten. Maar dat bleek niet het geval in het labo: de buisjes waaraan zwarte koffie werd toegevoegd, hadden 90 procent minder uitstoot van gassen geproduceerd door bacteriën.

Hoe komt het dan dat regelmatige koffiedrinkers niet altijd lekker uit hun mond ruiken? Rosenberg wijst naar de toegevoegde melk of room. Zuivel doet de mond uitdrogen, wat de bacteriën vrij spel geeft. (br.hln)� Reageer (0)
07-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een derde van de rusthuisbewoners neemt antipsychotica

Een derde van de rusthuisbewoners neemt antipsychotica


http://oi48.tinypic.com/2ajdq10.jpg


Eén op de drie rusthuisbewoners in België neemt antipsychotica, meestal tegen gedragsstoornissen ten gevolge van dementie. De langdurige behandeling kan allicht gestopt worden bij drie op de vier van de naar schatting 40.000 bejaarden die ze gebruiken, zo concludeert Majda Azermai in haar doctoraatsproefschrift in de Medische Wetenschappen (Ugent).

"Antipsychotica horen normaal thuis in de psychiatrie waar ze gebruikt worden om psychoses en schizofrenie te behandelen", aldus Azermai. "Het zijn ingrijpende geneesmiddelen die niet erkend zijn voor het gebruik bij gedragsstoornissen ten gevolge van dementie, en waarvoor vele internationale adviezen waarschuwen voor bijwerkingen en onveiligheid. In de Belgische rusthuizen nemen 33 % van de bewoners antipsychotica, meestal in niet al te hoge dosis en bijna altijd langdurig."

In het kader van het doctoraatsonderzoek werd een stoppoging ondernomen bij 40 patiënten, en dit binnen de veilige muren van het ziekenhuis. Bij drie op de vier patiënten was de stoppoging geslaagd. Bij één op de vier lukte de poging niet, waarna de medicatie werd hervat.

Azermai bestudeerde voor haar doctoraat het gebruik van de middelen, beoordeelde de kwaliteit ervan en formuleerde adviezen voor de aanpak van het probleem. "Uit het onderzoek naar de hinderpalen voor het stoppen bleek dat artsen en verpleegkundigen niet geneigd zijn om een stoppoging te wagen en dat ze hun patiënten het risico van herval van gedragsprobleem willen besparen."
� Reageer (0)
05-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher maakt musical over haar leven

Cher maakt musical over haar leven


http://oi50.tinypic.com/15ov1y0.jpg


De 66-jarige popster en actrice Cher is in volle voorbereiding van een musical over haar leven als zangeres. Dat maakte ze per tweet bekend. Cher - winnares van een Oscar, een Grammy en een Golden Globe - wil met de Broadwaymusical die ze zelf schrijft ook een Tony Award winnen. In de show wordt de figuur van Cher belichaamd door drie actrices, onder wie Cher zelf.

De Chers uit een vorig leven, die van de jongedame die door Sonny Bony werd ingepalmd en die van de soloartieste op haar 'Believe'-wereldtournee uit 1999, worden door jongere actrices gespeeld.

In de musical moeten alle bekende nummers van Cher(ilyn Sarkisian) aan bod komen, gaande van "I got you babe" over "Believe" tot de "Shoop Shoop Song (It's in his Kiss).

Op een halve eeuw tijd blikte Cher 39 albums in en speelde ze in succesfilms als 'Moonstruck', 'Mermaids' en 'The Witches of Eastwick'. Haar enige Broadway-ervaring tot nu toe is haar rol als Sissy in 'Come Back to  the Five & Dime Jimmy Dean, Jimmy Dean". Die rol herhaalde zij in 1983 in de gelijknamige Robert Altman-film.
� Reageer (0)
03-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet celebs: nieuwe mama heeft 'mojo' terug na 409 dagen

Vergeet celebs: nieuwe mama heeft 'mojo' terug na 409 dagen


http://oi49.tinypic.com/2zy92l0.jpg


Celebrities staan er om bekend dat ze snel na hun bevalling weer slank en strak gefotografeerd worden. Hilary Duff die het naar eigen zeggen 'op de gezonde manier aanpakte' deed er nog altijd 'maar' 3 maanden over. Voor de gemiddelde vrouw is dat anders, heel anders: gemiddeld na 409 dagen, oftewel 13,5 maand, krijgen ze hun 'mojo' terug. Voor 15 procent van de moeders wordt het nooit meer zoals voor de zwangerschap.

