Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


25-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Praten tegen baby maakt hem slimmer

Praten tegen baby maakt hem slimmer


http://img369.imageshack.us/img369/3182/pratentegenbaby.jpgPraten tegen je baby, ook al kan het kind zelf nog niet spreken, stimuleert zijn hersenkracht, dat toonde recent onderzoek aan.


Al bij een baby van drie maanden hebben woorden een grotere impact op de hersenen dan andere geluiden als muziek. De onderzoekers toonden aan bijna 50 baby's van drie maanden beelden van vissen, vergezeld door woorden of piepjes. Vervolgens kregen ze tegelijkertijd foto's van een vis of een dinosaurus te zien, de wetenschappers noteerden hoe lang ze naar elk beeld keken. Als ze langer naar de vis kijken, betekent dit dat ze die een categorie in hun hersenen hebben gegeven. Daaruit blijkt dat de baby's die de woorden hoorden, langer naar de vis keken.


Volgens de onderzoekers zijn dit verrassende resultaten. Onderzoeker Susan Hespos: "Bij baby's jonger dan drie maanden hebben woorden een speciale invloed die de mogelijkheid ondersteunen een bepaalde categorie te vormen." Professor Sandra Waxman voegt daar aan toe: "We vermoeden dat menselijke spraak gericht aan jonge kinderen hun aandacht vergroot voor de omgeving waardoor ze zo makkelijker een categorie kunnen vormen."

Uit vorig onderzoek bleek ook dat baby's al op 12 maanden complexe gedachten kunnen communiceren. Ook toonden onderzoekers reeds dat kinderen de gedachten van volwassenen kunnen begrijpen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse tiener biedt mams te koop aan op eBay

Britse tiener biedt mams te koop aan op eBay


http://img714.imageshack.us/img714/2084/ebaye.jpgEen Britse puber van veertien, Kieran McGowan, heeft zijn moeder te koop aangeboden op eBay, omdat ze zelf zo vaak op de veilingsite zit te surfen.

McGowan beschreef zijn 48-jarige mama Sandie als een "zindelijke, zelfstandige kapster, die kan koken en soms rare geluiden maakt - maar draag dan een koptelefoon." Er liepen meteen biedingen binnen tot 20 euro. Maar wie de mama écht wilde kopen, komt bedrogen uit. De tiener wil het geboden geld schenken aan een kankerfonds.

Sandie Cunliffe, de moeder van Kieran en van diens vijf zussen, kon er wel om lachen. "Ik gebruik eBay vaak voor huishoudelijke dingen, maar had nooit verwacht zelf ooit te koop te staan. Mijn zoon heeft gevoel voor humor."
� Reageer (0)
23-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama laat 6 kindjes 2 dagen alleen achter in smerig huis

Mama laat 6 kindjes 2 dagen alleen achter in smerig huisEen Amerikaanse mama heeft haar zes kinderen - tussen 1 en 11 jaar - alleen achtergelaten in een smerig huis in het Amerikaanse Kansas City in de staat Missouri. Politieagenten hadden zondagavond twee kinderen gevonden, die aan het spelen waren met een biljartbal in de sneeuw. Hun moeder, de 32-jarige Lekisha Jackson, hadden de ukken niet meer gezien sinds zaterdagochtend.

De politie begeleidde de kinderen naar hun huis en vond daar nog eens vier broers en zussen, ook alleen. Volgens de agenten was de woning vuil, met kapotte ramen en meubilair, gaten in de muren, afval en dierenuitwerpselen op de vloer, bedorven eten in de keuken, en vuile kleren die rondslingerden. Er raasden ook ratten en muizen door het huis.

Ziek en hongerig
Twee van de zes kinderen - eentje van 1 jaar en eentje van drie - hadden in urine doordrenkte kleren aan. Allen hadden ze honger en dorst. Ze bleken ook allemaal ziek: ze hoestten de hele tijd.

Eén agent maakte wat noedels klaar, die hij in de keuken vond. De andere ging naar de McDonalds om Happy Meals te kopen voor de verwaarloosde kinderen. Toen mamalief uiteindelijk thuiskwam, arresteerden de agenten haar voor kinderverwaarlozing.

De vrouw beweerde dat ze geen geld had om benzine te betalen en kon ze daar het slechte weer niet naar huis komen. Volgens de agenten had ze echter gedronken.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26.000 Belgische kinderen krijgen Rilatine

26.000 Belgische kinderen krijgen Rilatine


http://img171.imageshack.us/img171/4783/rilatine.jpgMeer dan 26.560 hyperactieve jongeren krijgen in België een behandeling met amfetamines. Op zes jaar tijd is het aantal jongeren dat Rilatine of Concerta voorgeschreven krijgt, meer dan verviervoudigd.
 
