Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Live: Koningsdag 2024 in Amsterdam | Drukte in de Jordaan bij begin festiviteiten Koningsnacht
  • Live: Koningsdag 2024 in Amsterdam | Drukte in de Jordaan bij begin festiviteiten Koningsnacht
  • Kabinet negeert motie van NSC en SGP om Transgenderwet in te trekken
  • ‘Alex Kroes is de winnaar van dit partijtje armpjedrukken, dat is wel duidelijk’
  • Kan Ajax nu gaan herstellen op de ‘Kroes Control’?
  • De gevelversiering van De Blaffende Vis in de Jordaan door de jaren heen
  • Hakken en nette schoenen niet langer verplicht: KLM-personeel mag sneakers dragen
  • De Blaffende Vis onthult gevelversiering voor Koningsdag: Willem-Alexander als hakkende Joost Klein
  • Influencers moeten op cursus: wat zijn de regels voor het promoten van producten?
  • Dieuwertje Blok moet neus laten amputeren en legt haar werk neer: ‘Het was mijn neus of mijn leven’
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    antje
    blog.seniorennet.nl/antje
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    22-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter dan niets.

    Gisteren was het voor ons een spannende dag, terwijl er geen enkele reden voor spanning kon zijn. Tenminste, niet meer spanning dan die dag in dag uit door ons lijf giert, sinds wij weten dat Truus ongeneeslijk ziek is. Die onverklaarbaar extra spanning had alles te maken met onze afspraak bij de internist. In het ziekenhuis op consult, bij de specialist die niets meer voor je kan doen. Wat een raar rottig gevoel roept dat op.

    “U ziet er goed uit, mevrouw Kroon. Zelfs uw gewicht valt me niet tegen”, leek een aansporing tot vooral zo door te gaan. “Pak elke calorie die je pakken kan”, gaf de arts nog enigszins inhoud aan ons bezoek. Veel meer dan dat was het niet. Toch hielden wij er een gevoel van opluchting aan over. Over drie maanden komen wij er terug.

    22-07-2011, 22:54 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo kan het lopen.

    Behept met een historisch vooroordeel stond ik op een ongepijld moment voor een dilemma. Moest ik mijn wandeling naar links of juist naar rechts voortzetten. Ik twijfelde. Lang genoeg om ingehaald te worden door de wandelaarster die ik even daarvoor in stevige pas passeerde. “Je moet hier naar rechts…” Ik bleef twijfelen, omdat ik nou eenmaal van die generatie ben die kaartlezen niet graag aan een vrouw overlaat. “Echt, je moet naar rechts”, werd ik opnieuw aangespoord. Dit keer kwam het zo overtuigend over, dat ik toch maar een aantal passen naar rechts maakte. Mijn gids van één moment volgde mijn tred. “Weet je het zeker?,” zocht ik naar meer bevestiging. “Ja, heel zeker, ik heb in deze omgeving gewoond.” Gek genoeg kwamen de twijfels weer bij mij boven. Het is uiteindelijk het advies van een vrouw. Ik had er echt een second opinion voor nodig. Een mannelijke fietser bracht mij uitkomst. “Meneer, is dit de Schaapjesdijk?” De man hield in. “Jazeker”. “En lopen wij nu richting de Kalfjesbocht?,” zocht ik nog steeds naar de vergissing is vrouwelijk. “Ja, gewoon vijf minuten doorlopen, dan kom je vanzelf op de Kalfjesbocht”. Een onnodig luid gegniffel viel mij ten deel. Deze boer had zichtbaar kiespijn.

    Ik versnelde mijn pas, stilletjes met de gedachte dat ik zo mijn blunder verder kon ontlopen. En ondanks dat mijn tempo terug was op inhaalniveau van daarvoor, had mijn gids ook haar pas versneld, waardoor wij naast elkaar kwamen te lopen. Nu liep ik deze tocht van 15 kilometer omdat ik na een blessure niet te grote afstanden moest afleggen. Voor mij was het maar de vraag of zelfs die 15 kilometer mij niet zouden opbreken. Dan is het toch maar goed dat je niet alleen loopt, waar normaal toch echt mijn voorkeur naar uit gaat. Ik ging mij netjes aan de tred van mijn medeloopster houden. Dan blijft een praatje natuurlijk niet uit.

    Het werd eigenlijk verder een heel gezellige wandeling, waarbij wij elkaar iets over ons zelf vertelden. Die mevrouw, Wilma vanaf dat moment, bleek in het recente verleden een kilometervreetster te zijn. Had meerdere malen de 4daagse van Nijmegen gelopen. Nu wel met gepaste bescheidenheid hoorde ik haar wandelbelevenissen aan, zoekende naar het moment dat ik het over een andere boeg kon gooien. Mijn wandelervaring zou verder niet kunnen imponeren.

