Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Met GiftShift kun je switchen tussen goede doelen: ‘Met een paar kliks is het geregeld’
  • Amsterdams cocaïnekopstuk Karim Bouyakhrichan gevlucht ‘nadat een cameraploeg voor zijn Spaanse woning stond’
  • Kan Van Gaal een treinramp-in-slow-motion afwenden bij Ajax?
  • Schiphol introduceert razendsnelle security: ‘Handjes naar beneden en doorlopen’
  • Amsterdammer opgepakt in Beverwijk na vondst explosief onder auto
  • Oorlog in Gaza verhit gemoederen op Amerikaanse campussen: ‘Laat ze me maar arresteren’
  • Proefwerk op de kaart: bij welke restaurants in Amsterdam kun je het beste uit eten?
  • Keukentafelgebabbel tussen Henk Schiffmacher en zijn vrouw en dochters doet hem, én de kijker, ernstig tekort
  • Spanning en gemakzucht in strijd om plek vijf: ‘Ajax moet vanaf nu elk duel als een finale benaderen’
  • ‘Oké, mensen zijn lief. Ze moorden elkaar uit om slimme religieuze ideeën’
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    satu
    blog.seniorennet.nl/satu
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    02-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dàt is wat ik bedoel.

    Vandaag kwam ik het weer tegen: “Dus u bedoelt te zeggen….”  En voor zo’n reactie ben ik allergisch. “Nee, ik bedoel niet, maar ik zeg!”. Het is meestal niet “de zender” (ik, in dit geval), maar de ontvanger (degene van: “dus u bedoelt…”) die iets niet heeft begrepen. Of op z’n minst onzeker is over datgene hij meent te begrijpen. Doe mij, gebruiker van onzinnig taalgebruik,  daarom een plezier en ban “u bedoelt…” uit je taalgebruik.

    (Ik zal toch wel duidelijk zijn overgekomen?!)

    02-05-2010, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De afhaalchinees zèlf.
     

    De Chinezen hebben het plan om in 2025 met de Hoge Snelheids Lijn (HSL) van Peking naar Amsterdam te rijden. In twee dagen, met een snelheid van 344 kilometer per uur en één overnachting, willen zij tussen beide steden reizen. Zo kan de afhaalchinees rond mei vers gestoken asperges en, na vlaggetjesdag, zeevers de nieuwe haring zelf komen halen.

    01-05-2010, 20:21 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Henk los.

    Mooi gesproken van Hare Majesteit de Koningin: “Zeeland heeft Koninginnedag aan ons teruggegeven”. Als vanouds, helaas met (misschien wel overdreven) veel beveiliging, werd Wemeldinge en Middelburg door de Koninklijke familie aangedaan. En konden er veel leuke plaatjes worden geschoten.

    Alleen, tja het spijt mij wel, ik kan er maar niet aan wennen dat ene Martine Mabel Los uit Pijnacker, deel uit maakt van het Koninklijke gezelschap. Deze mevrouw vind ik geen titel van prinses waardig. Al jong in haar leven heeft zij haar komaf verloochend, door de naam van haar vader, Henk Los die met schaatsen in een wak verdronk, te verruilen voor een dubbele naam van een bankier, haar stiefvader. In mijn optiek liefdeloos, titelgeil en niet gespeend van machtwellust. Dat moge ook blijken uit het feit dat zij enkele jaren het vriendinnetje van drugsbaron Klaas Bruinsma is geweest. Zij leek een hoger doel na te streven.

    Waar het onschuldige meisjesdromen zijn, om met een prins te trouwen, had Mabel Wisse Smit daadwerkelijk haar pijlen op het koningshuis gericht, waarvoor zij “met liefde” genoegen nam met de minder vanzelfsprekend huwbare Prins Johan Friso van Oranje-Nassau. Zo wist zij, als prinses van Oranje-Nassau Wisse Smit koninklijk goedgekeurd te worden. Naar mijn idee heeft het Koningshuis hiermee haar eerste deuk opgelopen.


    prinses Mabel Martine van Oranje-Nassau Wisse Smit


    -0-0-0-

     

    n.b. Nog een kritische noot over het koningshuis:
    www.kroondomein.com/kroniek/prchristina.html

    30-04-2010, 19:56 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeergerief.

