Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Liften of roltrappen op metrostations gemiddeld drie weken stuk – en in Nieuw-West duurt reparatie het langst
  • Live | Van der Burg: ik heb effect uitspraak over Wilders onderschat
  • Verhuurder The Cohesion moet huurders tienduizenden euro’s aan ‘membershipkosten’ terugbetalen
  • CJO verwerpt uitspraken voorzitter Amsterdams 4 en 5 mei comité: ‘Ongepast en onacceptabel’
  • ‘Voormalig hoofdredacteur de Volkskrant was BVD-informant’
  • Deze albums neemt gitarist Onno Smit mee naar een onbewoond eiland
  • Martijn Lakemeier en Delfina Chaves spelen Willem-Alexander en Máxima in nieuwe serie: ‘Hij wilde zó graag dat het zou werken tussen hen’
  • Shop vintage designerkleding en oldtimer zonnebrillen bij Archive 1906
  • Studenten in Zuidoost leren over de Europese verkiezingen: ‘De EU gaat toch niks voor ons doen’
  • Georgiërs beseffen dat een buitenlandse-agentwet de vrije pers vermoordt, maar de arm van Moskou is lang
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    bep
    blog.seniorennet.nl/bep
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    14-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het strafbankje.

    Van kinds af aan heeft brood bij ons thuis altijd een betekenisvolle rol gehad. Bij ons kwam absoluut het voorverpakte brood van Hus niet op tafel. De keren dat ik TipTop, want zo heette het, bij mijn vriendje at, hoopte ik maar dat het niet vers uit de verpakking kwam. Want dan was het, sorry Chris, nog enigszins te eten. In huize Kroon werd TipTop als klapkauwgom bestempeld. Ons brood, dubbelhardgebakken melkplaat, kwam van de warme bakker.

    Omdat de warme bakker de laatste jaren niet meer in onze directe omgeving te vinden is, zijn wij veroordeeld tot het (afbak)brood van de supermarkt. Het enige wat wij dan bij onze super (C 1000) op 30 meter afstand van ons huis kochten, omdat het van Albert Heijn absoluut niet was te pruimen.

    Tot voor kort. Albert Heijn introduceerde een stevig donker meergranen brood. Werkelijk om van te smullen. Geen moment mijmerde ik nog naar die goeie ouwe tijd van de warme bakker. Waarna opnieuw het noodlot toe sloeg. Nou ja, relatief gesproken natuurlijk. Het stevig donker meegranen brood lag niet meer in de broodmanden. Oké, dan maar één keertje die pech, om de volgende supershop weer het lekkerste brood te scoren.

    Opnieuw helaas. De afbakjuffrouw zag dat ik zoekende was, dus heel klantgericht sprak zij mij aan. “Kan ik u helpen meneer?” “Uhh, ik zoek dat lekker donkere bruin. De vorige keer kon ik het ook al niet vinden”. “Klopt meneer, er is iets met het deeg aan de hand, waardoor het brood niet lekker afbakt. Dat is inmiddels ruim een week zo”. “Dat vind ik knap vervelend, want eigenlijk vind ik de rest van jullie brood niet te eten”. “Tja, sorry meneer, we hebben veel mensen die erg teleurgesteld zijn. Wij hopen ook dat het probleem nu snel is opgelost. Dit brood, het was lichter bruin, is ook lekker hoor meneer. Als u wilt zal ik het even voor u snijden. Oké, doe er dan maar twee,” respondeerde ik licht gelaten.

    De afbakjuf wist met haar napraatje ( After Sale noemen ze dat marketing technisch) mijn teleurstelling goed weg te poetsen. Té goed misschien, want achteraf bleek dat ik die twee broden ter waarde van € 4,18 niet had ingescand, wat tijdens de steekproefcontrole op het afrekenplein bleek. Apart van een ieder die klaarblijkelijk geen fouten hadden gemaakt, werd nu mijn gehele boodschappenkar opnieuw gescand. Met extra aandacht, ook van mijn ‘collega-inkopers’ mocht ik de verschuldigde € 39,96 van bon 99269404 bij de controlepost afrekenen. Met de wetenschap dat, door deze lullige fout, ik de eerst aankomende keer weer een algehele controle mag verwachten.

    Het onaangename shoppinggevoel, voor een tweede keer mijn favoriete brood niet aan te treffen, wist de afbakjuffrouw handig bij mij weg te halen, maar kreeg ik op het afrekenplein dubbel en dwars terug. Oké, ik was iets vergeten, maar werd afgeleid. Albert Heijn bleef een week lang in gebreken. Desalniettemin mocht ik op het strafbankje plaatsnemen.

    Weet je wat familie grootgrutter, als jullie niet bij machte zijn om leveringproblemen snel op te lossen, zoals dit keer met het stevig donker meegranen brood, schrijf dat dan duidelijk neer op een mededelingenbord. Voorkom daarmee dat ik door een allervriendelijkste afbakjuffrouw wordt afgeleid. (Komt waarschijnlijk ook doordat ik thuis heel wat zorgen heb, wat u niet kunt weten natuurlijk. Maar ik zal daar binnen uw klantenkring de enige niet in zijn.)

    Om mij volledig op het werk, wat eigenlijk de caissière had moeten doen, te kunnen concentreren, is het misschien beter dat uw personeel mij niet meer ongevraagd aanspreekt. Wat mij betreft mag dat best kenbaar worden gemaakt op de AH-boodschappenkar. Niet met:


    Maar met: Niet spreken met de inkoper.

