Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Met GiftShift kun je switchen tussen goede doelen: ‘Met een paar kliks is het geregeld’
  • Amsterdams cocaïnekopstuk Karim Bouyakhrichan gevlucht ‘nadat een cameraploeg voor zijn Spaanse woning stond’
  • Kan Van Gaal een treinramp-in-slow-motion afwenden bij Ajax?
  • Schiphol introduceert razendsnelle security: ‘Handjes naar beneden en doorlopen’
  • Amsterdammer opgepakt in Beverwijk na vondst explosief onder auto
  • Oorlog in Gaza verhit gemoederen op Amerikaanse campussen: ‘Laat ze me maar arresteren’
  • Proefwerk op de kaart: bij welke restaurants in Amsterdam kun je het beste uit eten?
  • Keukentafelgebabbel tussen Henk Schiffmacher en zijn vrouw en dochters doet hem, én de kijker, ernstig tekort
  • Spanning en gemakzucht in strijd om plek vijf: ‘Ajax moet vanaf nu elk duel als een finale benaderen’
  • ‘Oké, mensen zijn lief. Ze moorden elkaar uit om slimme religieuze ideeën’
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    jaap1
    blog.seniorennet.nl/jaap1
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    20-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poptempel ter dood veroordeeld.

    Naar het schijnt is er al jaren strijd tussen Alkmaar (93.811 inwoners) en de aanpalende gemeente Heerhugowaard (51.178 inwoners). Mede daardoor wil het kleingeestige gemeentebestuur van Alkmaar kennelijk geen gebruik maken van De Waerdse Tempel, een groot poppodium in het Park van Luna, gemeente Heerhugowaard en slechts enkele kilometers van het te verbouwen theater De Vest, om het Alkmaarse theaterprogramma verder af te werken.

    Voor De Waerdse Tempel had dit een uitkomst geweest. Mede door Alkmaar is het hen namelijk nog steeds niet gegund, om hèt poppodium van de regio te zijn, waardoor zij nog nauwelijks het hoofd boven water weet te houden. Directeur/eigenaar Marcel Appelman ziet het niet zitten om nog meer geld in zijn geesteskindje te stoppen en is in gesprek gegaan met uitvaartonderneming Monuta, die deze locatie wel als rouwcentrum, misschien zelfs als crematorium ziet zitten. Geen weldenkend mens weet zoiets te bedenken: Doodskraaien in een recreatiepark. Appelman wel, omdat het water aan zijn lippen staat en misschien wel uit rancune; Monuta ook. Beroepsdeformatie of (ook) uit rancune, dat zij de aanbesteding voor een crematorium in Heerhugowaard hebben verloren. Gelukkig lijkt het bestemmingsplan dit dodelijke plan tegen te houden.

    Maar het is toch te gek dat het zover kan komen?! Het is eigenlijk ook te gek dat twee gemeenten zo dicht bij elkaar op de lip zitten. Zeker in een tijd van bezuinigen en snijden in de overheidskosten zou het logisch zijn dat Alkmaar en Heerhugowaard één gemeente worden, met rond de 145.000 inwoners. In grootte dan vergelijkbaar met Amersfoort.

    Samenwerken is dan een vanzelfsprekendheid. Misschien dat in een uitvergroot Alkmaar dan ook een nieuwe locatie wordt gevonden voor Medisch Centrum Alkmaar, het grootste regionale ziekenhuis van ons land.

    20-02-2011, 23:53 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    19-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingelopen.

    Niets heeft het te maken met mijn dagbladleven van 35 jaar, want in de vrolijke vut ben ik al lang gewend dagelijks het maar met één krant te moeten doen. Dan wel een beetje geholpen met de lightversies op Internet. Dat neemt niet weg dat ik heel snel ben te verleiden om een los exemplaar van een krant te kopen, zeker als ze daarbij iets extra’s hebben te bieden.

    Enkele weken geleden kocht ik nog zaterdags het AD. Voor mij een hele stap, want ik verwijt die krant nog steeds dat ze een paar mooie dagbladtitels om zeep hebben geholpen. Zoals de Haagsche Courant, ooit de krant voor regio Den Haag, met de grootste parlementaire redactie van Dagblad Nederland. Ook een krant waar ik groot mee ben geworden. Maar ja, die zaterdag kreeg je gratis de nieuwste CD van Trijntje Oosterhuis. Voor mij genoeg reden om van mijn principe nooit meer een AD af te stappen.

    Vandaag maakte Trouw ook die verleidingsdans, met een gratis CD Fiets & Wandel. Als fanatiek wandelaar voor mij aanleiding om die krant van Chgggristelijke huize weer eens te lezen. Op zich een pracht krant, maar het ging mij toch meer om die DVD. En daarin stelde Trouw erg teleur. Helemaal thuis in die materie deden zij geloven dat er mooie fiets- en wandelroutes op die DVD stonden. Mooi niet. Het is niets meer dan een EO-achtige registratie van interviews over een aantal mooie gebieden in het land. Een intro van 12 DVD’s, die je voor 5 tientjes kunt kopen.

    Niet bepaald een geloofwaardige actie van Dagblad Trouw.

    19-02-2011, 21:56 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitig.

    Het moet toch wel heel erg goed met je gaan,
    wil je je fruit van een goed merk weten te permitteren?!


    -o-o-o-


    n.b.: Over “fruitverslaving” lees je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/fruitverslaving.htm

    18-02-2011, 22:34 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs scannen.

    Het is heel begrijpelijk dat bedrijven je proberen te verleiden tot aankoop van hun goederen. Dat wordt ze tegenwoordig niet echt gemakkelijk gemaakt, tenminste als je voordoet, alsof je met een geweldige aanbieding komt, terwijl de consument dit via internet heel goed kan controleren.