Dat 'mojo' is niet hetzelfde voor elk van de 1.000 ondervraagde Britse mama's. Voor sommigen is het de terugkeer naar een gezond seksleven, voor anderen de tijd die het duurt voor ze zich weer aantrekkelijk voelen of hun sociaal leven kunnen voorzetten.

Er is een positief puntje: 'gewone' mama's verwachten niet dat ze zoals celebs zes weken later alweer door een ringetje zijn te halen. Maar ze dachten toch dat het sneller zou gaan: gemiddeld duurde het vijf maanden langer dan ze hadden gedacht om weer in vorm te zijn.

De grootste hindernissen zijn voorspelbaar: de constante vermoeidheid, geen tijd voor zichzelf én het niet kwijtraken van de zwangerschapskilo's.

Een positieve factor was terugkeren naar het werk. 43 procent van wie een 'evenwicht' vindt tussen werk en moederschap, keert terug naar haar oude zelf. Hoe langer ze thuisbleven, hoe moeilijker ze het vonden om terug in vorm te geraken, zei 60 procent. (br.hln)� Reageer (0)
29-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet slecht gebit: grootste afknapper is werkloosheid

Vergeet slecht gebit: grootste afknapper is werkloosheid


http://oi49.tinypic.com/29cmikh.jpg


Al jaren worden scheve tanden en een slechte adem gezien als dé grootste afknappers bij het daten. Maar daar komt nu verandering in, met dank aan de economische crisis. Drie op de vier vrouwen zeggen namelijk niet geïnteresseerd te zijn in een man zonder job.

Dat resultaat komt uit een rondvraag van de Britse datingsite 'Just Lunch', die uitgevoerd werd bij 925 mannen en vrouwen. 75 procent van hen bleek werkloosheid als de grootste afknapper te beschouwen, en niet alleen omwille van het geld.

33 procent weigerde consistent een werkloze man als potentiële partner te beschouwen. Dat doet vermoeden dat zij wel vooral bezorgd zijn over het geld op de bankrekening. Bij de overige 43 procent leek dat echter minder het geval te zijn. Zij zouden namelijk overwegen om met iemand te daten die een job als een prioriteit ziet in de nabije toekomst.

Voor 21 procent van de ondervraagden was de carrière dan weer helemaal niet van belang. Zij hielden geen rekening met de professionele ambities van een mogelijke partner.

Verder bleek ook dat mannen veel toleranter zijn ten opzichte van werkloosheid. 46 procent van hen zou namelijk daten met een werkloze vrouw, terwijl 19 procent zelfs helemaal geen vereisten stelt.

Toch wil dat niet zeggen dat vrouwen geldwolven zijn. Uit het onderzoek bleek dat ze vooral belang hechten aan het 'geëngageerd zijn', en dus niet zozeer aan het loon.

"Werkloos zijn maakt het voor mannen erg moeilijk om te daten met iemand die ze voordien nog niet kenden", zegt woordvoerster Irene LaCota van Just Lunch. "Dit is één van de gebieden waar de stereotiepe gedachten van vrouwen nog steeds gelden: een man moet de broodwinner zijn."

