Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Koningsdag in Amsterdam: Jordaan druppelt leeg, Koningsdag verliep zonder grote incidenten
  • Koningsdag in Amsterdam: Grote drukte in de Westerstraat, Rode Kruis ziet weinig grote incidenten
  • Trauma’s horen bij een mens als zijn armen en benen. En wat zijn jouw trauma’s?
  • De stijl van Lotje: ‘Ik ben een echte feestnationalist’
  • Opinie: ‘Welke rolstoelers komen met mij het hoofdkantoor van GVB blokkeren?’
  • Koningsdag in Amsterdam: filevaren op Herengracht, gemeente verzoekt niet meer naar Westerstraat te komen
  • Koningsdag in Amsterdam: levende fruitmachine in Vondelpark, Afrikaanse muziek op Bredewegfestival
  • Koningsdag in Amsterdam: levende fruitmachine in Vondelpark, Afrikaanse muziek op Bredewegfestival
  • Koningsdag in Amsterdam: levende fruitmachine in Vondelpark, reggae op Bredewegfestival
  • Live: Amsterdam maakt zich op voor feest én protest op Koningsdag
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    bep
    blog.seniorennet.nl/bep
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor straf.
     

    Deze week heb ik mij actief bezig gehouden met de ‘Week van de Rechtspraak,’ wat begon met deelname aan een stadswandeling met gids door eigen woonplaats. En dan hoor je de leukste, zelfs meest bizarre dingen. Neem nou de wetenschap dat de doodstraf werd voltrokken door een beul, meestal een chirurgijn, uit Haarlem. Voor dat doodleuke klusje bleef hij dan een paar dagen in de stad en logeerde daarvoor op het Verdronkenoord boven het Eetpaleis. Tenminste, als dat restaurant in die tijd al zou hebben bestaan.

    Vervolgens werd ik licht bijgeschoold over de hedendaagse rechtspraak, kreeg zelfs te horen dat toga niet de meervoudsvorm van togus is en woonde twee strafzaken bij. Voor de eerste zaak was een Amsterdamse Turk niet voor de Politierechter verschenen. Desalniettemin ging de zaak gewoon door, zodat ik getuige van pure geldverspilling kon zijn. De dure Officier van Justitie, Politierechter en Griffier hielden zich tenminste twintig minuten voor ´de kat z´n viool´  bezig met een zaak uit 2010, waarbij er mogelijk sprake was van het onrechtmatig verkrijgen van een mobieltje. Verder in het digitale dossier bleek de post door de verdachte vele maanden niet te zijn opengemaakt, is ook het schoonzusje niet zuiver op de graat en is er regelmatig de hoogste bonje binnen de familie. Kortom, de rechtsgeleerden wisten geen raad met dit drie jaar oude dossier en spraken de verdachte dan maar vrij.

    De tweede zaak was zeker zo verrassend en eigenlijk in kosten/baten minstens zo triest. Nu was de hoofdrolspeler wel aanwezig. Dit keer van Hongaarse huize die geen woord Nederlands spreekt of verstaat. `Nee meneer de rechter, het Openbaar Ministerie heeft niet voor een tolk gezorgd`. `Waarschijnlijk doordat niet werd verwacht dat de verdachte zou verschijnen`, opperde de Officier van Justitie aan de op leeftijd zijnde, dus rijk ervaren rechter. Door de wol geverfd vroeg deze de meegekomen vriendin van de verdachte of zij Nederlands spreekt. `Ja` en of zij kon tolken. Ook dat was voor de 12 jaar in Nederland wonende Hongaarse, zonder woon- of verblijfplaats(?!), geen enkel probleem. Terstond moest zij hiervoor de eed, “Dat beloof ik,” afleggen, waarna kon worden uitgelegd waarom de verdachte in augustus stomdronken tegen de deur van een politiecel heeft geschopt, met verbogen scharnieren tot gevolg (?!). De notoire zuipschuit, zoals uit zijn strafdossier bleek en wat hij zelf ook beaamde, bleef zich voor zijn daden verontschuldigen en beloofde beterschap. Want, “Ik doe zo iets alleen maar als ik veel te veel heb gedronken.”

