Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Real Housewife Tamara Elbaz: ‘Toen ik in de P.C. Hooftstraat ging wonen, ging het helemaal los’
  • De Jonge laat onderzoek doen naar buitenlandse inmenging in Nederlandse publieke debat
  • Betere werkomstandigheden voor grondpersoneel Schiphol
  • Doyles debuut bij NDT valt wat tegen, al maken geweldig gedanste reprises het ruimschoots goed
  • Baudet levert zijn tegenstanders steeds weer munitie over Russische banden
  • ‘Kabinetsleden van programkabinet zullen weinig inhoudelijke kennis hebben’
  • Fietsverhuurders zijn ‘oneerlijke concurrentie’ hotels zat en willen dat gemeente ingrijpt
  • Omdat ik geen oplossing zie, word ik paranoïde, en omdat ik paranoïde ben, word ik gewelddadig
  • Alles wat je moet weten over het hoger beroep in Marengo
  • Kabinet wil verder met verduurzamingsplan Tata Steel, onderzoekt mogelijkheid tot versnelling
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    peets_psp_stekkie
    blog.seniorennet.nl/peets_p
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon 'het varkentje' wassen.

    Ja hoor, onze rechtse regering van Law & Order heeft het voor elkaar. Voormalig huisarts en huidige staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten meldde met trots dat de Wet staat aan te komen, dat bejaarden dagelijks recht hebben op een douchebeurt….

    Dit wordt een ongelooflijke stinkwet waar een luchtje aan zit. Want wat bezield onze bewindslieden dat zij normale medemenselijkheid in een wet willen vastleggen? Is dat echt alles wat er van onze verzorgingsstaat overblijft?!

    Weg met die douchewet. Het zijn de bedenkers die een koude douche verdienen.

    16-01-2011, 22:02 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miscommunicatie.

    “Gevaarlijke stoffen in de lucht? Ja, natuurlijk!, waarom denken jullie dat wij anders in het busje blijven zitten? Ivo, ze lijken niet te luisteren, ze zullen toch wel kunnen liplezen?!"

    14-01-2011, 21:46 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht aan Jos Bekkers.
    Jammer dat via mijn gastenboek je als reactie hebt moeten geven, dat je mijn Blog over Max Woiski niet meer kon lezen. Graag bied ik je (u) alsnog die gelegenheid doorhier een link te plaatsen naar Knetter van Bloggertje: http://knetter.bloggertje.nl/note/10568/met-een-lach.html

    Lijkt me leuk als je (u) nog eens reageert.

    13-01-2011, 23:46 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zure appel.
     

    Tijdens haar arbeidzame leven maakte mijn vrouw beperkt gebruik van de computer. Het is dat het moest. Hoewel, het kan ook heel goed zijn dat, door haar servicegevoeligheid richting haar klanten, zij zich niet de tijd gunde om digitaal bezig te zijn. Real Life had altijd haar voorkeur; er zijn voor de mensen en daar liet zij een PC niet storend tussenkomen. Met als gevolg dat, sinds zij ook in de vrolijke vut zit, zij totaal geen interesse in de computer heeft. Waar zij informatie uit die toverdoos nodig heeft, of er mailtjes voor haar binnenkomen, is zij altijd op mij teruggevallen.

    Natuurlijk heeft zij recht op die keuze, maar ik kreeg wel de vrees dat zij zich daardoor digitaal isoleerde. De aanschaf van een laptop veranderde daar niets in. Ook een schootcomputer kon haar niet bekoren. En dan is daar ineens de Apple iPad, met alle genoegens van een PC, maar zonder alle ingewikkeldheden, waar je als niet-gebruiker altijd tegenaan loopt. Ik was er van overtuigd dat zij met die tablet-pc toch enigszins aansluiting met onze digitale samenleving zou hervinden. Gelukkig wist ik haar daarvoor te enthousiastmeren.

    Alvorens zo´n dure iPad aan te schaffen, heb ik natuurlijk via internet alle alternatieven de revue laten passeren. Apple bleek echter met de ontwikkeling van hun pc-tablet zover op hun concurrentie voor te liggen, waardoor viel te vrezen dat elk alternatief een concessie leek te zijn. Het werd dus een Apple iPad.

    Sinds mijn vrouw haar eigen, gebruiksvriendelijke (tablet)pc heeft, scharrelt zijn regelmatig op internet. Ook haar mailactiviteiten komen zo langzamerhand op gang. Zij is er inmiddels aan toe om, binnen haar familie- vrienden- en kennissenkring haar nieuwe (zelfstandige) e-mailadres door te mailen. Zijn er volgers van mijn blog, die haar hierin met een leuk (aardig) mailtje nog verder willen enthousiasmeren, is hierbij haar e-mailadres: truuskroon.jas@gmail.com

    Ik realiseer mij nu dat deze blog op een e-mailbedelblog is gaan lijken. Dat was zeker mijn bedoeling niet, maar gaande mijn toetsenbordgeleuter als vanzelf tot stand gekomen. In dit blog wilde ik eigenlijk de arrogantie van Apple, als marktleider (met ruim 90% marktaandeel) aan de kaak stellen. Want dàt is eigenlijk te gek voor woorden. Iets wat vooral na aankoop van hun tablet-pc je duidelijk wordt gemaakt.

