Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


17-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen heeft 168 premiers gehad

Queen heeft 168 premiers gehad

http://oi67.tinypic.com/1zg7vgj.jpg


Het zou een uitdagende vraag zijn voor een quiz over koningin Elizabeth. Noem alle 168 premiers die in de 64 jaar sinds 1952 onder haar hebben gediend. Misschien dat er nog een hint kan worden gegeven: die premiers komen uit 31 verschillende landen.

Misschien dat Elizabeth na lang denken zelf het antwoord nog weet. Ze heeft tenslotte met alle 168 op een of andere manier te maken gehad. Dat de lijst met premiers zo lang is, komt omdat Elizabeth ook koningin is van vijftien andere landen dan het Verenigd Koninkrijk en in het verleden over nog een handvol meer.

Theresa May, die deze week aantrad in Downing Street 10, is de dertiende Britse premier van de Queen. In Australië en Nieuw-Zeeland staat de teller al op veertien en Justin Trudeau is in Canada nummer twaalf. Het piepkleine Tuvalu, pas onafhankelijk sinds 1978, heeft sindsdien al ook al twaalf regeringsleiders gehad - 0,1 procent van de bevolking van 10.000.

Andere landen, die kort na het aantreden van Elizabeth of snel na de onafhankelijkheid een republiek zijn geworden, zijn goed voor maar één premier (Ghana, Oeganda, Kenia) of twee (Malta, Mauritius).

Niet meegeteld zijn de 'first ministers', de leiders van overzeesse gebiedsdelen als Bermuda en Gibraltar, of van Schotland en Wales.

Het lijstje: Australië en Nieuw-Zeeland 14, Verenigd Koninkrijk 13, Canada en Tuvalu 12, Solomon eilanden 11, Jamaica 9, Barbados, Grenada, Papoea Nieuw-Guinea en St Lucia 7, Sri Lanka 6, Antigua, Belize, en St Vincent 4, Bahama's, St Kitss, Sierra Leone en Zuid-Afrika 3, Fiji, Malta, Mauritius en Tanzania 2, Gambia, Ghana, Guyana, Kenia, Malawi, Nigeria, Trinidad en Oeganda alle 1.

� Reageer (0)
11-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktfoto van bejaard koppel bewijst dat leeftijd en huidskleur niets uitmaken

Naaktfoto van bejaard koppel bewijst dat leeftijd en huidskleur niets uitmaken


http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/14/9/20160709105710/media_xll_8864409.jpg


Deze foto van de Amerikaanse fotograaf Jade Beall waarop Gerry (75) en Darwin (70) naakt poseren, is de wereld aan het rondgaan. En dat komt grotendeels door de mooie boodschap erachter dat leeftijd en huidskleur er helemaal niet toe doen, en dat iedereen mooi is op élke leeftijd.

De fotograaf postte de foto zo'n twee weken geleden op Facebook. Ondertussen werd het beeld al meer dan 35.000 keer geliked en bijna 20.000 keer gedeeld. "Waarom accepteren we dat één iets mooier is dan het andere? Waarom kunnen we niet aanvaarden dat er een miljoen verschillende definities van schoonheid zijn?", schrijft ze erbij.

"Veel mensen beweren dat ze het middel hebben gevonden om er jong uit te blijven zien. Ze denken dat ouder worden betekent dat je minder waard bent en dat je lichaam allesbehalve mooi is. Maar deze oudere lichamen zijn net tempels die jaren van wijsheid, kracht, verdriet, overleven en geluk meedragen. Hoe kan je dat niet mooi vinden?", vervolgt de fotografe op Facebook.

In een brief aan Beall schreef Gerry dat hij blij is dat deze foto duidelijk aantoont dat ouder worden en rimpels krijgen, geen reden hoeven te zijn om elkaar niet nog even graag te zien. Net zoals ook huidskleur niet uitmaakt. Het koppel is al meer dan 20 jaar samen (br.hln)
� Reageer (0)
06-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carla Bruni zit nog maar pas op Instagram en gaat al naakt

Carla Bruni zit nog maar pas op Instagram en gaat al naakt


http://oi64.tinypic.com/wvspsl.jpg


Vier dagen geleden zette Carla Bruni haar eerste stapjes op Instagram met een stijlvolle foto van zichzelf met haar gitaar. Ze kwam binnen met de hashtag 'beter laat dan nooit'. Gisteren bracht de vrouw van de Franse ex-president Nicolas Sarkozy hulde aan fotograaf Helmut Newton met enkele beelden uit haar jongere jaren. Op het eerste staat ze erg piep met blote borsten naast haar broer, hij eveneens met ontblote bast.

Carla Bruni (48) heeft de kneepjes van het Instagramvak al meteen helemaal door. Nog maar pas maakte de Italiaans-Franse mannequin/zangeres zichzelf lid van het gild der Instagramposters of ze haalt al de wereldpers. Een sublieme zwart-witfoto uit de oude doos deed het hem.