Maar ook mannen gaan niet vrijuit. "Het feit dat zoveel single mannen niet geven om de carrière van een potentiële date, toont aan dat zij de job van een vrouw niet echt belangrijk vinden. Ook zij zien zichzelf dus als de belangrijkste broodwinner", aldus LaCota.  (br.hln)� Reageer (0)
26-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenaar verloren camera teruggevonden na wereldwijde zoektocht

Eigenaar verloren camera teruggevonden na wereldwijde zoektocht


http://oi46.tinypic.com/4tswif.jpg


Toen Jan van Cappellen uit Amersfoort afgelopen week een camera in de trein bij Station Amstel vond, kon hij onmogelijk vermoeden wat voor opschudding diezelfde Canon-camera op internet zou veroorzaken. Inmiddels werd de eigenaar van de camera dan toch gevonden.

"Ik stapte op de trein na een dagje Amsterdam en daar zag ik hem liggen: een camera met zo'n 2800 foto's op het geheugenkaartje", doet van Cappellen zijn relaas. "Thuisgekomen heb ik al die foto's bekeken om zo aanknopingspunten te vinden. Ik zag Ierland, Rome, Parijs en Amsterdam allemaal de revue passeren. En zo'n vijf keer zag ik deze jongen met zijn rode haar', vertelt van Capellen.

Hij voelde zich een beetje een detective: "Ik heb foto's uitvergroot, van alles gedaan om achter een naam te komen. Ik ontdekte wel dat de tijdsindicatie op de camera 11 of 12 uur vroeger was, dus hij moest waarschijnlijk uit Canada of Amerika komen."

Facebook
De speurtocht barstte pas echt los toen zijn schoonzoon een foto uit de reeks op Facebook zette. "Binnen de paar dagen was de foto daar al zo'n 50.000 keer gedeeld. En mijn mailbox liep helemaal over."

Van Cappellen is nog steeds onder de indruk. "Ik had ook zo'n 25 hostels in Amsterdam gemaild, en de respons was echt hartverwarmend.  Ik kreeg natuurlijk ook met oplichters te maken die beweerden dat de camera van hen was. Dan vroeg ik ze hun adres door te sturen. Wanneer ze dat dan deden dan mailde ik terug, dat de politie onderweg was", vertelde van Cappellen al lachende.

"Spoorwegen en politie deden niets"
Minder te spreken is hij over de inzet van de Nederlandse Spoorwegen en de Amsterdamse politie: "De NS doet helemaal niet als je niet eerste de camera inlevert, en de Amsterdamse politie heeft me twee keer beloofd terug te bellen. Ik wacht nog steeds."

En heeft de zoektocht nu resultaat opgeleverd? "Jazeker! Ik weet nu dat de camera van Reggie Downing uit Canada is, ik heb al mail van hem gekregen. Hij zit nu in Praag. Hij schreef me dat hij behoorljk 'pissed off' was, toen hij merkte dat hij zijn camera kwijt was. En ja, hij is natuurlijk enorm blij dat ik 'm gevonden heb. Nog even een afspraak maken hoe hij de camera krijgt, en dan kan ik de zaak afsluiten. Het was een mooi avontuur, hoor."  (br.hln)� Reageer (0)
23-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeep en sigarettenas: waar een zwangere vrouw naar verlangt

Zeep en sigarettenas: waar een zwangere vrouw naar verlangt


http://oi47.tinypic.com/2ljqhdg.jpg


Door de hormonale veranderingen en het tekort aan bepaalde voedingsstoffen, krijgen veel vrouwen tijdens hun zwangerschap zin in ongewone voedingsmiddelen. Maar uit een nieuwe enquête blijkt dat het vaak veel verder gaat dan 'ongewoon'. Sommige vrouwen verlangen naar zeep, krijt en zelfs sigarettenas.

De gegevens komen uit een enquête bij 400 vrouwen, die uitgevoerd werd door ECigaretteDirect.co.uk. Aan hen werd gevraagd wat de vreemdste dingen waren waar ze tijdens hun zwangerschap naar verlangden. En dat leverde een aantal opvallende resultaten op.

Sommige vrouwen hadden een onhoudbare drang naar chilipepers, rauwe ui, drop, sardienen en ijs. Maar bij anderen ging het nog veel verder, met verlangens naar niet-eetbare producten. Zeep, plastic, krijt en sigarettenas waren ongetwijfeld de opvallendste begeertes.

