Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


16-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene mensen zijn vaker gemeen en egoïstisch

'Groene' mensen zijn vaker gemeen en egoïstisch


http://img688.imageshack.us/img688/4563/ecologischmensen.jpgEcologisch bewuste mensen zijn vaker gemeen, egoïstisch en oneerlijk, dat beweren Canadese psychologen althans.

Liegen en stelen
De wetenschappers ontdekten dat mensen die bijvoorbeeld biologische voeding kopen, dit compenseren met egoïstisch en dubieus moreel gedrag. De onderzoekers lieten de proefpersonen een test met geld doen, daaruit bleek dat groene consumenten minder snel hun geld delen dan degenen die 'gewone' producten kopen. Bij een andere proef konden de deelnemers hun geldsom verhogen door vals te spelen en te liegen, daaruit bleek dat de ecologisch bewuste mensen hier vaker op in gaan dan de anderen. Als laatste toonde de studie aan dat milieuvriendelijke shoppers zes keer zo vaak stelen dan anderen. 

Sociaal psycholoog Dieter Frey is niet verrast door de resultaten van dit onderzoek. "Van zodra mensen goed gedrag publiekelijk kunnen tentoonspreiden, compenseren ze dit op andere vlakken."� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kylie Minogue


Kylie Minogue verdient meer dan ooit: 12.000 euro per daghttp://img69.imageshack.us/img69/9477/kylieminoguep.jpgKylie Minogue staat al twintig jaar aan de top en de jonge meid uit de soap Neighbours verdient vandaag meer dan ooit. De Australische strijk per dag 12.145 euro op.


En dat is opmerkelijk want haar loopbaan hing aan een zijden draadje. In 2005 kreeg Minogue te horen dat ze borstkanker had. Ze verdween van de podia en ging de strijd aan tegen haar ziekte. Ze overwon de kanker en ging terug optreden. Haar wereldtournee in 2008-2009 bracht heel wat geld in het laatje: 3.091.533 euro. Het bedrag werd nog aangevuld met inkomsten uit de platenverkoop en rechten. "Dit lijken met gezonde zakencijfers. Meer nog, voor een artieste die al zolang aan de top staat, zijn het opmerkelijke cijfers. Er zijn maar weinig sterren die twintig jaar meedraaien. Het bewijst alleen maar dat Minogue deel uitmaakt van een select kringetje", zegt een financieel expert aan de krant Daily Mail. 

Vette schnabbel
In 2008 onderbrak de Aussie haar tournee door Zuid-Amerika, Azië en Australië voor een vette schnabbel in het Midden-Oosten. Ze trad er op tijdens de opening van een luxueus vakantieoord in Dubai. Het feestje kostte twaalf miljoen Britse pond en daar kreeg de kleine zangeres haar deel van.

Minogue veroverde in 1986 de wereld als Charlene in de Australische soap Neighbours. Ze speelde er samen met Jason Donovan waarna ze beiden aan een zangcarrière begonnen. In de jaren negentig werkte ze gestaag aan haar loopbaan en in 2000 scoorde ze een wereldhit met het nummer 'Spinning Around'. In hetzelfde jaar trad ze ook op tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in haar vaderland.

Gezinnetje stichten
Minogue die vorige week nog het mooie weer maakte tijdens de Fashion Week in Parijs is begonnen aan een nieuwe plaat en de eerste single verschijnt tegen de zomer. Ze heeft ook nog andere plannen. De zangeres wil samen met haar Spaanse vriend Andres Valencoso een gezinnetje stichten. "Ik wil eerst mijn nieuwe album uitbrengen en dan aan een gezin beginnen", aldus Minogue. Haar zus Dannii geeft alvast het goede voorbeeld. De zangeres wordt binnenkort moeder.

� Reageer (0)
15-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De succesfactor in je leven: veerkracht

De succesfactor in je leven: veerkracht


http://img115.imageshack.us/img115/3577/veerkracht.jpgVeerkrachtige, moedige mensen die tegenslagen weten verwerken, hebben een stapje voor. Een hoog IQ, een sterke emotionele intelligentie zijn kwaliteiten die je leven succesvol maken. Vaak vergeten en minstens even belangrijk is je veerkracht- of weerstandsvermogen of je vastberadenheid om tegenslagen te verwerken, dat stelt dr. John Nicholson, auteur van het boek 'Bounce back from live whatever gooit at you.'


Je vermogen om na het vallen terug op te staan, is een kwaliteit die bewonderd en geromantiseerd werd doorheen eeuwen en in veel verschillende culturen. Zelfs in de sprookjes hoort de knappe prins een reeks uitdagingen te overwinnen voordat hij zijn prinses kan bemachtigen. Zijn beste momenten komen naar voren wanneer de veerkracht wordt getest tot het uiterste.


Dr. Nicholson staat aan het hoofd van een van de meest toonaangevende Europese psycho-adviesbureau's. Hij merkt op dat veerkracht een essentiële, gemeenschappelijke factor is onder succesvolle mensen. "Je mag nog zo slim en goed zijn met mensen, maar een zekere vorm van vastberadenheid en doorzetting is cruciaal om te volharden voor succes". Uit zijn vele diepte-interviews met succesvolle mensen trekt hij maar één conclusie: allen slaagden ze erin op één of ander moment terug te vechten van uitzonderlijk moeilijke persoonlijke en professionele gebeurtenissen.


