Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Tot mijn verbazing hoor en lees ik hoe velen Inez Weski’s klachten voor waar aannemen
  • Minister keurt nieuw vaccin tegen blauwtongvirus goed, binnen week verkrijgbaar
  • Ik schrok: de naaste adviseur vertelde me dat hij het vertrouwen in Zelensky kwijtraakt
  • Zoek de verschillen: Koninginnedag door de jaren heen
  • Waar maakt Ajax dit seizoen nog kans op? De scenario’s op een rij
  • Politiechef Frank Paauw: snelwegblokkade XR op Koningsdag is ‘pesten van politiemensen’
  • Gemeenten moeten derdelanders voorlopig weer opvangen
  • Ruziënde kampen binnen As-Siddieqscholen spreken zich eindelijk uit: ‘Als ik niet uitkijk, sta ik straks te boek als terrorist’
  • ‘Amsterdam moet een stad worden die je uitnodigt om een duik te nemen: de gemeente moet aan de slag’
  • Ook in Kyiv gaan steeds meer stemmen op om het lang ondenkbare te doen: met de Russen om tafel gaan
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    ellianne1954
    blog.seniorennet.nl/elliann
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    24-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is toch zo?!

    Lees voor de gein meer van mijn spreukjes in mijn kroondomein: http://www.kroondomein.com/gein.htm

     


    24-11-2013, 14:04 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in bedrijf....


    Na ruim 4 ½ jaar is dit weer eens een zakenlunch. Nou ja, een “VanderValkie” in m’n eentje, een beetje om te vieren dat mijn idee wat ik bij de Nederlandse Orde van Uitvinders heb neergelegd, met enthousiasme is ontvangen. Met allerhande adviezen werd ik er toe aangespoord om het vooral verder uit te werken en onder licentie het in de markt te zetten.. “Ik krijg hier héél wat ‘uitvinders,’ waarvan ik er ook heel wat moet teleurstellen, maar dit……” Het was om warm van te krijgen.

    En nú staat mij héél wat te doen, waarschijnlijk zelfs tot aan het stichten van een bedrijfje aan toe. (“Hallo, 66 jaar oud, heb de dood al een keer in de ogen gekeken, crisistijd…. en dan een bedrijfje beginnen?!”)

    Ach weet je, rond de afgelopen kerst heb ik voor de hemelpoort gestaan en ben gelukkig teruggestuurd. Nu weet ik waarom. Ik heb nog werk te doen. En dat gaat gebeuren ook!

    21-11-2013, 22:18 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een uitvinding...

     

    Deze maand is het precies 35 jaar geleden dat ik mij bij de Kamer van Koophandel met een eigen bedrijf had in laten schrijven. Ik had inmiddels een paar vaste klanten: een parfumerie, kapper, schoonheidssalon, opticiën, dierenpension, een Telefunken dealer en een paar reclamebureaus. Ook schreef ik wekelijks een column en publiceerde regelmatig succesverhalen van ondernemers in weekbladen. Kortom, ik had werk zat.

    Dit alles deed ik vooralsnog in de avonduren, naast mijn baan als vertegenwoordiger bij Dagblad Het Vrije Volk. Waar ik overigens, net als hoofdredacteur Herman Wigbold, geen bijbaan mocht hebben. Maar ach, mijn klanten kende mijn situatie en als ik publiceerde deed ik dat onder de naam Ed de Keizer. Dit alles met de bedoeling om binnen afzienbare tijd als full prof copywriter voor mijzelf te beginnen.

    We hebben het dan nog wel over de tijd van de schrijfmachine. Steeds als een tekst halverwege het A-viertje vast liep, of dat het toch mij niet helemaal zinde, trok ik het papier boven uit de machine en liet het als prop in de prullenbak verdwijnen. In die tijd heb ik heel wat weggepropt. En daar zat nou juist de bottleneck. In dat steeds weer opnieuw moeten beginnen, ging zo vreselijk veel tijd zitten. Daarbij komt dat ik mijn dagelijkse werk ook zo leuk vond. In zakelijk opzicht leek ik, familie technisch gezien, niet veel slaagkans te hebben, want zowel mijn vader als mijn broer zijn met hun eigen bedrijf failliet gegaan. Waar natuurlijk weinig stimulans van uitging.