    Terecht werd nog de verbazing uitgesproken dat door een trap en wat bonken, een celdeur was ontzet. Hier was een toelichting van de Politie Hoorn op z’n plaats geweest. Zij deden echter niets meer dan het indienen van een niet gespecificeerd bonnetje ter hoogte van ruim
    € 600,=.  Een bijna verdacht hoog bedrag voor het terug buigen van een paar scharnieren. Eigenlijk vind ik het een grof schandaal dat de verbalisant niet de moeite heeft genomen om de schade aan de celdeur en de hoogte van het schadebedrag nader toe te lichten. Door de opgekomen twijfels hierover vond de rechter het genoeg om de celsloper voor de helft van het schadebedrag, plus boete, te veroordelen. Ook al omdat deze Europeaan van een ‘Wajong uitkering’ moet rond komen?! Dankbaar verliet de gesubsidieerde Hongaar de rechtszaal.

    Als derde bedrijf binnen onze ‘Week van de Rechtspraak` kregen wij de gelegenheid de heren rechters wat vragen te stellen. Het zal niemand verrassen dat we onze verbazing uitspraken over én zo´n oude rechtszaak over een mobieltje én het niet aanwezig zijn van een tolk. Als publiek waren wij het nu die terecht Vrouwe Justitia veroordeelden. De heren rechters waren het volledig met ons eens en spraken zelfs hun zorg uit over januari 2014, als de EU lidstaten Bulgarije en Roemenië tot de Schengenzone worden toegelaten, zodat de arme avonturiers inclusief hun criminele landgenoten, vrij toegang tot ons land zullen hebben. De in toga gehulde mannen zien daarmee duidelijk een verder oplopend aantal strafzaken op zich afkomen. Met dank aan Brussel.

    Volgens mij is het de hoogste tijd dat wij alle schade inclusief alle gerechtskosten, die wij door al die criminelen uit de landen van de Europese Unie oplopen, in Brussel declareren. Het is aan het Brusselse Parlement de eer om bij het land waar de crimineel eigenlijk thuis hoort die kosten te verhalen. Natuurlijk met de sanctie dat het betreffende land, in dit geval Hongarije, bij niet betalen uit de Europese Unie gepletterd kan worden.

    Nu we dan toch die vele miljoenen aan kosten via Brussel gaan terughalen, moeten we ook maar gelijk álle kosten, ten gevolge van crimineel gedrag van personen met een dubbel paspoort, gaan verhalen bij het land waar het tweede paspoort is uitgegeven. Op deze manier hoeft onze gastvrijheid de Nederlandse burger verder geen handen met geld meer te kosten.

    14-09-2013, 12:21 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buiten spelen.

    “Dag mevrouw, komt Arnold buiten spelen….” Oude tijden herleven. Nou ja, in mijn fantasie natuurlijk. Want die mevrouw, mijn moeder, leeft helaas al lang niet meer. Maar Arnold wel!

    Alleen wordt er nu niet gevraagd of  “Arnold buiten komt spelen,” maar is als variant daarop de vraag “of ik Coaster Ville of Candy Crush met ze wil spelen”. Helaas, Arnold wil niet met ze spelen.

    Niet dat ik geen vriendjes meer wil zijn, maar omdat ik ‘het Pim-Pam-Pet van de 21e eeuw’ niet ken en er geen tijd in wil steken om het te leren. Zo probeer ik in tijdsbesteding balans te houden tussen mijn digitale en werkelijke wereld. Mijn tijd achter de PC wil ik voor heel andere dingen gebruiken. “No Hard Feelings toch?!”

    29-08-2013, 12:49 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plicht ontlopen.

    Dat de drastische bezuinigingen bij Defensie onder de militairen heel demotiverend werkt, maakte ik gisteren ik aan den lijve mee. Niet dat ik met die cowboys van de beschaafde wereld op patrouille ben geweest of zo, nee ik wilde weer eens van hun diensten gebruik maken. Voor de 16e maal zouden zij namelijk de Eibertocht organiseren, een gepijlde wandeling door een pracht natuurgebied bij Voorschoten.

    Toen ik mij naar de start begaf, heen en terug uiteindelijk € 17,= aan autokilometers, leek het er op dat Defensie het af had laten weten. Iets wat ik mij, van een organisatie waar betrouwbaarheid hoog in het vaandel moet staan, niet kon voorstellen. Eerder geloofde ik dat zij in hun camouflagepakken verdekt opgesteld zouden staan. Mooi niet?! Kennelijk gedemotiveerd door alle reorganisaties overviel hen die luiheid waar wij destijds als dienstplichtig militair ook 18 maanden mee hadden te kampen. Geen stap zal er meer te veel worden gemaakt, laat staan al die stappen die een wandeling van 25 kilometer van je vergen. De wandelende burger kon verrekken.