Helmut Newton schoot het beeld in de zomer van 1992 in Cap Nègre. De toen 24-jarige Carla Bruni poseert er topless naast haar broer Virginio. Ze werkte op dat moment al vier jaar als model voor prestigieuze modehuizen als Chanel, Dior en Givenchy. De foto, waarop ze voor de internetgelegenheid haar borsten van wat stardust voorziet, oogt indrukwekkend. Een ander portret van haar met een zwarte poes - ook door "meester-fotograaf" Newton - noemt ze "één van mijn favorieten".

Mevrouw Sarkozy gaat na vier dagen en acht posts op Instagram stilaan richting 10.000 volgers. Haar blote borstenfoto kan voorlopig haar allereerste bijdrage op de sociaalnetwerksite niet kloppen wat het aantal likes/reacties betreft. Die foto was een zoetmakertje voor een coverreportage over la Bruni in Elle. Met haar meest recente post maakt ze vandaag reclame voor juwelenmerk Bulgari. Yep, Carla Bruni is compléét mee.(br.hln)

� Reageer (0)
21-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debuutschrijver op zoek naar wie 'dwarsligger' onder Antwerpse kathedraal is

Debuutschrijver op zoek naar wie 'dwarsligger' onder Antwerpse kathedraal is


http://oi67.tinypic.com/i5vptf.jpg


Archeologen groeven in 1989 in het midden van de kathedraal van Antwerpen een loden sarcofaag op. De doodskist lag dwars ten opzichte van de andere graven. Yves Saerens raakte als tiener gefascineerd door deze 'Dwarsligger' en deed er vervolgens zestien jaar over om er een historische roman over te schrijven.

Uit onderzoek van de resten van de pruik blijkt dat de begraven man in de 17de eeuw heeft geleefd. De analyse van de beenderen leert dan weer dat hij zo'n 35 jaar oud was toen hij overleed. Wie het skelet precies was, is tot vandaag een mysterie, maar Saerens geeft er in zijn roman een eigen invulling aan: "Hij smeekte bijna om een gezicht, een achtergrond".

Het boek van de 32-jarige schrijversdebutant - criminoloog van opleiding - is gebaseerd op waargebeurde feiten, die als decor voor zijn boek dienen. Zoals de pest die lelijk huishield in Antwerpen eind jaren 1600. Of zoals het feit dat hoertjes in 1968 samen met buurtbewoners kunstwerken hebben gered uit de brandende Sint-Pauluskerk.

Saerens vervlecht de verhalen van twee jonge hoofdpersonages, Jan en Ivan, tussen wie drie eeuwen liggen, maar wier levens veel gelijkenissen vertonen. Jan is een chirurgijn uit Antwerpen die leefde in de 17de eeuw. In de periode van de pest komt zijn verstandhouding met de religieuze gezagsdragers in de stad danig onder druk. Ivan is een hedendaagse stadsgids, die toeristen rondleidt in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Buiten de kerkmuren manifesteert hij zich als notoire rokkenjager, vanbinnen worstelt hij met zijn afkomst en de vraag waarom hij zijn ouders nooit heeft gekend.

De historische roman is uitgegeven bij Houtekiet en is ook als e-book verkrijgbaar.

� Reageer (0)
27-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anouk: Mijn kinderen zijn de reden dat ik er nog ben

Anouk: "Mijn kinderen zijn de reden dat ik er nog ben"

http://oi64.tinypic.com/x1htg5.jpg


Rockdiva Anouk (40) denkt dat ze zich 'kapot had geleefd' als ze geen kinderen had gehad. "Ze zijn voor mij ook voor een deel bescherming'', zegt ze zaterdag in Volkskrant Magazine. "Ze zijn de reden dat ik er nog ben.''

De Haagse blondine vertelt ook dat ze er geen spijt van heeft dat ze door een ruzie met haar platenmaatschappij haar 'enige kans' op een doorbraak in Amerika heeft verpest. "Als ik er nu over nadenk, denk ik: ik had het nooit zo moeten doen'', zegt ze.

"Spijt is een groot woord. Ik heb geen spijt. Dit was niet slim. Ik had een miljoenendeal. Het zou the next big thing worden. Ik heb het verkloot.'' Toch is de zangeres blij dat het uiteindelijk niet doorging. "Ik ben bang dat het niet goed voor mij was geweest'', zegt ze. Anouk is tevreden met haar glansrijke loopbaan in Nederland en haar gezinsleven, dat de zangeres rust heeft gegeven.

Zestal
Anouk is momenteel in verwachting van haar zesde kindje, haar eerste met haar huidige vriend Dominique. Ze wilde ook met hem dolgraag een kleine. "Ik begrijp Dominique ook wel, die wil dat ook zelf een keertje meemaken, en voelen en ervaren'', zei ze eerder. "Dus ik heb gezegd: 'Nou ja, als dat er één is, dan wil ik nog wel een keer proberen'.''

