Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Influencer Bram Krikke wijst op de sierlijke snorren, vorkvormige baarden en puntige sikken van Frans Hals
  • Waarom Amsterdammers naar Den Haag verhuizen: ‘Ik dacht eerst: mij krijg je hier nooit weg’
  • Probeer eens een maandje socialvrij: ‘Je krijgt er uren voor terug’
  • Alain de Levita regisseerde serie De Joodse Raad: ‘Heb er geen moment aan gedacht dat Pierre Bokma niet Joods is’
  • Steeds meer Amsterdammers verhuizen naar Den Haag: ‘Lekker door de duintjes fietsen, over het strand lopen’
  • Vorig jaar iets minder kinderen geboren, meer vrouwen op latere leeftijd moeder
  • Alsof schilder Breitner de ontwerpers Dolce & Gabbana tegen het lijf loopt: 150 jaar Amsterdamse schilder Martin Monnickendam
  • Welke bijzondere vissen, bewoners en debatten gaan de komst van de brug over het IJ vertragen?
  • Kans op regen tijdens dodenherdenking en Bevrijdingsdag
  • Met haar sprongen veroverde Sjoukje Dijkstra (1942-2024) Nederland en de wereld
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    bep
    blog.seniorennet.nl/bep
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    01-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het loze vissertje (anekdote 5.0).

    Met onze lesloze dansvereniging The Dancing Shoes (blog 28.11.’10), maakten we elk jaar een uitstapje met een touringcar, waarvoor Gerard zich ook had ingeschreven. Tot onze grote verbazing overigens, want Gerard was Jehova Getuige en mocht van zijn moeder helemaal niet met ons optrekken. Die zondag was iedereen dan ook in de bus gestapt, behalve Gerard. Zou zijn moeder dan toch hebben begrepen, dat hij naar The Dancing Shoes zou gaan?!

    We waren inmiddels van de Soestdijksekade vertrokken, richting Rijswijk, waar de tweede ploeg zou worden opgepikt. "Stop, stop, daar komt Gerard" en ja hoor achter onze bus reed er een brommerfietser aan, wild zwaaiend, met vistuig om z'n nek. De bus stopte, Gerard stalde z'n brom tegen een boom en kwam breed lachend op ons af. "Wat heb jij nou voor hengels bij je, we gaan toch niet vissen?", was natuurlijk de eerste vraag die hem werd gesteld. "Ach ik mocht natuurlijk van mijn moeder weer niet naar The Dancing Shoes, daarom heb ik m'n hengel gepakt en gezegd dat ik ging vissen". Onder buldergelach stapte hij de bus in en kwam naast Netty zitten, ons lelijkste ledenmeisje dat moeilijk anschluss met de anderen had.

    Het werd weer een dolle dag. Trouwens ook voor Netty, die zich prima met Gerard vermaakte. Als wij een consumptieve stop maakten, zochten zij beiden de luwte op. Die avond, toen wij ons dagje uit met een dansparty afsloten, waren Netty en Gerard niet van de dansvloer af te slaan. Zo werden zij ons spraakmakend liefdespaar van de dag. Later zelfs van het jaar, toen wij vernamen dat Netty zwanger zou zijn.

    Gerard, die dacht dat het bij dat ene amoureuze dagje zou blijven, kreeg de schrik van z'n leven. Want zo leuk vond hij Netty nu ook weer niet. Toch droeg hij, als Jehova Getuige, manmoedig zijn lot en trouwde Netty. Maanden nadien bleek Gerard bot te hebben gevangen. Nelly bleek namelijk nooit zwanger te zijn geweest. Zij wilde zo alleen maar het loze vissertje aan de haak slaan. Voor haar een goede vangst, die door de wetten van Jehova Getuigen niet ongedaan kon worden gemaakt. Omwille van zijn vrijheid, is Gerard toen écht van het vissen gaan houden.

    -o-o-o-

    n.b.: Meer Kroonluchtige anekdotes lees je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/anekdotes.htm

    01-07-2011, 23:16 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorvallen.

    Over Truus valt niet veel meer te melden dan dat zij, door de val van afgelopen maandag, nog steeds verrekt van de pijn. Door onze huisarts, die twee wekelijks langs komt, is een zware kneuzing geconstateerd. Het moet dan heten dat zij van geluk moet spreken, dat er geen ribben zijn gebroken. Het zal wel, hoewel wij dát geluk niet als zodanig hebben ervaren. Zij verrekt al vier dagen van de pijn, heeft daarvoor een andere pijnbestrijdingmix aan medicatie gekregen, waarvan wij maar moeten hopen dat het eindelijk gaat werken. Truus accepteert het gelaten en vertrouwt op verbetering in de aankomende dagen. Haar opgeruimde karakter heeft zekerenvast geen deuk opgelopen. Iets waaraan ik mij weet op te trekken.