Eén vrouw, die zelf niet rookte, bekende dat ze regelmatig aan sigarettenas likte tijdens haar zwangerschap. "Mijn man rookte, en op een avond zat ik naar een volle asbak te kijken en dacht ik: een beetje as zou ik wel lusten. Het klinkt walgelijk en ik kan het niet geloven, maar toen vond ik het echt geweldig."

De uitvoerders van de enquête zijn geschokt over de resultaten. "Het ergste zijn de niet-eetbare items, zoals sigarettenas en krijt. Dat zijn dingen die niemand wil eten of zelfs nog maar van wil proeven", zei een woordvoerder. "Het is duidelijk dat alle dingen in de lijst een zeer specifieke, sterke en kenmerkende smaak hebben", aldus de man.  (br.hln)� Reageer (0)
19-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

1 op 4 kinderen steekt nooit handje toe in het huishouden


http://oi46.tinypic.com/3sje0.jpg


Een kwart van de kinderen tussen 5 en 16 jaar helpt mama en papa nooit in het huishouden. Van degene die dat wel doen, gaat het in één op de vijf gevallen enkel om het schoonmaken van de eigen kamer. Dat blijkt uit een Britse enquête.

Nochtans moesten de ouders van vandaag in hun kindertijd wel een handje toesteken. Zij waren gemiddeld 4 uur per week bezig met het uitvoeren van klusjes in huis. De hedendaagse kinderen halen zelfs niet de helft daarvan.

"Ouders zeggen vaak dat de kinderen van vandaag het veel te gemakkelijk hebben, en dat lijkt ook echt te kloppen", zegt Lindsey Taylor van Vileda, het merk van schoonmaakproducten dat deze studie uitvoerde. "Niet alleen moeten ze minder tijd besteden aan klusjes dan drie of vier decennia geleden, maar een groot aantal jongeren doet zelfs helemaal niks."

"Zelfs simpele dagelijkse klusjes, zoals het opmaken van hun bed of het opruimen van speelgoed, worden door de drukbezette ouders gedaan. Nochtans is helpen in het huishouden een ideale manier om je kinderen iets bij te leren over het opnemen van verantwoordelijkheid", vindt zij.

Daarnaast toonde de studie ook aan dat kinderen die wel helpen in het huishouden, daar vaak voor beloond worden. Zo krijgen maar liefst drie op de vijf kinderen snoepjes of zelfs zakgeld voor het uitvoeren van de klusjes. Gemiddeld gaat het om 5,2 euro per week, terwijl hun ouders vroeger zo'n 4,5 euro kregen.

"Het is een goed idee om je kinderen te belonen met zakgeld voor hun aandeel in het huishouden. Zo leer je hen dat ze moeten werken om geld te verdienen", aldus Lindsey Taylor. Akkoord?� Reageer (0)
16-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit bewondert hij aan jouw lichaam

Dit bewondert hij aan jouw lichaam

Vrouwen kunnen eindeloos doorzeuren over hun lichaam, terwijl de meeste mannen helemaal niet zo perfectionistisch zijn. Zij houden gewoon van het vrouwenlichaam, en bewonderen vooral:

1) De benen
"Het begint allemaal met de benen", legt een man uit. Blote benen, in hoge hakken onder een zwierig zomerjurkje: de natte droom van véle mannen.

2) De navel
Klein, onzichtbaar onder de kledij en daarom dubbel zo intiem: een plekje voor je geliefde en een verborgen erogene zone. Zachtjes te behandelen!

3) De onderkant van de rug
Als een man een vrouw vasthoudt aan haar onderrug, is dat een intiem, zelfs beschermend gebaar. Een gebaar van affectie en intimiteit. En het is ook een mooi plekje wanneer je naakt bent, natuurlijk.