Anouk is al de moeder van Benjahmin Kingsley (13), Elijah Jeremiah (11), dochter Phoenix Ray (10), zoon Jesiah Dox (5) en zoontje Sion Jethro (1,5)

� Reageer (0)
07-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsweekend Oscarfavoriet The Revenant goed voor bijna miljoen euro

Openingsweekend Oscarfavoriet The Revenant goed voor bijna miljoen euro


http://oi64.tinypic.com/9lenq0.jpg


Het móét nu maar eens gebeuren voor Leonardo DiCaprio. En die Oscar IS ook bijna van hem, daar twijfelen wij niet aan. De Amerikaanse acteur verdient hem dubbel en dik voor zijn verbluffende rol in The Revenant. De film, die maar liefst twaalf oscarnominaties verzamelde, ging dit weekend bij ons in première en was meteen goed voor een box office van 996.530 euro.

135.399 filmliefhebbers hebben dit weekend de nieuwe film van Alejandro G. Iñárritu in onze Belgische zalen bekeken. De Mexicaanse regisseur oogstte eerder al wereldwijd succes met Amores Perros, Babel en Birdman.

Hoofdrolspeler van The Revenant - geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van pelsjager Hugh Glass - is Leonardo DiCaprio, die voor deze rol al zijn vijfde oscarnominatie in de wacht sleepte. De vier vorige kon hij niet verzilveren, maar ditmaal is hij torenhoog favoriet.


� Reageer (0)
23-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K3 reageert op de kritiek op optreden tijdens 'Rode Neuzen Dag'

K3 reageert op de kritiek op optreden tijdens 'Rode Neuzen Dag'

http://oi68.tinypic.com/qphyci.jpg


Tijdens de grote VTM-show voor 'Rode Neuzen Dag' zongen de meisjes van K3 live. Ze kregen achteraf veel kritiek voor dat optreden. Sommigen vonden het vals. Klaasje, Marthe en Hanne reageerden op die kritiek.

"Of die kritiek ons iets doet? Tuurlijk. Maar iedereen moet beseffen dat we niet alles meteen perfect kunnen, dat is gewoon onmogelijk", aldus Klaasje. "Maar we lezen het wel, hoor. En we nemen het mee, we kunnen er alleen maar van leren."

Marthe is het met haar eens. "Niemand is perfect", zegt ze in Het Belang van Limburg. Hanne ziet er ook iets positief in. "Zo kan iets wat negatief was, toch weer positief worden. Maar we gaan ons leven niet laten leiden door negatieve kritieken."� Reageer (0)
16-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse kerk wordt skatetempel

Spaanse kerk wordt skatetempel

http://oi64.tinypic.com/20idyiv.jpg


Eerder dit jaar werd een oude kerk in de Noord-Spaanse stad Llanera omgebouwd tot indoor skateparadijs 'La Iglesia Skate'. Ondertussen onderging het interieur nog een flinke make-over door kunstenaar Okuda San Miguel.

San Miguel wilde de kerk omtoveren tot een echte skatetempel. Via crowdfunding zamelde hij de fondsen in om het gigantische project aan te vatten.

Hij werkte zeven volle dagen aan het interieur, waarbij hij de muren en plafonds van de kerk beschilderde met heldere geometrische vormen, gezichten en dieren. Het resultaat is simpelweg verbluffend.

Het nieuwe bedevaartstoord voor skaters, dat ondertussen de naam 'Kaos Temple' draagt, werd donderdag ingehuldigd.

� Reageer (0)
02-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Her Royal Cuteness: Kate Middleton neemt kiekjes van haar prinsesje

Her Royal Cuteness: Kate Middleton neemt kiekjes van haar prinsesje


http://oi66.tinypic.com/ifdi8h.jpg


Kate Middelton toont haar zes maanden oude dochtertje Charlotte aan de wereld met deze schattige foto's.  Met de ogen van Prins William en de haren van Prinses Kate is de Charlotte een perfecte mix van papa en mama. Kate Middleton bewijst met haar foto's dat ze een meer dan verdienstelijke fotografe is. Naar verluidt waren de foto's niet bedoeld voor publicatie, maar vond Prinses Kate de foto's zo mooi dat ze besloot om ze met iedereen te delen.

Het was al van haar doop in juli geleden dat Prinses Charlotte nog in het openbaar te zien was.

Met de foto's willen William en Kate de Britse media bedanken, omdat ze hun dochter de kans hebben gegeven om uit de spotlights op te groeien.

"De hertog en hertogin ontvangen van over de hele wereld hartverwarmende berichten voor Prinses Charlotte en ze hopen dat iedereen even veel van de foto's geniet als zij zelf", klinkt het vanuit het Paleis.

