Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Winnen: 2 kaarten (t.w.v. € 60,-) voor De Hitklup in Paradiso
  • Veel minder warmtepompen verkocht; consument kijkt kat uit de boom
  • Winnen: 2 kaarten (t.w.v. € 60,-)voor De Hitklup in Paradiso
  • Wegkijken helpt niet in het afgrijselijke heden dat ons een spiegel voorhoudt
  • Vroege eindtijd drijft festivals op Koningsdag tot wanhoop en lange rijen: ‘In Groningen mogen we tot 00.00 uur door’
  • Bomaanslagen door Gavannio F. waren ‘daden van terreur’: 6 jaar cel plus heropvoeding
  • Bomaanslagen door Gavannio F. (23) waren ‘daden van terreur’: 6 jaar cel plus heropvoeding
  • Lezers over 60 jaar betaald parkeren in Amsterdam: ‘Wij kregen nooit een boete’
  • Door te richten op verlangen, raakt Challengers een kern van sport die de meeste sportfilms lijken te vergeten
  • Oekraïne heeft soldaten nodig en wil mannen die in buitenland wonen terug – kan dat zomaar?
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    sprokkels
    blog.seniorennet.nl/sprokke
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    28-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan maar van (één) God los.

    Door Truus haar huidige situatie, ben ik zo langzamerhand toch voorstander van democratisering van de hemel. Tenminste, als daar het domicilie van God zich bevind. Om het zo niet allemaal nog alleen aan onze Schepper over te laten. Daarvoor lijkt mij het aardse van deze tijd te ingewikkeld geworden.

    Dan denk ik niet dat er, als een soort hulpsinterklazen, Bijgoden moeten komen. Nee, gewoon een Godencollectief, die gezamenlijk in een Godenraad over ons mensen zal beschikken. Eigenlijk terug in de tijd. Heel ver terug in de tijd, tot aan de Germaanse tijd aan toe. Wodan, Oppergod en baas van het Walhalla, zal dan samen met onze God ons lot moeten bestieren. Samen hebben zij dan de macht om Donar, de donderaar, van bovenaf mijn Truus met zijn bliksemschicht alsnog, maar dan hemels, te laten bestralen.

    Want dat is nodig, echt heel hard nodig. Truus redt het niet met alleen de hulp van ons Opperwezen. Laten alle Goden zich alsjeblieft verzamelen. Onmachtig als we zijn, zullen wij kaarsjes, veel kaarsjes blijven branden. Langs de moderne, digitale weg zullen wij Truus per mail of Facebook blijven steunen. Ook al weten we dat haar wereldje steeds kleiner wordt en haar i-Pad niet of nauwelijks meer opengaat. Laten we desnoods teruggrijpen naar het bijna ouderwetse middel van een kaart per post. Geen mogelijkheid tot support zal ons te veel zijn.

    Mijn meissie knokt voor haar leven. Zij geeft letterlijk alles! Houdt zich aan elke strohalm vast. Is nog steeds, ondanks dat ze vreselijk veel heeft te verduren, tijdens haar heldere momenten (versus het dutten) erg opgewekt. Zijn verdient de steun van àlle Goden aller tijden en zeker van ons allemaal.

    28-08-2011, 22:58 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verder uitsmeren.
    In geen enkel opzicht wil ik kritiek hebben op de zorg, waar wij door de ziekte van Truus mee zijn geconfronteerd. Het is werkelijk fantastisch. Feit is wel dat, door alle medicinale zoektochten om het voor haar zo comfortabel mogelijk te maken, er heel wat try-outs plaats vinden. Als de medicatie niet aanslaat of moet worden aangepast, blijft er vaak redelijk wat medicijnen ongebruikt over. Standaard wordt daarover het advies gegeven dit terug te geven aan de apotheek.

    Maar ja, dan komt toch dat Hollandse gevoel boven van “Ja dag, en de apotheker aan die medicijnen een tweede keer laten verdienen zeker?!” Met als gevolg dat de overdosis aan medicijnen eerder aan de WC-pot wordt toevertrouwd. Nog los van de milieu beschermende gedachten, is het natuurlijk een gigantische verspilling van goedwerkende medicijnen.