4) De voeten
Volgens sommigen 'het meest sensuele deel van het lichaam'. "Als mannen blote voeten zien, denen ze gauw ook aan andere delen van het lichaam", bekent een man aan msn.com. Voeten zijn ook een onderschat lichaamsdeel in het verleidingsspel. Laat een schoen bungelen aan je teen of vraag om een voetmassage: vonken gegarandeerd.

5) De heupen
"Een vrouw is niets zonder heupen. Die vorm maakt het hele lichaam gewoon beter!"

6) De tong
Enigszins verrassend blijken nogal wat mannen ook zot van de tong van hun vriendin. Niet alleen voor het genot dat ze hen ermee kan schenken, maar ook door het speelse karakter. "Mijn vriendin steekt soms speels haar tong uit naar mij, wild word ik er van!"

7) Een litteken
Veel vrouwen proberen wanhopig hun litteken weg te steken, maar voor mannen hoeft dat niet. "Het kan echt heel sexy zijn," aldus een man.

8) Een sproetje
Leuke sproetjes, of een goedgeplaatste moedervlek kunnen het favoriete plekje van je lief worden. Het maakt jou uniek, het is aanraakbaar en wordt zo de kern van zijn liefde voor jou.

9) Je borsten
Natuurlijk kunnen borsten niet in het rijtje ontbreken. Zelf mag je er dan niet gelukkig mee zijn, de kans is groot dat jouw partner er niéts op aan te merken heeft. Voor hem zijn borsten borsten, een opwindend vrouwengeheim dat zin aandacht al trok voor hij wist wat het was.

10) De ogen
Een cliché misschien, maar daarom niet minder waar: de ogen zijn bij velen de favoriete lichaamsdelen van hun partner. Om er in te staren, om er in te verdrinken, om er emoties in te kunnen lezen. Ogen gelden als spiegels van de ziel, en zijn daardoor onweerstaanbaar. (br.hln)� Reageer (0)
12-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger 'Guus Kom Naar Huus' overleden

Zanger 'Guus Kom Naar Huus' overleden

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Harm Breemer, beter bekend als Alexander Curly, is vorige week maandag op 65-jarige leeftijd overleden. De zanger en filmmaker overleed aan de gevolgen van prostaatkanker en is zaterdag in besloten kring begraven.

Dat maakte zijn echtgenote Myra Breemer-Tekelenburg vandaag bekend.

Curly scoorde in 1972 een nummer 1-hit met 'I'll Never Drink Again'. In 1975 behaalde hij die positie met zijn bekendste nummer, 'Guus Kom Naar Huus'.� Reageer (0)
04-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar elfjes wonenhttp://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Megan-Fox---Wallpaper-6.jpgwaar elfjes wonen

en op die plek in het bos

een lichtvoetig samenkomen

waar blaadjes zonlicht stralen

je ze als vleugeltjes ritselend

hoort spreken over dromen


van dagen

en nachten

in een zacht verwachten


een droomplek voor mij

het maakt me stil

maar zó blij� Reageer (0)
02-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handgemaakte Apple 1 van Jobs en Wozniak te koop voor monsterbedrag

Handgemaakte Apple 1 van Jobs en Wozniak te koop voor monsterbedrag


http://oi47.tinypic.com/5w045d.jpg
Jobs en Wozniak in 1977.


Sotheby's veilt een Apple 1-computer die in 1976 met de hand in elkaar werd geknutseld door Apple-pioniers Steve Jobs en Steve Wozniak. Het veilighuis verwacht een opbrengst van 120.000 tot 180.000 dollar, zo'n 97.000 tot 145.000 euro.

De computer heeft geen toetsenbord, monitor of behuizing, en is dus in feite enkel een moederbord. Het toestel bevat vier handleidingen, en is de eerste computer waarmee gebruikers via een toetsenbord letters op een scherm konden doen verschijnen.

Het snufje was een sensatie bij hobbyisten tot handelaar Peter Terrel er 50 bestelde om te verkopen in zijn gespecialiseerde keten Byte Shop. Jobs en Wozniak zetten ze in elkaar in amper 30 dagen.