    Inmiddels heb ik geaccepteerd dat wij mannen, nou ja ik in ieder geval, het zwakke geslacht blijken te zijn. Daarmee is mijn excuus geboren, voor het feit dat ik nauwelijks iets weet te bloggen. Ik beroep mij er op dat er momenteel bij mij niet veel meer dan één hersencel goed functioneert. Om toch te bloggen, zocht ik gisteren mijn escape in anekdotes binnen mijn Kroondomein. Zoals ik dat vandaag opnieuw doe en dat zo nodig ook in de toekomst zal doen:

    Het onwillige eitje.

    Met de regelmaat van de klok kwam mijn opa vanuit Haarlem met zijn simplex-eitje (een soort solex) naar Den Haag snorren, waarmee hij zo'n twee liter benzine verstookte. Zo niet die ene keer, toen hij veel zuiniger had gereden. Zijn eitje wilde maar niet aanslaan, zodat opa tot aan de Haarlemse stadsgrens het motortje al fietsend enige rust gaf, om daarna het torretje opnieuw aan de praat proberen te krijgen. Wederom zonder resultaat.

    Zo fietste hij het ene moment met het motortje in de rust stand, om 'm het andere moment weer aan te willen jagen. Juist dat starten, waarbij de motor op de band werd gezet, was een uiterst vermoeiende bezigheid. Het eitje bleef het vertikken om aan te slaan. Eenmaal fietsend Den Haag binnen gereden, werd hij door een leuk jong ding aangehouden. "Ach meneer, wilt u even naar m'n brommer kijken. Hij wil niet starten." Met ruim 50 loodzware kilometers in de benen, heeft alleen God hem horen brommen.

    n.b.: Meer Kroonluchtige anekdotes lees je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/anekdotes.htm

    30-06-2011, 23:37 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepermuntje.

    De leuke meid in ons gezelschap werd door een wat slungelige knaap ter dans gevraagd, waardoor zij halverwege "Let's Twist Again" de dansvloer betrad. Nauwelijks in het juiste ritme gebracht, werd de danspas door Marc Anthony getemporiseerd. Kennelijk beschouwde de leenknaap het "You Sang To Me" als een vrijbrief om behaaglijk tegen zijn danspartner aan te kruipen, waarbij hij zijn handen royaal onder de heupen voorwaartse druk liet uitoefenen. Iets wat zijn dansdate zich slechts voor één moment liet welgevallen.

    Zonder demonstratief haar weerzin te tonen, fluisterde zij in zijn oor: "Mag ik een pepermuntje van je?" "Pepermuntje?, heb ik niet..." "Oh, is het een rolletje drop wat ik voel?!" Op gepaste afstand werd de dans afgemaakt, bracht de slungel ons vriendinnetje terug naar haar plaats, om de rest van de avond ver van de dansvloer te blijven.

    -o-o-o-

    N.B.: Eerder gepubliceerd als Kroonluchtige ankedote in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/anekdotes.htm

    29-06-2011, 22:35 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste stadswandelboottocht.

    Zoals eerder voornemens, hebben wij vandaag de Nederlandse Spoorwegen concurrentie aangedaan. Doordat we mijn vrouw haar voordeelabonnement hadden opgezegd, waarmee wij twee maandelijks een NS/Stadswandeling maakten, ging vandaag het alternatief in. Tijdens een zonovergoten dag maakten wij een stadswandelboottocht in Giethoorn.

    Ongelooflijk dat wij dat nooit eerder hebben gedaan. Bijna op Japanse manier zijn wij wel eerder in Giethoorn geweest, hebben natuurlijk de beroemde kroeg Fanfare aangedaan en wat rondgelopen. Dit keer dus met de boot, waarbij captain Jack met grappen en grollen veel van de historie vertelde. Absoluut de moeite waard. Je bent gek als je zo’n trippie ook niet eens gaat maken. Heel Nederlands dan ook maar even de financiële kant van zo’n boottocht. Schrik niet, voor € 5,= per persoon inclusief een kop koffie, ben je ruim een uur letterlijk van de straat. Op het water dus.