    Of was het niet een ingeslopen luiheid bij de heren militairen. Speelt het leuke snuitje van hun grote baas, Minister van Defensie Jeanine Hennis, hierin een grote rol?! Moet je dan wel onder dat vrouwelijk schone bewind je gevoel van mannelijkheid verliezen aan een wandelsport wat niet bepaald een sexy imago heeft?! Hoe dan ook, veel enthousiaste wandelaars kwamen voor ‘Jeanine’s sigaar’ naar Voorschoten.

    Als pleister op onze wonden kregen we van de uitbater van ‘Eeterij Eiland van Ome Nick’ een wandelroute van 10 kilometer door het natuurgebied Vlietland. Zwak!, dat de militairen van AVOM Wandelpeloton de benen hebben genomen.

    25-08-2013, 12:57 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Geef mij ook Amsterdam..."


    Gelukkig sta ik stevig in mijn (wandel)schoenen, anders had ik mooi een identiteitscrisis opgelopen. Zou ik niet meer weten op welk moment ik moet juichen voor ADO Den Haag, AZ, Ajax, desnoods Feyenoord. Dat heeft alles met mijn nieuwe vriendin te maken, die ik (maar eigenlijk, wij) snel tot een relatie wist te promoveren. Een status waar wij samen met volle teugen van genieten.

    Tijdens onze hieraan vooraf gaande verkenningsfase heb je natuurlijk ook met elkaars directe omgeving te maken. Wat tot dit moment voor mij het meeste geld. Al heel snel maakte ik kennis met een geinig gastje die met een kwinkslag er onderuit wilde komen om mij een hand te geven. Zijn aanpak (humor) lag mij wel en hij was sportief genoeg om, na mijn gevatte weerwoord, mij de vijf te geven. Het leek er op dat ik door de selectie van m’n (toen nog) vriendin’s elfjarige kleinzoon was heen gekomen. De jongere kleindochter liet mij heel tactisch denken er gewoon bij te horen. Kennelijk een heel vrouwelijk trekje, wat ik ook bij haar moeder waarnam. Ik voelde mij toen al op mijn gemak. Maar ja, zoals ik al schreef, het was de verkenningsfase.

    Er volgde een gezellige middag waarin er in de tuin nader met dochter en schoonzoon kennis werd gemaakt. En wederom was het ongecompliceerd gekeuvel alsof je elkaar al jaren kent. Alleen lukte het mij maar niet om hun 020-shirt buiten mijn gezichtsveld te houden. Niet echt een probleem, want als geboren Hagenees zit het in mijn natuur om zowel Ajax, AZ als Feyenoord te dulden. (De Diehards daargelaten). Het ging mij meer om de wat fellere rivaliteit naar beide kanten toe te elimineren. Dat het zou worden geaccepteerd als ook ik, als niet-Ajaxied, m’n speldenprikjes zou kunnen uitdelen, zonder het risico te lopen met “wou jij wat zeggen” monddood te worden gemaakt. Ik zocht naar iets waarmee ik aansluiting zou vinden.

    ’s Avonds achter mijn PC schoot mij de oplossing te binnen. Een ingeving die ik kreeg bij het bezoeken van de FB pagina AFCA Supportersclub. Het begrip ‘Joden’ zou de sleutel kunnen zijn. Maar dat moest ik wel zeker weten, waarvoor een bezoek aan een synagoge onontbeerlijk was. Jemig, hoe kom ik daar nou weer binnen, maar vooral ook, hoe kreeg ik mijn (toen nog) vriendin zo ver om, min of meer als getuige, met mij mee te gaan.

    Nou wil het toeval dat ik op mijn tijdloze To Do-lijstje al tijden heb staan dat ik in Enschede een rondleiding in een synagoge, een rijksmonument met de reputatie de mooiste van West-Europa te zijn, wil meemaken. Zonder mijn onderliggende motieven prijs te geven vroeg ik met succes aan Rietje of zij mee wilde gaan. Tijdens een heel boeiende rondleiding kreeg ik dát te horen wat ik héél graag wilde horen. “Een jood ben je als je moeder Jodin is. Vaders kant staat hier volledig buiten”.