    After Sales schijnen zij een broertje dood aan te hebben.Toen de factuur voor de iPad werd opgemaakt, werd ons nog gevraagd of wij ook het o zo belangrijke Apple Care Protection Plan wilde aanschaffen. De “bla, bla, bla-motieven” kapte ik af met mijn vraag wat dit gaat kosten. “€ 99,95” “Wat zeg je, honderd euro extra aan kosten voor service waartoe zij simpelweg wettelijk verplicht zijn?!” “Nou ja meneer….” “Nee, laat maar,” ontnam ik de verkoper opnieuw zijn verkoop(omzet)motieven. En daar moest ik voor bloeien! Want op mijn factuur werd met rode inkt gestempeld “dat de voordelen van het AppleCare Protection Plan waren besproken en voorgesteld en dat de klant dit niet direct wilde aanschaffen, maar dat hij binnen 90 dagen alsnog die kans zal krijgen.”

    Echt, ik geloofde mijn eigen ogen niet! Ik geef toe, de Apple iPad is een fantastisch product en mijn vrouw geniet met volle teugen van haar contacten via internet. Maar ik beloof je Mister Apple, mochten er problemen komen met de i-Pad, dat ik een appeltje met jullie te schillen heb. Iets waar jullie je, PR technisch gesproken, zeker niet op kunnen verheugen.

    13-01-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grenzeloos geklets.

    Onze telefooncel, waar mijn generatie groot mee is geworden, verdwijnt uit het straatbeeld. Jammer, maar het lijkt heel logisch, want wie belt er nu nog zo ouderwets?! Het laatste celbelmotief ligt ook al weer jaren achter ons. Dat was het anoniem kunnen bellen, iets wat in het criminele circuit nog al eens voor kwam. Ook dat heeft mobiele telefonie achterhaald, sinds je nummerherkenning kunt uitschakelen.

    Voor de telefooncel, achterhaald door de techniek, werd het tijd om te gaan. Tja, dan blijven er bij mij toch wat mijmeringen over. Alleen al mijn taalgevoeligheid wordt hierdoor behoorlijk aangesproken. Uit dat vierkante meterje gelul aan een draadje komt sowieso het woord haak. Want de hoorn van die straattelefoon werd haak genoemd. Met het eindigen van het gesprek legde je ook de haak er op.

    Het criminele gebruik van de telefoon was niet in de haak, waarmee misbruik van de telefoon werd bedoeld. Tijdens liefdesgesprekken, die tussen twee haakjes (telefoons) plaats vond, wilde je iemand aan de haak slaan. Zou het begrip schoon aan de haak ook uit de telefooncel voortkomen, weet ik dit niet goed te plaatsen, hoewel ik er in fantasie wel een beeld bij weet te krijgen. Of zou dit alleen maar de beruchte telefoonhijgers betreffen?!

    Als jongen had ik vanuit de telefooncel nog wel eens een extra zakcentje. Want, er waren altijd wel haastige bellers die, bij de haak er opleggen, als een speer de cel verlieten, zonder het gerinkel in het geldbakje af te wachten. Daardoor liepen zij wel eens het wisselgeld mis, wat bij beëindiging van een gesprek het bakje inrolde. Er werd namelijk, precies zoals het hoort, per seconde betaald. Wij jongens stroopten regelmatig de telefooncellen af om de retourbakjes te legen.

    Omdat het gratis was, belden we ook graag vanuit de telefooncel. Voor niets bellen was ons handigheidje. In plaats dat we de kiesschijf van de telefoon gebruikten, tikten we ritmisch op één van de twee knoppen, waarop de haak lag. Waar je een één moest draaien, tikte je eenmaal op die knop, bij een nul tien keer. Het telefoonnummer werd dus niet gedraaid, maar ingetikt, waarmee de belautomaat werd omzeild.

    Het meeste plezier hadden wij dan met het bellen naar het buitenland. In de aanwezige telefoonboeken, zou je nu mee moeten komen?!, haalden wij landsnummers, het kengetal en een willekeurig nummer. Wereldwijd hadden wij zo de meest verwarrende gesprekken.

    De PTT bracht ons toen al in contact met de hele wereld.

    12-01-2011, 22:44 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk mij nou.

    Als er iemand duidelijke lichaamstaal spreekt, is dat Albert Verlinden wel. Aan zijn dagelijkse pose in het programma RTL Boulevard liplees ik zijn gedachten steeds weer opnieuw, zoals:

    “och, wat heb ik het toch met mijzelf getroffen….
    - ik ben toch maar mooi de smaakmaker van RTL Boulevard...
    - Het is zó leuk dat de hele studio altijd meegeniet van mijn harde, ‘deep throat’ lach…., daarom bulder ik door alle teksten heen….
    - wat een geluk dat heel Nederland daar via RTL Boulevard van mee kan genieten….
    - voor hun plezier blijf ik natuurlijk de publieke omroep omver schoppen…
    - nog leuker is het voor de Maastrichtenaren…
    - zij mogen LIVE van mij genieten als ik, aan de zijde van hun burgervader, ook officiële gebeurtenissen ‘op z’n boulevards’ zal opleuken….”

    Jammer Albert, voor mij ben jij niet zapbestendig.

    11-01-2011, 23:20 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de poes.

    n.b.: Lees of schrijf een poezenverhaaltje in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/poespasoud.htm

    10-01-2011, 22:10 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!