Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Kabinet wil verder met verduurzamingsplan Tata Steel, onderzoekt mogelijkheid tot versnelling
  • Coalitie laat een aardgasvrij 2040 in Amsterdam niet los: ‘Jullie blijven maar drammen’
  • Ajaxtrainer John van ’t Schip stopt na dit seizoen: het lukte hem niet van een drol een taartje te bakken
  • Vrouw uit Amstelveen thuis opgezocht en geïntimideerd vanwege dochter in Israëlisch leger
  • OM eist vier jaar celstraf in verkrachtingszaak man Rens Kroes, politie houdt hem direct aan
  • 17 aanhoudingen in 4 dagen bij pro-Palestinademo op Amsterdam University College: ‘Wat nu gebeurt is ongekend’
  • Lopen advocaten terecht weg voor de voorzitter van de zaak-Taghi?
  • 14 x de beste tips voor het weekend in Amsterdam
  • Ik lees liever een analyse dan dat ik ernaar kijk, maar gezien het taalniveau snap ik wel dat je met filmpjes verder komt
  • Een lastig dilemma in de zaak-Taghi: liepen de advocaten van Mohamed Razzouki terecht weg?
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    hechtingsproblemen
    blog.seniorennet.nl/hechtin
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De butler.

    Wat kan een mens toch jaren vervlogen herinneringen onbedoeld bij je oproepen. Ik had weer twintig kilometer weggewandeld, waarna ik standaard even een biertje aan de bar nam. Het was in Rotterdam, waar ik jaren geleden voor zowel het Rotterdamsch Nieuwsblad, als voor Dagblad Het Vrije Volk heb gewerkt. Dus, ondanks dat Manhattan aan de Maas in de loop der jaren gigantisch is veranderd, gaf het toch een feest van herkenning. Ook genoot ik weer even van die ronde Rotterdamse humor.

    Er zat echter één man aan de bar die èn de humor niet verstond en zichzelf niet aan humor schuldig maakte. Zijn tongval ging ook veel meer richting Aerdenhout. Juist zulke buitenbeentjes hebben direct mijn belangstelling. In overdreven bekakt Haags bestelde ik nog een fluitje.

    Aerdenhout meende hierdoor in mij een klassengenoot te hebben gevonden en begon heel geaffecteerd te leuteren over de wandelroute, die toch veel beter uitgezet had kunnen worden. Op mijn reactie dat het, zeker in combinatie met de routebeschrijving, heel goed te doen was, kwamen de details over het derde bospad, net over een brug en verder gezever over hoeken en straten. Ik was direct genezen. Wat een zever en o ja, niet geringd, dus kennelijk niet getrouwd. Met het knikken van ja, nee en amen, heb ik toen m’n biertje opgedronken om de volgende fase van de dag weer mijn huwelijksleven voort te zetten.

    Onderweg naar huis moest ik toch steeds aan die Aerdenhoutse zever denken. Alsof mijn gedachten werden ondertiteld, wist ik plots weer aan wie deze man mij deed denken. De herinnering ging heel veel jaren terug, naar de tijd dat ik als bijverdienste voor een verzekeringsmaatschappij werkte. Na telefonisch te hebben afgesproken, kwam ik ooit op een adres ergens in het Westland.

    De deur werd geopend door twee druppels water van Aerdenhout. Na mij bekend te hebben gemaakt, bleek hij niet de heer des huizes te zijn. Met “een ogenblikje mijnheer” werd mij een zilveren dienblad voorgehouden. Zonder er maar enige ervaring in te hebben, legde ik professioneel mijn kaartje op het blad.

    Ik heb geen gulden aan de heer des huizes kunnen verdienen, maar wel een heel bijzondere ervaring opgedaan. Ontvangen worden door een heuse butler. Aerdenhout bracht mij weer even terug in die tijd.


    een zelfde kaartje met andere inhoud


    -o-o-o-




    n.b.: Meer bargenoegens lees je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/extradekenvoordekok.htm







    12-12-2010, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopzorgen.

    Nog steeds ben ik er niet uit voor welke zorgverzekering ik het aankomend jaar kies. Ik meende het juiste criterium tot kiezen te hebben gevonden. Het moet geen commercieel bedrijf zijn, want daar gaan ze alleen maar voor de poen. Nee, een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk, want die zijn er uiteindelijk alleen maar voor de klant…., dacht ik. Door geen winst te maken, zijn er kennelijk ook geen zorgen òm het geld , met het risico dat de poen er met scheppen uitgaat. Dit bedacht ik, bij het zien van de grote premieverschillen tussen ondermeer CZ en Univé, beiden zorgverzekeraars zonder winstoogmerk.

    Ik zoek nog wel even verder. Het vinden van de juiste zorgverzekeraar is op zich al een hele zorg.

    11-12-2010, 22:33 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg het alsjeblieft!

    Bedrijven geven jaarlijks een vermogen uit aan marktonderzoek, om zo er achter te kunnen komen of zij wel doen wat de consument van hen verlangt. Wat is het dan raar dat er op heel veel sites geen klacht of kritiek valt te uiten. Stom, want goedkoper èn directer kan het contact met de consument niet zijn.

    Door een voorval van vandaag, neem ik de site van Albert Hein als voorbeeld. Wij kochten bij AH de verse tomaten/crèmesoep. Een van de speciale producten uit de vershoek, waar wij dan ook hoge verwachtingen van hadden. Helaas, het was niet te eten!

