1947 in Den Haag geboren, knettert de meest uiteenlopende gedachtenhobbels hier neer.
Daarnaast verhaalt hij binnen zijn Kroondomein ware en bijna ware gebeurtenissen.
Publiceert gein uit zijn brein, laat dierenliefhebbers gevoelige verhaaltjes neerschrijven en stelt voor (amateur)kunstenaars een digitale expositieruimte gratis beschikbaar.
Wat wordt het leven toch ingewikkeld. Vandaag las ik in de krant dat het IJsvogeltje niet van ijs houdt. Bij bevroren water zelfs nauwelijks kan overleven. Kenners verwachten dat, door deze strenge winter, de ijsvogelpopulatie weer eens zal halveren. Wie heeft dan ooit die onheuse naam aan dit kleurrijke vogeltje gegeven?
Het is eigenlijk heel triest gesteld met het amusement op de televisie. Alleen december en januari kenden leuke momenten met alle One Man/Woman Shows. Daarvoor en daarna was het zeuren. Hoe komen die programmamakers er toch bij dat het pas leuk wordt, als er een peloton van Bekende Nederlanders worden opgetrommeld, voor het spelen van de meest infantiele spelletjes. Of nog erger, met hun eigen Real Life Soap. Zo langzamerhand heb ik een BN-allergie opgelopen. Wat een verademing is dan een programma als Man bijt hond, waarin geen Nederlandse beroemdheid valt te bekennen.
Treurig toch dat Hilversum en Aalsmeer ons niet ouderwets met èchte artiesten weet te vermaken. Tuurlijk het programma Treslongs Piste uit de jaren zestig zou nu niet meer kunnen. Maar het zou wel in een modern jasje gestoken kunnen worden. Want we zijn nog steeds gek op spectaculaire straatartiesten, goochelaars en uitzonderlijke jongleurs. Alleen moeten we daarvoor achter onze PC kruipen, om hen op You Tube te zien. Ook alleen daar passeren de meest humoristische acts de revue. Wat daar kan, kan dus ook op TV.
Als je dat nog eens leuk aan elkaar praat, heb je een fantastisch familieprogramma voor de zaterdagavond. Wat mij betreft wordt het dan de Harrie Engels Show. Met Harrie, door Paul de Leeuw (wie anders) van stal gehaald, wordt het weer ouderwets lachen geblazen. Hoe vindje num?!.
Met KV 004522 en Ja jackpot, had ik weer een niet in de staatsloterij, ondanks dat mijn staatslot begeleid werd met het schrijven van Arjan van t. Veer, Begeleider Prijswinnaars. Hij schreef mij Als abonneespeler heeft u elke maand de hoogste winkans van Nederland!. Nou, als dat geen voorbode voor een vette prijs is. Het is toch niet voor niets dat juist de Begeleider Prijswinnaars van het staatsbedrijf mij dit schreef. Ambtenaren zijn toch niet in dienst genomen om de welwillende burger te bedotten?!
Ik zal de Staatsloterij toch maar even bellen. Ze moeten uiteindelijk weten hoe ik het gewonnen geld uitgekeerd wil hebben. Goede morgen, mag ik meneer van t Veer van U? Wie zegt U? Arjan, de Begeleider van Prijswinnaars, zei ik met een stem vol emotie. Waar gaat het over meneer? Over de brief die hij mij 3 februari schreef en de prijs die ik zou gaan winnen . Heeft u dan een prijs gewonnen? Dat denk ik dus wel. Staat uw lotnummer dan in de trekkingsuitslag? Nou nee, dat niet. Het gaat over de prijs waar Arjan mij vóór de trekking over schreef . Nee meer, dat is alleen reclame geweest. Tuurlijk niet mevrouw, een Begeleider Prijswinnaars gaat mij ècht niet schrijven, als ik niets heb gewonnen. Ja hoor meneer, u heeft het ècht verkeerd begrepen. Goedemorgen.
De verbinding werd verbroken. Ik was een illusie armer. Dat een ambtenaar van het staatsbedrijf mij zo in de maling mag nemen.
Wat kan een dik pak sneeuw toch mooi zijn. De natuur wordt er sprookjesachtig van, waar we weken van hebben kunnen genieten. Maar het was ook een verademing toen de sneeuw door regen eindelijk werd weggespoeld. Geen geglij en geglibber meer. De zijwieltjes konden weer van mijn fiets af.
Maar ik had te vroeg gejuicht. Vanochtend lag er weer een fiks pak sneeuw. Mag het nu ophouden Helga van Leur?! Willen we nu nog van de sneeuw genieten, hebben we altijd nog de schilderijen van Anton Pieck.
Een belangrijke eigenschap van een souteneur is dat hij van zijn hoertje(s) steeds meer inkomen verlangd. Daarin zie ik een belangrijke overeenkomst met de ambtenaren van de gemeentebelasting. Ik doel hierbij op de WOZ (Waardering Onroerende Zaken). Een huistaxatie waarop een gemeentebelasting is gebaseerd. Want, ondanks dat de prijzen van de huizen aanzienlijk zijn gedaald, wordt de aankomende gemeentelijke onroerendgoedbelasting gebaseerd op de taxatiewaarde van vóór de kredietcrisis.
Wat minder , nee, méér, meer, meer!, lijkt het credo bij de gemeentebelasting te zijn. Dan moet de huiseigenaar maar nog verder zijn benen spreiden. Bij wijze van babbelen dan.
Gelukkig, al het ijs is uit de sloot verdwenen. Het moment dat onze twee katten weer de tuin in mogen. Het tuinverbod was voornamelijk voor onze kater bedoeld. Door zijn onpotigheid is hij al minstens tien keer in het water geduveld. Statistisch gesproken maakte Morro dan ook een grote kans door het ijs te zakken. Vandaar het huisarrest. Dit heeft een aantal weken geduurd en dan merk je dat de diertjes zich gaan vervelen. Wat, net als bij kleine kinderen, op klieren uitdraait. Heel bijzonder is wel dat zij beiden hun eigen slachtoffer hebben. Wat dat betreft is er bij ons thuis sprake van twee kampen. Morro, de kater, is altijd met mij bezig. Lotta, het poesje, altijd met mijn vrouw. De kater wil altijd door mij geknuffeld worden en heft, zonder echt te slaan, naar het vrouwtje zijn pootje op, zo van: "Zal ik jou eens een pestklap verkopen?!" Bij het poesje is er sprake van mij gedogen, terwijl zij alle aandacht heeft voor mijn vrouw.
Maar gelukkig, de tuindeur kan weer open. Even rust.