Je weerstandsvermogen bestaat uit verschillende componenten, stelt de psycholoog. Vijf belangrijke factoren maken een mens veerkrachtig: optimisme, kunnen omgaan met stress en angst, bereidheid tot persoonlijke verantwoordelijkheid, openheid en aanpassingsvermogen én een positieve, dynamische aanpak om de problemen op te lossen.


Uit zijn onderzoek blijkt dat veerkracht niet genetisch is ingesteld. Wel hebben belangrijke gebeurtenissen uit onze tiener- en twintigerjaren schijnbaar een enorme impact op onze veerkracht. Een onstabiele en moeilijke jeugd hoeft geen smetplek te zijn op een individu voor de rest van zijn leven. Een zekere mate van turbulentie verhoogt volgens de man, zelfs je vastberadenheid in het latere leven. Uit zijn ondervragingen bleek dat het merendeel van de succesvolle heren een onrustige kindertijd beleefden. Verschillende kwamen uit gebroken gezinnen of hadden te kampten met jeugdtrauma's zoals de dood of alcoholisme van een ouder.


Nicholson's onderzoek is zelfs toe te passen op deze crisis. Ongeacht of je job behouden blijft of niet, de golven van ontslagen en bedrijfssluitingen maken het waarschijnlijk dat je levensstijl is aangepast de afgelopen maanden. Hiermee omgaan vraagt ook een zekere veerkracht. "We hebben allen de capaciteit om iets slechts in iets positiefs te draaien. Niemand moet de kracht van positief denken onderschatten. Gelukkige mensen zijn dat niet zomaar, maar hebben een besluit genomen om dat zo te zijn".


De psycholoog suggereert ook dat het opbouwen van een netwerk van vrienden van essentieel belang zijn bij je gevoel van eigenwaarde. Erken dat je niet alleen met een probleem moet worstelen, raad en advies van vrienden en familie kunnen nuttig zijn.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nood aan rust? Neem een mentale vakantie!

Nood aan rust? Neem een mentale vakantie!


http://img708.imageshack.us/img708/5244/mentalevakantie.jpg


Je hebt nood aan een vakantie, maar je hebt geen tijd of geld om echt vér weg te gaan? Neem dan eens een mentale vakantie  en daarmee bedoelen we niet slapen!

Een mentale vakantie verlicht de stress en zorgt ervoor dat het weer lichter wordt in je hoofd. Je energieniveau stijgt, je kan weer meer aan en wie weet vind je wel de oplossing van het probleem waar je al zolang over zit te stressen. Blijft een stress-situatie te lang aanhouden, dan zal je daar op een gegeven moment een zware prijs voor betalen, zowel mentaal als fysiek.

Een massage, een lang bad, een wandeling op het strand, een luie tv-avond: het kan allemaal. Maar dagelijks enkele ontspanningstechnieken toepassen, kan ook al veel helpen. Trakteer jezelf elke dag op een kwartiertje (of drie keer vijf minuutjes) 'mentale vakantie', en je kan het leven beter aan.

1) Haal diep adem

Sluit even de ogen en haal enkele keren diep en rustig adem. Zo vervoer je zuurstof naar je hersenen, wat altijd helpt om je frisser te maken. Het diepe ademhalen ontstrest ongeveer evenveel als een massage. Het voordeel is: dit kan je overal, zelfs op het toilet of in de file.

2) Kijk naar buiten

Ga vijf minuutjes zitten en kijk naar buiten. Het geeft niet dat er niets gebeurt, of dat je op huizen of auto's kijkt, gewoon het feit dat je even je werk of zorgen loslaat of laat rusten, kan al helpen. Volg een vogeltje, bestudeer de huizen aan de overkant of kijk hoe je kat een muisje achterna zit. 

3) Foto's

Kijk naar foto's van een onvergetelijke reis of een tof verjaardagsfeestje. Die gevoelens oproepen en laten terugkomen, doet de stress wegvloeien.

4) Schrijf het van je af

Wees ongecensureerd en schrijf het van je af. Vertel alles precies zoals je het ervaart op dat moment, in de bewoordingen die bij je emoties passen. Zwak niets af! Het simpele feit het op te schrijven, kalmeert.

5) Visualiseer

Sluit je ogen en beeld je een pure vakantiestemming in. Denk aan de warmte van de zon op je huid, de fluitende vogeltjes, geurende bloesems en die frisse, smakelijke cocktail die op je wacht. Kies een plek die voor jou relaxerend is: ben jij een strandmens, haal dan de meest paradijselijke stranden voor je geestesoog, hou je meer van bossen en meren, beeld je dan schitterende landschappen in.

6) Een blokje om

Sporten is een gekend ontstresmiddel, maar dat kan niet eventjes vijf minuten tussendoor. Een wandelingetje maken wel. Rond je kantoorgebouw, naar je collega's die het verst weg zitten of de koffiemachine aan de andere kant van het gebouw. Verandering van spijs doet eten, verandering van omgeving doet ontspannen. Voor een dubbel effect: ga 's ochtends wandelen voor je vertrekt, liefst in een groene omgeving.

7) Je favoriete muziek

Kies de muziek die jou ontspant of opvrolijkt en zet die tien minuten goed hard. Zing mee, dans, of zit en geniet... wat het ook is, laat je gaan! Geniet intens.

8) Lach

Ook lachen verlicht de stress. Bouw een 'pauzemoment' in met je collega's en vertel elkaar om beurten een grappig verhaal of een toffe mop. Stap weg van je bureaus als je dit doet, ook al is het maar voor tien minuten.

