Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bloemen
bloeien
in de volle zon
van het leven

bloemen
bloeien
als ze de kans krijgen
om te leven


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
bestblogs aphrodite

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...
Dank U
hobbytop aphrodite

Foto
Foto
Foto
aphrodite


27-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interesse maar geen koper voor kostuum Darth Vader

Interesse maar geen koper voor kostuum Darth Vader


http://img171.imageshack.us/img171/7712/darthvadere.jpg


Het oorspronkelijke kostuum van Darth Vader, de slechterik uit de Star Wars-saga, heeft donderdag op een veiling bij Christie's in Londen geen koper gevonden. Eén geïnteresseerde wou het (ensemble van) kledingstuk(ken) wel kopen, maar zijn bod van 150.000 pond werd door de bezitter, een Amerikaanse verzamelaar, te laag geacht.


Kenners hadden gedacht dat de donkere kledij van de exponent van de Dark Side en papa van Luke Skywalker 160.000 tot 230.000 pond (189.000 tot 272.000 euro) zou opbrengen.
 
Voor de verrassing van de dag zorgde een luchtpistool dat de oorspronkelijke James Bond, Sean Connery, in 1963 bij een foto-shoot gebruikte. Voor dat wapen, dat 007 in de hand hield voor een reclameposter voor 'From Russia with Love', bood een anoniem koper telefonisch 277.250 pond (327.710 euro).

Voormelde kenners hadden voorspeld dat de Walther LP MOD 53 omgerekend 17.700 tot 23.600 euro zou opleveren. In 2001 was dat wapen bij Christie's reeds onder de hamer gegaan. Toen bracht het speeltuigje 'amper' 14.000 pond op.
� Reageer (0)
26-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zacht begint de vioolDe afbeelding “http://img372.imageshack.us/img372/3493/vioolqd3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Zacht begint de viool
ergens op de achtergrond te spelen
zij zit thuis
en vangt de fluister op
Haar ogen beginnen glanzend te gloren
haar bloed
zingt ruisend in de harteklop
 
Hartstochtelijker worden de klanken
de snaren worden wild
bestreken
en zij tilt haar rokken op
en danst
ze danst de fado
van de zigeuner
die ergens op de achtergrond
 
Zijn eenzaam hart uithuilt
op zijn viool
in het donker van de nacht
onwetend
stilt hij haar heimwee
zij danst en lacht
 
fluisterend
klinkt
die lach
in zijn oren
zweept hem op
geeft rust
in zijn gebroken hart� Reageer (0)
25-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Versla je verkoudheid in 24 uur


Versla je verkoudheid in 24 uur


http://img694.imageshack.us/img694/5415/verkoudheid.jpg


Het seizoen van de verkoudheden en griep is aangebroken. Daarom een gids van wat je op welk tijdstip van de dag moet ondernemen om virussen en bacteriën te bestrijden.

8 uur:
Ben je belabberd wakker geworden, zorg dan voor een stevig ontbijt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een grote en vroege maaltijd het niveau van antivirale stoffen in je bloed met 450 procent verhoogt. Als je hongerig bent, neemt dit met 17 procent af. Een goed ontbijt is havermout met bessen rijk aan antioxidanten.

9 uur:
Het plantenextract echinacea kan je risico op een infectie van het virus van verkoudheden met 58 procent beperken en de tijd van ziekte met 1,4 dagen verkorten.  Je neemt dit best wel enkel wanneer je een verkoudheid voelt opkomen, waarschuwt viroloog Ron Cutler. "De voordelen werken slechts tot twee weken. Als je het langer neemt, kan het je immuunsysteem verstoren."

10 uur:
Korte periodes van stress sterken het immuunsysteem, we maken dan meer van de hormonen cortisol en adrenaline aan. Een korte periode van stress waarschuwt ons lichaam voor een mogelijke dreiging van infectie. Het immuunsysteem reageert hierop door de productie van de immuuncellen te verhogen. Stress op lange termijn, daarentegen, heeft het tegenovergestelde effect.

11 uur:
Lichamelijk actieve mensen hebben een kwart minder infecties aan de luchtwegen. Wetenschappers menen dat sport het immuunsysteem sterkt, het verhoogt de productie van witte bloedcellen. Als je sport, zou je twee voordelen moeten merken: je loopt minder kans op een verkoudheid en je zou er sneller van af moeten raken.