Wazige diagnose
"Het probleem is dat men steunt op een wazige diagnose om massaal een drug voor te schrijven die vergelijkbaar is met cocaïne en waarvan men de neveneffecten -slapeloosheid, anorexia, depressies bij stopzetting behandeling- kent", aldus Monique Debauche, psychiater van de Free Clinic in Elsene.
� Reageer (0)
22-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer hartaanvallen door economische crisis

Meer hartaanvallen door economische crisis


http://img101.imageshack.us/img101/6205/hartaanvallen.jpg


Wanneer het slecht gaat met de economie, komen er meer hartaanvallen voor. Recent Amerikaans onderzoek ontdekte een verband tussen de economie en hartgezondheid.

Wetenschappers ontdekten dat de Amerikaanse beurs het slecht deed van juli 2008 tot januari 2009, dit legden ze naast de cijfers van 2.500 patiënten van een hartaanval. Daaruit bleek een duidelijke stijging van het aantal hartaandoeningen. Toen het weer beter ging met de economie, daalde dit aantal weer. Dit verband zou ook kunnen komen door het feit dat de crisis in de winter viel.


Cardioloog James McClurken: "Het is geweten dat stressfactoren, zowel lichamelijk als emotioneel, slecht kunnen zijn voor het hart. Bij andere stresserende gebeurtenissen als de aanslagen op de WTC-torens en sportgebeurtenissen merkten we ook meer hartaanvallen op."
� Reageer (0)
21-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gezondheidsgeheimen die alle vrouwen moeten weten


De gezondheidsgeheimen die alle vrouwen moeten weten


http://img14.imageshack.us/img14/5843/connelly.jpg
Deze geheimen over hun lichaam zouden alle vrouwen moeten kennen, vinden vrouwelijke dokters.
1) PMS
De stemmingswisselingen die veel vrouwen ervaren de week voor hun menstruatie, kan verbeterd worden door meer magnesium in te nemen. Waarom het werkt is niet helemaal duidelijk, maar vermoed wordt dat het gelinkt kan worden aan een chemische stof in de hersenen die het humeur beïnvloedt.

Magnesium kan genomen worden als supplement, maar vind je ook natuurlijk in volle granen, bonen en bladgroenten. De gemiddelde vrouw heeft 270 mg nodig. Magnesium-oxide is moeilijker te absorberen en wordt beter vermeden. 

2) Rugpijn
Vrouwen zijn gevoelig voor lage rugpijn door de combinatie van hormonen, zwangerschappen en fysionomische kenmerken zoals grote borsten. Een verrassende oplossing voor dit probleem is oefeningen voor de maag doen. Zwakke maagspieren kunnen leiden tot rugklachten omdat ze normaal de rug zouden moeten ondersteunen.

Hoe doe je het? Ga op handen en knieën zitten, en trek je navel zo ver mogelijk naar binnen. Hou dit aan voor tien seconden en adem dan weer uit. Herhaal 's ochtends en 's avonds tien keer.

Tip: Trek je buik in als je voorover buigt om iets op te rapen, zo versterk je je rugspieren.

3) Geïnfecteerde haarfollikels
Wacht enkele dagen na een wax om te zwemmen of in een bubbelbad te zitten. De open haarfollikels verhogen het risico op huidinfecties omdat veel bacteriën goed gedijen in natte, warm omgevingen.  In serieuze gevallen moet antibiotica worden genomen om het probleem op te lossen.

Douchen voor en na je gaat zwemmen of in een jacuzzi kruipt, vermindert de verspreiding van bacteriën.

4) Candidiasis
Candidiasis is een schimmelinfectie die kan toeslaan in de mond, de geslachtsorganen, op de huid en onder de nagels.  Eén op drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met de vagina-infectie, wat een branderig gevoel geeft. Ook de vaginale afscheiding wordt dunner en krijgt een specifieke geur. Medicatie, losse kledij en katoenen ondergoed zijn dé hulpmiddels. Badschuim en seks kunnen het erger maken.

5) Huidkanker
Om huidkanker te vermijden, de zon uit de weg gaan of zware sunblock dragen lijkt een goede beslissing. Maar dat is het niet noodzakelijk. Het lichaam heeft vitamine D nodig om de botten sterk en stevig te houden en kankers en hartziekten te vermijden. Zonlicht helpt die aanmaak van vitamine D. 

Om het evenwicht tussen het vermijden van huidkanker en het vermijden van osteoporose en vitamine D-tekort te bewaren, gaan vrouwen best maximaal 20 minuten onbeschermd de zon in.

6) Laag libido
Verminderde zin in seks, een neveneffect van de menopauze, kan verholpen worden met een medicijn dat testosteron bevat. Het bevordert de bloedstroom naar de geslachtsorganen en vervangt de vrouwelijke hormonen. Na vier tot zes maand is het effect zichtbaar.

7) Diarree
Als je diarree of maagproblemen hebt, vermijd je best melk voor 48 uur. De reden is dat diarree veel verwijdert van wat instaat voor de vertering van zuivel. Zonder die enzymen ga je tekenen van zuivelintolerantie vertonen. Drink in de plaats water of soyamelk.