    Het speelde al lange tijd door m’n hoofd, om die mannen van parkeerbeheer eens een hak te zetten. Als rancune voor vaak die enkele minuten, die ik nog wel eens te laat en beboet, bij de meter terug kwam. Dus op naar parkeerbeheer.

    “Goedemiddag, uh, ik ben een beetje in de fout gegaan, sorry hoor, maar per ongeluk heb ik een kwartier te lang bij de parkeermeter gestaan. Hier heeft u het tekort betaalde geld, € 0,50.” “Wat bedoelt u?, ” vroeg de loketmeneer verbaasd. “Nou ja, een kwartier parkeren kost toch een halve Euro?” “Jazeker, maar dat had u in de meter moeten gooien.” “Ja, dat is het ‘m nou juist. Toen ik bij m’n auto terug kwam, stond de meter een kwartier in het rood, vandaar dat ik bij u kom bij betalen.” “Ja maar, dat hoeft helemaal niet. U heeft gewoon geluk gehad. Hadden ze u gesnapt, had u een bon gekregen.” “Geluk? Welnee, het gaat mij niet om geluk, ik wil gewoon datgene betalen, waarvoor ik heb geparkeerd.”

    “Nee, hoor laat maar zitten.” Nee meneer, ik sta er op.” “Nou oké, laat dat geld dan maar liggen,” meende de man van mij af te zijn. “Mooi, maar wilt u dan wel even een betaalbewijsje voor mij uitschrijven?” “Nee, daar begin ik niet aan.” “U moet wel, ik betaal toch.” “Maar ik zei u toch dat u niet hoeft te betalen.” “Dat wordt helemaal mooi, nu gaat ú bepalen of ik voor het parkeren te ja of te nee moet betalen. Dat kan toch niet. Ik moet betalen, dus ik betaal.” “Gaat u nu maar en neem uw 50 eurocent mee.” De parkeerwachter was duidelijk de situatie zat. “Niks daarvan, ik betaal, laat uw chef anders maar komen.” Morrend deed de kassaman wat hem werd gevraagd en er verscheen kort nadien loketbreed een hogere ambtenaar. “Wat wilt u nou precies meneer?,” sprak hij ligt geïrriteerd. “Nou gewoon, u heeft recht op nog een € 0,50 voor een kwartier extra parkeren op de Oude Gracht. Alstublieft en daar wil ik een betaalbewijs voor.” “Dat is helemaal niet gebruikelijk meneer.” “Niet ???, wilt u daarmee zeggen dat ik niet verplicht bent te betalen?” “Ja dat wel, maar…” “Nee meneer, dan geen gemaar, ik betaal, punt uit.” “Geef meneer maar een kwitantie voor vijftig eurocent.” De man had duidelijk geen zin in een verdere discussie. Met een prettig gevoel, dat ik na veel moeite aan mijn betaalverplichting, toch heb kunnen voldoen, verliet ik parkeerbeheer.

    De dag er op parkeerde ik toevallig weer mijn auto op de Oude Gracht en gooide, in de wetenschap dat één euro onvoldoende zou zijn, een twee eurostuk in de meter. Dit bleek een slechte investering te zijn, want doordat ik op het bedoelde adres niemand thuis trof, stond ik nog geen vijf minuten later weer bij mijn auto. Dus opnieuw naar parkeerbeheer.


