Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Woonprotest in Amsterdam-Noord: ‘Bevries de huren van bevroren huurders’
  • Het pinapparaat met fooienoptie zorgt in de horeca voor ongemak, want wie durft voor ‘geen fooi’ te kiezen?
  • Joris Bijdendijk helpt in de keuken: welk apparaat is top, welke een flop? (5)
  • Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, postte online-manifest
  • Max Verstappen herstelt snel de orde in Chinese sprintrace: ‘Werden sterker na hectische start’
  • Live | Van der Burg (VVD): ‘Ik heb het effect van mijn uitspraak over Wilders onderschat’
  • Liften of roltrappen op metrostations in Amsterdam gemiddeld drie weken stuk: ‘Dit kun je mensen niet aandoen’
  • ‘Man die zichzelf in brand stak in New York overleden’, postte online-manifest
  • Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: bijna net zo'n lage score als Willem-Alexander
  • Hans Hartog, die met Christine le Duc de sekswinkel gemeengoed maakte, is overleden op 82-jarige leeftijd
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    ise
    blog.seniorennet.nl/ise
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    03-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn lot.

    Deze week heb ik een klapper gemaakt. Vanaf september win ik namelijk de rest van mijn hele leven maar liefst € 47, 25 per maand. Maand in, maand uit. Dat geluk overkomt mij doordat ik ben gestopt met het automatisch meespelen met de Staatsloterij en Dayzers.

    -o-o-o-

    n.b.: Lees voor de gein meer over een loterij in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/loterijterreur.htm

    03-08-2012, 11:35 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon vrienden.

    Gelukkig staat er voor mijn Kroondomein geen bordje Verboden toegang. Want dan had de gebeurtenis van vandaag zich niet kunnen afspelen. Vanuit het niets stond daar nu ineens een vriendin van ons aan de digitale poort, die wij pakweg 30 jaar niet hadden gezien of iets van hadden gehoord. Want zo gaat dat. Vriendin Wilma, ja die van de blog “Warboel”, weet dat altijd zo mooi te verwoorden. “Mensen lopen een stukje mee op je levenspad.” Zo ook Arry, oorspronkelijk een collega van mijn Truus bij Simca, de auto-importeur van weleer.

    In de jaren zeventig van de vorige eeuw hebben we veel lol met elkaar gehad. Gingen we met een vriendenkring regelmatig met elkaar op stap. Leuke dingen doen en lachen vooral veel lachen. Arry was destijds minstens zo fanatiek als ik met het spelen van Stratego, waardoor we nog wel eens een nachtje doorhaalden. Mijn dienstplichtige verleden (67-3) was daarbij nauwelijks een voordeel.

    En dan lopen die levenspaden ineens sterk uiteen. Niet door haar huwelijk, want haar Jan hoorde evenzogoed binnen onze vriendenclub. Maar toch, een van de laatste dingen die mij bijstaat, is het mogen dansen met die beeldschone bruid. Het ging zoals dat altijd gaat. Toen wij zo’n honderd kilometer van Rotterdam af gingen wonen, werd de kans ook veel kleiner dat wij elkaar weer eens zouden treffen.

    Wat een geluk dat ik eigenaar ben van kroondomein.com. Want, wie weet zocht Arry googelend iets binnen de landgoederen van het Koninklijk Huis, het aardse Kroondomein van ‘collega’ Bea en kwam zij onbedoeld in mijn digitale versie terecht. Gelukkig maakte zij toen niet rechtsomkeer, maar meldde zich aan.

    Jemig, een mailtje van Arry. Dat was echt shocking. Allerlei herinneringen verdrongen zich onder mijn hersenpan. Niets heb ik, tot aan het overlijden van mijn Truus, te klagen gehad over de latere en huidige tijd. Maar jemig, wat was het toen leuk. Wij hebben het daarover nog vaak gehad en vooral ook met de vraag hoe het met die vrienden van weleer nu zou gaan.

    Nu blijkt, het zijn geen vrienden van weleer, maar gewoon vrienden. Natuurlijk heb ik het mailtje direct beantwoord. Al schrijvend kwamen toen veel leuke herinneringen en waterlanders boven. Wat had ik mijn Truus deze (digitale) ontmoeting graag gegund.

    01-08-2012, 10:22 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lol op het treras.

    Hoe aangenaam je sociale leven ook kan zijn, toch zijn er veel momenten dat je op jezelf bent aangewezen. Vandaag was het zo’n dag. Het was prachtig weer, dus alle reden om er uit te gaan. Alleen en zonder doel. Ik koos voor mijn populairste plaatsje aan de kust, Egmond aan Zee. Door de bossen op zich al een heerlijke fietstocht.

    Het was al lunchtijd, dus koos ik vrij snel voor een zonovergoten terras. Onder het motto ‘hetzoumemooieenrotzorgzijn” ging ik direct aan de drank, een mooie kelk Affligem. Een bewuste keuze in de wetenschap dat een vaasje bier te makkelijk wordt weg geklokt, terwijl zo’n Abdijbiertje rustiger, bijna nippend, door mij wordt gedronken.

    Altijd leuk zo’n terrasje waar de passanten in alle soorten en maten in een karavaan voorbij trekken. Maar ja, elke gedachte, elk woord wat bij je naar bovenkomt, vloeit ongebruikt terug in dat deel van je hersens waar het boven kwam borrelen. Niet zonder bij mijzelf soms een glimlach te hebben opgeroepen. Mijn stemgeluid deed alleen dienst bij het bestellen van een nieuwe consumptie.