8) Vermoeidheid
IJzer slikken om vermoeidheid en bloedarmoede op te lossen kan meer kwaad dan goed doen. Vermoeidheid kan immers ook veroorzaakt worden door hemochromatose, waarbij het lichaam te veel ijzer opneemt, wat giftig kan zijn. Wie te veel ijzer opbouwt in organen, lever of hart, kan daarvan sterven.

Ben je extreem moe en word je getest op anemie en je hebt geen ijzertekort, vraag dan om een test voor hemochromatose. Het is een erfelijke aandoening die perfect behandelbaar is.

9) Vroegtijdige veroudering
Suiker en vrije radicalen in de voeding kunnen ervoor zorgen dat je vroegtijdig veroudert. Voeding die je een echte suikerrush geeft, zoals ontbijtkoeken en donuts, zorgen ervoor dat je lichaam overspoeld wordt door suiker. Het kan de suiker niet tijdig verwerken, en gaat de suiker opslaan, die na verloop van tijd transformeert tot vrije radicalen. Deze stoffen vernietigen lichaamscellen. Beter is het om voeding te eten met een lage glycemische index, zoals fruit, groenten, vis, eigen en vlees.

10) Hysterectomie
Om de nadelen van de menopauze (kortere menstruatiecyclussen en langere, pijnlijke maandstonden) te verminderen, kan geopteerd worden voor een hysterectomie. Maar het kan veel simpeler: de juiste anticonceptie kiezen. Een andere pil of een combinatiepil kan de maandstonden aanpakken.

11) Opgeblazen buik
Eierstokkanker is een stille moordenaar omdat het vaak onopgemerkt blijft. Een van de symptomen is een opgeblazen buik, wat vaak foutief wordt toegeschreven aan het geïriteerde darmsyndroom. Als de opgeblazenheid enkele weken aanhoudt en niet verdwijnt na een toiletbezoek, moet je zeker naar de dokter. 

12) Depressie
Depressies kunnen een uiting zijn van mentale problemen, maar ook van fysieke problemen zoals bloedarmoede, schildklierproblemen en menopauze. Neem dus niet zomaar antidepressiva, maar laat een bloedtest uitvoeren om de andere aandoeningen uit te sluiten.

� Reageer (0)
20-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders van spijbelaars verliezen kinderbijslag in Nederland

Ouders van spijbelaars verliezen kinderbijslag in Nederland


http://img51.imageshack.us/img51/7097/spijbelaarsverliezenkin.jpgIn Nederland kunnen ouders van spijbelende kinderen hun kinderbijslag verliezen. Volgens staatssecretaris Marja van Bijsterveldt is het een van de nieuwste maatregelen om schooluitval bij jongeren tegen te gaan. Het gaat om de vaders en moeders van kinderen van 16 en 17 jaar die geen onderwijs volgen maar nog wel leerplichtig zijn.

Vaker crimineel, vaker werkloos
De Eerste Kamer (De Nederlandse 'Senaat') heeft de maatregel om kinderbijslag in te trekken, vorige maand goedgekeurd. Volgens de staatssecretaris moet alles uit de kast worden gehaald om te voorkomen dat jongeren voortijdig met hun school stoppen zonder dat ze een bruikbaar diploma hebben.

Onderzoek wijst volgens haar uit dat jongeren die zonder diploma van school gaan, vijf keer zo veel kans hebben om in de criminaliteit te belanden. Daarenboven hebben ze twee keer zo veel kans om werkloos te worden.

Meer spijbelaars geregistreerd
Het Nederlandse ministerie van Onderwijs maakte vandaag bekend dat er sinds het schooljaar 2008/2009 12 procent meer spijbelaars zijn geregistreerd dan in het jaar voordien. Volgens Van Bijsterveldt betekent dat niet dat het aantal spijbelaars toeneemt, maar dat scholen het spijbelen beter registreren. Ze is blij met de stijging. "Om schoolverzuim goed te kunnen aanpakken, moet je eerst weten wie hoe vaak afwezig is."
� Reageer (0)
19-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer mannen dan vrouwen sterven aan kanker

Meer mannen dan vrouwen sterven aan kanker


http://img263.imageshack.us/img263/8792/kanker.jpgMannen lopen meer kans om kanker te krijgen en eraan te sterven, dat blijkt uit Brits kankeronderzoek. Hun ongezondere levensstijl en hun onwil om minder snel naar de dokter te hollen, wordt als belangrijkste redenen aanzien.

Overlijden
Over het algemeen maken mannen 16 procent meer kans op kanker en 40 procent meer risico om eraan te sterven. Worden kankersoorten, gerelateerd aan het geslacht zoals borst-, prostaatkanker niet meegerekend, zijn de cijfers nog alarmerender. Dan zouden mannen bijna 70 procent meer kans maken de ziekte op te lopen of eraan te overlijden.