� Reageer (0)
14-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoko Ono: John Lennon was biseksueel

Yoko Ono: "John Lennon was biseksueel"


http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/6/6/20151014074129/media_xll_8070501.jpg


John Lennon wilde wel seks met mannen, maar omdat hij nogal kieskeurig was kwam dat er nooit van. Dat vertelt Yoko Ono in een interview met The Daily Beast.

"In het begin van het jaar dat hij vermoord werd zei hij tegen me: ik had het kunnen doen, maar ik kan het niet omdat ik nooit iemand gevonden heb die aantrekkelijk was." Ono gaat in het interview dieper in op de aloude verhalen dat Lennon ook op mannen viel. "Het was moeilijk omdat ze niet alleen fysiek maar ook mentaal aantrekkelijk moesten zijn. Maar die zijn niet te vinden."

Ook gaat Ono in op de oude geruchten dat Lennon iets had met Beatles-manager Brian Epstein. "Het verhaal dat ik ken is een duidelijk verhaal en daaruit kan ik niet opmaken dat ze seks hebben gehad. Ik denk dat Brian Epstein wel een move had gemaakt, maar John wilde het niet, denk ik." (br.hln)

� Reageer (0)
22-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik werd voor dood achtergelaten op de Everest

"Ik werd voor dood achtergelaten op de Everest"

http://oi61.tinypic.com/34yo5m8.jpg


Het is een van de grootste tragedies in de geschiedenis van de bergsport: de dood van twaalf klimmers in 1996 door een zware storm vlakbij de top van de Mount Everest. Deze maand ging met 'Everest' een Hollywood-film erover in première. Beck Weathers, een van de overlevenden, bezocht hem. Hij verloor tijdens de ramp zijn handen en neus en werd op de flanken van de berg twee keer voor dood achtergelaten. Toch zou hij de klim opnieuw maken.

Everest is gebaseerd op het boek 'Into Thin Air' van Jon Krakauer, een andere klimmer die het drama overleefde. Maar de rol van Weathers is een belangrijke in het actiedrama. Weathers zelf kreeg deze maand dan ook in verschillende media de kans zijn verhaal te doen.

Huwelijkscrisis
Aan Daily Mail vertelt hij hoe hij als dertiger aan depressies leed en erachter kwam dat als hij zich maar genoeg uitdaagde en uitputte, hij dan niet de tijd had zich depressief te voelen. De bergsport was daarom ideaal. Het ging er zelfs zo in op, dat hij langzaamaan het contact verloor met zijn gezin, zijn vrouw en twee kinderen.

Toen hij in 1996 naar Nepal vertrok voor de klim van de Mount Everest, verkeerde zijn huwelijk in grote crisis. Zijn vrouw Peach dacht eraan om van hem te scheiden als hij eenmaal terug zou zijn. "Ze had dat plan gevat. Ze wilde het me niet vertellen toen ik op de berg zat, maar wachtte daarop tot ik weer thuis zou zijn."

Mount Everest
Op 9 mei bereikte Weathers met anderen het hoogste kamp op de flanken van de Everest. Vandaar gingen zij de volgende dag het laatste stuk naar de top afleggen.

"Op 10 mei 1996, hoog in de 'dead zone' van de Mount Everest, besefte ik dat het voor mij niet meer ging. De kou verlamde me en ik kreeg last van mijn zicht." Hij sprak met zijn mede-klimmers af het laatste stuk naar de top niet af te maken. Hij zou wachten tot de anderen de top hadden bereikt en hem op de terugweg weer zouden oppikken.

Storm
Het duurde echter lang voordat zijn maten terugkeerden. Weathers voelde hoe hij langzaam verstijfde. Het vroor stevig. Uiteindelijk sloot hij zich aan bij een groepje dat onder leiding van een gids naar beneden klom. Toen de groep werd verrast door een zware storm, werd bepaald dat de sterkste drie mannen de aftocht naar het kamp zouden maken om daar hulp te halen.

De achterblijvers kropen tegen elkaar aan en werden een dag later gevonden. Ze waren bedekt met een laag ijs, maar ademden nog. Toch besloten de helpers hen te laten liggen. Ze waren zo goed als dood, het zou voor de anderen te gevaarlijk zijn om hun levens proberen te redden.

Doodverklaard
Weathers' vrouw kreeg te horen dat haar man was overleden. Toch hield de man vol. "Ik opende mijn ogen en dacht aan mijn gezin. Ik wist dat als ik niet omhoogkwam, dat ik op die plek zou overlijden." Nadat hij een eind naar beneden was geklommen, werd hij opgevangen door enkele klimmers en bereikte het kamp. Met zwarte vlekken op zijn gezicht en zijn handen - er waren lichaamsdelen bevroren - werd hij in meerdere slaapzakken gelegd en opgewarmd met kruiken. Opnieuw dachten meerdere klimmers dat Weathers het niet zou halen, maar verbaasde hij de anderen met zijn overlevingsdrang.