    O ja, door een vergissing zat ik op het strafbankje. Wat mij betreft mag Albert Heijn nu er op plaatsnemen. Want, ondanks dat de filiaalhouder (winkelnr. 1315641) heeft toegezegd dat er ook weer Amstelvaatjes voor de Beertender komen (“Ik heb die vraag al meer gekregen”), is dit er nooit van gekomen; Is de stuifvrije kattenbakvulling meestal uitverkocht; Heb ik meerdere malen een rotte sinaasappel in het netje aangetroffen en heb ik 2x een liter Boerenland melk geschift weg kunnen gooien, terwijl de uiterste datum nog niet was verstreken.

    Nee, coulant als ik ben, heb ik daar nooit een punt van gemaakt. Nu Albert Heijn nog.

    14-08-2011, 18:14 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maker van grappen.

    Tuurlijk, de humor ligt op straat. Maar daarvan zit er toch ook heel wat in het koppie van Truus. Het is heel knap hoe zij onze verdrietige momenten weet weg te grappen.

    n.b. Eerder over Truus:
    http://knetter.bloggertje.nl/note/26264/te-ver.html

    14-08-2011, 18:13 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te ver.


    Route Alkmaar > Bloemfontein 14.665 kilometer.

    Zonder dat wij het wisten of het ons realiseerden, was Truus al erg ziek toen Jan, Tiny en Elly, onze neef en nichten uit Zuid-Afrika, na 35 jaar half maart bij ons op de stoep stonden. Bikkel als ze is, heeft zij de overzeese familie heel gastvrij ontvangen, waarmee ze verbloemde hoe beroerd zij zich toen al voelde. Ook deed ze heel normaal aan de leuke uitstapjes mee. Hoewel…., dat kon zij nou niet helemaal beheersen. Juist in die periode ging het ziek zijn zich echt manifesteren. Want, alles wat ze die dagen dronk of at, hoopte zich als een brok op, om er even later spontaan weer uit te komen. Truus had het eerste doktersbezoek hiervoor al achter de rug en wij dachten dat het iets met een ontsteking had te maken, zoals ze dat twee maanden daarvoor aan haar polsen heeft gehad.

    Bizar toch eigenlijk dat Zuid Afrika de eerste ellende van Truus heeft meegemaakt. Met een beetje inlevingsvermogen kan je begrijpen hoe machteloos zij zich voelen, doordat ze niet effe gauw op ziekenbezoek kunnen komen. Iets waar mijn zus, met ‘slechts’ 200 kilometer afstand ook al mee heeft te kampen.

    Dat gevoel is bij ons nu ook sterk opgekomen. Want, wat zouden wij graag Elly vandaag met een bezoekje op haar verjaardag willen verrassen. Was het maar de Bloemfonteinstraat in Den Haag (90,3 km), dan stonden we al op de stoep. Helaas, het is 14.575 kilometer verderop.

    Daarom toch maar digitaal:

    Elly, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!


    v.l.n.r. Elly, Truus en Tiny

    -o-o-o-


    n.b. Eerder over Truus:
    http://knetter.bloggertje.nl/note/26190/licht-vergeten.html

    14-08-2011, 18:12 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door het stof.

    Ik hoor het mijn moeder nog zeggen, als ze een bakkie deed met haar vriendinnen: “Dan werk ik het hele huis door”. Nooit kunnen denken dat ik ook nog eens het hele huis door zou werken. Dat doe ik nu elke maandag. Stofzuigen vind ik het leukst in de keuken, waar het gemorste kattenvoer de buis doorratelt en in de badkamer, nog leuker, geeft het een geweldige rikketikketikketik van grind, wat de katten de bak uit hebben gezwiept. De, te weinig tegenkomende plukjes stof, zuigen ook altijd zo dankbaar op.

    Om meer plezier van het stoffen te hebben ben ik geneigd om maar eens een weekje over te slaan. Om dan een lekker grijs geworden dressoir met een soort plumeau te lijf te gaan. Dat is mij door Truus echter ten strengste verboden. Zeker een keer per week dien ik het huis door te werken, waarbij ik de geringe vrijheid heb om eens te switchen naar de dinsdag. Omwille van de discipline maak ik maar geen gebruik van deze vrijheid.

    Voor ik de stofzuiger de banken en bedden onder jaag, heb ik dat al met de plumeau voorgewerkt. Met het uitslaan van die stofvreter, waarbij het stof om je oren vliegt, heb ik enigszins eer van mijn werk. Maar, ik vind het zo jammer dat het stof ter plekke niet goed valt te aanschouwen.


    Lichtstoffen ©

    Wist te aanschouwen, want ik heb er wat op gevonden. Alvorens de plumeau zijn weg onder bank of bed vindt, schijn ik met de oplaadbare zaklamp richting het werkgebied. Door zo over de vloer te schijnen worden de stofdeeltjes in de lichtbundel zichtbaar, waardoor ik met veel meer plezier het stof de plumeau in strijk. Wat een uitvinding! Dit is toch een doorbraak in de wereld van het stof?! Dat de dames die, historisch gesproken, veel langer door het stof zijn gegaan, hier nooit op zijn gekomen. Zal ik dan maar patent vragen op mijn lichtstoffen?!

    De aanblik ’s ochtends van een lichtbundel door ons huis, zal voor onze omgeving even wennen zijn. Voor de zekerheid heb ik de buren over mijn lichtstoffen geïnformeerd, zodat ik niet het risico loop dat er politie voor mijn deur staat, in de veronderstelling dat er duistere figuren achter het licht te vinden zijn.

    Maar alsjeblieft buurtjes, zie je ´s avonds lichtstralen door ons huis gaan, geloof dan niet dat ik aan het stoffen ben en bel dan wel zo spoedig mogelijk 112.

    08-08-2011, 23:33 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!