13 uur:
Een lunch rijk aan proteïnes zorgt voor bouwstenen van immuuncellen en hormonen die nodig zijn voor een reactie van het immuunsysteem. Veganisten, die weinig proteïnes eten, hebben vaker verkoudheden die langer duren.

15 uur:
Door een kop groene thee te drinken voorkom je dat het virus zich vermenigvuldigt, dat blijkt uit recent onderzoek.

16 uur:
De helft van de vrouwen en twee derde van de moeders bekent gebruikte zakdoeken mee te sleuren. Professor Ron Eccles: "Virussen die verkouden en griep veroorzaken kunnen tot 48 uur leven als ze op een warme plek als een handtas zitten. Binnen enkele minuten verspreidt het virus zich over de hele zakdoek en andere spullen in je handtas."

18 uur:
Volgens wetenschappers is het belangrijk om je neus warm te houden bij ziekte. Hoe meer de temperatuur daalt, hoe vaker verkoudheden en griep voorkomen. Onze neuzen zijn het eerste verdedigingsmechanisme van ons lichaam. Wanneer deze koud is, vertraagt de activiteit van de haartjes in de neusgaten die bacteriën en virussen tegenhouden, waardoor deze meer kans krijgen het lichaam binnen te dringen.

Middernacht:
Als de hoeveelheid slaap die je gewoonlijk krijgt met 40 procent afneemt, bijvoorbeeld je hebt maar vier uur geslapen in plaats van de gebruikelijke zeven, neemt de werking van je immuunsysteem met 50 procent af. Om dit op volle kracht te laten werken, moet je acht uur aan een stuk slapen, dan produceer je het meeste cellen die virussen aanvallen.
� Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderd gelukkigen zullen huwelijk prins William bijwonen

Honderd gelukkigen zullen huwelijk prins William bijwonen


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Prins-William.jpg?t=1290010046


Prins William en Kate Middleton, die -mocht U het nog niet weten- op 29 april volgend jaar in Westminster Abbey in Londen gaan trouwen, willen graag de gewone man/vrouw in de straat bij hun sprookjeshuwelijk betrekken. Om in die opzet te slagen, zullen ze honderd willekeurig onder de bevolking gekozen Britten uitnodigen."William en Kate willen dat het Britse volk meer heeft dan gewoon wat straatfeestjes", aldus een bron dicht bij het feestcomité van het Britse paleis. "Ze zijn blij dat hun idee is goedgekeurd. De gelukkigen zullen hun uitnodiging gewoon in de brievenbus terugvinden."


De 'gelukkige honderd' zullen zowel uitgenodigd zijn voor de huwelijksceremonie, waarbij ze naast internationale royals of staatshoofden zoals Barack Obama kunnen zitten, als de receptie achteraf die in Buckingham Palace zou plaatsvinden. Het is nog niet beslist op welke manier die willekeurige gasten zullen gekozen worden.


Ondertussen raakte ook al bekend dat prins Harry de getuige zal zijn van William. "Het zal een bijzonder emotionele dag worden voor zowel Harry als William", vervolgt de koninklijke bron. "Ze zullen ongetwijfeld terugdenken aan hun moeder prinses Diana, die enorm fier op haar zoons zou geweest zijn mocht ze nog hier zijn. Er wordt soms vergeten wat de jongens allemaal al hebben meegemaakt.
William zou nooit een andere getuige dan Harry hebben gekozen.


Normaal gezien kiezen royals twee getuigen, maar het is nog niet duidelijk of William die traditie zal volgen. Als William voor dat idee kiest, wordt dat zo goed als zeker zijn beste vriend Thomas van Straubenzee.
� Reageer (0)
22-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik werkt niet goed

"Griepprik werkt niet goed"


http://img401.imageshack.us/img401/3016/griepprik.jpg


Het griepvaccin dat jaarlijks aan miljoenen Nederlanders wordt gegeven, werkt niet goed. Dat stellen directeur Roel Coutinho van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en viroloog Ab Osterhaus. Bij mensen die vanwege hun leeftijd of gezondheid in aanmerking komen voor de vaccinatie, blijkt de prik het slechtst te werken, zo werd in het tv-programma Zembla gezegd.