Operaties
Na terugkomst in Amerika onderging Weathers meer dan tien operaties, onder meer aan gezicht en handen. Zijn vrouw bleef voortdurend waken aan zijn ziektebed en verraste Weathers door hem niet te verlaten. (br.hln)

� Reageer (0)
01-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goudkoorts rond verstopte nazitrein barst helemaal los

Goudkoorts rond verstopte nazitrein barst helemaal los


http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/3/0/20150901081419/media_xll_7968855.jpg


Goudzoekers en advocaten lopen zich warm voor de nazitrein die in een Poolse berg verstopt zou staan. Is de Russische Barnsteen Kamer aan boord? En goud van vermoorde joden?

Na de sensationele bevestiging van de Poolse staatssecretaris voor Cultuur dat ergens in het Uilengebergte bij Waltbrzych een gepantserde nazitrein is verstopt - met aan boord mogelijk geroofde kunst en goud - zijn de advocaten alert. "Elke maatregel moet worden genomen om geroofde eigendommen terug te geven aan de rechtmatige eigenaars of aan hun erfgenamen", aldus Robert Singer, voorzitter van het Joodse Wereldcongres (WJC).

Hij vroeg de Poolse autoriteiten niet te dralen als de goudvondst bij Walbrzych (het voormalige Waldenburg) eenmaal een feit was. De Russische advocaat Mikhail Joffe heeft al op hoge poten namens de Russische staat geclaimd dat Russische experts straks betrokken dienen te worden bij de waardebepaling van wat wordt gevonden.

Verbergen
Volgens Holocaustspecialist Gideon Greif is door de nazi's tot de laatste dag van de oorlog wanhopig geprobeerd buitgemaakt goud te verbergen. Rond Waldenburg hadden de Duitsers een wijdvertakt tunnelsysteem, waarin tijdens de oorlog niet alleen militairen en geschut werd verstopt voor het oprukkende Sovjetleger. Ook gestolen kunstwerken en gestolen privé-eigendommen van topnazi's zouden in speciale treinen op afgelegen zijsporen zijn gerangeerd, vermoedt Greif. "Het gaat om miljarden en miljarden. Het gaat elk voorstellingsvermogen te boven", aldus Greif in de krant The Jerusalem Post.

Toen Hitlers oorlog verloren was, werden tunnelingangen opgeblazen en in de loop der jaren kenden steeds minder mensen de locaties van de buit. Een van hen zou op zijn sterfbed het geheim hebben geopenbaard wat nu leidt tot goudkoorts in Zuid-Polen. Schatzoekers hopen op 10 procent van de waarde aan vindersloon.

Kunstspeurder
De Nederlandse kunstspeurder Arthur Brand zegt te zijn benaderd door een Amerikaans televisiestation om snel naar Polen af te reizen. Hij heeft er geen tijd voor omdat hij binnenkort zelf weer met een spraakmakende vondst hoopt te komen. Brand zorgde 3 maanden geleden voor wereldnieuws, toen hij samen met anderen twee zogeheten 'nazipaarden' van de kunstenaar Josef Thorakeen terugvond. Deze favoriete beelden van Hitler belichaamden het Duitse superioriteitsgevoel. Lang werd aangenomen dat ze waren vernietigd bij de helse, Russische, inname van Berlijn. Brand traceerde de kunststukken echter bij een frauduleuze handelaar die ze voor 8 miljoen euro te koop aanbood.

"Die paarden van ons werden uitgeroepen tot de megavondst van de afgelopen decennia. Nou, we hebben 3 maanden van die status mogen genieten, want daar is nu de trein", zegt Brand met een sportieve lach. Het verhaal van de nazitrein had hij al eens gehoord. "Maar je kunt moeilijk een berg in Polen gaan opblazen."

Bijzondere vondst
De Nederlandse kunstspeurder verwacht dat er wel iets bijzonders wordt gevonden in de bergen. Er gaan geruchten over kisten met daarin de fameuze Barnsteen Kamer die de nazi's integraal uit het Catharinapaleis in het Tsarskoje Selo (nabij Sint-Petersburg) zouden hebben gesloopt.

"Maar laten we ook niet vergeten dat er zeer waarschijnlijk ook kunstschatten van vermoorde joden worden gevonden. Nabestaanden volgen dit nieuws met een brok in hun keel. Veel van deze treinen vervoerden ook goud van de joden die in Auschwitz en Birkenau zijn vergast, vaak ook omgesmolten goud van gouden tanden. Dat de joodse staat er nu snel bij is, begrijp ik wel. In het verleden is het vaker voorgekomen en dan vooral in Oost-Europese landen dat ze achter het net visten. In de jaren '90 bleken er joodse miljarden in Zwitserland te liggen waar iedereen zijn mond over had gehouden." (br.hln)

� Reageer (0)
31-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feit of fabel? Slaapwandelaar wakker maken kan dodelijk zijn

Feit of fabel? Slaapwandelaar wakker maken kan dodelijk zijn

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/14/2/20150831114225/media_xll_7966877.jpg


Dat iemand slaapwandelt en tijdens zijn nachtelijke avonturen een (fatale) val maakt, is erg uitzonderlijk. Maar het gebeurt wel, daar kan de 27-jarige Thibaut Sprengers uit Gent over meespreken. Hij raakte door het slaapwandelen zijn rechteronderbeen kwijt. Maar waarom slaapwandelen sommige mensen en hoe gevaarlijk is dit echt?