    Mijn vertaalslag was snel gemaakt. Ik ben in Den Haag geboren, zou dus nog steeds ADO’er kunnen zijn. Heb ruim 15 jaar in Maassluis gewoond en in Rotterdam gewerkt, wat mij Feyenoorder had kunnen maken, Woon al 26 jaar in Alkmaar, waardoor ik evenzogoed AZter kan zijn. Maar bovenal is mijn moeder Amsterdamse en ben ik dus, als variant op de Joodse Wet, een Amsterdammer. ‘Breedbekkikkerend’ ben ik een dezer dagen weer in de regio van Amsterdam.

    19-08-2013, 22:59 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemerkt?!

    Even vroeg ik mij af wat zo’n totaal verpakte mevrouw in het Outlet Shopping Center van Roermond heeft te zoeken.

    Toen zag ik haar schichtig een winkel inschieten en vermoed nu dat haar boetekleed ook in de bekende merken te koop is.

    16-08-2013, 09:09 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwnaar af.

    Foto

     

    Omdat ik het met mijn nieuwe vriendin steeds leuker kreeg, moest ik haar natuurlijk wel onthullen dat ik niet onbeschadigd de vier operaties uitgekomen ben. Ik geef je dat te doen.

    Gisteren, na het laatste duwtje van m’n zus, ging de kogel door de kerk, waarbij er een ontzettende last van mijn schouder is gevallen. Het valt te begrijpen dat haar reactie mij heel gelukkig maakt. Geen seconde langer wilde ik nog op Relatieplanet.nl staan, ondanks dat ik op die site voor twee joeten (€ 19,95) de hoofdprijs heb binnengehaald. Ook wilde ik terstond van mijn status ‘weduwnaar’ af.

    Eerlijk gezegd voorzag ik toen niet dat ik daarmee op FaceBook ‘mijn nieuwe relatie’ digitaal van de daken schreeuwde. Met veel lieve reacties tot gevolg. Ik ben alles en iedereen erg dankbaar.

    08-08-2013, 11:54 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beertender gebruikers zijn gewaarschuwd.

    Heineken heeft wel een heel ondoordachte ‘geldterugactie’ bedacht. Op het afsluitklepje van de Beertender hebben zij een drieluikje geplakt over een zomerdeal, waarbij je maar liefst € 4,= per fustje terugkrijgt. Deze informatie lees je, als je dat al doet, op het moment dat je het fustje gaat gebruiken. Meneer Heineken zegt dan dat je heel simpel die € 4 terug krijgt. Je hoeft alleen maar de aankoopbon te uploaden en je bankrekening op te geven.

    Oké, ik geef toe dat ik veel aankoopbonnen in een ordner bewaar. Maar toch zeker niet die van de supermarkt?! Die is al lang in de afvalemmer verdwenen. Dit keer nota bene net op het moment dat ik er twee fustjes op had gekocht. Mooi dat ik die acht euro meneer Heineken niet cadeau ga doen. Plastic handschoentjes aangedaan en gegraven tussen mijn eigen afval. De bevlekte, vooral verkreukte bon toch teruggevonden, een beetje gladgestreken, gescand en naar www.beertender.nl/geldterug geüpload. Zo heb ik ook een keertje vuile handen gemaakt om poen te vangen.

    05-08-2013, 19:20 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenstrijdig...
    .foto van Arnold Kroon.

    02-08-2013, 09:28 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga fietsen.

     Het zou zo maar kunnen dat mijn inkoopbeleid, na mijn bijna doodervaring, wat onzorgvuldiger is geworden. De afweging “zou je dat nou wel doen” is nagenoeg uit mijn systeem verdwenen. Maakte in dit geval plaats voor mijn opwelling, ‘dat het toch ook wel lekker is om een vouwfiets te hebben.’ In plaats van mij af te vragen of ik met mijn wandelschoenen niet voldoende sportief materiaal in huis heb, ging ik mij op Internet oriënteren. Het ‘af en toe lekker ergens in het land een fietstochtje maken is toch ook leuk’ deed steeds meer opgeld.