Deskundigen weten volgens de makers van Zembla al langer dat het vaccin niet goed werkt. Het is nooit bewezen dat na het vaccineren het aantal sterfgevallen van griep daalt. "Dat het vaccin niet werkt is eigenlijk logisch. Het heeft een goed afweersysteem nodig en die hebben oude of zieke mensen niet", zegt Zembla-woordvoerder Sander Rietveld. Het griepvaccin zou zelfs nadrukkelijk gesponsord zijn door de farmaceutische industrie.
 
Slechte studies
Volgens de Nederlandse hoogleraar innovatie en medische biotechnologie Huub Schellekens bleken studies die op het nut van de griepprik wijzen, zo slecht uitgevoerd, dat ze nauwelijks bruikbaar zijn. "En van die studies die wel bruikbaar waren, luidt de conclusie dat het vaccin eigenlijk niet werkt."
 
In Vlaanderen voert het Vlaams Griepplatform jaarlijks een griepvaccinatiecampagne met steun van de Vlaamse overheid. Vaccinatie wordt aangeraden voor zwangere vrouwen, chronisch zieken en 65-plussers. Ook kinderen jonger dan zes maanden en mensen die in de gezondheidssector werken, gaan volgens het Griepplatform best een prik halen voor de winter.
� Reageer (0)
20-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen praten duidelijker dan mannen

Vrouwen praten duidelijker dan mannen


http://img151.imageshack.us/img151/850/vrouwen.jpgIn tegenstelling tot wat lang gedacht werd praten vrouwen duidelijker dan mannen, dat bewijst een Nederlandse onderzoeker.


Door hun anatomie spreken mannen minder duidelijk. De wetenschapper ontdekte namelijk dat vrouwen de perfecte lichaamsbouw, voornamelijk wat het strottenhoofd betreft, hebben om duidelijk te spreken. Hierdoor kan ze meer verschillende spraakklanken maken. Het strottenhoofd van mannen ligt lager, hierdoor klinken ze wel groter en maken ze meer indruk, maar dit is wel slecht voor hun spraak.
� Reageer (0)
18-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart Belgen vreest ziekte bij toiletbezoek op werk


Kwart Belgen vreest ziekte bij toiletbezoek op werk

Slechts 76 procent van de Belgen wast na een toiletbezoek zijn handen, dat is weinig in vergelijking met andere Europese landen. Verder blijkt uit een enquête dat vier op de tien de wc-ruimte op het werk niet proper vinden.

Nooit naar wc
De Belg neemt het in vergelijking met andere Europeanen niet zo nauw met hygiëne. In Duitsland, Engeland en Finland bijvoorbeeld wast 89 procent van de mensen steeds zijn handen na een toiletbezoek. Slechts een kwart van de Belgische ondervraagden vindt de wc-ruimte op de werkplek altijd proper. 13 procent doet daarom zelden of nooit zijn behoefte op het werk, een kwart probeert dit te vermijden. Bijna de helft bespreekt de toestand van de wc's wel met de collega's, 13 procent geeft hier geen commentaar op. Verder blijkt uit de enquête dat hygiëne primeert bij een toiletbezoek, gevolgd door de aanwezigheid van vloeibare zeep en papieren handdoeken. Daarnaast is een overvolle vuilbak een afknapper. Een kwart van de Belgen vreest een besmettelijke ziekte op te lopen bij een toiletbezoek op het werk, op restaurant is dat 36 procent.

School
De enquête toont ook aan dat de toilethygiëne op school ook beter kan. 66 procent van de ouders is hier ontevreden over, 62 procent zegt dat er vaak geen toiletpapier is, de helft beweert dit over zeep. De enquête werd uitgevoerd door Tork naar aanleiding van Wereldtoiletdag op 19 november.
� Reageer (0)
17-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jetlag tast intelligentie aan

Jetlag tast intelligentie aan

Een jetlag maakt je niet alleen moe en suf, volgens Amerikaanse onderzoekers tast dit ook je intelligentie aan.


Vorsters stelden hamsters bloot aan een gesimuleerde jetlag door de klok elke drie dagen 6 uur door te draaien. Dat is hetzelfde effect als om de drie dagen van New York naar Brussel te vliegen. Daaruit blijkt dat de ideren ongeveer de helft nieuwe neuronen aanmaken in het hersengebied de hippocampus in vergelijking met normale dieren. Ze behaalden ook slechtere scores op leer- en geheugentests. 