Thibaut legt vandaag in de krant Het Nieuwsblad uit hoe slaapwandelen in één minuut zijn leven drastisch veranderd heeft. Voor zijn val uit het raam op vakantie in Boedapest was hij een actieve twintiger, plots kon hij niet meer wandelen door een verlamd linkerbeen en geamputeerd rechterbeen. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat slaapwandelen vaker voorkomt dan je zou denken. Ongeveer 14 procent van de kinderen tussen 7 en 12 jaar heeft het al eens gedaan.

Vaak gebeurt het wanneer een persoon van de diepe slaapfase naar een lichtere fase gaat. Dat kinderen vaak dieper slapen dan volwassenen, kan verklaren waarom het vaak bij hen voorkomt. Ook zou slaaptekort de stoornis in de hand kunnen werken. Je lichaam recupereert hier namelijk van door langer in de diepe slaapfase te blijven hangen. Alcohol of stress kunnen mogelijke oorzaken zijn. Alsook bepaalde medische zaken als koorts, hartritmestoornissen, slaapapneu en psychiatrische aandoeningen.

Slaapwandelen is alleen gevaarlijk wanneer de slaapwandelaar gevaarlijke stunts uithaalt, maar de meeste 'patiënten' blijven in de buurt van hun bed. Pechvogels die net als Thibaut uit hun raam vallen, zijn eerder een uitzondering. Het zou ongeveer één keer per jaar gebeuren. Dat slaapwandelaars die wakker gemaakt worden een hartaanval kunnen krijgen, is een mythe, legt dokter Ilse De Volder in Het Nieuwsblad uit. Als je een slaapwandelaar treft, mag je de persoon wakker maken of rustig naar zijn of haar bed leiden. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emotionele Céline Dion na een jaar terug op het podium

Emotionele Céline Dion na een jaar terug op het podium

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_6_zpsv76wsjvl.jpg


Céline Dion is na een jaar terug op het podium in Las Vegas. Vol emoties stond de zangeres weer op de bühne van het Caesars Palace's Colosseum, meldt Us Magazine.

Een jaar geleden besloot Dion (46) voorlopig te stoppen met haar optredens. Ze wilde namelijk voor haar zieke echtgenoot René Angelil zorgen nadat hij in 2013 werd geopereerd aan een tumor. Voor de show vertelde de Canadese tijdens een persconferentie hoe zij en haar gezin omgaan met de ziekte van haar man. "Ik probeer mijn kinderen duidelijk te maken dat ziekte en andere nare dingen bij het leven horen. Je kan niet de hele tijd huilen, depressief zijn en er constant over praten."

Céline en René hebben drie kinderen, Rene Charles (14) en de vierjarige tweeling Nelson en Eddy. "Rene Charles wordt binnenkort 15. Hij is een geweldige jongen. Hij zit in de pubertijd en pubers kunnen je soms helemaal gek maken. Maar tot nu toe gaat het prima. Ik heb enorm veel respect voor mijn oudste zoon, want hij toont kracht. Zijn vader is altijd zijn houvast geweest. Op jonge leeftijd smeedde hij al een emotionele band met zijn vader. Ik weet zeker dat het zwaar voor hem is."

Familiefoto's
Tijdens het concert toonde ze persoonlijke familiefoto's op het grote scherm. Het publiek applaudisseerde hard toen ze foto's van Angelil kregen te zien. "Het is goed terug te zijn. Ik heb jullie gemist", zei Céline tegen haar fans. "Maar ik heb jullie liefde niet gemist, want die droeg ik bij me. Jullie hebben ons allemaal geholpen en ik bedank jullie uit de grond van mijn hart." (br.hln)
� Reageer (0)
28-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webfenomeen Grumpy Cat krijgt wassen beeld

Webfenomeen Grumpy Cat krijgt wassen beeld

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_8_zpsmy9blu3x.jpg


De altijd kwaad kijkende kat Grumpy Cat is al jaren een fenomeen op internet, maar binnenkort is hij ook te zien in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Het is de eerste keer dat in het museum een kat tentoongesteld wordt.

De kat zal er naast Hollywoodacteurs en 's werelds grootste zangers en zangeressen schitteren, zoals onder andere George Clooney, Jennifer Lopez en Michael Jackson. Een hele eer dus, maar de kat is allerminst onder de indruk. "Ik haat het", meldt de norse kat via een persbericht.