    Via professie kwam ik toch daar waar ik de kilometervreetster meende te kunnen overtreffen. Tja, ‘mannen tegen de vrouwen’ blijft toch een belangrijke missie in het leven. Stap voor stap bracht ik het gesprek richting mijn schrijven en mijn eigen Kroondomein.com. Ook nu wist Wilma weer opvallend goed aan te haken, want zij schreef ook. Ppfff.

    Dan toch maar toegegeven, het was een ontzettend leuke en boeiende wandeling geworden. Enthousiast door haar verhalen bood ik haar spontaan aan, om haar leuke stukjes via mijn site te publiceren. En dat imponeerde wel. Kortom, Wilma schrijft inmiddels onder Wilma’s Woordenspel, onder de rubriek ‘publiek domein’ leuke anekdotes op mijn kroondomein. Ik heb haar er zelfs toe weten te verleiden om haar boeiende beroepservaring onder Warboel in bloggertje te publiceren.

    Vandaag was het weer een goed moment om samen Wilma’s Woordenspel en Warboel bij te praten. Natuurlijk al wandelend, dit keer door de duinen van Schoorl. Daar waar ik meende mijn tempo op haar af te moeten stemmen, werd dit andersom. Het werd puur aanklampen. Maar ja, het zand was mul en nu wist ik goed de weg.


    n.b. Lees Wilma's Woordenspel in mijn Kroondomein:
    www.kroondomein.com/kroonophetwerk/WilmasWoordenspel.html

    20-07-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar dan wel op de deurmat.

    Het heeft een naam, dat kaartleggen. In Multiple choice zou bij mij zo maar de Aha-erlebnis kunnen ontstaan. Spontaan ken ik de naam niet en weet alleen maar ongeveer wat ‘het’ inhoud. Die ingetogen interesse kan zomaar te maken hebben met een heel groot alternatief circuit, tot aan het occulte aan toe, wat ik voor mijn gezondheid heb afgelegd. Want, ondanks dat het ten opzichte van Truus haar ziekte helemaal niets voorstelt, ben ik ook ongeneeslijk ziek. Zeven operaties in mijn kop (voor- en bijholten) hebben mijn duizeligheid en permanente koppijn niet weg kunnen nemen. Van mijn KNO arts hoef ik dan ook niet meer terug te komen. “Wij kunnen niets meer voor u doen”. Anders dan bij Truus heb ik, na zoveel jaren dokteren, het aan zien komen en kan er vrede mee hebben. (Hoewel…)

    Dat Truus, mede na overleg met onze huisarts, niet voor een alternatief circuit heeft gekozen, kan ik mij levendig voorstellen. Sta ik dus helemaal achter. “Baat het niet, dan schaadt het niet,” zoals het bij mij ook niet heeft gebaat, gaat alleen maar op als je voldoende energie voor alternatieven kunt opbrengen. Truus koos er voor om al haar energie “voor thuis” te gebruiken. Huisje, boompje, beestje. Zij geniet van haar (pracht) huis(je), waar ik onlosmakelijk aan ben verbonden. Van haar boompje, waar de vogels prachtig voor haar zingen en beestje, waar onze kanjerkater Morro en poeslieve Lotta mee worden bedoeld.

    Door haar teruglopende energie heeft Truus, naast gedoseerd persoonlijk contact, niets meer dan haar intimi nodig.

    Neemt niet weg dat zij geniet van al het medeleven. Vorige week woensdag, haar verjaardag, was voor haar een topdag. Zonder daarvoor in de spotlight te hoeven staan, kreeg zij langs de digitale snelweg ontzettend veel felicitaties. Ook werd er op de deurmat vreselijk veel kaarten gelegd. Niet door een occulte kaartlegster, maar simpel door PTT Post. Geen wazige voorspellingen, maar hartverwarmende teksten vanuit het hele land, van vrienden, kennissen, mijn sportmaatjes en vrienden uit de virtuele wereld. Geloof mij, Truus gloeit hiervan nog steeds na.

    Al die lieve mailtjes, telefoontjes uit Zuid-Afrika, reacties op Facebook, kaarten en bloemen maakte Truus haar 62e verjaardag onvergetelijk. Om ook hier zuinig met Truus haar energie om te gaan, verwoord ik met de meest grote plezier haar enthousiasme en dankbaarheid. Alleen ben ik minder verbaasd over haar populariteit.

    Lieve mensen, jullie waren ‘groots!’ Ontzettend bedankt!

    19-07-2011, 23:24 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!