Zelfs 28 dagen nadat ze terug een normaal schema volgden, waren bij de hamsters met jetlag nog steeds leer- en geheugenproblemen merkbaar. Het is nog niet duidelijk hoe deze cognitieve problemen opgewekt worden door een jetlag. Dit zou kunnen komen door het slaapverwekkende hormoon melatonine, stress en en verhoogde afsterving van cellen. Deze mogelijke schuldigen moeten nog onderzocht worden.
� Reageer (0)
15-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gen maakt gulzig en veroorzaakt zo obesitas

Gen maakt gulzig en veroorzaakt zo obesitas


http://img51.imageshack.us/img51/5279/obesitas.jpg


Een gen dat eerder al in verband werd gebracht met obesitas maakt dik omdat het de appetijt stimuleert, concluderen vorsers na onderzoek op genetisch gemanipuleerde muizen.


De Britse wetenschappers ontdekten het gen genaamd FTO in 2007, ze brachten toen obesitas voor het eerst in verband met een genetische fout. 14 procent van de Britse bevolking draagt een van de twee varianten dat het risico op obesitas verhoogt. Deze verhogen de kans op obesitas met 70 en op diabetes met 50 procent. Dragers van de twee varianten van FTO wegen gemiddeld 3,18 kilo zwaarder. 49 procent van degenen die slechts één van de twee varianten erfde, heeft 30 procent meer kans op obesitas en 25 procent op diabetes dan personen met twee normale kopieën.


Wetenschappers waren het er nog niet over eens of het gen obesitas daadwerkelijk veroorzaakt of dat het gewoon samen met een andere factor voorkomt.  Maar nieuw onderzoek toonde aan dat FTO echt dik maakt. Muizen die genetisch gemanipuleerd waren met een kopie van dit gen waren gezond, maar ze aten meer en wogen meer dan hun normale evenknieën.


De onderzoekers geloven dat de foute versie van FTO actiever is dan de normale en dat door dit uit te schakelen je het hongergevoel kunt beperken. Dit medicijn zou de neveneffecten van de huidige middelen tegen overgewicht niet hebben. Professor Cox: "Omdat de muizen meer aten, denken we dat de drang bij hen groter is om voedsel op te nemen. Hierdoor stop je niet met eten, zelfs wanneer je op dieet bent. Die drift kan erg sterk zijn, zodat je bij elke maaltijd te veel voeding opneemt."

Dit gen kan verklaren waarom zoveel mensen op dieet falen, onafhankelijk van hoe groot hun voornemen is om gewicht te verliezen. Onderzoeker Chris Church: "Dit is het eerste overtuigende bewijs dat FTO obesitas veroorzaakt. De volgende stap is het mechanisme hierachter te ontdekken, dan kunnen we beginnen met de ontwikkeling van medicatie tegen obesitas."
� Reageer (0)
14-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bloemen in jouw ogenDe afbeelding “http://img403.imageshack.us/img403/8347/johnstonbz6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De bloemen in jouw ogen

dansen in de rode zon
strelen mijn haren
waaiend in de prille avond

 
jouw ranke taille
en wilde geuren
die langs mijn lichaam
trekken naar de top

 
de nacht in fluwelen weelde
jouw adem van liefde
een eeuwige schoonheid
in de diepe nacht.
� Reageer (0)
12-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude schoolvriendin vaak voor het leven

Oude schoolvriendin vaak voor het leven


http://img714.imageshack.us/img714/5379/oudeschoolvriendin.jpg


Gemiddeld hebben we vijf beste vrienden. Eén daarvan zou wel eens een oude schoolvriend of -vriendin kunnen zijn. Vooral vrouwen schijnen nog contact met hun eerste beste vriendin te onderhouden.