    De afloop was voor ons echter een grote domper, wat aan de afsluiting van het tv programma Dit was het Nieuws deed denken: “Gelukkig hebben we de foto’s nog”. Omdat wij voorin de boot zaten, om maar niets te missen, gingen wij ook als laatste van boord. Truus stond inmiddels op de buitenkant van de boot om op de kade te stappen. Ik boog mij voorover om een tip in de klomp van captain Jack te stoppen.

    Een logge medepassagier voor ons had zoveel moeite met van boord komen, dat hij als een soort aftrap de boot een douw gaf. Truus, door verzwakking wat onvast op haar benen, kwam daardoor vreselijk lelijk ten val. Sloeg terug de boot in, met haar rug op de harde bankjes. Mag haar verdomme dan niets bespaard blijven?! Ik baal er nog steeds van dat ik juist op dat moment in financiële zin captain Jack onze waardering voor de boottocht wilde tonen.

    Maar misschien had captain Jack, bij het uitmonsteren van zijn passagiers, beter op moeten letten. Hoe dan ook, Truus was op een meedogenloze manier de dupe van deze gebeurtenis. Onze geweldige ervaring is hiermee ontzettend overschaduwd. Vind ik…., zo niet mijn Truus. Zij genoot van haar Giethoorntrip, ondanks de desastreuze afloop.

    Het lijkt er op dat zij een fikse (rug)kneuzing heeft opgelopen. Inmiddels heeft zij daarvoor al twee (van de maximale vier) extra pijnstillers genomen. Morgenochtend, omdat Truus dat niet eerder wil, zullen wij zo nodig onze huisarts consulteren.

    Met ongekende moraal, waar menig vent jaloers op kan zijn, wilde zij de planning van onze dag verder niet verstoren. Oké, we zijn wat eerder uit Giethoorn vertrokken, zonder gezellig nog even een terrasje aan te doen. Maar, onder geen voorwaarde accepteerde zij dat wij zouden afzien van vlees grillen in de tuin.

    Die afspraak maakten wij voor het moment dat het lekker tuinweer zou worden. Truus kan namelijk geen vleesbaklucht in huis meer verdragen, vandaar haar goede alternatief: “Grill dan lekker een biefstukkie in de tuin, dat mag wel weer eens na een kwartaal kant-en-klaar maaltijden”, was haar aansporing voor het eerste de beste moment. Mijn tegenwerping dat kant en klaar heel goed te eten valt, kwam aan overtuigingskracht te kort. Samen kochten wij het vlees in. Op advies van onze fantastische slager werd het overigens een entrecote, waarmee mijn vleselijke lusten, bij wijze van babbelen, orgastisch werden bevredigd. Truus nam mij deze zelfbevrediging absoluut niet kwalijk. In tegendeel. Wanneer wordt haar nou eens een meevallertje gegund?!

    28-06-2011, 08:14 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klap van welke molen?

    Hoezo...


    goeie ouwe tijd?!

    28-06-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haal dat bord weg.

    Van nature zijn wij een proper volkje. Nog steeds doet dat de toeristen op een aangename manier verbazen. Hoewel velen van ons zich langzamerhand steeds meer ergeren aan zwerfvuil wat niet in ons straatbeeld thuishoort. Dat heeft toch te maken met een vorm van verloedering. Een afnemende betekenis van onze normen en waarden. Niet dat ik terug wil naar Jan Peter Balkenende’s VOC mentaliteit, maar iets respectvoller met alles en iedereen omgaan is toch geen overdreven verlangen.

    Al wandelend door de regio Wageningen kwam ik een respectloos gebodsbord van de Provincie Gelderland tegen. Wel effe direct bellen, als je bodemverontreiniging tegen komt. Niks alstublieft, desnoods S.V.P. Nee, direct melden.

    Wat zou ik graag de ambtenaar, verantwoordelijk voor dat gebodsbord, willen vragen wat hem heeft bezield om zo’n dom bord te laten plaatsen. Ik zou hem daarover graag zijn oren willen wassen. Zijn taalverontreiniging moet sowieso uit het natuurlandschap worden weggehaald.

    26-06-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn lezerskring.

    Zover het mogelijk is, heeft Truus min of meer haar rust weer gevonden. Dat onrustige gevoel weet ze te onderdrukken, waardoor ze de laatste dagen als vanouds lekker een boek pakt. Als vrouw van deze tijd leest ze de thriller natuurlijk op haar i-pad. Sterker nog, Lotta leest heel gezellig met haar mee.

    25-06-2011, 22:05 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar wij geloven.