9) Geur

Ook de reukzin is belangrijk in het ontspanningsproces. In een bad met oliën is dan meer vanzelfsprekend dan achter je bureau en in je auto, en tot po heden is de geur van gebakken brood of versgemaaid gras niet te koop in een flesje. Wie echter ook rustig wordt van een bepaald parfum, kan altijd overwegen deze mee te nemen of een doeje ermee te besprenkelen. Zo heb je altijd iets in de buurt om je mentale vakantie kracht bij te zetten.
� Reageer (0)
13-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding die je beter niét in je mond stopt


Voeding die je beter niét in je mond stopt


http://img11.imageshack.us/img11/402/voedingx.jpg


Het zijn de verborgen calorieën die je dikker maken dan je zou willen. Deze lekkernijen kunnen lijken als een zoete zonde of een eenmalige uitspatting, maar ze hebben verstrekkende gevolgen. Deze voeding kan je maar beter niet in je mond stoppen!1) Taart

Taart hoort bij tal van gelegenheden: verjaardagen, huwelijken, pensioneringen en communiefeesten. De ene taart is de andere niet, maar over het algemeen bevatten ze veel vet en suikers. Neem het kleinste stukje, en neem niet bij. Of beter nog: Kies een dessert met minder vet en meer voedingsstoffen.

2) 'Italiaans festijn'
Italiaans, Mexicaans of Grieks eetfestijn in de lokale Italiaan/Mexicaan/Griek: iets om naar uit te kijken? Niet echt: je eet per definitie te veel, maar weet je ook hoeveel te veel? Lasagne gecombineerd met romige pasta's en kip met veel kaas jagen het aantal calorieën en de hoeveelheid vet de hoogte in. Ook al neem je een slaatje, je moet ook het brood én de wijn tellen. Ai ai ai...

3) Soep
Onlangs nog bleek dat soep gezonder was dan altijd gedacht werd. Het zit echt barstensvol vitamines, voedingsstoffen en vezels. Wat staat het dan in deze lijst te doen? Veel soepen bevatten veel te veel zout. Ook de broodkorstjes, balletjes en kaas die er bij wordt geserveerd tikken aan. Let op met roomsoepen: zij bevatten niet zoveel groenten als 'gewone' soepen.

4) IJs
Een ijsje, op een lekkere zomerdag of als afsluiter van een maaltijd: het wordt vaak gedaan. Helaas: ijs bevat veel vet, en zelfs één bol levert al bijna alle verzadigde vet voor een dag. Alleen als je zeker weet dat je met één bol genoeg hebt dus, en je de rest van de dag braaf salade eet... maar wie houdt dat vol?

5) Kaastaart
Het klinkt gezonder dan chocoladetaart, maar dat is niet zo. Zelfs een kleine taartpunt kan meer dan duizend calorieën bevatten en tientallen grammen of suiker.

6) Oliebollen
Niemand zal ooit denken dat oliebollen gezond zijn, en gelukkig maar. Al zijn er ook maar weinigen die ze weerstaan bij een bezoekje aan de kermis. Vol vetten is dit alleen maar een extra belasting voor je hart en vaten!

7) Popcorn
Popcorn valt al bij al nog mee als snack, maar toch kunnen ze te veel zout en/of suikers bevatten. De beboterde Amerikaanse versie, die hier niet verkocht wordt, is natuurlijk nog slechter voor de gezondheid.

8) Starbucks
Zo'n meeneemkoffie, wat is daar mis mee? Wel veel, als je de pure versie laat links liggen ten minste. Alle koffies met leuke namen bevatten verraderlijk veel vet en suiker. Zonder room of melk 'win' je al veel calorieën, maar het blijft een caloriebom voor iets dat nog geen 30 centiliter bevat. Sommige koffies bevatten evenveel calorieën als twee of drie cola's!

9) Broodjes
Ook een broodje bevat veel verborgen calorieën. De sausjes, het vlees, de 'salades' die er op liggen bevatten vaak veel vet en zout. De schijfjes tomaat en sla geven de illusie dat je gezond bezig bent, maar dat is niet helemaal waar. Kies slim, en eet waar mogelijk gewoon boterhammen.

10) Chips
Een zakje chips voor de tv, dat is algauw een gewoonte. Maar ook hier geldt het aloude verhaal: te veel vet, te veel zout. Een klein handjevol  is het absolute maximum. (br.hln)

� Reageer (0)
12-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanjaarden zijn beste minnaars, Duitsers de slechtste

Spanjaarden zijn beste minnaars, Duitsers de slechtste
Brazilianen hebben het meeste seksuele uithoudingsvermogen en Nieuw-Zeelandse vrouwen deelden met het meeste mannen het bed , dat blijkt uit recent onderzoek.
 
Wereldwijde trends
Een wereldwijde enquête gaf de sekstrends over de hele wereld prijs. Nieuws-Zeelandse vrouwen doen het meeste ervaring op met 20,4 seksuele partners in hun leven. De Oostenrijkers zijn de meest promiscue mannen, zij deelden het bed met gemiddeld 29,3 partners. In Duitsland wonen de slechtste minnaars omdat ze onfris ruiken, Spanje is het thuisland van de beste bedpartners. Ook blijkt dat in Zweden de meeste biseksuele vrouwen leven.