Het moederbord, waarvan er zo'n 200 werden gemaakt, kwam in 1976 op de markt voor 666,66 dollar. Er zouden nog zo'n 50 toestellen overblijven, waarvan zes nog zouden werken. De veiling vindt plaats op 15 juni. (br.hln - foto getty)
� Reageer (0)
29-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zachte woordenDe afbeelding “http://img377.imageshack.us/img377/4732/napy8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


jouw zachte woorden
hebben mij stilletjes beroert
even heb ik jouw eeuwigheid gevoelt
jouw zachte woorden
klonken in mijn hart
eindeloos verzachten zij
teder mijn smart
jouw zachte woorden
hebben mij omstrengeld,vast omarmd
mijn kou even verwarmd
jouw zachte woorden
hebben mij eeuwig gekust
intens heb ik dat gemist
jouw zachte woorden
geven mij grenzenloze kracht
dragen mij door dag en nacht
spreek tot mij poezie
met zachte woorden
zing jouw melodie
spreek tot mij
met zachte woorden
in alle eeuwigheid
tot aan het einde
van de tijd...
� Reageer (0)
25-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man heeft natuurlijke voorkeur voor domme vr

Man heeft natuurlijke voorkeur voor domme vrouw


http://oi48.tinypic.com/2mngdtv.jpg


Mannen zijn blijkbaar voorgeprogrammeerd om vrouwen uit te zoeken die zich dom gedragen omdat ze makkelijker te veroveren zijn. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

De mannelijke soort is weinig veranderd sinds de prehistorie, concluderen de onderzoekers. Toen was de voortplanting namelijk ook al hun belangrijkste doel. De vorsers aan de universiteit van Austin spraken met mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers om een lijst van 88 factoren op te tekenen die maken dat een vrouw makkelijk te veroveren is: bijvoorbeeld op de lippen bijten of er slaperig uitzien. Ze toonden dan beelden van vrouwen die dit soort gedrag vertoonden aan 76 mannen en vroegen hen te oordelen hoe aantrekkelijk ze hem vonden.

Tekenen van lichamelijke kwetsbaarheid, zoals een kleine gestalte, maakte niet dat de heren een vrouw seksueel aantrekkelijker vonden. Maar ze bleken mentale kwetsbaarheid, zoals kinderachtig of dom zijn, wel aantrekkelijker te vinden. De deelnemers vonden hen namelijk sexyer dan de dames die als intelligent werden voorgesteld. Maar hun interesse daalde aanzienlijk toen de vorsers vroegen of deze vrouw een geschikte kandidaat was voor een vaste relatie. Een domme vrouw is dus enkel interessant voor een seksueel avontuurtje. (br.hln)� Reageer (0)
23-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schade Pukkelpopstorm geraamd op 76 miljoen euro

Schade Pukkelpopstorm geraamd op 76 miljoen euro


http://oi46.tinypic.com/okr7ti.jpg


De storm die in augustus vorig jaar over Hasselt en omstreken raasde, veroorzaakte een schade van 76 miljoen euro. Dat meldt vtm in Het Nieuws en wordt bevestigd door Assuralia.

Het is herverzekeraar Swiss Re die met het nieuws op de proppen komt. Volgens Wauthier Robyns van sectorfederatie Assuralia is het voor het eerst dat een schadebedrag op de storm wordt geplakt. Het gaat volgens Robyns niet alleen om de schade die veroorzaakt werd op het festival, maar ook buiten Pukkelpop. De storm in augustus vorig jaar maakte vijf doden op de wei in Kiewit. (br.hln - foto belga)� Reageer (0)
15-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet abnormaal: 1 volwassene op 3 slaapwandelt

Niet abnormaal: 1 volwassene op 3 slaapwandelt


http://oi48.tinypic.com/2ptb22u.jpg


Je poetst je tanden, glijdt onder de lakens, doet het licht uit en valt in slaap. Maar dat is niet voor iedereen het einde van het verhaal. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat slaapwandelen veel vaker voorkomt dan eerder werd gedacht. Maar liefst één derde van de volwassenen krijgt er op een bepaald moment in zijn leven mee te maken.