Gezonder leven
Volgens professor David Forman, die het onderzoek leidde, hebben mannen een kwalijke reputatie doordat ze niet graag een dokter bezoeken. Ze zijn ook minder gezondheidsbewust en missen vaak de routinecontroles.

Kop in het zand
Volgens de vorsers spelen biologische redenen niet mee, wel de levensstijl. Mannen negeren  sneller de symptomen en steken hun kop in het zand. Ook roken en drinken heren vaker dan vrouwen. Zelfs hun voeding speelt een rol. Mannen eten meer rood vlees en minder groenten en fruit. Ook neigen ze meer vet rond hun buik te accumuleren in plaats van rond de taille en dijen. Buikvet zou de risico's op gezondheidsproblemen verhogen.

Medisch nazicht
De vorsers stellen dat regelmatige medische controles op het werk heel wat leed kunnen opvangen.
� Reageer (0)
18-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autorijles voor vijfjarigen

Autorijles voor vijfjarigen


http://img138.imageshack.us/img138/161/autorijlesvoorvijfjarig.jpgIn de Verenigde Arabische Emiraten kunnen kinderen van vijf jaar af voortaan autorijlessen volgen. Zij worden strikt in het oog gehouden door de verkeerspolitie. Dat meldt de krant The National.

Echte auto's
Kinderen van vijf tot twaalf jaar rijden met elektrisch aangedreven auto's in een speciaal 'verkeersdorp'. De wagentjes kunnen 15 kilometer per uur halen. Jongeren van 13 tot 17 jaar krijgen de beschikking over echte auto's met een maximumsnelheid van 20 per uur.

Jong geleerd...
Wanneer een leerling een overtreding maakt, wordt hij/zij op de vingers getikt door de toezichthoudende agenten. "De bedoeling is dat de kinderen zich van jongsaf aan de verkeersregels houden", zegt majoor Ahmed al Niyadi. "Ze leren dat ze absoluut hun veiligheidsgordel moeten dragen en dat ze de instructies van de politie moeten volgen".
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het al oude verhaalDe afbeelding “http://img262.imageshack.us/img262/8710/leeuwnw6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


zilverglanst
de maan
in gouden lokken
ze danst op blote voeten
haar ogen omhelzen
de leeuw
die op haar toekomt
slank
lenig
volle maan
in groene ogen
glimlachend
handen vol sterren
 
de wind
zucht zacht
fluisterend
het al oude verhaal
van liefde
gesponnen
in haar dromen� Reageer (0)
16-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertraging vliegtuig door invasie kakkerlakken

Vertraging vliegtuig door invasie kakkerlakken


http://img232.imageshack.us/img232/6243/kakkerlak.jpg


Het zal je als reiziger maar overkomen. Je hebt een duur vliegtuigticket geboekt in eerste klasse om plots geconfronteerd te worden met een heel legertje kakkerlakken. Passagiers van American Airlines kunnen er over meespreken.


Alissa Kempler had zich lekker neergevlijd in haar first class zetel toen het wansmakelijke incident zich voordeed, zo vertelde ze aan journalisten van de Amerikaanse zender Channel 9. Het vliegtuig op de luchthaven van Miami was klaar om op te stijgen maar dat was buiten de insecten gerekend. De crew kwam de inzittenden waarschuwen dat er zich een hele kolonie kakkerlakken bevond in de eerste klasse.


"Na dat bericht zat ik angstig op mijn stoel en ik keek voortdurend om me heen", getuigde Alissa Kempler. "Ik vroeg me af hoeveel kakkerlakken ik bij thuiskomst in mijn badkuip zou vinden". De vlucht liep een vertraging op van negentig minuten, zoveel tijd was er nodig om het vliegtuig te ontdoen van de beestjes.


Een woordvoerder van American Airlines verklaarde dat zulke invasies van insecten zeer uitzonderlijk zijn maar dat het zeker niet de eerste keer was. Vliegtuigen worden regelmatig onder handen genomen door firma's gespecialiseerd in ongediertebestrijding.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene mensen zijn vaker gemeen en egoïstisch

'Groene' mensen zijn vaker gemeen en egoïstisch


http://img688.imageshack.us/img688/4563/ecologischmensen.jpgEcologisch bewuste mensen zijn vaker gemeen, egoïstisch en oneerlijk, dat beweren Canadese psychologen althans.

Liegen en stelen
De wetenschappers ontdekten dat mensen die bijvoorbeeld biologische voeding kopen, dit compenseren met egoïstisch en dubieus moreel gedrag. De onderzoekers lieten de proefpersonen een test met geld doen, daaruit bleek dat groene consumenten minder snel hun geld delen dan degenen die 'gewone' producten kopen. Bij een andere proef konden de deelnemers hun geldsom verhogen door vals te spelen en te liegen, daaruit bleek dat de ecologisch bewuste mensen hier vaker op in gaan dan de anderen. Als laatste toonde de studie aan dat milieuvriendelijke shoppers zes keer zo vaak stelen dan anderen. 