    Omdat wij heel veel onverklaarbaar liefde en medeleven ervaren, zijn wij vandaag samen naar de genadekapel Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo gegaan. Onze missie kon niet verder gaan dan een flesje met  ‘heilig’ water vullen uit de Runxputte en het kopen van een bijzonder handmadebeschermengeltje, voor bij Truus op haar nachtkastje. Door een huwelijksplechtigheid konden wij helaas in de Kapel geen kaarsje branden.

    Gelukkig hebben wij in de omgeving een filiaal van gelijke importantie. Vandaar dat wij toen naar de Mariakapel de Keins zijn gegaan, waar wij voor Truus een kaarsje konden branden.

    Wij blijven er alles aan doen om ons respect voor het onverklaarbare te tonen.

    25-06-2011, 09:03 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onherstelbare NS.

    De gebeurtenis van vandaag deed heel erg denken aan het society TV programma Glamourland van Gert Jan Dröge. De fragmenten “Daar zijn ze weer…” (vergeet daarbij niet de sarcastische intonatie), waarbij Jan en Monique des Bouvrie op een party vol in beeld kwamen. Het waren altijd de Bouvrietjes. Bij mij zijn het, ondanks dat ik incidenteel gebruik van ze maak, altijd de Enesjes. De Nederlandse Spoorwegen.

    “Goede middag meneer Kroon, fijn dat ik u even tref, u spreekt met Liesbeth van de Nederlandse Spoorwegen.” Dat treffen zou niet wederzijds zijn. “U heeft voor uw vrouw het NS voordeelabonnement opgezegd.” Dat klopt, een moeizame actie die ik in mijn blog van 12 juni heb beschreven. “Nou heb ik per ongeluk meneer Kroon, ook uw abonnement per september stopgezet. Sorry hoor meneer, ik had de brief niet goed gelezen en ik bied u graag mijn verontschuldigingen aan.” “Geeft niet hoor juffrouw, draai dat maar gewoon terug,” sprak ik haar verder onwetend, bijna vaderlijk toe.

    “Uhh, maar dat kan niet meneer, wat ik in het systeem heb veranderd kan ik niet terugdraaien”. Foutje gemaakt op de computer en dat niet ongedaan kunnen maken?! Ik begreep er niets van. Als wij iets op onze PC willen veranderen vraagt “het systeem” Weet u het zeker? Kent het PC-systeem van de Spoorwegen geen controlevraag: Weet u het zeker? Of, beter voor de NS: Weet u het heel zeker? Echt? Vergissing is NS-menselijk hoor. Kijk het voor de zekerheid toch maar even na?! Toch maar doen?” Niets van dit alles.

    “Maar ik verleng uw abonnement en u krijgt een nieuw pasje hoor meneer Kroon, enne een pasfoto hoeft u ook niet op te sturen, die heb ik hier in mijn systeem zitten”, viel Liesbeth bijna van enthousiasme over haar eigen woorden. Duidelijk blij dat zij haar fout zo toch maar mooi wist goed te maken. “Nogmaals excuses voor mijn gemaakte fout”, wilde zij opgelucht het telefoongesprek beëindigen. Mijn NS-wantrouwen begon hierbij op te spelen.

    “Maar het saldo wat automatisch opgewaardeerd op mijn huidige pasje staat, wat gebeurd daarmee?” Het stiltemoment aan de andere kant van de ‘lijn’ deed het ergste vermoeden. “Uh, nou ja, dat zou u even over moeten laten boeken, bij een informatiebalie van de NS”. “Wat bedoelt u met even?,” kreeg mijn sarcasme de overhand. “U weet toch ook wel dat de meeste NS stations zo’n informatiebalie niet hebben. Dat ik verplicht bent ‘te reizen’ om bij zo’n balie terecht te kunnen komen. In de hoop dat ik dan niet in een lange wachtrij terecht kom?!”

    Het benepen antwoord was haast aandoenlijk. “Ik bied u graag mijn excuses voor de gemaakte fout aan. Echt, het is mijn fout.” “Nee juffrouw, het is niet uw fout. Het is de fout van die K**NS! Een vergissing is menselijk, ook voor medewerksters van de NS. Dat door incompetentie van de overbetaalde leiding van de NS een fout niet kan worden hersteld is diep en diep treurig, en valt alleen die bobo’s aan te rekenen. Even leek het dat Liesbeth met haar loyaliteitsgevoel in conflict kwam, waarna zij toch opgelucht adem haalde. “Bedankt voor uw begrip, meneer Kroon”.