Van alle kennissen, rekenen we er vijf tot onze betere vriendenkring, zo blijkt uit een Brits onderzoek. Al zijn dat niet steeds dezelfde, 3 op de 10 vrouwen rekenen wel hun eerste goede vriendin tot hun selectie. Bij mannen is dat aantal minder. Wel zijn vrouwen opvallend selectiever wie ze tot hun vriendenkring rekenen, mannen hebben over het algemeen 1 goede vriend extra in vergelijking met de dames.
� Reageer (0)
10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond eet sponsorgeld van voetbalclub op

Hond eet sponsorgeld van voetbalclub op

Bij de West Seattle Soccer Club zitten ze met de handen in het haar. De hond van de voorzitter heeft namelijk de opbrengst van een benefietactie voor de voetbalploeg opgegeten. Het gaat om omgerekend 220 euro aan cash en 650 euro in cheques. Dat meldt de zender KING-TV.

Enveloppe weg
Voorzitter Bill Fry slaat mea culpa. "Toen ik thuiskwam vond ik een briefje van 50 dollar op mijn oprit. Ik dacht aan een wonderbaarlijke vondst, maar sloeg in paniek toen ik merkte dat de enveloppe met de opbrengst van het benefiet niet meer op de kast lag".

Resten in drol
De voorzitter dacht dat hij inbrekers over de vloer had gekregen. Toen hij stukjes bankbriefjes vond in de uitwerpselen van zijn hond Cosmo, wist hij echter al snel hoe de vork in de steel zat. De vijfjarige labrador had het geld en de cheques naar binnen gespeeld.

Voorzitter Fry zal de opgegeten bankjes uit eigen zak in de clubkas storten. Wat de cheques betreft, hoopt hij dat de gulle sponsors nieuwe zullen uitschrijven.
� Reageer (0)
09-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 kampt met een ochtendhumeur

1 op 2 kampt met een ochtendhumeur


http://img594.imageshack.us/img594/5905/ochtendhumeur.jpgDe ochtendstond heeft niet voor iedereen goud in de mond. 1 op 2 heeft last van een ochtendhumeur. Vooral maandag lijkt een baaldag, zo bewijst een Nederlandse rondvraag.

48 procent van de ondervraagden stapt al eens met het verkeerde been uit bed. Niet iedereen beseft dat, want volgens de partners loopt dat aantal op tot 54 procent. Opvallend is dat vooral de mensen tot 35 jaar s' ochtends slechter geluimd zijn, zo toont de rondvraag door Hero aan.

Maandag
Een specifieke dag waarop dit voorkomt, is er volgens het merendeel niet echt te vinden. Al stellen 2 op 10 ondervraagden wel dat maandag de slechtste dag voor een ochtendhumeur is.

Collega's
Een kwalijk humeur valt ook collega's op. Een derde geeft aan collega's te hebben die niet aan te spreken zijn. De meest voorkomende symptomen zijn, volgens de ondervraagden, chagrijnig zijn, mopperen, nors kijken en niet aanspreekbaar zijn.
� Reageer (0)
08-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 verkiest huwelijksnacht in eigen bed

1 op 2 verkiest huwelijksnacht in eigen bed


http://img560.imageshack.us/img560/8576/huwelijksnacht.jpg


Waar vinden de meeste huwelijksnachten plaats? In eigen bed, zo blijkt uit een Nederlands onderzoek. Een kleiner aantal brengt de liefdesnacht door bij vrienden of op hotel.


De huwelijksnacht als afsluiter van een perfecte dag, wordt door de helft van de ondervraagden het liefst thuis doorgebracht. Volgens de rondvraag, uitgevoerd door een online trouwmagazine, voelt een kleiner aantal zich geroepen om hun liefdesnacht elders te voltooien. Slechts 2 procent kiest ervoor om deze bij vrienden door te brengen. Een groter aantal zoekt een bruidssuite of bruidsarrangement op om de dag in schoonheid af te sluiten.


Kiezen bruidsparen voor een hotel, mag het best wat geld kosten. Uit de rondvraag blijkt dat het merendeel een luxe hotel of speciaal arrangement verkiest.� Reageer (0)
07-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borsato

Vakantiehel voor familie Borsato: vlucht vertraagd, regen, koffers gestolen


http://img585.imageshack.us/img585/8992/borsato.jpgHet had een spetterende viering van Mary Borsato haar 65ste verjaardag moeten worden, maar het draaide uit op een rampenvakantie in Italië voor de hele familie Borsato, zo meldt De Telegraaf.

De Borsato's besloten om Mary's verjaardag op een bijzondere manier te vieren en hadden het voorbije weekend een tripje gepland naar het Gardameer.