    “Goedemiddag, alstublieft, hier heeft u mijn parkeerticket. Ik wil graag € 1,75 van u terug ontvangen.” “Terug?, Dat kan niet meneer.” “Natuurlijk wel, ik maak bij nader inzien toch geen gebruik van die parkeerplaats, dus heeft u ook geen recht op dat geld.” “Meneer, u heeft het zelf in de meter gegooid en dat kan ik u niet teruggeven.” “Ja, maar van de € 2,= heb ik maar voor een halve euro geparkeerd, dus is het toch logisch dat ik de rest van het bedrag terug krijg.” “Daar kunnen we niet aan beginnen meneer, als u een kwartier te lang zou hebben gestaan, en er is geen parkeerwachter langs geweest, hoeft u ook dat kwartier niet alsnog te betalen.” ” Dat is het ‘m nou juist, dat moest ik wèl, kijk maar, ik heb er een betaalbewijs van”, sprak ik met een blij gezicht. De man keek vol aandacht naar mijn reçuutje en fronste vol onbegrip zijn wenkbrauwen. “Tja, dat is door m’n collega uitgeschreven en die is vandaag vrij. Komt u morgen dan maar terug.” “Terug komen? Waarvoor? U kunt toch gewoon het te veel betaalde parkeergeld terugbetalen?!” “Ja maar, ik zei toch, we betalen nooit terug.” “Dat zal effe lekker wezen, u laat wel bijbetalen als er een kwartier langer is geparkeerd. Dat heb ik u toch laten zien!”, sprak ik gespeeld verontwaardigd. “Tja, uh, dat wel….” “Nou dan wil ik nu gewoon mijn geld terug, anders wil ik uw baas spreken.”

    “Nou een ogenblikje dan.” En ja hoor, opnieuw werd het hele loket door de chef-ambtenaar gevuld. “Wat wilt u nu weer meneer?”, gaf hij er blijk van mij te herkennen. “Nou, kijk ik heb nu € 1,50 te veel betaald en die kom ik terug halen.” “Maar meneer, dat doen we nooit.” “Nee, maar wel geld van mij incasseren op het moment dat ik te weinig heb betaald… Dan moet u, als ik teveel heb betaald toch ook terug betalen.” Er was geen speld tussen deze redenering te krijgen, dus ging de baas zelf overstag en keerde € 1,50 aan mij uit. Kennelijk in de hoop mij nooit meer terug te zien. En dat is niet beloofd.

    29-04-2010, 22:42 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gewichtig belletje.

    Omdat ik niet geloof dat het aan “mijn links dragen” ligt, wil ik mij er extra voor inzetten dat ik gewichten netjes in evenwicht opdruk. Het is echter niet eenvoudig om, liggend op je rug, goed te beoordelen of je onwillekeurig toch niet over de scheef gaat. Een probleem wat ik ook bij mijn medesporters herken. Tijd voor ongevraagde productinnovatie. Geïnspireerd door een eerder succes, waarvan ik verwacht dat mijn verhuisbare wasautomaat (zie: “kind kan de was doen” van 13 april) inmiddels bij Philips op de tekentafel ligt.

    Om goed te bepalen of je gelijkmatig de gewichten opdrukt, valt dat met mijn vinding af te lezen van de opdrukstang. Hierin is namelijk een waterpasje geïntrigeerd. Dus drukken en kijken. Ligt het belletje netjes in het midden is er prima evenwichtig opgedrukt. Wie legt dit conceptidee dit keer op de tekentafel?

                             -0-0-0-

     

     

    n.b.: Voor mijn innovatie in de dienstverlening zie:
    www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/hergebruikbejaarden.htm

    28-04-2010, 09:14 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciegenoten 'onder elkaar'.

    Groningen promoot haar stad:

    27-04-2010, 16:09 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trotseer het.


    “Ik ben trots op je…”


    Schei toch eens uit! Tegenwoordig zegt iedereen tegen iedereen, vaak op het meest inhoudsloos moment, trots op je te zijn. Kom op nou, wees trots op jezelf, je directe familie, maar niet op mij.

    Ik weet dat je het kan!

    26-04-2010, 20:24 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!