    Misschien is het wel zo dat bepaalde leveranciers zich richten op de luie consument, die gemakshalve meegaan in het verhaal van de aanbieding. Dat lijkt mij het geval met het McAfee Security Center, bij aanschaf van mijn PC een jaar gratis gehad en nu 1 jaar te verlengen met 33% korting. Wow…, je neigt tot doen! Het is ook heel begrijpelijk dat ze het een gebruiker goedkoper kunnen aanbieden. Er wordt immers op de verpakking, distributie en op de winst voor de winkelier aardig wat kosten bespaard. Het is simpel een kwestie van downloaden.

    Toch ben ik ook even verder gaan kijken en kwam al gauw op een McAfee Toal Protection voor drie computers uit op € 74,99. Voor slechts € 25,= meer een totale beveiliging voor 3 computers. Omdat ik met zowel een PC als met een laptop werk, heb ik dus in ieder geval 2 virusscanners nodig. Dan maar niet ingaan op die speciale aanbieding voor de vaste klant. Uiteindelijk viel mijn keuze bij Dixons op Norton 360 V4.0 NL, voor 3 computers. Voor € 54,99; een èchte aanbieding dus.  

    Wat een uitkomst, dat je op internet een aanbieding op z’n waarde kunt scannen.


    17-02-2011, 22:36 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom zeg ik.....

    Ruim een jaar geleden stapte ik voor gas en electra over naar de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM), waarmee ik inderdaad honderden guldens bezuinigde. Eind vorig jaar werd ik door de NEM benaderd met de mededeling dat ik als goede klant nog eens honderden euro’s voordeel kon behalen, als ik mijn aflopende contract voor 3 tot 5 jaar zou verlengen. En dat maakte mij argwanend. “Bedankt voor de tip, ik zal het eens bekijken” “Maar…” “Nee, niet nu zo even over de telefoon. Ik zal het rustig via internet bekijken.” “Mag ik u binnenkort er over terugbellen?” “Oké, over een week dan maar,” ging ik op zijn verzoek in, zodat ik mijzelf er toe verplichtte vooral er toch naar te kijken.

    Bij de vergelijkingssites werd natuurlijk om het verbruik gevraagd. Oeps, die had ik niet. Zelfs niet netjes per post gekregen, zoals ik dat jaarlijks van de NUON gewend was. Dan maar een mailtje naar de NEM met het verzoek hiervan opgave te doen. Niets op gehoord.

    Na een week belde die callcentermeneer weer, met opnieuw de vraag of ik mij voor langere tijd wilde vastleggen, “want dat scheelt u lekker veel geld, meneer Kroon.” Ik legde hem uit dat ik het niet heb kunnen beoordelen, omdat de Nederlandse Energie Maatschappij mij geen verbruiksoverzicht had gestuurd en dat zij niet op mijn mailverzoek hadden gereageerd. Ook “mijn energie” op hun site viel niet te raadplegen. Natuurlijk ging die belmeneer daar achteraan. Dus, ook niets meer van gehoord.

    Misschien ben ik het voordeligst uit met de Nederlandse Energie Maatschappij, maar dat wil ik wel zelf kunnen beoordelen. Dus als ik als klant de NEM een vraag stel, verlang ik wel een antwoord. Daarom.....

    16-02-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tv-schandpaal.

    Zal het effect van “dat zal mij niet gebeuren” ten grondslag liggen aan het succes van tv-programma Opgelicht? Ik kijk er in ieder geval graag naar. Zo ook vanavond, waarin het“gescheiden” echtpaar Vossen de hoofdrol speelden. Uit alle verhalen kwam naar voren dat zij ruim 20 jaar net over de grens in België permanent mensen oplichten. Met als belangrijkste misdaad dat zij nooit een leverancier betalen. Naar wordt geschat hebben ze voor enkele tonnen mensen opgelicht. Natuurlijk zaten daarvan een aantal gedupeerden in de studio hun verhaal te doen. De Vossen werden ook door Opgelicht opgespoord. Mat Vossen wist aan de camera te ontsnappen, liet daarbij “zijn ex” aan haar lot over (kennelijk een van de schaarse momenten dat ze ècht gescheiden waren). Zoals dat altijd met betrapte oplichters gaat, klopte er in hun visie niets van al die verhalen en weten ze er altijd weer tussenuit te piepen.

    Het kijkerstrekkende programma is weer gemaakt en de gedupeerden mogen het buiten beeld dan weer verder uitzoeken. En eigenlijk is dat meedogenloos. Tuurlijk, nadat de oplichtingaffaire op tv is geweest, is de kans groter dat er (alsnog) actie wordt ondernomen. Het is geen uitzondering dat, om welke onzinnige reden dan ook, er geen aangiftes gedaan konden worden. En dat moet anders kunnen.

    Justitie zou met een Oplichterspolitie moeten komen. Omwille van de kosten, misschien deels in plaats van de Dierenpolitie. Laten zij die oplichters maar opsporen, speuren naar de achterover gedrukte kapitalen en goederen om dit verbeurd te verklaren. Voor de moeite zou er 25% van de opbrengst ten goede van de Oplichterspolitie moeten komen, waarmee op voorhand al wordt meegewerkt aan bezuinigingen die er mogelijk nog staan aan te komen.

    Om nog meer poen uit die oplichterspraktijken te kunnen halen, zouden de oplichters voor moeten komen bij een tv-rechtbank. De tv-rechten van deze “normale” rechtbank moeten dan natuurlijk worden verkocht. Voor ons nog meer kijkplezier, oplichters maken minder kans hun praktijken voort te zetten en wie weet werkt het zelfs preventief.

    15-02-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden-catwalk.


    Misschien is de dierenpolitie
    toch geen gek idee?!


     

    14-02-2011, 22:48 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!