De ellende voor Mary en Marco, Leontien en de kinderen begon al op Schiphol door een vertraging van maar liefst acht uur. Eenmaal in Italië aangekomen, waren de gereserveerde auto's al aan andere mensen verhuurd en moesten familieleden het gezin komen ophalen.

Na een weekend vol regen eindigde de familie de vakantie met een diner in een restaurant. Ondertussen werden de auto's opengebroken. Na het etentje bleken alle koffers gestolen.
� Reageer (0)
05-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten smaakt beter wanneer je er hard voor werkte

Eten smaakt beter wanneer je er hard voor werkte


http://img253.imageshack.us/img253/4379/eten.jpgHet gevoel dat je een beloning verdiende vergroot het plezier dat je van eten krijgt, dat suggereert recent onderzoek.

Muizen
Voor het onderzoek werden muizen getraind om te reageren op twee hendels, de ene moest simpelweg naar beneden gedrukt worden om zichzelf met een zoete snack te belonen, de andere moest 15 keer bediend worden voor dezelfde snack. Wanneer de dieren later vrije toegang kregen tot de snacks, verkozen ze duidelijk de voeding waar ze harder voor moesten werken.

In een volgend experiment wilden de wetenschappers kijken of de dieren moeilijk verkrijgbaar eten verkozen boven caloriearme voeding. De helft van de muizen kregen gezonde snacks van een hendel waar je veel moeite voor moest doen, bij de andere was weer meer inspanning nodig. Later kregen ze vrije toegang tot deze snacks. Degenen die meer moeite moesten doen, aten hier meer van. Ze leken er ook meer van te genieten dan de andere groep, want ze vonden dit beter smaken. 

Meer moeite
De onderzoekers geloven nu dat ze de resultaten van dit onderzoek kunnen gebruiken om mensen te trainen om meer van gezonde voeding te houden dan van vette snacks. Psycholoog Alexander Johnson: "We toonden aan dat je als je meer moeite moet doen voor bepaalde voeding, dat je dit dan niet alleen meer zult waarderen, het zal zelfs beter smaken. We weten niet hoe dit komt, maar dit effect duurt minstens 24 uur. Dit suggereert dat mensen met obesitas in staat zijn hun eetgewoonten te veranderen om vaker gezonde voeding te te kiezen, simpelweg door de hoeveelheid werk ze er voor moesten doen om het te verkrijgen."
� Reageer (0)
04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders bollen het massaal af tijdens theateract

Nederlanders bollen het massaal af tijdens theateract

Klik op de foto om 'The Dark Party' te bekijken


In Nederland loopt het publiek massaal weg tijdens theatershows van de Australische act The Dirty Brothers, meldt Shownu.nl. "Is dit theater?", vraagt menig toeschouwer zich af.

De theatermakers nemen het publiek in 'The Dark Party' mee in de surrealistische wereld van scheermesjes, dansjes op muizenvallen, accu's, tepelpiercings en nietapparaten.  'The Dark Party' is een samensmelting van 'sideshowstunts' en hedendaags komisch theater, dat in Europa niet of nauwelijks te vinden is.

Het gezelschap treedt deze maand ook op in Vlaanderen, bv. op 13 november in Leopoldsburg. "Braken of niet, uw mond gaat open!", belooft de site van het Cultureel Centrum daar.� Reageer (0)
03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse Hema plaatst Hitlergroet op fototaarten

Nederlandse Hema plaatst Hitlergroet op fototaarten


http://img576.imageshack.us/img576/1835/hitlergroet.jpg


Twee kunstenaressen die bij de Nederlandse keten Hema fototaarten bestelden voor een expositie over smaakvolle en smakeloze taarten, ontdekten dat uitingen van nationaalsocialisme wél konden, maar afbeeldingen van geslachtsdelen niet. Dat schrijft de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.De twee artiestes, Sophia Wening en Loes ten Anscher, bestelden 'gepersonaliseerde' taarten bij een aantal Nederlandse Hema-filialen. Daarbij gaven ze fotomateriaal dat ze graag op de taarten hadden afgebeeld gezien. Drie bestellingen werden 'afgekeurd' door Hema, waaronder een volgens Ten Anscher 'onschuldige' afbeelding van een wijdbeens zittende vrouw met een hartje voor haar schaamstreek.