    Nooit meer zullen wij ons er toe laten verleiden om ‘vers’ van Albert Hein te kopen, waar Appie natuurlijk helemaal nooit achter zal komen. Anders zou het zijn als de grootgrutter ons daar de kans voor zou geven. Zo bijvoorbeeld: “Op de pagina ‘’WAT VINDT U ER VAN? vermelden zij wat die dag (of week) vers te koop is, met als verzoek: Wilt u ons een (school)cijfer geven voor onze tomaten/crèmesoep (rolmenu van de versproducten), met als het kan, graag ook een korte motivatie. Onze koks zullen er blij mee zijn.

    Of aanpak van vergelijkbare strekking. Over marktinformatie gesproken?! Een beetje marketeer weet dit voorbeeld ongetwijfeld naar eigen product/bedrijf te vertalen.

    Ik heb het graag gedaan!

    10-12-2010, 22:22 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis door het haakje?

    Nu we richting oliebollen gaan kan ik concluderen dat wij ‘de crisis’ behoorlijk hebben doorstaan. We leven er nog steeds goed van. Dat neemt niet weg dat ik mij, tijdens m’n pismomenten, toch enigszins zorgen maak over de toekomst. Van de week kreeg ik namelijk het bericht dat een bevriende onderneming, omwille van bezuinigings- maatregelen, heeft moeten besluiten voor 2011 geen kalender meer cadeau te zullen doen.

    Nog maar 22 dagen, dan heeft op m’n WC-muur zich een haakje ontbloot (zie rood vierkantje rechts op de foto), waardoor de dagen van het nieuwe jaar er niet meer op terug te vinden zijn. En dat is slikken. Toch ga ik achter deze gebeurtenis geen verklaring zoeken en heb ik nog steeds alle vertrouwen in het nieuwe jaar.

    Neemt niet weg dat ik het ten zeerste waardeer, als er nu vanuit het bedrijfsleven een aanbod komt, waarmee mijn haakje z’n functie in 2011 kan blijven vervullen.

    09-12-2010, 22:32 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moorddadige geboorte.

    Ik heb ‘m in i-Tunes met de nodige herhalingen al weer aangeklikt, Imagine van John Lennon. Wat een Goddelijk nummer. Om zo iets moois te kunnen schrijven moèt je wel een ’uitverkorene’ zijn. Niet aan het kruis, maar door een kogel de hemel ingejaagd. Vandaag 30 jaar geleden.

    Was het maar waar, dat de inhoud van Imagine zoveel impact had, dat de wereld er een klein beetje vreedzamer door is geworden. Anno 2010 zou John Lennon zijn Imagine versie 2.0 hebben geschreven, uiteraard alleen via Internet te downloaden: “Stel je nou eens voor dat Internet…..”                  

    Die kans is de oud-Beatle nooit gegund geweest. Weliswaar op mijn eigen niveau, heb ik wèl het geluk gehad om Imagine in relatie tot Internet te brengen. Via mijn kroondomein.com kwam ik namelijk digitaal met een poppenmaakster in contact. Zij had mij met één van haar creaties zo ontzettend getroffen, dat ik haar vroeg of ik die pop virtueel in leven mocht brengen; haar een historie mocht geven.

    Ik kreeg die kans, met Imagine als mijn inspiratiebron. Diaka was geboren. Met Diana Nieuwenhuis als haar schepper en trotse moeder, waarbij ik mij als geestelijk vader beschouw. Diana stemde hier niet alleen mee in, maar gaf mij ook toestemming haar verhaal in mijn kroondomein te publiceren. Digitaal is hieruit een hechte vriendschap ontstaan.


    Door hier te klikken kom je bij Diaka terecht:
    www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/Diaka.htm
    Schilderkunst van Diaka´s moeder vind je hier:
    www.kroondomein.com/kunst-diana.htm

    08-12-2010, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervlogen tijden.

    De oude Dakota PH-PBA uit 1944 van Prins Bernard is van stal gehaald, opgeknapt en van een nieuwe naam voorzien: Prinses Amalia. Da’s lekker. Ben je de Koningin van Nederland van rond 2060 en word je op je zevenjarige verjaardag afgescheept met een oud vliegtuig van uit een oorlog, waar je generatiegenoten helemaal geen weet van hebben.

    De Prinses was niet bij de doop van het toestel. Nee dank je de koekoek. Het valt heel goed te begrijpen dat de prinses zich ooit gaat afvragen waarom er zonodig een oude Dakota haar naam moest gaan dragen. Geloof je ècht nog in de toekomst van het koningshuis, had er geen vliegtuig maar een park naar haar vernoemd geworden, het Prinses Amaliapark. Het koningshuis lijkt er uit te vliegen

    07-12-2010, 22:41 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de heren.

    In een kroeg valt het soms niet mee om uit het schildje op de deur op te maken, wat nu de dames en wat de heren WC is. Het is wel eens gokken geweest. Om zeker te zijn zou je natuurlijk met je oor tegen de damesdeur gedrukt kunnen luisteren. Hoor je veel gekwebbel, ben je bij de Ladiesroom.

    Bij de mannen wordt veel minder gewauweld. Hooguit tref je er wat machogedrag aan, wat niet op houdt bij gegluur over de schaamschotten. Zoals die zeikende grappenmaker naast mij. Zijn stevige straal plensde het urinoir in. Vol trots keek hij om zich heen. Op het moment dat hij mij aankeek merkte hij stoer op:

    “Wat is het water koud hè?!”


    WC-tap in Arnhem.

    06-12-2010, 22:35 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!