Madame Tussauds deelde via YouTube een video waarin te zien is dat de kat wordt geïnspecteerd om een zo echt mogelijke kopie te maken. Het museum wil tevens het digitale karakter van de internetkat accentueren: het beeld van de kat wordt geen onbeweegbaar standbeeld, maar zal zich in vijf posities kunnen bewegen.

Grumpy Cat zal zelf ook aanwezig zijn bij de opening van het beeld in San Francisco. Vervolgens zal de kat langs de andere vijf Amerikaanse filialen van het museum reizen.(br.hln)

� Reageer (0)
27-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Vermeire onthult bijzondere hobby in boek

Jacques Vermeire onthult bijzondere hobby in boek

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_6_zpssk01su24.jpg


Komiek Jacques Vermeire waagt zich op zijn 64ste aan een nieuwe carrièrezet: vandaag heeft hij in de krant Het Nieuwsblad onthuld dat hij aan een boek werkt. Daarin zal hij over zijn passie vertellen: verzamelen.

Vermeire is naast acteur en komiek ook al meer dan 25 jaar een verwoed verzamelaar van strips, filmaffiches, wijn, landkaarten, postzegels en oude aandelen. Jacques zegt dat zijn boek nog geen titel heeft, maar dat het zeker geen biografie wordt. Wat je er dus zeker niet in gaat vinden is een uiteenzetting van zijn liefdesleven. Hij wil wel lezers leren investeren in waardevolle dingen.

Het boek zou midden oktober in de winkels liggen, net op tijd voor de Boekenbeurs.(br.hln)� Reageer (0)
26-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotografe vindt dakloze vader op één van haar foto's terug

Fotografe vindt dakloze vader op één van haar foto's terug


http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/14/7/20150826133945/media_xll_7956592.jpg


Meer dan twaalf jaar geleden begon Diana Kim uit O'ahu, Hawaï, aan een fotoreeks over de daklozen in haar gemeenschap. Ze was het contact met haar ouders verloren, tot ze haar vader jaren later herkende op één van de beelden. Ze vond hem terug in de straten van Honolulu en besloot zijn levensverhaal vast te leggen.

Diana heeft een moeilijke jeugd gehad. Ze verloor beide ouders uit het oog en moest lange tijd op straat leven. In 2003, met haar ervaringen in het achterhoofd, begon ze aan een fotoreeks over daklozen in haar omgeving.

Via haar grootmoeder vernam Diana dat de gezondheid van haar vader erg slecht was. "Ze liet me weten dat hij een verstandelijke beperking had en dat hij medicijnen moest nemen'', zo vertelde Diana aan Buzzfeed. Helaas wist haar grootmoeder niet waar hij woonde.

Geen reactie
In 2012 kwam daar verandering in. Diana herkende haar vader als een dakloze op een van haar foto's en besloot hem op te sporen. Ze vond hem op de hoek van een druk kruispunt in Honolulu en probeerde hem te roepen en hem op de schouder te tikken, maar hij gaf geen blijk van herkenning. Een vrouw die het tafereel aanschouwde, gaf aan dat hij al dagenlang op dezelfde, sprakeloze manier bij het kruispunt stond.

Diana had moeite om haar vader zo te zien, maar gaf niet op hem te leren kennen. "Er waren dagen dat hij wel reageerde en dan vroeg ik of hij hulp nodig had. Een paar keer heeft hij die hulp aanvaard, maar op het moment dat ik iemand van een hulplijn aan de telefoon had, krabbelde hij uiteindelijk altijd weer terug.''

Keerpunt
Tot het moment dat in oktober 2014 haar vader na een hartaanval in het ziekenhuis belandde. Dat moment was het keerpunt in zijn leven. "Mijn vader kreeg hulp vanuit het ziekenhuis. Daar werd hij opnieuw opgenomen en kreeg een behandelplan.''

De reis van en naar het ziekenhuis legde de dochter op de gevoelige plaat vast. In 2014 is ze een campagne begonnen om een boek met haar foto's uit te brengen. Daarin zullen portretten van verschillende mensen in staan, en die van haar vader. Ze wil daarmee een gezicht geven aan daklozen. (br.hln)

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie Meskens: "Kinderwens is helemaal verdwenen"

Nathalie Meskens: "Kinderwens is helemaal verdwenen"

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_7_zps2fjyydt4.jpg


Nathalie Meskens is tegenwoordig niet meer van het scherm weg te slaan. Naast het witte doek en zowat iedere Vlaams televisie, verovert de actrice ook de restaurantwereld. Een lange lijst van gerealiseerde dromen dus, al staat moeder zijn daar niet meer bij.

Hoewel ze al jaren geleden de liefde vond bij collega-acteur Jeroen Van Dyck en kinderen de volgende logische stap lijken (huisje tuintje boompje hondje hebben ze al) denkt het koppel daar tegenwoordig anders over. "Tijdens onze eerste jaren samen verlangden Jeroen en ik heel erg naar een kind. Jaar na jaar is die kinderwens afgezwakt en nu is hij zelfs helemaal verdwenen", vertelde Meskens aan Humo.