Half uur
In Thailand duurt de gemiddelde vrijpartij ongeveer 10 minuten, wat het kortste is in de hele wereld. Brazilianen zijn het meest energiek in bed, bij hen duurt seks gemiddeld een half uur. Verder blijkt dat de Fransen het meest avontuurlijk zijn, 41 procent van hen nam al deel aan een orgie, 27 procent deed aan partnerruil.


Als laatste bracht de enquête enkele leuke seksweetjes aan het licht. De eerste erotische chatdienst in India was zo populair dat gebruikers zich ervoor in de schulden werkten, de overheid besloot vervolgens deze te laten sluiten. En San Fernando Valley, ook bekend als Porn Valley of San Pornando Valley, in Zuid-Californië produceert bijna 90 procent van de legaal gedistribueerde pornofilms in de Verenigde Staten.
� Reageer (0)
11-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Te knap' meisje (13) pleegt zelfmoord

'Te knap' meisje (13) pleegt zelfmoord


Poppy Bracey.
Poppy Bracey.


Een Brits meisje heeft zelfmoord gepleegd nadat ze op school was gepest om haar 'te mooie' uiterlijk. Dat meldt The Sun.

De Britse Poppy Bracey uit Manchester hing zichzelf op in haar slaapkamer nadat jaloerse leeftijdgenootjes haar hadden gepest met haar opvallende verschijning. Ze werd nog in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later overleed.

Jaloers
De politie onderzoekt de zaak Klasgenoten meldden op internet dat Poppy regelmatig werd geplaagd door andere meisjes omdat ze jaloers waren op de aandacht die Poppy kreeg van jongens.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halve dag tijdwinst per week door thuiswerk

Halve dag tijdwinst per week door thuiswerk


http://img202.imageshack.us/img202/1612/thuiswerk.jpgThuiswerk levert in België een halve dag tijdwinst per week op. Uit het onderzoek blijkt ook dat deze vorm van werken in de lift zit.


Het aantal mensen dat elke dag van thuis uit werkt, is op een jaar tijd gestegen van 9 procent naar 14 procent. Iets meer mensen dan vorig jaar (52 procent in plaats van 48 procent in de vorige barometer) werkt regelmatig van thuis uit en vindt dat efficiënt, vooral wanneer hun werk in de logistieke sfeer ligt. Dat blijkt uit de ICT-Barometer van Getronics.


Thuiswerken blijkt goed ingeburgerd in de grotere bedrijven, met meer dan 500 werknemers, en bepaalde sectoren zoals de industrie. Mensen winnen er per week gemiddeld bijna 5 uren mee. Uit de barometer blijkt ook dat thuiswerkers meer toegang hebben tot mail dan in 2008 (62 procent versus 57 procent). Toch kan één op twee medewerkers nog niet van thuis uit op het intranet. Amper 12 procent en 7 procent heeft toegang tot respectievelijk web- en videoconferencing.


Als mensen niet thuis werken is de reden daarvoor dat hun job zich daar niet toe leent (52 procent) of dat het bedrijf thuiswerken gewoon niet toelaat (31 procent). Nochtans denkt meer dan één op de twee (57 procent) medewerkers graag van thuis uit te zullen werken.


Tenslotte valt ook het gebrek aan gedragscode voor thuiswerken op: slechts 38 procent van de ondervraagde medewerkers weet met zekerheid dat zijn bedrijf er een op nahoudt, 53 procent weet heel zeker dat er geen is.
� Reageer (0)
08-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aussie docent verborg camera in douches Britse studentes

Aussie docent verborg camera in douches Britse studentes

Een Australische docent riskeert een gevangenisstraf omdat hij een camera had verborgen in een studentenhuis om de vrouwelijke bewoners ervan te begluren. Paul Powen Hwang (33) had de camera in de luchtverfrisser van de badkamer verstopt. Hij verhuurde het huis aan enkele studentes in Engeland.

Hij werd ontmaskerd toen een van de meisje in het snuitje had dat het ding haar volgde door heel de badkamer. Ze vond een digitale camera in de verfrisser en belde de politie.

Vermaarde universiteiten
Hwang is een Australiër die in de vermaarde universiteiten van Oxford en Cambridge les gaf, alvorens hij aan het University College in Birmingham doceerde. Hij verloor er zijn baan in oktober vorig jaar, toen de misdadige feiten aan het licht kwamen.

Hwang pleitte vorige maand schuldig aan voyeurisme voor de rechter. Volgende week kent hij zijn straf.
� Reageer (0)
07-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo word je een goede stiefmoeder

Zo word je een goede stiefmoeder


http://img708.imageshack.us/img708/2286/stiefmoeder.jpg


Veel huwelijken stranden, en veel gescheiden vaders en moeders beginnen een tweede leven met een nieuwe partner. Het is niet altijd gemakkelijk om alle delen te laten versmelten tot een nieuw gezin. De kinderen zien hun ouder nog met hun andere ouder, en verzetten zich tegen de nieuwe partner. De gescheiden ouder voelt zich enerzijds schuldig en wil anderzijds zo snel mogelijk vooruit, en de nieuwe partner wil dat alles zo snel mogelijk goed komt.

Ondanks alle problemen is het wel degelijk mogelijk om van een nieuw samengesteld gezin een vlot, gelukkig geheel te maken. Een ervaringsdeskundige geeft tien tips voor de stiefmama of stiefpapa.

1) Probeer niet te hard
Kinderen weten heel goed wanneer je het te hard probeert, en zullen daar gegarandeerd misbruik van maken. Je kan ze eens een film of het eten laten kiezen, maar niet altijd.