    Vouwfietsenkeuze genoeg op internet. Binnen mijn eigen blackbox werden steeds meer fietsen geschrapt. Kwalificaties als “kan niets zijn voor dat geld,”  “Niet erg goed te vouwen”  en “Een te klein verzet voor die wieltjes”, brachten mij steeds meer bij de gedachte dat het de Rolls Royce onder de vouwfietsen moest worden. De tegen argumentatie van “hoe vaak zal je er op rijden” verloor binnen mijn rationeel denken steeds meer terrein.

    Maar, verstandig als ik dan toch nog kan zijn, besloot ik om de Brompton eerst in het echt te willen zien, waarvoor Internet mij in Haarlem een dealer bood die wel heel veel informatie gaf. Doorslaggevend was dat ik daar, omwille van de try-out, zelfs dat type fiets eerst kon huren. Voor een geeltje dat wel, maar die je mooi terug zou krijgen als je een Brompton zou kopen.

    De uitvoerige informatie over de Brompton bracht steeds meer ‘de behoefte tot willen hebben’ bij mij boven. Ik wist genoeg. “Dan wil ik graag die fiets een dagje huren”.  Geen probleem en mocht ik willen kopen, waren er nog een paar fietsen in de kleur zwart voorradig. Andere kleuren zouden een week of zes levertijd hebben. “Of, wacht eens…,”  Ik geloof niet dat het door de uiterst betrouwbaar overkomende eigenaar van de zaak werd gespeeld. “…er is nog, net in doos aangekomen, een uitvoering in ijsblauw/blauw.” Die werd speciaal voor mij uitgepakt. Jemig wat een pracht exemplaar.

     “Heeft u nu een fiets voor handen om een ‘stukkie te proeven?’. Daarbij zal ik best onbedoeld een koopsignaal afgegeven hebben. Het reed inderdaad lekker en, zoals mij al was gezegd, fietste je met gemak veel fietsers voorbij. “Probeer ook nog even het H-stuur”, werd mij geduldig een tweede rondje geadviseerd. Wat uiteindelijk voor mij het laatste shotje was. Niks huren. Die fiets wil ik hebben, in dat prachtige ijsblauw/blauw. 


    27-07-2013, 01:16 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgelopen.

    Het lijkt er op dat de populariteit van Nordic Walking aan het teruglopen is.

    23-07-2013, 11:52 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sokkenaantrekautomaat te koop.

    Nog steeds kom ik met de dag dichter bij het ‘normaal functioneren.’ Sinds gisteren kan ik weer zelfstandig mijn sokken aan doen. Hiervoor was ik na mijn laatste operatie dagelijks afhankelijk van de meiden van de Thuiszorg. Totdat ik bij de Zorgwinkel de sokkenaantrekautomaat ontdekte. Met een investering van vijf euro kocht ik zo mijn volledige vrijheid terug. Nu zelfs zonder hiervoor een hulpmiddel te moeten gebruiken.

    21-07-2013, 10:11 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boevenbiertje.

    Het zal er wel een keer van komen dat ik met m’n smartphone een plaatje van ter plaatse direct op FaceBook neerzet. Dit keer heb ik dit nog achteraf moeten doen. Gisteren was ik in Hoorn, waar een creatieve markt van meer dan 200 kramen werd gehouden. Al gauw bleek mij dat het meer een variant op creatief met kurk was. Maar dan met wol en textiel. Wevers, kantklossers en spinners toonden hun kunstje voornamelijk voor duizenden vrouwen. Van het mannelijke kunne was ik zo goed als een eenling.

    Eigenlijk een droomscenario, zoveel vrouwen bij elkaar, door de hitte schaars gekleed die achter mijn donkere zonnebril ongegeneerd waren te aanschouwen. Tja, ik ben nu eenmaal een jonge weduwnaar die in de markt is. Meer dan een dubbel CD van Ray Charles heeft het echter niet opgeleverd. Dat neemt niet weg dat het dagje Hoorn een leuke belevenis was, mede doordat ik de geneugten ook buiten de vrouwenperiferie ging zoeken.

    Direct bij de voormalige bajes op het Oostereiland ben ik mij gaan laven in Café De Volendammer. De eerste kroeg die gedetineerden, eenmaal weer op vrije voeten, tegen kwamen. Jaren geleden heb ik daar, met mijn Truus, de fantastische verhalen over tante Marie gehoord. Hoe zij de smachtende criminelen altijd wel een extra biertje of wat te eten gaf.