Sociaal psycholoog Dieter Frey is niet verrast door de resultaten van dit onderzoek. "Van zodra mensen goed gedrag publiekelijk kunnen tentoonspreiden, compenseren ze dit op andere vlakken."� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kylie Minogue


Kylie Minogue verdient meer dan ooit: 12.000 euro per daghttp://img69.imageshack.us/img69/9477/kylieminoguep.jpgKylie Minogue staat al twintig jaar aan de top en de jonge meid uit de soap Neighbours verdient vandaag meer dan ooit. De Australische strijk per dag 12.145 euro op.


En dat is opmerkelijk want haar loopbaan hing aan een zijden draadje. In 2005 kreeg Minogue te horen dat ze borstkanker had. Ze verdween van de podia en ging de strijd aan tegen haar ziekte. Ze overwon de kanker en ging terug optreden. Haar wereldtournee in 2008-2009 bracht heel wat geld in het laatje: 3.091.533 euro. Het bedrag werd nog aangevuld met inkomsten uit de platenverkoop en rechten. "Dit lijken met gezonde zakencijfers. Meer nog, voor een artieste die al zolang aan de top staat, zijn het opmerkelijke cijfers. Er zijn maar weinig sterren die twintig jaar meedraaien. Het bewijst alleen maar dat Minogue deel uitmaakt van een select kringetje", zegt een financieel expert aan de krant Daily Mail. 

Vette schnabbel
In 2008 onderbrak de Aussie haar tournee door Zuid-Amerika, Azië en Australië voor een vette schnabbel in het Midden-Oosten. Ze trad er op tijdens de opening van een luxueus vakantieoord in Dubai. Het feestje kostte twaalf miljoen Britse pond en daar kreeg de kleine zangeres haar deel van.

Minogue veroverde in 1986 de wereld als Charlene in de Australische soap Neighbours. Ze speelde er samen met Jason Donovan waarna ze beiden aan een zangcarrière begonnen. In de jaren negentig werkte ze gestaag aan haar loopbaan en in 2000 scoorde ze een wereldhit met het nummer 'Spinning Around'. In hetzelfde jaar trad ze ook op tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in haar vaderland.

Gezinnetje stichten
Minogue die vorige week nog het mooie weer maakte tijdens de Fashion Week in Parijs is begonnen aan een nieuwe plaat en de eerste single verschijnt tegen de zomer. Ze heeft ook nog andere plannen. De zangeres wil samen met haar Spaanse vriend Andres Valencoso een gezinnetje stichten. "Ik wil eerst mijn nieuwe album uitbrengen en dan aan een gezin beginnen", aldus Minogue. Haar zus Dannii geeft alvast het goede voorbeeld. De zangeres wordt binnenkort moeder.

� Reageer (0)
15-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De succesfactor in je leven: veerkracht

De succesfactor in je leven: veerkracht


http://img115.imageshack.us/img115/3577/veerkracht.jpgVeerkrachtige, moedige mensen die tegenslagen weten verwerken, hebben een stapje voor. Een hoog IQ, een sterke emotionele intelligentie zijn kwaliteiten die je leven succesvol maken. Vaak vergeten en minstens even belangrijk is je veerkracht- of weerstandsvermogen of je vastberadenheid om tegenslagen te verwerken, dat stelt dr. John Nicholson, auteur van het boek 'Bounce back from live whatever gooit at you.'


Je vermogen om na het vallen terug op te staan, is een kwaliteit die bewonderd en geromantiseerd werd doorheen eeuwen en in veel verschillende culturen. Zelfs in de sprookjes hoort de knappe prins een reeks uitdagingen te overwinnen voordat hij zijn prinses kan bemachtigen. Zijn beste momenten komen naar voren wanneer de veerkracht wordt getest tot het uiterste.


Dr. Nicholson staat aan het hoofd van een van de meest toonaangevende Europese psycho-adviesbureau's. Hij merkt op dat veerkracht een essentiële, gemeenschappelijke factor is onder succesvolle mensen. "Je mag nog zo slim en goed zijn met mensen, maar een zekere vorm van vastberadenheid en doorzetting is cruciaal om te volharden voor succes". Uit zijn vele diepte-interviews met succesvolle mensen trekt hij maar één conclusie: allen slaagden ze erin op één of ander moment terug te vechten van uitzonderlijk moeilijke persoonlijke en professionele gebeurtenissen.


Je weerstandsvermogen bestaat uit verschillende componenten, stelt de psycholoog. Vijf belangrijke factoren maken een mens veerkrachtig: optimisme, kunnen omgaan met stress en angst, bereidheid tot persoonlijke verantwoordelijkheid, openheid en aanpassingsvermogen én een positieve, dynamische aanpak om de problemen op te lossen.