"We hebben onszelf wat beter leren kennen, hebben wat rust gevonden ook, en samen zijn we er achter gekomen dat kinderen ons niet gelukkiger zouden maken. We zouden ook veel moeten veranderen: ik zou geen moeder met een fulltime nanny willen zijn."

Meskens heeft immers haar handen vol met haar drukke job, en doet dat vol overgave. "Ik denk dat ik hier ben om de wereld al entertainend een beetje beter te maken. Mijn missie is mensen te helpen om even te ontsnappen aan de realiteit. Dat lukt me op het podium, op televisie en in mijn restaurants. Zelf kan ik echt ontroerd worden door eten: dan weet ik niet meer wat ik precies allemaal voel, pure magie. Zo gebeurt er soms ook iets op het podium, waardoor ik even niet op deze planeet ben. Als het lukt, help ik mensen aan dat soort ervaringen." (br.hln)

� Reageer (0)
24-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld maakt film over Chanel met Kristen Stewart

Karl Lagerfeld maakt film over Chanel met Kristen Stewart


http://static1.hln.be/static/photo/2015/9/7/11/20150823111911/media_xll_7949666.jpg


Hoofdontwerper van Chanel Karl Lagerfeld heeft een Chanel-film gemaakt met actrice Kristen Stewart in de hoofdrol. De film zal worden getoond tijdens de Métiers d'Arts show van het merk in Rome, op 1 december.

Lagerfeld nam de film op in niet minder dan twee dagen, in de studio van de Franse filmregisseur Luc Besson in Parijs. In de film wordt een fictieve blik achter de schermen gegeven van een biopic die nog moet gemaakt worden over Chanel-oprichtster Gabrielle Coco Chanel. De voormalige Twilight-actrice Kristen Stewart speelt een actrice die de rol van Gabrielle gaat spelen.

Aan Women's Wear Daily vertelde Lagerfeld alvast dat Stewart de rol erg overtuigend speelde. "Ze speelt een erg arrogante en gemene vrouw. Je ziet haar eigenlijk alleen maar klagen en zagen tegen de regisseur en producent," aldus Karl. (br.hln)

� Reageer (0)
23-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange rijen voor anti-pretpark Dismaland van Banksy

Lange rijen voor anti-pretpark Dismaland van Banksy

http://oi59.tinypic.com/20a5bav.jpg


In de Britse badplaats Weston-super-Mare zijn lange rijen ontstaan voor de ingang van Dismaland, het anti-pretpark van graffitikunstenaar Banksy. Kaarten zijn alleen bij de poort te koop. Dat melden Britse media.

Gisteren leek het er nog op dat er ook kaarten via de website te koop waren, maar de site werd dusdanig vaak bezocht dat die vastliep. De optie 'tickets' is niet meer op de site te vinden.

Naargeestigland
Dismaland, letterlijk Naargeestigland, is door Banksy ingericht als nachtmerrie-achtige buitententoonstelling met een duistere knipoog naar Disneyland. Het is opgezet in een vervallen ex-pretpark. De expo ging vandaag open en duurt vijf weken.

Bezoekers worden begroet door apathisch kijkend personeel met Mickey Mouse-oren. Het terrein staat vol kunstwerken en installaties die het sombere met het vrolijke combineren. Zo is een pantservoertuig met waterkanon dat nog in Noord-Ierland is gebruikt omgebouwd tot kinderglijbaantje en kunnen bezoekers minigolfen rond het thema 'het oliekalifaat' of miniatuur-vluchtelingenbootjes besturen.

Mensen doen denken
Dismaland is volgens de geestelijke vader bedoeld om mensen aan het denken te zetten. De ondertitel luidt 'bemusement park' (verbijsteringspark), een woordspeling op 'amusement park'.

Sprookjes met alternatief einde
Een deel van de kunstwerken van Banksy en tientallen andere kunstenaars is geïnspireerd op sprookjes. Bijvoorbeeld Assepoester, maar dan met alternatief einde: paparazzi verdringen zich rond de verongelukte koets. Er zijn ook live optredens, onder meer van Massive Attack en de Russische punkactivisten Pussy Riot.

De inkom bedraagt 3 pond (4,13 euro) voor iedereen van vijf jaar en ouder. Volgens de site zijn "verfspuitbussen, markerstiften, messen en wettige vertegenwoordigers van de Walt Disney Corporation" streng verboden in het park.

Niemand weet zeker wie de kunstenaar is die opereert onder het pseudoniem Banksy. Hij werd bekend door straatkunst in verschillende Europese steden, maar ook in de Palestijnse gebieden en in Amerika. Banksy maakt gebruik van graffiti maar ook van sjablonen en wil vaak een boodschap uitdragen tegen het kapitaal en het establishment en voor vrede en vrijheid. (br.hln)

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!