    Op het volle terras zat ik aan een tafeltje van vier. Er kwamen twee vrouwen mijn kant op, of ik er bezwaar tegen had dat zij…. “Welnee, ga lekker zitten…” Achter mijn zonnebril zag ik dat één van de twee een bijzonder leuk typie was en geen ring droeg. Met het opvangen van gespreksflarden ging ik haar steeds leuker vinden en begreep ik dat zij ook single is. Kijk, dan schiet de werkelijkheid ten opzichte van de digitale wereld toch behoorlijk te kort. Ter plekke had ik namelijk Marianne (want zo heet ze) d’r profiel willen aanklikken. Om even te zien of zij in de markt is en waar ze dan naar op zoek is. Helaas; maar ook helaas dat zij zo druk in gesprek waren dat ik mijn kans niet schoon kon zien. Ik moest het, bij hun opstappen, met een vriendelijke groet doen. Jammer dat ook mijn digitale profiel voor Marianne niet zichtbaar is geweest.

    Tegenover het terras staat een aantal volledig bezette banken, waarop de mensen de passanten maar ook de terrassanten bekijken. Een beetje raar. Mét consumptie kijkt naar zónder consumptie en andersom. Maar het zou ook kunnen zijn dat de lokale bevolking plaats heeft genomen op de gratis banken. Met enige fantasie zag ik die zitplaatsen als een soort stambanken, vergelijkbaar met de stamtafel of de bar in de kroeg.

    Zó zou het moeten zijn. Als je de kroeg in gaat en uit bent op een praatje, dan wel contact zoekt, kies je natuurlijk voor de bar. Daar spelen de lollige dingen zich immers af. En dat is nou precies wat een terras moet ontberen. Je schuift op een terras niet zomaar bij iemand aan om een gezellig praatje te maken. Om effe lol te hebben. Een omissie van een terras.

    Dat zou anders moeten kunnen. Op een terras zou er ook een soort bar moeten zijn, waar iedereen frank en vrij kan aanschuiven. Dat hoeft dan niet letterlijk een bar te zijn, maar gewoon een gezamenlijk zitje waar je elkaar op zoekt. Een slimme horecaan weet daar ongetwijfeld wel een goeie invulling aan te geven.

    Lijkt me leuk, hoef ik node de kroeg niet in, maar kan ik lekker op een terras aanschuiven om gezamenlijk een beetje lol te hebben.

    N.B: Een echt lollige terras-ervaring schreef ik neer in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/bekaktterras.htm

    01-08-2012, 10:21 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch een succes.

    Gisteravond naar het altijd boeiende programma Herrie in de keuken” van Herman den Blijker gekeken. Dit keer ging het over een Italiaans restaurant waar niets Italiaans aan was. Het aantal gerechten op de menukaart overtrof die van de Chinees uit de jaren zestig. Het interieur van de zaak was al niet beter. Kortom, Herman had een behoorlijke klus te klaren.

    De tent werd volledig verbouwd, terwijl de eigenaren met Herman naar een toprestaurant in het Italiaanse Verona waren afgereisd. Daar proefden ze wat echt Italiaans eten is. Mariëlle Kool, de vrouw van de baas, kwam daardoor zo in de culinaire moed dat zij zich door Herman liet verleiden voor het eerst van haar leven ook eens een glas rode wijn te proeven.

    Stijf van de moraal kwamen zij terug naar hun compleet verbouwde restaurant in het Zeeuwse Westkapelle. Vanaf nu gingen zij met Valentino’s Pizza en Pasta het geheel anders doen. Na de enthousiaste reacties op de proeverij kon Herman den Blijker de zaak met een gerust hart aan de familie Kool overlaten. Overigens niet voordat hen ook een volledig nieuwe website was gepresenteerd.

    Herman kwam na een paar weken nog een keertje terug en zag tot zijn vreugde dat de noodlijdende Valentino’s van weleer door hem met succes nieuw leven is ingeblazen.

    Het tv-programma heeft mij doen watertanden. Daardoor kwam het spontaan in mij op om, gedurende deze vakantieperiode, eens naar Westkapelle af te reizen, om mijn papillen een culinair genoegen te doen. Nu al wilde ik omwille van mijn voorpret de menukaart inzien, waarvoor ik de website raadpleegde. Uhh, poogde te raadplegen.

    De site was niet bereikbaar. Na wat speurwerk bleek mij dat deze aflevering van Herrie in de keuken een herhaling was van 7 december 2010. Da’s lekker, heb ik naar een successtory zitten kijken die achteraf misschien niet eens een successtory blijkt te zijn. Leuk voor de hoofdrolspelers om zich in goede tijden terug te zien.

    Daarom pleit ik er voor om aansluitend op zulke herhalingen van tv-programma’s nog eens, in dit geval bijna 20 maanden na dato, bij het restaurant voor een actuele update langs te gaan.

    -o-o-o-

    n.b.: Achteraf is mij gebleken dat Valentino’s nog wel actief is op Facebook. Dan is er dus echt sprake van een successtory. Neemt niet weg dat ik bij programmaherhaling toch een actuele update wil blijven bepleiten.

    01-08-2012, 10:20 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!