"Dat is een hoog aantal", vindt de auteur van de studie, dr. Maurice Ohayon van de Stanford University. "De vraag die volgt is natuurlijk of we bij deze mensen associaties kunnen vinden die het slaapwandelen kunnen verklaren. Het antwoord is ja."

Slaapwandelen is een soort parasomnie (verzamelnaam voor slaapstoornissen, zoals ook nachtelijke paniekaanvallen) dat in Amerika ongeveer 10 procent van de bevolking treft. Het rondwandelen terwijl men slaapt komt typisch voor tijdens de non-remslaap en kan van enkele seconden tot een half uur of meer duren.

Voor de studie gebruikten de wetenschappers echter de bredere term 'nachtelijk wandelen', omdat ze de proefpersonen niet zelf observeerden en dus geen echte diagnose konden stellen. Omdat ze vertrouwden op informatie die ze kregen uit interviews met 15.000 volwassenen, is het ook mogelijk dat sommigen eigenlijk wakker waren tijdens het nachtelijke wandelen.

Bijna 30 procent van de deelnemers rapporteerde minstens één nachtelijke wandelervaring in hun leven. Bij meer dan 3,5 procent gebeurde dat zelfs in het afgelopen jaar. Een kleine groep gaf aan dat ze er regelmatig mee te maken krijgt, met 1 procent die twee of meer keer per maand slaapwandelt.

Naast de frequentie van slaapwandelen, gingen de wetenschappers ook na of er andere aandoeningen zijn die gelinkt kunnen worden aan het slaapwandelen. Op die manier wilden ze mogelijke 'uitlokkers' blootleggen.

Met bepaalde mentale stoornissen werd een duidelijke link gevonden. Zo waren mensen met een depressie 3,5 keer meer geneigd om te slaapwandelen, terwijl patiënten met een obsessieve-compulsieve stoornis (of dwangneurose) er zelfs 4 keer meer kans op hebben. Daarnaast was er ook een verband tussen een alcoholverslaving en slaapwandelen.

Andere factoren, zoals een gebrek aan slaap, bleken ook een verschil te maken. Mensen die minder dan 7 uur per nacht sliepen, hadden een hoger risico, net als personen met een geschiedenis van slaapwandelen in de familie. Van deze laatste groep kreeg één derde er ook zelf mee te maken.

Hoe deze aandoeningen met elkaar in verband staan, is echter nog niet duidelijk welke aandoening de oorzaak en welke het gevolg is. "We zien wel een link, maar we kunnen nog niet zeggen wat de richting ervan is. Daarvoor is extra onderzoek noodzakelijk", zegt dr. Ohayon.

Maar hoewel er nog veel vragen blijven, bestaan er gelukkig wel al behandelingen. "Heel wat mensen ervaren slaapproblemen als ze onder stress staan, dus kan een cursus stressmanagement helpen", zegt dr. Philip Gehrman van de University of Pennsylvania, onafhankelijk van de nieuwe studie.

Voor velen is weten dat slaapwandelen veelvoorkomend en relatief normaal is al genoeg om weer rust te vinden. Een volgende stap is medicatie, maar dat hebben maar enkele patiënten nodig.  (br.hln)� Reageer (0)
10-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf muziek spelen maakt baby's blijer en socialer


Zelf muziek spelen maakt baby's blijer en socialer


http://oi47.tinypic.com/10h97pu.jpg


Kinderen die al op vroege leeftijd muzieklessen krijgen, lachen meer, kunnen beter communiceren en reageren kalmer in onbekende situaties. Dat blijkt uit een onderzoek van Ontario's McMaster University. Zij raden aan om al vanaf één jaar actief bezig te zijn met muziek.

Voor de studie volgde een groep baby's van één jaar gedurende zes maanden muzieklessen. De ene groep kreeg passieve lessen, waarbij ze vooral speelden met muziek op de achtergrond. De andere groep ging actief aan de slag door samen met hun ouders liedjes te zingen en percussie-instrumenten te bespelen.