2) Wees jezelf
Probeer niet te lief, te cool of te begrijpend te zijn. Natuurlijk wil je goede punten scoren, en de beste stiefmama (of ¿papa) ooit worden, maar wees realistisch: een rol spelen dat hou je toch niet vol. Wees jezelf en als ze je ooit de coolste of beste stiefmama (-papa) ooit noemen, dan doet dat extra deugd.

3) Geef iedereen ruimte
Mentale en fysieke ruimte, dat is nodig om de veranderingen te verwerken. Kinderen zijn in de war over de nieuwe partner, het nieuwe huis of het oude huis met een nieuwe persoon erin. Emoties en territoriale strijden kunnen dan ook hoog oplaaien, zeker als er tieners bij betrokken zijn. Geef iedereen dus een eigen plekje, zeker in het begin.

4) Hou je aan de regels
Als de ouders regels hebben, dan hoor je die te volgen, ook al ben je het er niet mee eens. Jij bent de ouder niet (zeker niet in het begin). Val de regels dus zeker niet in het openbaar aan, maar bespreek ze eventueel apart met je partner. Respecteer zijn of haar keuzes daarin.

Ook geen goed idee is de regels overboord te gooien in de hoop dat de kinderen je extra leuk vinden. Het resultaat is dan de perceptie ontstaat dat je te manipuleren bent, wat ze ook herhaaldelijk zullen doen.

5) Stel vragen
Je twijfelt of de kinderen graag kip eten en wat hun lievelingsfruit is? Vraag het gewoon. Schakel niet je partner is, maar geef de kinderen de kans het je zelf te vertellen. Onthou ook eventuele allergieën en favorieten. Probeer van elk kind iets te onthouden, anders ontstaat snel het gevoel dat je iemand voortrekt.

6) Steek er energie en moeite in
Zeker in het begin zal je veel moeten investeren zonder onmiddellijk resultaat te zien. Maar jij bent de volwassene, en de energie en moeite moeten dan ook grotendeels van jou komen. Investeer in gesprekjes, in extra knuffels of een lang bedtijdverhaaltje. Dat beetje extra moeite zegt aan de kinderen dat je aan hun kant staat. Als je tegelijk uitlegt dat het voor iedereen moeilijk is op dit moment, maar dat het allemaal goed zal komen, dan stel je hen op hun gemak.

7) Dump de negativiteit
Ja, zijn tienerdochter heeft je weekend om zeep geholpen met haar attitude, maar wil dat echt zeggen dat jij moet uitvliegen en staan brullen? Nee, dus. Wees de volwassene, en wees zo positief en opgewerkt als mogelijk. Krijg je het moeilijk, blijf dan kalm. Geef aan dat een grens is overschreden en dat je je even terugtrekt om dat te verwerken. Gooi het eruit op een veilige plaats, zoals bij je moeder of je vriendinnen.

8) Dezelfde regels voor iedereen
Dezelfde regels voor alle kinderen, zowel die van jou als die van hem (haar). Als jouw kinderen niet mogen vloeken, dan de zijne ook niet. Als zijn kinderen geen frisdrank mogen voor het eten, dan de jouwe ook niet. Dit kan soms botsen met de regel om de regels altijd te volgen, maar op termijn moet er een evenwicht komen.

9) Loven in plaats van straffen
In het begin, meestal een eerste moeilijk jaar, probeer je zoveel mogelijk kleine vooruitgangen te loven en zo weinig mogelijk te straffen. Positieve bevestiging, zoals je ook een kleuter opvoedt.

10) Ga ervoor
Zonder toewijding en energie ga je er niet komen. Je kan niet weglopen elke keer het moeilijk wordt. Je kiest ervoor, en dus moet je de gevolgen van de keuze volledig dragen. Alleen met toewijding en volhardenheid gaan de kinderen uiteindelijk in jou geloven. Als ze zien dat je je terugtrekt, dat je er niet voro gaat, dat je hen weer in de steek (zou kunnen) laat (laten), dan krijg je nooit iets van hen gedaan. Je hebt dus de verantwoordelijkheid om je nieuwe familie gelukkig en compleet te maken.

Gemakkelijk zal het niet zijn, maar onmogelijk is het ook niet. Bovenstaande regels zijn niet heilig, en zeker niet feilloos, maar ze zijn alvast een goede basis.
� Reageer (0)
06-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe duurder het hoertje, hoe onveiliger de seks

Hoe duurder het hoertje, hoe onveiliger de seks


http://img689.imageshack.us/img689/5984/onveiligeseks.jpgEen belangrijk deel van de seksuele contacten met prostituees in België en Nederland gebeurt nog steeds zonder condoom. Opvallend is dat dit vaker voorkomt in duurdere vormen van prostitutie. Globaal komen onveilige seksuele contacten iets vaker voor in België dan in Nederland.

Orale seks
"Het grootste probleem situeert zich bij oraal contact tussen een prostituee en haar cliënt, waar bijna een op drie contacten zonder condoom gebeurt. Voor alle contacten samen heeft ongeveer een op drie prostituees (31 procent) wel eens onbeschermde seksuele contacten", aldus de onderzoekers Stef Adriaenssens en Jef Hendrickx.

Escort
Van alle ontmoetingen tussen een cliënt en een sekswerker, gebeurt ongeveer een op vier (23,9 procent) onveilig. De kans op een onbeschermd contact is omgekeerd evenredig met de prijs en het prestige van de dienst. Onbeschermde seksuele contacten komen vaker voor in escort en privé-ontvangst (52,7 procent) dan in de lagere segmenten van de raam- en tippelprostitutie.