Uit zijn onderzoek blijkt dat veerkracht niet genetisch is ingesteld. Wel hebben belangrijke gebeurtenissen uit onze tiener- en twintigerjaren schijnbaar een enorme impact op onze veerkracht. Een onstabiele en moeilijke jeugd hoeft geen smetplek te zijn op een individu voor de rest van zijn leven. Een zekere mate van turbulentie verhoogt volgens de man, zelfs je vastberadenheid in het latere leven. Uit zijn ondervragingen bleek dat het merendeel van de succesvolle heren een onrustige kindertijd beleefden. Verschillende kwamen uit gebroken gezinnen of hadden te kampten met jeugdtrauma's zoals de dood of alcoholisme van een ouder.


Nicholson's onderzoek is zelfs toe te passen op deze crisis. Ongeacht of je job behouden blijft of niet, de golven van ontslagen en bedrijfssluitingen maken het waarschijnlijk dat je levensstijl is aangepast de afgelopen maanden. Hiermee omgaan vraagt ook een zekere veerkracht. "We hebben allen de capaciteit om iets slechts in iets positiefs te draaien. Niemand moet de kracht van positief denken onderschatten. Gelukkige mensen zijn dat niet zomaar, maar hebben een besluit genomen om dat zo te zijn".


De psycholoog suggereert ook dat het opbouwen van een netwerk van vrienden van essentieel belang zijn bij je gevoel van eigenwaarde. Erken dat je niet alleen met een probleem moet worstelen, raad en advies van vrienden en familie kunnen nuttig zijn.

� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nood aan rust? Neem een mentale vakantie!

Nood aan rust? Neem een mentale vakantie!


http://img708.imageshack.us/img708/5244/mentalevakantie.jpg


Je hebt nood aan een vakantie, maar je hebt geen tijd of geld om echt vér weg te gaan? Neem dan eens een mentale vakantie  en daarmee bedoelen we niet slapen!

Een mentale vakantie verlicht de stress en zorgt ervoor dat het weer lichter wordt in je hoofd. Je energieniveau stijgt, je kan weer meer aan en wie weet vind je wel de oplossing van het probleem waar je al zolang over zit te stressen. Blijft een stress-situatie te lang aanhouden, dan zal je daar op een gegeven moment een zware prijs voor betalen, zowel mentaal als fysiek.

Een massage, een lang bad, een wandeling op het strand, een luie tv-avond: het kan allemaal. Maar dagelijks enkele ontspanningstechnieken toepassen, kan ook al veel helpen. Trakteer jezelf elke dag op een kwartiertje (of drie keer vijf minuutjes) 'mentale vakantie', en je kan het leven beter aan.

1) Haal diep adem

Sluit even de ogen en haal enkele keren diep en rustig adem. Zo vervoer je zuurstof naar je hersenen, wat altijd helpt om je frisser te maken. Het diepe ademhalen ontstrest ongeveer evenveel als een massage. Het voordeel is: dit kan je overal, zelfs op het toilet of in de file.

2) Kijk naar buiten

Ga vijf minuutjes zitten en kijk naar buiten. Het geeft niet dat er niets gebeurt, of dat je op huizen of auto's kijkt, gewoon het feit dat je even je werk of zorgen loslaat of laat rusten, kan al helpen. Volg een vogeltje, bestudeer de huizen aan de overkant of kijk hoe je kat een muisje achterna zit. 

3) Foto's

Kijk naar foto's van een onvergetelijke reis of een tof verjaardagsfeestje. Die gevoelens oproepen en laten terugkomen, doet de stress wegvloeien.

4) Schrijf het van je af

Wees ongecensureerd en schrijf het van je af. Vertel alles precies zoals je het ervaart op dat moment, in de bewoordingen die bij je emoties passen. Zwak niets af! Het simpele feit het op te schrijven, kalmeert.

5) Visualiseer

Sluit je ogen en beeld je een pure vakantiestemming in. Denk aan de warmte van de zon op je huid, de fluitende vogeltjes, geurende bloesems en die frisse, smakelijke cocktail die op je wacht. Kies een plek die voor jou relaxerend is: ben jij een strandmens, haal dan de meest paradijselijke stranden voor je geestesoog, hou je meer van bossen en meren, beeld je dan schitterende landschappen in.

6) Een blokje om

Sporten is een gekend ontstresmiddel, maar dat kan niet eventjes vijf minuten tussendoor. Een wandelingetje maken wel. Rond je kantoorgebouw, naar je collega's die het verst weg zitten of de koffiemachine aan de andere kant van het gebouw. Verandering van spijs doet eten, verandering van omgeving doet ontspannen. Voor een dubbel effect: ga 's ochtends wandelen voor je vertrekt, liefst in een groene omgeving.

7) Je favoriete muziek

Kies de muziek die jou ontspant of opvrolijkt en zet die tien minuten goed hard. Zing mee, dans, of zit en geniet... wat het ook is, laat je gaan! Geniet intens.

8) Lach

Ook lachen verlicht de stress. Bouw een 'pauzemoment' in met je collega's en vertel elkaar om beurten een grappig verhaal of een toffe mop. Stap weg van je bureaus als je dit doet, ook al is het maar voor tien minuten.