Na verloop van tijd bleek dat de interactieve groep beter reageerde op muzikaal vlak. Zo waren ze duidelijk gevoeliger voor de structuur van muziek. "Ze luisterden liever naar een pianostuk dat de juiste toon hield, dan naar een versie met valse noten", zegt co-auteur Laurel Trainor.

Maar daar bleef het niet bij, want ook op niet-muzikaal vlak waren er grote verschillen tussen de twee groepen.

Baby's uit de actieve lessen hadden duidelijk beter ontwikkelde communicatievaardigheden, zoals het aanwijzen van objecten buiten bereik of het zwaaien naar iemand die vertrekt. Ze bleken ook meer te lachen, waren makkelijker te troosten en toonden minder stress in onbekende situaties.

"De meeste vorige muziekstudies focusten op oudere kinderen", Trainor. "Maar onze resultaten suggereren dat zelfs het brein van een baby erg gevoelig is voor muziek en kan helpen bij de ontwikkeling", besluit Trainor.  (br.hln)� Reageer (0)
08-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de populairste meisjes van de klas beter zijn in sporten

Waarom de populairste meisjes van de klas beter zijn in sporten


http://oi50.tinypic.com/ixdov7.jpg


Meisjes die op school veel vriendinnetjes hebben, scoren op sportgebied meestal beter dan de minder populaire leerlingen uit de klas. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Bristol. Elke extra vriend(in) zorgt namelijk voor 4 minuten meer lichaamsbeweging na school en 10 extra minuten in het weekend.

Volgens de wetenschappers is de ontdekking goed nieuws voor de gezondheid van kinderen, aangezien de meeste jonge mensen niet voldoen aan de aanbevolen hoeveelheid fysieke activiteit per dag.

"Ons onderzoek bewijst dat kinderen vatbaar zijn voor aanmoedigingen om meer te sporten", zegt dr. Russell Jago. "En dat is dan ook wat we moeten doen: hen aanmoedigen om actiever te zijn met hun vrienden en elkaar te steunen."

Voor het onderzoek bestudeerden de wetenschappers de gegevens van kinderen uit het zesde leerjaar (10 à 11 jaar) van 23 lagere scholen in Bristol. Hun fysieke activiteiten werden gemeten met een versnellingsmeter, het aantal vrienden werd in kaart gebracht aan de hand van een enquête. Een jaar later gebeurde het onderzoek een tweede keer, als de kinderen op één van de acht middelbare scholen in de stad zaten.

Hoewel in de lagere school jongens gemiddeld 26 minuten fysiek bezig waren en meisjes 21 minuten, waren er ook heel wat die de aanbevolen 60 minuten per dag haalden. In het weekend ging het per dag gemiddeld om 45 minuten beweging voor de jongens, 36 voor de meisjes.

Bij de overgang naar de middelbare school, daalde de doordeweekse fysieke activiteit bij jongens met 16 procent, bij meisjes met 12 procent. De beweging in het weekend steeg wel, wellicht omdat ze vanaf de middelbare school ook alleen mogen weggaan.

Naast die vaststelling, bleek er ook een link te zijn tussen het aantal vrienden en het aantal uren beweging. "Hoe populairder je bent, hoe meer je aan lichaamsbeweging doet", luidde de conclusie.

Opvallend is wel dat die link enkel aangetroffen werd bij meisjes. Dat suggereert dat de vriendschapsband tussen meisjes sterker is dan tussen jongens. "Je kind aanmoedigen om steun van vrienden te zoeken bij het sporten, kan dus vooral meisjes helpen om actief te blijven."

En dat is ook echt nodig. "Fysieke activiteit is een belangrijke factor om het risico op kanker in het latere leven te verkleinen", zegt dr. Rachel Thompson. "En sporten is een gewoonte die we op vroege leeftijd moeten ontwikkelen."� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!