Wilders en Hitlergroet
Voor de zedigheid van Hema valt misschien wel iets te zeggen, maar op politiek vlak steekt het blijkbaar zo nauw niet voor de keten. Zo werden taarten met de befaamde Geert Wilders-boutade 'de islamitische cultuur is achterlijk' zonder morren geleverd. Ook een taart met een foto van een jongetje dat lachend de Hitlergroet brengt raakte probleemloos door de Hema-censuur.

Hema verklaarde bij monde van Judy op het Veld dat de bestelde taarten in een 'grijze zone' zaten, waarbij de afbeelding van de wijdbeens zittende vrouw te veel naar porno neigde.
� Reageer (0)
02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vier vrouwen weet wat Lily Allen doormaakt

Eén op vier vrouwen weet wat Lily Allen doormaakt


http://img52.imageshack.us/img52/9103/lilyallena.jpg


Eén op vier vrouwen krijgt te maken met een miskraam. In tegenstelling tot zangeres Lily Allen, die haar kindje na zes maanden verloor, vindt het overgrote deel van de miskramen plaats voor de cruciale 12 weken wordt gehaald. Slechts één tot twee procent van de miskramen vindt plaats na 12 weken.De helft van de miskramen is te wijten aan genetische abnormaliteiten, die het kind weinig tot geen overlevingskansen zou geven waarna een spontane abortus optreedt. Een andere belangrijke oorzaak van miskramen zijn infecties, hormonale afwijkingen en levensstijl.


Verloskundige Maggie Blott voegt er wel aan toe dat het erg ongewoon is dat een virale infectie een miskraam uitlokt, zoals schijnbaar het geval was bij Lily Allen.


Het belangrijkste waarschuwingssignaal is bloed. Regelmatige bloedingen zijn niet normaal tijdens een zwangerschap en kunnen erop wijzen dat de baby aan het sterven is.http://img824.imageshack.us/img824/7636/zwanger.jpgSommige vrouwen lijken 'vatbaar' voor miskramen. Zij krijgen te maken met drie of meer miskramen, wat ook wel 'herhaalde abortus' wordt genoemd. Dat is reden tot bezorgdheid en intense opvolging want hoe meer miskramen, hoe meer kans op een volgende miskraam. Ongeveer 0,5 tot 1 procent van de vrouwen krijgt hiermee te maken.


In principe wordt enkel van een miskraam gesproken als de foetus overlijdt voor het 20 weken is. Daarna wordt gesproken van een doodgeboorte. Maar dit onderscheid is enkel juridisch, en maakt voor de aanstaande ouders geen verschil uit.


Het verlies blijft moeilijk en is vaak niet onder woorden te brengen, omdat ze het kindje zelfs niet hebben kunnen vasthouden. Ook de omgeving weet niet altijd goed hoe reageren. Websites als De Verdwaalde Ooievaar en Met lege handen proberen ouders die dit meemaken op te vangen.
� Reageer (0)
01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders meer invloed op rapportcijfers dan inzet kind

Ouders meer invloed op rapportcijfers dan inzet kind


http://img838.imageshack.us/img838/9138/rapportcijfers.jpg


Ambitieuze ouders helpen hun kinderen betere punten te behalen omdat ze leerkrachten harder doen werken, dat toont nieuw onderzoek aan. 

Zes keer belangrijker
Professor Gianni De Fraja onderzocht hoe het niveau van interesse van ouders in de opvoeding van hun kinderen invloed heeft op hun schoolprestaties. Dit blijkt zes keer belangrijker te zijn voor hun rapportcijfers  dan de moeite die de leerling zelf doet. Het is ook vier keer belangrijker dan de inzet van de school voor het kind. Dit komt doordat leerkrachten de neiging hebben harder te werken voor kinderen waarvan de ouders betrokken zijn bij de opvoeding. "De reden waarom kinderen uit goede families beter scoren op school is omdat hun ouders harder werken", zegt Fraja.

Ouders uiten hun betrokkenheid door verhaaltjes voor te lezen voor het slapengaan, te helpen met huiswerk en regelmatig naar oudercontacten te gaan moedigt. Hierdoor doen kinderen, en hun leerkrachten, extra moeite.
� Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Top100Skynetblogs aphroditeFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 04-2019
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!