    Nu, om de parade van al het vrouwelijke schoon rustig te kunnen verwerken, zat ik een paar biertjes aan de bar, op een plaats waar heel wat gangsters mij voor zijn gegaan.

    18-07-2013, 12:21 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truus'Day.

    “Soms is het beter iets moois te verliezen.
    Beter verliezen, dan dat je het nooit hebt gehad.” 
    (Rowwen Hèze)


    De R.K. Sint Jan de Doper in Noord Scharwoude was zaterdag weer eventjes van mijn Truus. Nou ja, een nis van die kerk. Onder het toeziend oog van de Heilige Antonius, hebben wij daar 64 kaarsjes voor haar gebrand. Truus had die dag nog maar 64 jaar moeten worden.

    Niet, zoals het vorige jaar, klaarde ik die klus alleen, maar nu met familie en vrienden om me heen. Dit, natuurlijk ter nagedachtenis, maar ook uit dankbaarheid voor de support die ik gedurende mijn kankerperiode heb gehad. Dit zal Truus extra veel goed hebben gedaan.

    Nadat we haar kaarsjes hebben gebrand, zijn we met z’n allen naar strandpaviljoen De Uitkijk in Egmond aan Zee gegaan, om te genieten van zon, zee, onbeperkt consumpties en elkaars verhalen. En dan is het zo vier uur in de middag.

    M’n zus bleef een tweede nachie over, zodat we beraadslaagden over het wat te doen met eten. Naar de Italiaan in de stad of visrestaurant aan de kust?! Het was Kieneke om het even, als alles maar lekker vers is. “Wat mij betreft doen we wat versinkopen en kook ik weer.” Dit driesterren-voorstel  liet ik natuurlijk niet aan mij voorbij gaan. “Haal dan hier bij de slager Livar karbonade”, kregen we nog als advies mee.

    “Mogen wij twee Livar karbonade van u.” Er werden twee knappe stukken vlees gewogen… ; “€ 14,55 alstublieft.” Terwijl ik weinig prijsbewust mijn portemonnee pakte, keek mijn zus om zich heen met de woorden: … ”Ik kijk alvast voor een tafeltje…”

    ’t Is inderdaad een hoop geld voor twee stukjes vlees, maar het was me toch lekker!!! Trouwens, is deze bijzondere dag mooier af te sluiten, dan met Limburgs Kloostervarken?!

    14-07-2013, 22:33 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet aangestoken.

    Eindelijk stond de deur van godshuis uit 1641 in Egmond aan Zee open. Mijn Truus en ik waren altijd al nieuwsgierig naar de binnenkant van dit prachtige kerkje. Vroom als ik kan zijn, stapte ik naar binnen. Natuurlijk ook om een kaarsje voor Truus te branden. 

    Maar ja, de ratio won het dit keer van de emotie. Het is best leuk om een kaarsje direct onder de kansel met kroontje aan te steken, maar verder was er totaal geen stichtelijke entourage. Ongetwijfeld ook doordat mevrouw Maria zich (kennelijk) niet in een Hervormde kerk vertoont. De simpele waxinelichtjes wisten mij niet te bekoren. Volgende keer (veel) beter Truus.

    08-07-2013, 18:13 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een ballen. (Banken kijken 4.0)


    Eigenlijk is het idee om een nieuw bankstel te kopen een beetje weggezakt. De huidige zithoek is maar net zeven jaar oud en ziet er nog behoorlijk uit. Het zal wel alleen uitdraaien op een nieuw karpet, wat in redelijke staat wel 21 jaar oud is.

     

    Maar goed, zo nu en dan is het toch leuk om naar nieuwe meubels te kijken. Behóórt leuk te zijn tenminste. Vanochtend was ik voor een zonnige terraslunch onderweg naar de stad, toen pal voor mijn neus de brug open ging. Juist daar op de hoek waar een duurdere meubelzaak met opruimingsposters mijn aandacht trok. Dan toch eindelijk maar eens bij deze gerenommeerde meubelzaak naar binnengestapt. Wat een oppervlakte en wat een diversiteit aan meubels. Kan je portemonnee dit aan, en dat kan het, dan moet je hier kunnen slagen.