    Ik rijd probleemloos in een fantastische Nissan Note. Wat zou ik nog verder met die wanpresterende spoorwegen te maken willen hebben?! Daar ga ik mij over beraden.

    24-06-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belediging door een ambtenaar in functie.

    Voor mij zou het niet onlogisch zijn dat Griffier Van Toor op staande voet wordt ontslagen. Deze secretaris-generaal van de volksvertegenwoordiging, in functie op directieniveau, ging vandaag wel heel erg in de fout en dat vol in beeld en live op tv.

    Terug van een middagje er op uit, keek ik even op de politieke zender naar het Tweede Kamer debat over het verlengen van de Nederlandse bijdrage aan de missie Libië. Aan het woord was D’66 leider Alexander Pechthold. Direct naast hem zat Griffier Van Toor. Kennelijk was deze man een geheel andere mening toegedaan dan Pechthold betoogde. Wat mag natuurlijk. Maar wat de topambtenaar in functie absoluut niet mag, is in woord of gebaar zijn eigen mening op dat moment kenbaar maken.


    *het geouwehoergebaar vastgelegd.

    Stom genoeg deed hij dat wel. Met een wat een geouwehoergebaar, waarbij hij met zijn linkerhand een hapbeweging maakte, ondertitelde hij zijn mening over het betoog.

    Het zal mij echt benieuwen of dit handgebaar ook door de kritische pers is waargenomen, het nog eens op het beeldscherm terugkomt. Maar vooral of het terechte consequenties voor Van Toor zal hebben.

    22-06-2011, 23:08 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg jij het maar.

    Jack was één van de mannen die, min of meer ongevraagd, zich aansloot bij de gezellige nazitters van onze wekelijkse sportprestatie. Dorstig van het sporten, maar ook door elkaars drankmoyenne aangemoedigd, werd het ene na het andere rondje ons voorgeschoteld. "Geef hier nog eens wat van mij", was binnen onze vriendenkring een steeds terugkerende tekst. Zonder dat er op werd gelet, leverde een ieder wel zo zijn bijdrage aan ons drankgelach. Bijna iedereen, want het viel wél op dat Jack bij het leeg raken van de glazen, steeds weer opnieuw het toilet moest opzoeken.

    Omdat wij er van overtuigd waren, dat hier geen incontinentie debet aan was, maar eerder zijn sobere uitgavenpatroon, hadden we ons voorgenomen Jack hier eens op te pakken. De gelegenheid deed zich voor, toen hij zijn blaas op het moment suprême weer eens had leeg geperst. Terug aan de bar vroeg ik het hem joviaal: "Jack zeg jij het, of moet ik het zeggen?" "Zeg jij het maar",struikelde Jack over z'n woorden, waarbij hij niet wist te verhullen hoe opgelucht ie was. "Toos, geef ons hier wat van Jack te drinken" "Nee wacht even…", protesteerde Jack, "jij zou het toch zeggen…" "Nou ik zeg het toch, geef hier wat van Jack te drinken…" De uitnemer begreep nu niet meer onder dit rondje uit te kunnen komen en liet het hoongelach, inclusief het "Proost Jack!", zich gelaten welgevallen. Na die tijd werd er rond de bar van het sportcentrum nimmer iets van Jack vernomen.

    -o-o-o-


    n.b.: Eerder gepubliceerd in mijn kroondomein, als één van de Kroonluchtige anekdotes: www.kroondomein.com/anekdotes.htm

    21-06-2011, 23:27 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn puf.

    Terwijl hoorspelen al jaren geleden in het Hilversummer Beeld en Geluid Museum een tijdbepalend plaatsje hebben ingenomen, blijkt mijn vrouw een excellent hoorspelactrice te zijn. Zij die haar LIVE via de telefoon meemaken, weten wat ik daarmee bedoel. Niet alleen haar stem heeft nog niets aan kracht verloren, maar ook haar opgeruimde manier van praten, interesse in de andere kant van ‘de lijn’ en haar onvervalste Kronenhumor. Met blije oren luister ik die gesprekken aan.

    Ook van de ‘geagendeerde’ aanloop thuis, want zomaar binnen lopen kan buiten haar Good Feeling Moment vallen, weet zij een gezellig samen zijn te maken. Tegen beter weten in, zou je daar moed uit kunnen putten. Overigens is het van mij misplaatst om haar hierin actrice te noemen. De plezierige momenten met haar zijn absoluut ‘niet gespeelde’ momenten, waar Truus zelf ook van geniet. Daarin blijkt zij, niet gewend aan haar opgelegde beperkingen, vaak overmoedig te zijn, hetgeen haar nadien lelijk opbreekt. Vanuit die leerschool weet ze nu dat, mede door het medicijngebruik, de ochtend hard nodig is om zich te sterken voor de rest van de dag. ’s Middags gaat het gaande de tijd steeds beter met haar.