Nederland
Globaal komen onveilige seksuele contacten iets vaker voor in België dan in Nederland. Dat is niet verwonderlijk gezien prostitutie in Nederland gereglementeerd is en voorwerp van vergunningen en controles. Het is merkwaardig dat deze verhoudingen in de raamprostitutie omgekeerd zijn: in Nederland (11 procent) komt vaker onbeschermd contact voor dan in België (5 procent). Algemeen blijken lokale verschillen erg groot, wat doet vermoeden dat stedelijk of lokaal beleid veel invloed heeft.

Gemiddeld ligt de prijs voor onbeschermde seks 38 procent hoger dan voor contact met condoom.
� Reageer (0)
05-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.betere service

Mooi geklede dames krijgen betere service


http://img23.imageshack.us/img23/2166/mooigekleed.jpg


Wie graag vriendelijk wil bediend worden door de verkoopster, ziet er maar beter piekfijn en uiterst verzorgd uit. Knap uitgedoste vrouwen worden hartelijker aangesproken en in sommige gevallen sneller geholpen.


Amerikaanse onderzoekers namen de proef op de som en stapten drie kledingzaken binnen. Er werd gekeken in hoeverre het algemeen voorkomen een rol speelde bij de behulpzaamheid van de verkoopsters. Tien criteria werden daarbij gebruikt: de mate waarin ze modieus voor de dag kwamen, de aantrekkelijkheid van hun outfit, hun vormelijkheid, vrouwelijkheid, algemene verzorging, kapsel, make-up, het kwaliteitslabel van hun kledij en het dragen van leuke accessoires en een handtas.


Hoe vriendelijk de verkoopsters reageerden, werd afgelezen aan de glimlach, de aandacht voor haar klant en de lichamelijke afstand tussen beide. Een chronometer registreerde telkens hoeveel tijd erover heen ging vooraleer een verkoopster de dame begroette.
Wat bleek? Liefst negen van de tien criteria van de klanten speelden een rol bij de service en vriendelijkheid van de verkoopsters.
� Reageer (0)
04-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnetische puls geneest migraine

Magnetische puls geneest migraine

Miljoenen migrainepatiënten kunnen hun pijn verlichten met een nieuwe uitvinding die magnetische pulsen geeft aan de achterkant van het hoofd.

Geen bijwerkingen
De wetenschappers gaven 200 patiënten het toestel, ze moesten dit gebruiken wanneer een migraineaanval opkwam. Bij de helft stuurde het toestel een magnetische puls, bij de anderen maakte het toestel hetzelfde geluid maar gaf het geen puls. 40 procent van degenen met een echte toestel zegt dat dit de pijn wegneemt, dit in vergelijking met slechts 22 procent van degenen met het valse toestel.  Het effect duurt 48 uur en er waren geen bijwerkingen. Het toestel is klein en draagbaar, ideaal om thuis te gebruiken maar te groot om mee te dragen in een handtas.

Vlekken
Dit toestel heeft vooral baat bij patiënten die migraine in combinatie met vlekken voor hun ogen krijgen. Wetenschappers zijn enthousiast over deze uitvinding omdat het een alternatief vormt voor sterke pijnstillers die bij sommigen niet werken of bijwerkingen hebben. De resultaten worden gezien als een grote stap voorwaarts in de behandeling van migraine, waar één vrouw op vier aan lijdt, één op twaalf mannen heeft dit probleem.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hert pleegt ramkraak

Hert pleegt ramkraak

De politie van Bogalusa, in het Amerikaanse Louisiana, vreesde voor een bankroof toen zondag om iets na halfvier 's ochtends het alarm in de plaatselijke Resource Bank in werking schoot. Daarop belden ongeruste buurtbewoners de ordediensten.

Bloedsporen
Ter plaatse stelden agenten vast hoe een indringer een raam van de bank had stukgemaakt, en zich daarbij verwond had. Op de muren en vloer van het gebouw werden bloedsporen aangetroffen.

Een ooggetuige vertelde de politie dat een hert verantwoordelijk was voor de ravage. De vrouw reed met haar wagen voorbij de bank, en reed daarbij ei zo na een overstekend hert aan. Het verschrikte dier sprong via het raam de bank binnen, met alle gevolgen van dien.

Na het incident vluchtte het hert een nabijgelegen bos in. De politie vermoedt dat het niet ernstig gewond raakte, omdat er buiten het bankgebouw geen bloedsporen werden gevonden.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aids doodsoorzaak nummer één onder jonge vrouwen

Aids doodsoorzaak nummer één onder jonge vrouwen

Aids is wereldwijd doodsoorzaak en ziekte nummer één onder vrouwen in de leeftijd van 15 tot 49. Een belangrijke reden hiervoor is dat tot 70 procent van de vrouwen met geweld te maken heeft, wat het voor hen moeilijk maakt om te onderhandelen over veilige seks. Unaids, de VN-organisatie die strijdt tegen aids, heeft in New York een plan gelanceerd om de problematiek de komende jaren aan te pakken.

Unaids stelt dat, bijna 30 jaar na het begin van de epidemie, hiv-diensten niet zijn afgestemd op de speciale behoeften van vrouwen en meisjes. De organisatie gaat het onderwerp van geweld tegen vrouwen opnemen in hiv-preventieprogramma's. Zangeres Annie Lennox steunt de campagne.