9) Geur

Ook de reukzin is belangrijk in het ontspanningsproces. In een bad met oliën is dan meer vanzelfsprekend dan achter je bureau en in je auto, en tot po heden is de geur van gebakken brood of versgemaaid gras niet te koop in een flesje. Wie echter ook rustig wordt van een bepaald parfum, kan altijd overwegen deze mee te nemen of een doeje ermee te besprenkelen. Zo heb je altijd iets in de buurt om je mentale vakantie kracht bij te zetten.
� Reageer (0)
13-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding die je beter niét in je mond stopt


Voeding die je beter niét in je mond stopt


http://img11.imageshack.us/img11/402/voedingx.jpg


Het zijn de verborgen calorieën die je dikker maken dan je zou willen. Deze lekkernijen kunnen lijken als een zoete zonde of een eenmalige uitspatting, maar ze hebben verstrekkende gevolgen. Deze voeding kan je maar beter niet in je mond stoppen!1) Taart

Taart hoort bij tal van gelegenheden: verjaardagen, huwelijken, pensioneringen en communiefeesten. De ene taart is de andere niet, maar over het algemeen bevatten ze veel vet en suikers. Neem het kleinste stukje, en neem niet bij. Of beter nog: Kies een dessert met minder vet en meer voedingsstoffen.

2) 'Italiaans festijn'
Italiaans, Mexicaans of Grieks eetfestijn in de lokale Italiaan/Mexicaan/Griek: iets om naar uit te kijken? Niet echt: je eet per definitie te veel, maar weet je ook hoeveel te veel? Lasagne gecombineerd met romige pasta's en kip met veel kaas jagen het aantal calorieën en de hoeveelheid vet de hoogte in. Ook al neem je een slaatje, je moet ook het brood én de wijn tellen. Ai ai ai...

3) Soep
Onlangs nog bleek dat soep gezonder was dan altijd gedacht werd. Het zit echt barstensvol vitamines, voedingsstoffen en vezels. Wat staat het dan in deze lijst te doen? Veel soepen bevatten veel te veel zout. Ook de broodkorstjes, balletjes en kaas die er bij wordt geserveerd tikken aan. Let op met roomsoepen: zij bevatten niet zoveel groenten als 'gewone' soepen.

4) IJs
Een ijsje, op een lekkere zomerdag of als afsluiter van een maaltijd: het wordt vaak gedaan. Helaas: ijs bevat veel vet, en zelfs één bol levert al bijna alle verzadigde vet voor een dag. Alleen als je zeker weet dat je met één bol genoeg hebt dus, en je de rest van de dag braaf salade eet... maar wie houdt dat vol?

5) Kaastaart
Het klinkt gezonder dan chocoladetaart, maar dat is niet zo. Zelfs een kleine taartpunt kan meer dan duizend calorieën bevatten en tientallen grammen of suiker.

6) Oliebollen
Niemand zal ooit denken dat oliebollen gezond zijn, en gelukkig maar. Al zijn er ook maar weinigen die ze weerstaan bij een bezoekje aan de kermis. Vol vetten is dit alleen maar een extra belasting voor je hart en vaten!

7) Popcorn
Popcorn valt al bij al nog mee als snack, maar toch kunnen ze te veel zout en/of suikers bevatten. De beboterde Amerikaanse versie, die hier niet verkocht wordt, is natuurlijk nog slechter voor de gezondheid.

8) Starbucks
Zo'n meeneemkoffie, wat is daar mis mee? Wel veel, als je de pure versie laat links liggen ten minste. Alle koffies met leuke namen bevatten verraderlijk veel vet en suiker. Zonder room of melk 'win' je al veel calorieën, maar het blijft een caloriebom voor iets dat nog geen 30 centiliter bevat. Sommige koffies bevatten evenveel calorieën als twee of drie cola's!

9) Broodjes
Ook een broodje bevat veel verborgen calorieën. De sausjes, het vlees, de 'salades' die er op liggen bevatten vaak veel vet en zout. De schijfjes tomaat en sla geven de illusie dat je gezond bezig bent, maar dat is niet helemaal waar. Kies slim, en eet waar mogelijk gewoon boterhammen.

10) Chips
Een zakje chips voor de tv, dat is algauw een gewoonte. Maar ook hier geldt het aloude verhaal: te veel vet, te veel zout. Een klein handjevol  is het absolute maximum. (br.hln)

� Reageer (0)
12-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanjaarden zijn beste minnaars, Duitsers de slechtste

Spanjaarden zijn beste minnaars, Duitsers de slechtste
Brazilianen hebben het meeste seksuele uithoudingsvermogen en Nieuw-Zeelandse vrouwen deelden met het meeste mannen het bed , dat blijkt uit recent onderzoek.
 