    Haar avonden heeft zij inmiddels mentaal vastgelegd voor onze intieme momenten. Heerlijk met onze diertjes samen zijn, niets doen, tv kijken, lezen of schrijven. Maar vooral wij samen. Ons genieten heeft een extra dimensie gekregen.

    Ondanks dat Truus niet graag in de belangstelling staat, is zij diep gelukkig met al de warme belangstelling voor haar. En die is écht ongekend. De liefde van je directe familie was hierin voorspelbaar, die van vrienden, kennissen en buren hartverwarmend. Zij die tonen met Truus mee te leven, doen dat dan ook met veel liefde, creativiteit en met uitzonderlijkheid.

    Daarnaast is Truus ook ontzettend blij verrast met de digitale wereld, waar wij ontzettend veel vrienden vanuit het hele land hebben opgedaan. Liefdevolle wensen, mooie gedichten, rake teksten, opbeurende mailtjes, reacties op Knetter, zelfs een engeltje per post is haar overkomen. “Zodra ik de puf heb, ga ik al die ontzettend lieve mensen bedanken.`

    Die puf is er af en toe, maar ook weer te snel verbruikt. Daarmee kan ik Truus niet laten tobben. Dan maar via mijn puf datgene Truus zo graag zou willen zeggen: “Ontzettend lieve mensen, wat geniet ik van jullie fantastische reacties, wat ben ik aan jullie gaan hechten, wat blijf ik naar dat alles van jullie uitkijken. Jullie doen mij ontzettend goed!

    Truus citeren heeft mij nog nooit zoveel goed gedaan
    .

    20-06-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch meer politie?

    Niet alles is wat het lijkt. Maar wat is het dan wel? Misschien is dit wel een tweekoppige agent van de toekomstige, nationale politie met de minister en een regioburgemeester als ‘zijn/hun’ baas. In dat geval lukt het onze rechtse regering toch dat deel van het regeer- en gedoogakkoord na te leven.

    18-06-2011, 23:09 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AH bonuscultuur.

    Zo langzamerhand heb ik aardig het inkoopbeleid van mijn vrouw onder de knie gekregen. Vooral op de bonusaanbiedingen letten, waar dan de voorkeur voor uit moet gaan, boven een vergelijkbaar product. Na elk AH bezoek neemt zij de kassabon door en bekijkt tevreden, soms minder tevreden, het totaalbedrag wat ik door bonusaankopen heb uitgespaard. Zo word ik, als assistent-inkoper van ons Kroondomein, scherp gehouden.

    Vandaag was ik bij Albert Heijn weer op bonusjacht, met een magere € 1,29 als resultaat. Een score die toch heel goed, weliswaar onnodig, verdedigbaar was, omdat ik eerder in de week de meeste boodschappen al had gehaald, waarbij de bonus wel goed had aangetikt. Aan de betaalpaal, waar je afrekent als je zelf hebt gescand, brak die paar centen bonus mij nog behoorlijk op. “Even een paar steekproeven houden meneer”, kreeg ik verklaard waarom de button doorgaan op de paal niet kon worden aangeklickt. Appielientje scande een paar artikelen. “O jeh meneer, dat wordt een totale controle,” waarvoor ik heel gênant naar de zijkant van het afrekenstation werd geloodst. Artikelen scannend op de plank en terug in de boodschappenkar. “Loopt u maar even mee naar de kassa om af te rekenen,” hield de juffrouw mij nog in spanning voor welke verduistering ik was gesnapt.

    Mijn misdaad bleek zonder directe gevolgen te zijn. “U heeft van de bonus 2x de yoghurt aardbeien gescand, terwijl u yoghurt aardbeien en yoghurt frambozen heeft genomen”, kwam er toch enigszins bestraffend uit. “De prijzen zijn wel hetzelfde, alleen zijn het toch twee verschillende producten, die u apart moest scannen,” werd ik onnodig bijgeschoold. Samen met Truus had ik al eens diezelfde ervaring opgedaan. Alleen dit keer heb ik de twee emmertjes van de Zuivelhoeve, in mijn snelheid van handelen, aangezien voor yoghurt met dezelfde inhoud. “Juffrouw, kijk nou eens naar die emmertjes, met dat witte spul en donkerrode onderkant. In één oogopslag lijkt het toch dezelfde yoghurt?!” “Tja, daar heeft u eigenlijk wel gelijk in”, kwam zij mij in mijn verongelijkte gevoel tegemoet. “Maar, bla, bla, bla.”