    Zij hadden trouwens beiden ook een creatieve manier van denken. Mijn vader had een (wedstrijd)hometrainer ontwikkeld, waar uiteindelijk iemand anders mee aan de haal is gegaan. *) Mijn broer bedacht een zogenaamde toolbidon, optisch gewoon een bidon, maar waarin een reservebandje en wat gereedschap was verstopt. Hiervoor ben ik nog de boer op geweest, niet voordat de kandidaten voor een jaar een geheimhoudingsverklaring hadden getekend. Desalniettemin zagen wij na ruim een jaar die toolbidon bij Halfords in de winkel liggen.

    In de loop der tijd heb ik ook de nodige ideeën ontwikkeld. Zoals de ScrabbleMatic, in de tijd dat Scrabble alleen nog maar een bordspel was. Bedoeld om de geluksfactor van het ‘lettervolgorde trekken’ uit te bannen. Zo kon Scrabble een serieus competitiespel worden. Mijn schoonvader had een prototype van de letterautomaat gemaakt waarop, naar bleek, geen patent kon worden gevraagd. Het vernuftige kastje had namelijk het principe van een sigarettenautomaat. Dus bestond de uitvinding al en of je daar nu sigaretten, snoep of Scrabblelettertjes in stopte, was niet van belang. Toen heb ik de Nederlandse Scrabble leverancier, Hausemann & Hötte in Wognum er over aangeschreven. Natuurlijk zonder iets over het idee, of voor welk spel het was bedoeld, te onthullen. Ik dacht mijn slag geslagen te hebben. Mooi niet. Ik kreeg van H&H een dreigbrief waarin zij mij sommeerde per kerende post te onthullen om wat voor idee en welk spel het ging. (Ik heb thuis alles overhoop gehaald, want die brief moet ik nog ergens hebben. Om, als verlate rancune ‘m –nu via m’n site en FaceBook- alsnog te publiceren.) Inmiddels is mijn idee, door de digitale wereld met Wordfeud, naar grootvaders kolenhok verwezen.

    Ik heb trouwens ook wat minder serieuze ideeën gehad, waar ik alleen over heb geschreven. Hergebruik bejaarden **), een goedkope(re) pakketpostendienst waarbij senioren met een rollator pakketten bezorgen, met de supermarkt als uitvalbasis. De pakketpostendienst bestaat inmiddels wel bij de supermarkten.

    Drive and Duty  ***)het idee om simpele auto’s op basis van een kilometercontract gratis weg te geven, waarbij het verdienmodel in de veel hogere benzineprijs zit. Vergelijkbaar met de gratis mobiele telefoon bij een telefoonabonnement. Dit idee is door de krankzinnig hoge benzineprijzen achterhaald.

    De Congresbon ****)
    Dit idee was gebaseerd op de verkoop van fictieve congressen, wereldwijd en over aller hande onderwerpen, geschikt voor elke branche. Als je hierop inschreef kreeg je een fraai uitgevoerde congreskoffer thuis, inclusief de fictieve deelnemerslijst. Hiermee was het thuisfront er van te overtuigen dat je een aantal dagen op congres ging, terwijl je met je vriendin vakantie ging vieren. Dit briljante idee, uit mogelijk verdachte geest, is werkelijkheid geworden. Uitvoerig werd over dit bedrijf Fakealibi.co.uk in het Noordhollandsdagblad van 29 maart 2005 geschreven. (Zie hiervoor mijn kroonjuweeltje). Opnieuw een gemiste kans.

    Niets heeft al die ideeën mij opgeleverd. Nou ja, één keertje dan wel de eer, waar ik eerder over schreef. Mijn verzonnen levensverhaal over Diaka *****) heeft heel lang op posterformaat in een showroom in Nijmegen gehangen.

    Het wordt tijd dat ik nu toch eens geld aan mijn idee ga verdienen. Er is hoop. Om die reden heb ik mij aangemeld bij de NOVU (Nederlandse Orde van Uitvinders). Mocht mijn nieuwe idee als product te beschermen zijn, dus zonder het ‘sigarettenautomateneffect,’ valt er toch eens te cashen en kan een niet nader te noemen branche daar goed garen mee spinnen. Dit wordt natuurlijk vervolgd.

     

      -o-o-o-

     

    Lees hierover mijn kroonjuweeltje:

    *) “Geen Quote door hoge nood.”

    http://www.kroondomein.com /kroonjuweeltjes/GeenQuote.html

    **) “Hergebruik bejaarden” 
    http://www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/hergebruikbejaarden.htm

    ***) “Drive & Duty”
    http://www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/driveenduty.htm

    ****) “De Congresbon”
    http://www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/congresbon.htm

    *****) “Diaka”
    http://www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/Diaka.htm

    18-11-2013, 00:27 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!