     

    In eerste instantie vond ik het ook prettig om niet direct door een verkoper aangesproken te worden. Mij werd de tijd gegund om rustig rond te kijken. Maar dat was nou precies datgene wat mij op een gegeven moment tegen ging staan. Ik ben zeker wel acht personeelsleden tegengekomen, die geen boe of bah zeiden. Van niemand een ‘goede morgen.’ Of ze liepen me straal voorbij of zaten achter een balie verdiept achter een beeldscherm.

     

    Gevoelsmens als ik ben, ga ik mij dan niet thuis voelen. Voel ik mij te veel. Ik passeerde een potentiële klant die ik wel gedag zei. Na haar vriendelijke groet terug kon ik mijn verontwaardiging niet voor me houden. “Mevrouw, vindt u het ook zo vreemd dat niemand van het personeel ons netjes groet?!” Dat was haar ook opgevallen, waarna zij grapte dat er dan gelukkig toch een klant is die vriendelijk gedag zei. Telkens als wij elkaar weer in de grote showroom tegenkwamen, knikte we naar elkaar met een glimlach. “Ja wel weer iemand van het personeel tegengekomen, maar nog steeds niet gedag gezegd.”

     

    Toen op de tapijtafdeling dezelfde vriendelijkheid leek te heersen, hield ik het voor gezien. Nee, in zo’n ballentent ga ik niets kopen.


    05-07-2013, 23:47 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgeloos.

    Aan het volksgezegde 
    “Het zal me een rotzorg wezen,”
    heeft onze regering wel een
    heel erg foute draai gegeven.

    03-07-2013, 13:51 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het beste medicijn.
     
    Inmiddels heb ik al weer tien wandeltochten achter de kuiten. Met wisselende vreugde. Mijn voeten hebben er de ene keer meer zin in, dan de andere keer. Voorlopig moet ik het dan ook maar op een maximale afstand van 15 kilometer houden. Wel weer zonder onderweg eventjes te rusten. Vandaag was het in Houten weer zo’n lekker loopie, waarvan ik door de moyenne van 5,4 km p/u. met grote voldoening thuis kwam. Met dan ook nog eens een geweldige verrassing op m’n deurmat. De chirurge, waar ik veel aan heb te danken, stuurde mij dit kaartje, waarbij zij aan de Alkmaarse4Daagse refereert.. 

    Voor mij een geweldige opsteker en trots als een pauw show ik hier het kaartje. Ongevraagd, daarom heb ik de naam van de arts onzichtbaar gemaakt.

    01-07-2013, 09:36 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dom.

     


    “Door het hondenweer van deze zomer zijn de zwaluwen van dit jaar geen hoogvliegers.”

    Letterlijk gesproken dan, want in het Brabantse Lage Zwaluwe zullen toch ook wel “knappe koppen” wonen en/of is om die reden de gemeentenaam in Drimmelen veranderd?!

     

    28-06-2013, 09:43 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een veeg teken.

    Eigenlijk is het raar, dat je bij een smartphone eerst de gebruiksaanwijzing moet doorlezen, alvorens je een telefoongesprek kunt aannemen. Toch is het zo, want even het groene telefoonhoorntje aantikken is er niet bij. Nee, ‘je moet ‘m vegen.’

    Ik vraag mij af hoe meneer Van Dale dit taalkundig in de volgende Dikke Van Dale gaat oplossen?! Het lijkt mij namelijk heel erg voor de hand liggen dat in de volksmond heel snel gezegd gaat worden, bij het ontvangen van een oproep: “Ik zal ‘m een veeg geven”. Of wel: “Bel mij maar, dan zal ik je een veeg geven.”

    24-06-2013, 18:32 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet meer in woord en beeld.

    ’t Is dat een weddenschap in mijn blog niet valt te overzien, anders zou ik er zo maar een goeie fles wijn op willen zetten, dat we Janneke Willemse het volgende tv seizoen niet meer op zondagochtend terug zullen zien.

    Het valt natuurlijk ook niet mee om de cameragenieke Eva Jenek in het programma WNL op Zondag op te moeten volgen. Dat lukte maar een heel klein beetje toen Telegraaf’s politiek commentator Paul Jansen als joker werd ingezet en al weer veel minder, toen de altijd zo triest kijkende Charles Groenhuijsen de zondagochtend-duobaan op zich nam. De weinig zeggende Janneke kwam daardoor nauwelijks nog aan het woord. En volgend seizoen dus ook niet meer in beeld.

    23-06-2013, 22:58 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!