    Eigenlijk is het te gek dat meneer Heijn bijna identieke producten in de bonus doet, met korting voor de twee, dan verlangt dat je ze apart scant. Ja maar, de voorraadregistratie…. Ja, dag! Ben ik als klant verantwoordelijk voor de voorraadregistratie?! Ik wil ze best tegemoet komen, door ook bonusproducten apart te scannen. Maar blijkt dit per abuis niet te zijn gebeurd, zet de klant dan niet apart voor een algehele controle.

    En wat nog erger is… Momenteel sta ik bij Albert Heijn in het systeem, noem het maar als verdacht, geregistreerd. Zodra ik weer bij de betaalpaal mijn boodschappen kom afrekenen, gaat er achter de balie een lampje branden en ben ik opnieuw veroordeeld tot een complete controle. Natuurlijk ga ik deze onredelijke strafmaatregel zo goed mogelijk omzeilen door slechts één product zelf te scannen en bij de betaalpaal af te rekenen. Overigens niet voordat ik Albert Heijn de gelegenheid heb gegeven op deze blog te reageren.

    16-06-2011, 23:49 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het belangrijkste boven water halen.

    Diepzeeduiker Bill Warren wil het lichaam van Osama Bin Laden opduiken, om via een DNA test er zeker van te zijn dat de terrorist inderdaad dood is. Een actie waar niemand op zit te wachten. Laat die verknipte schatzoeker zijn geld, moeite en energie steken in het vinden van het lichaam van Natalee Holloway, die mogelijk door Joran van der Sloot vermoord in zee werd gedumpt.

    14-06-2011, 22:56 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij wijze van spreken.

    Verwijzend naar het gezegde over de
    duivel er tussen
    , is het geruststellende dat
    er bij ons geen sprake is
    van twee geloven.

    13-06-2011, 23:13 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er uit.

    In onze huidige situatie staat soms mijn ratio mij in de weg. Zo ook afgelopen week, toen Truus een mailtje kreeg van de NS over haar aflopende voordeelurenabonnement. Door haar situatie heeft zij de laatste maanden daar geen gebruik meer van gemaakt en hadden we het er al over, dat de stadswandelingen in combinatie met de ‘gratis’ reizen er sowieso voorlopig niet meer van zullen komen. Voor mij reden om haar abonnement op te zeggen.

    Via Mijn NS  kreeg ik hiervoor het speciale telefoonnummer, 0900 2021163 begin_of_the_skype_highlighting              0900 2021163      end_of_the_skype_highlighting waar voor tien cent per minuut, ‘tuurlijk!’, er kon worden opgezegd. Een allerliefste juffrouw begreep direct de situatie. “Uw postcode en huisnummer meneer, dan kijk ik even met u mee”. “Ohhh, ik zie het al, helaas meneer Kroon het abonnement kan nú niet worden opgezegd, want over drie weken wordt het jaarbedrag van uw rekening afgeboekt”. “Ja, en.”  “Nou ja, dan kunnen wij het nu niet stopzetten. Als u nu over 14 dagen nog eens belt, dan kan het wel geregeld worden. Wij storten dan het jaarbedrag, minus één maand (‘tuurlijk’) aan u terug.

    “Maar juffrouw, ik bel niet nog eens over 14 dagen! Denkt u nou echt dat ik niets anders aan mijn hoofd heb?!” “Tja  meneer, ik vind het echt heel vervelend, maar ik kan nu niet in het systeem om bla, bla, bla. Nu opzeggen lukt écht niet.”  De juffrouw was te vriendelijk en te meelevend, om mijn beerputgedachten over haar uit te strooien. Zij begreep ook wel dat de NS  hier gigantisch blundert, wat zij nog enigszins goed wist te maken door mij te verzoeken over 14 dagen dan de NS via het door haar opgegeven postbusadres aan te schrijven. Op mijn reactie dat ik dat natuurlijk vandaag ga doen wist zij een samenspannende gniffel niet te onderdrukken.