Toen de ziekte begin jaren tachtig aan bekendheid won, werden vooral mannen getroffen, terwijl nu vooral vrouwen slachtoffer zijn. In Afrika beneden de Sahara is 60 procent van de hiv-patiënten vrouw.

In Zuid-Afrika bijvoorbeeld hebben jonge vrouwen drie keer zo veel kans om te worden geïnfecteerd met de ziekte als jonge mannen. Dat is vooral te wijten aan het hoge aantal verkrachtingen in het land. Eind 2008 waren ruim 33 miljoen mensen besmet met het hiv-virus.
� Reageer (0)
03-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echtscheiding? Spoel je zorgen door het toilet

Echtscheiding? Spoel je zorgen door het toilet


http://img638.imageshack.us/img638/3485/echtscheiding.jpgJapanse vrouwen hebben een nieuw echtscheidingsritueel ontdekt. Om het einde van hun huwelijk te vieren, trekken ze massaal naar een tempel in het centrum van het land. Hun aspiraties schrijven ze op en spoelen ze door in het toilet.

Vrouwen
De Mantokuji tempel was van oudsher een toevluchtsoord voor vrouwen die wilden ontsnappen uit ongelukkige huwelijken. Een vroege pionier in de echtelijke rechten van vrouwen, zeg maar.  Volgens de Britse Telegraph moedigen ze er sinds kort vrouwelijke bezoekers aan om hun zorgen en verlangens neer te pennen en deze nadien als soort van offer, in het toilet door te spoelen.

Goden
De idee erachter is dat mensen zich zo kunnen ontdoen van de slechte dingen in hun leven en gelukkig worden. Het Japanse spirituele uitgangspunt speelt duidelijk een rol. Volgens hen zijn de goden immers overal aanwezig, zelfs in de toiletten.

Wit en zwart
Twee speciale toiletten worden gebruikt voor het ritueel. De eerste is wit en wordt gebruikt voor vrouwen die banden willen doorsnijden. De zwarte toilet dient net om bestaande banden te versterken, zoals een huwelijk bijvoorbeeld.
� Reageer (0)
02-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tv en games slecht voor relatie tieners en ouders

Tv en games slecht voor relatie tieners en oudershttp://img63.imageshack.us/img63/9251/tvengames.jpg
Tieners die lang voor televisie zitten of games spelen hebben een slechtere relatie met hun ouders, dat blijk uit een recente studie.Voordelen en nadelen
De onderzoekers bevroegen meer dan 3.000 tieners tussen 14 en 15 jaar over hun vrije tijd en hun band met ouders en vrienden. Daaruit bleek dat hoe meer ze televisie keken of op de computer speelden, hoe groter de kans is dat ze een slechte band met hun ouders hebben. Dat risico verhoogt vier procent voor elk uur extra dat de kinderen televisie keken, bij het spelen van games was dat vijf procent. Onderzoeker Rosalina Richards: "De aantrekkelijkheid en de bereikbaarheid van beeldschermen hebben voordelen maar ook nadelen voor de gezondheid en de ontwikkeling van kinderen."


Vrienden?
Professor Richards: "Sommigen vrezen dat wanneer kinderen geen televisie mogen kijken niet populair zijn omdat ze niet mee kunnen praten met hun leeftijdsgenoten. Maar uit dit onderzoek blijkt dat dit niet waar is, degenen die minder televisie kijken hebben evenveel vrienden. Het kan ook zijn dat adolescenten met een slechte familieband net daarom meer tijd doorbrengen voor televisie of op hun computer. Dit is onrustwekkend omdat een goede band met hun  ouders belangrijk is voor de gezondheid en ontwikkeling van tieners."

� Reageer (0)
01-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Datingwebsite voor kinderen veroorzaakt ophef bij ouders

Datingwebsite voor kinderen veroorzaakt ophef bij ouders


http://img683.imageshack.us/img683/3273/datingwebsitevoorkinder.jpgIn Amerika schieten datingsites voor tieners als paddenstoelen uit de grond, ze zijn er ook ontzettend populair. Nu richtte een  school in Amerika een website op waar 11-jarige een vragenlijst kunnen invullen om zo een liefje te vinden. Ouders reageren hier echter furieus op.

Ongepast
De toneelvereniging van een Amerikaanse school richtte een datingwebsite voor de leerlingen op om zo wat geld in het laatje te brengen. Schoolkinderen vanaf 11 jaar kunnen er tegen betaling een vriendje of vriendinnetje op vinden. Ouder Michelle Everett ontdekte het initiatief nadat ze de vragenlijst in de boekentas van haar dochter vond. "Ik kan niet geloven dat een school promoot dat jonge kinderen al op zoek gaan naar een partner. Mijn elfjarige dochter kan zo gekoppeld worden aan een 15-jarige. Het is ongepast dat de school dit stimuleert."

Onschuldig
De directrice van de school zegt dat de vragenlijst onschuldig is en dat de school op deze manier al 15 jaar geld inzamelt. "Ik keurde dit initiatief goed, het is een goede manier voor kinderen om een beetje pret te hebben. Ze nemen hier vrijwillig aan deel, dus is het volledig onschuldig."

Onverantwoord
Volgens psychiater Keith Ablow kan deze enquête negatieve gevolgen voor hen hebben. "Dit zorgt dat tieners hun relatie als volwassen beschouwen, want datingwebsites zijn ook iets typisch voor volwassenen. Dit kan ze aanmoedigen om in deze relatie ook volwassen dingen te ondernemen." Met andere woorden, het kan ze volgens Ablow stimuleren seks te hebben. "De persoon die dit initiatief nam is onverantwoord."