Wereldwijde trends
Een wereldwijde enquête gaf de sekstrends over de hele wereld prijs. Nieuws-Zeelandse vrouwen doen het meeste ervaring op met 20,4 seksuele partners in hun leven. De Oostenrijkers zijn de meest promiscue mannen, zij deelden het bed met gemiddeld 29,3 partners. In Duitsland wonen de slechtste minnaars omdat ze onfris ruiken, Spanje is het thuisland van de beste bedpartners. Ook blijkt dat in Zweden de meeste biseksuele vrouwen leven.

Half uur
In Thailand duurt de gemiddelde vrijpartij ongeveer 10 minuten, wat het kortste is in de hele wereld. Brazilianen zijn het meest energiek in bed, bij hen duurt seks gemiddeld een half uur. Verder blijkt dat de Fransen het meest avontuurlijk zijn, 41 procent van hen nam al deel aan een orgie, 27 procent deed aan partnerruil.


Als laatste bracht de enquête enkele leuke seksweetjes aan het licht. De eerste erotische chatdienst in India was zo populair dat gebruikers zich ervoor in de schulden werkten, de overheid besloot vervolgens deze te laten sluiten. En San Fernando Valley, ook bekend als Porn Valley of San Pornando Valley, in Zuid-Californië produceert bijna 90 procent van de legaal gedistribueerde pornofilms in de Verenigde Staten.
� Reageer (0)
11-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Te knap' meisje (13) pleegt zelfmoord

'Te knap' meisje (13) pleegt zelfmoord


Poppy Bracey.
Poppy Bracey.


Een Brits meisje heeft zelfmoord gepleegd nadat ze op school was gepest om haar 'te mooie' uiterlijk. Dat meldt The Sun.

De Britse Poppy Bracey uit Manchester hing zichzelf op in haar slaapkamer nadat jaloerse leeftijdgenootjes haar hadden gepest met haar opvallende verschijning. Ze werd nog in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later overleed.

Jaloers
De politie onderzoekt de zaak Klasgenoten meldden op internet dat Poppy regelmatig werd geplaagd door andere meisjes omdat ze jaloers waren op de aandacht die Poppy kreeg van jongens.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halve dag tijdwinst per week door thuiswerk

Halve dag tijdwinst per week door thuiswerk


http://img202.imageshack.us/img202/1612/thuiswerk.jpgThuiswerk levert in België een halve dag tijdwinst per week op. Uit het onderzoek blijkt ook dat deze vorm van werken in de lift zit.


Het aantal mensen dat elke dag van thuis uit werkt, is op een jaar tijd gestegen van 9 procent naar 14 procent. Iets meer mensen dan vorig jaar (52 procent in plaats van 48 procent in de vorige barometer) werkt regelmatig van thuis uit en vindt dat efficiënt, vooral wanneer hun werk in de logistieke sfeer ligt. Dat blijkt uit de ICT-Barometer van Getronics.


Thuiswerken blijkt goed ingeburgerd in de grotere bedrijven, met meer dan 500 werknemers, en bepaalde sectoren zoals de industrie. Mensen winnen er per week gemiddeld bijna 5 uren mee. Uit de barometer blijkt ook dat thuiswerkers meer toegang hebben tot mail dan in 2008 (62 procent versus 57 procent). Toch kan één op twee medewerkers nog niet van thuis uit op het intranet. Amper 12 procent en 7 procent heeft toegang tot respectievelijk web- en videoconferencing.


Als mensen niet thuis werken is de reden daarvoor dat hun job zich daar niet toe leent (52 procent) of dat het bedrijf thuiswerken gewoon niet toelaat (31 procent). Nochtans denkt meer dan één op de twee (57 procent) medewerkers graag van thuis uit te zullen werken.


Tenslotte valt ook het gebrek aan gedragscode voor thuiswerken op: slechts 38 procent van de ondervraagde medewerkers weet met zekerheid dat zijn bedrijf er een op nahoudt, 53 procent weet heel zeker dat er geen is.
� Reageer (0)
08-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aussie docent verborg camera in douches Britse studentes

Aussie docent verborg camera in douches Britse studentes

Een Australische docent riskeert een gevangenisstraf omdat hij een camera had verborgen in een studentenhuis om de vrouwelijke bewoners ervan te begluren. Paul Powen Hwang (33) had de camera in de luchtverfrisser van de badkamer verstopt. Hij verhuurde het huis aan enkele studentes in Engeland.

Hij werd ontmaskerd toen een van de meisje in het snuitje had dat het ding haar volgde door heel de badkamer. Ze vond een digitale camera in de verfrisser en belde de politie.

Vermaarde universiteiten
Hwang is een Australiër die in de vermaarde universiteiten van Oxford en Cambridge les gaf, alvorens hij aan het University College in Birmingham doceerde. Hij verloor er zijn baan in oktober vorig jaar, toen de misdadige feiten aan het licht kwamen.

Hwang pleitte vorige maand schuldig aan voyeurisme voor de rechter. Volgende week kent hij zijn straf.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!