    Na eenmaal de brief gepost te hebben, realiseerde ik mij eigenlijk pas goed, dat ik het tweemaandelijkse uitje van Truus haar abrupt had afgenomen. Onze leuke snoepreisjes waar ze naar uitkeek. Niet gek dat ze daarover toch enigszins gelaten reageerde. Ik had wat goed te maken.

    Door op internet te snuffelen kwam ik op een mooi alternatief voor de NS stadswandeling. Via de pagina http://www.ertussenuit.com kreeg ik namelijk alle boottochten van Nederland voorgeschoteld. En omdat Truus gek is van boottochtjes, is het datgene wat we gaan doen: Een toeristische (eigen) autorit in combinatie met een boottocht. Bij goed weer, staat de eerste gepland op 22 juni met 5 kwartier varen door en om Giethoorn en daarna zullen er nog heel veel autoboottochten volgen.

    Truus zal hier uiteindelijk toch weer wel bij varen.

     

    n.b. Eerder over Truus: http://knetter.bloggertje.nl/note/24651/de-gekroonde-jas.html

    12-06-2011, 22:47 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor later.

    Hoewel wij er voorlopig niet aan toe zijn,
    heb ik inmiddels wel de ingang gevonden.

    -o-o-o-

    n.b.: Meer beeldspraak vind je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/beeldspraak.htm

    12-06-2011, 00:27 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zuiderburen van België.

    Ik geloof niet dat er ooit Pinksterdagen voorbij zijn gegaan, zonder dat ik aan mijn kleine mannetjestijd moet terug- denken. Dus ook nu. Een aantal jaren achtereen, rond mijn tiende levensjaar, was ons gezin altijd in het rennerskwartier van een speedwaybaan te vinden. Een tak van motorsport, nu nog populair in Engeland en Scandinavische landen, waarbij de renners in de jaren zestig voor een uitverkochte Kuip en Olympisch Stadion reden. Mijn vader was een van die renners.

    Jaren nadien heb ik met mijn vrouw, kennelijk hunkerend naar die goeie ouwe tijd,  nog regelmatig speedwaywedstrijden bezocht. Tot in België aan toe, waaraan ik een leuke anekdote heb overgehouden.

    Tijdens speedwaywedstrijden voor landenteams in het Belgische Genk, werd het Nederlandse team door de speaker elke heat met enthousiasme onthaald. Daarbij wist hij echter niet te verhullen, dat hij zijn opleiding tot microfonist, in Nederland had gevolgd. Elke keer als het Nederlandse team de baan op kwam, vroeg de speaker steevast aan het publiek om “een warm applaus voor hun sympathieke zuiderburen”. Aan de brede glimlach waren daarbij de Nederlanders van de Belgen te onderscheiden.

    -o-o-o-


    N.B.: Meer van mijn anekdotes lees je in mijn kroondomein:

    www.kroondomein.com/anekdotes.htm

    10-06-2011, 23:33 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gaatje meer.

    Zo langzamerhand heb ik de laatste twee jaar heel wat gaatjes bij elkaar gesport. Een volgend gaatje in mijn broekriem staat er zelfs weer aan te komen. Waarmee voor mij wel een klein probleem zich heeft aangediend.

    Het gaat om het ongewenst hangende deel van de riem tussen twee broeklusjes in. Een probleem wat ooit werd opgelost, doordat bij de broekriem een extra verschuivend lusje werd meegeleverd. Nu dit niet meer het geval is hangt de riem er maar een beetje bij. En hoewel dit, bijvoorbeeld op feestjes of in de kroeg, nooit een onderwerp van gesprek is, kan ik mij niet voorstellen dat de hangende riem geen algemeen probleem is.

    Algemeen probleem, met de riemclip als de simpele oplossing. Maar ja, in commerciële zin zit daar geen handel in. Tenminste, als je niet out of the box denkt. Want er kan wel degelijk handel in zitten, als het maar aantrekkelijk wordt gemaakt.


    Voorbeeld van horizontale en verticale clips.

    Het bedrijfsleven kan er een premium (een relatiegeschenkje) van maken om eigen producten te promoten. Maar de clip kan ook een ludiek communicatiemiddel zijn, met als teksten: Kijk voor je! – Waar kijk je naar? – Je naam – Je stad – Je club – Ik vind jou ook leuk – Wat dan nog? – Ik draag links – e-mailadres – Ik ben bezet – Ik ben vrij. Om maar een aantal voorbeelden te noemen.

    Mocht het een hype worden, neemt niemand je het kwalijk dat je iemand niet direct meer in zijn ogen kijkt.  

    10-06-2011, 23:32 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!