� Reageer (0)
28-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het lichtje
http://img6.imageshack.us/img6/2011/lichtpuntje.jpg


Het lichtje in mijn geest
 
het danst door mijn leven
en kent geen tijd
maar het is bijzonder
in kleuren van mijn fantasie

het speelt met sterren
ballanceert op stralen van de zon
het speelt met mij
en maakt me blij

en steeds als het morgen wordt
ben ik het verloren
maar als ik glimlach
zal het eeuwig gloeien in mijn hart
� Reageer (0)
27-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je gezicht vertelt over je gezondheid

Wat je gezicht vertelt over je gezondheid


http://img412.imageshack.us/img412/3876/gezondheid.jpg


Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Jezelf is een goed antwoord. Maar volgens de Chinese geneeskunde kan je ook je gezondheidstoestand volgen via je gezicht. Het voorhoofd, de neus, de kin en de wangen verklappen als het ware wat er in je lichaam gebeurt. Elk deel van je gezicht refereert aan een van de vijf elementen (vuur, aarde, water, hout en metaal), die vervolgens weer in verbinding staan met een organengroep.

Het enige wat je moet weten is hoe je de signalen decodeert; zo beweert ene dokter Mao. "Door je gezicht te lezen kan je kleine problemen aanpakken en grote problemen vermijden."

1) Voorhoofd
Het voorhoofd relateert aan het element vuur, en wijst op problemen met het hart, de dunne darmen en je geest.

Roodheid of kleine bloedvaatjes die verschijnen, kunnen wijzen op een hartprobleem of een emotioneel geladen ervaring, zoals een groot verlies of een relatiebreuk. Een constante frons is een teken van grote zorgen.

Een hartaanval wordt 'vaak voorspeld door een blauwgroene schijn op het voorhoofd. Als het gepaard gaat met hartkloppingen, duizeligheid, kortademigheid of pijn in de linkerarm, ga dan zo snel mogelijk naar een dokter of de spoeddienst.

2) Neus
De neus is verbonden met het element aarde, en dus ook met de maag en alvleesklier. Een puistje op de punt van je neus, kan wijzen op een interne verstoring. Dat heeft meestal te maken met de voeding. Chocolade, pikant, vet of gefrituurd eten zijn goede kandidaten voor de oorzaak. Als gevolg kan je lijden aan indigestie, constipatie of diarree.

Gesprongen haarvaten of roodheid op de neusbrug kunnen wijzen op alcoholmisbruik of enorm veel zorgen en stress.

3) De kin

Je kin staat in verbinding met het waterelement, en dus de nieren, de blaas en de hormonen.

Blaasjes, verkleuringen of donkere vlekken op de huid rond de kin en de mond, kunnen problemen met de nieren of de blaas aanwijzen. Uitbraken van acné wijzen dan weer op een onevenwicht van de hormonen, vooral oestrogeen of testosteron, en komen ook vaak samen voor met een onregelmatige menstruatie of prostaatproblemen.

Ook het 'filtrum', de vertikale gleuf boven je bovenlip, verwijst naar de eierstokken en baarmoeder in vrouwen, en de prostaat en genitaliën bij de mannen. Horizontale lijnen, blaasjes of verkleuring kunnen onvruchtbaarheid, door endometriose of cystes, verklappen.

Ook de grootte van de kin speelt een rol in de Chinese geneeskunde. Wie een smalle kin heeft, is genetisch voorbestemd tot zwakke nieren en blaas. Dit wil niet zeggen dat iedereen met een kleine kin problemen zal ontwikkelen, maar het is wel een extra signaal dat er op wijst. Wie problemen wil voorkomen, kan alvast zijn levensstijl aanpassen.

4) De rechterwang

Je rechterwang relateert aan metaal, en is verbonden met de longen en de dikke darm. Verkleuringen, blaasjes en andere huidsproblemen wijzen op darmproblemen. Milde acné, eczema of een roodheid kunnen duiden op een aankomende roodheid. Longziekten of ademhalingsproblemen zijn herkenbaar aan 'visuele tekenen' op de rechterwang.

Wie ademhalingsallergieën of astma heeft, heeft vaak een schilferende, rode eczema, lichte uitslag of een blauwgroene schijn. Dat duidt erop dat het ademhalingssysteem te warm is, infecteert, of te weinig zuurstof krijgt van de bronchiën. Sommigen slagen er in een astma-aanval te voorspellen door de eczema die komt opzetten.

5) De linkerwang

Het element hout staat in verbinding met je linkerwang en dus ook met de lever, de galblaas en het zenuwstelsel. Gifstoffen of infectie in de lever worden verklapt door roodheid of gesprongen haarvaten naast de neusbrug.

Gezwollen aders, roodheid en uitslag kunnen wijzen op een hoge bloeddruk of opgekropte woede. Een gelige schijn onder het linkeroog, kan wijzen op hoge cholesterol of galstenen. Boosheid en depressie worden ook duidelijk op de linkerwang.

Raad
Dokter Mao wijst er nog op dat er verschillende manieren zijn om de onevenwichtigheden in het lichaam kenbaar te maken. "Het is maar een hulpmiddel, geen vervanging voor medisch advies. Ontdek je een probleem bij jezelf, raadpleeg dan zeker een dokter."

� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!