    Met vergelijkbare problemen, waarbij de uiterste houdbaarheid(fop)datum ook nog eens een rol speelt, had men in de Food sector te maken, waardoor uiteindelijk de voedselbanken zijn ontstaan. Een doorslaand succes.

    Dan wordt het toch de hoogste tijd dat er ook een medicijnbank ontstaat! Niks weggooien van (vaak dure) medicijnen, maar inzamelen bij de medicijnbank. Langs die weg zullen de zalfjes, poedertjes en pilletjes een nieuwe bestemming moeten krijgen. Bijvoorbeeld, langs gecontroleerde weg, in zieken- en/of verzorgingshuizen. Of misschien wel richting de derde wereld.

    Misschien pijnlijk voor de farmaceutische industrie, maar ja, wij hebben van die multinationals al genoeg moeten slikken.

    25-08-2011, 23:42 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pet chauffeurs.

    Er was ooit een tijd dat over het algemeen werd aangenomen dat chauffeurs die met een hoed op in de auto zaten, een heel slechte rijstijl hadden. In ieder geval ben ik de bevestiging in de praktijk heel wat keren tegengekomen. De hoedjesrijders reden nog slechter dan de chauffeurs van zo’n Daffodil. Waar ik overigens via Dagblad Het Vrije Volk ook in heb gereden. (Lees: heb moeten rijden) Twee maanden zelfs zo’n gemeen kanariegele, waar Freek de Jonge in zijn conferences de draak mee stak. Gevolgd door een beige Daf 66, inmiddels door het Zweedse autoconcern geadopteerd, zodat ie Volvo 66 mocht heten. Maar was toch eigenlijk niet meer dan een Daf met Volvo bumpers.

    Ik beschouwde mijzelf dan ook als de uitzondering op de regel. Maar over het algemeen werd er in een Daf erg slecht auto gereden. In overtreffende trap was het de hoed dragende Daf-rijder. Die combinatie was fnuikend in het verkeer. En nog, nu de Daf uit het straatbeeld is verdwenen, is het voor de hoed dragende autorijder altijd uitkijken geblazen.

    Maar heden ten dage kan het nog veel erger. Nu is de hoed met zijn truttig autorijden niet de belangrijkste risicofactor meer in het verkeer. Het is nu petje. Veel jonger dan hoedje, maar ook veel gevaarlijker in het verkeer. Geen truttig maar met asociaal rijgedrag. Petje, vaak rijdend in een VW Golf, liefst zwart, trapt het gaspedaal zo ver mogelijk in, kleeft bumper, haalt rechts in, heeft lak aan vele verkeersregels en heeft zijn middelvinger regelmatig tegen de voorruit aan. Natuurlijk wil ik niet generaliseren, daarom: petje af voor de uitzonderingen op deze regel.

    24-08-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bar onbeleefd.

    Omdat ik mij gisteren voor Truus verzekerd wist van goede zorg van onze lieve buurvrouw, kon ik weer even genieten van de mooie natuur in de Noord-Hollandse polders en de eeuwen oude dorpjes. Om mijn genot nog verder te optimaliseren, nam ik na afloop van die wandeltocht een heerlijke biefstuk met champignons. Een lekkernij die thuis niet valt te consumeren, doordat Truus niet meer tegen de baklucht kan.

    Mijn dankbaarheid van dat moment maakte mij echter niet minder kritisch en kon ik het niet nalaten corrigerend op te treden. Ik zat aan de bar van het fraai ingerichte Café Restaurant, waar een viertal aardige serveersters af en aan liepen om het volle terras te bedienen. Hun onderlinge grappen en grollen was voor mij een extra vermaak. Op een gegeven moment kwam er een kelner van rond de 35 jaar achter de bar staan en dolde even hard met de dames mee. Mij, normaal toch de gerespecteerde gast, zag hij niet staan, uhh zitten.

    Op het moment dat hij recht tegenover mij iets moest pakken, mij nog steeds voor lucht hield, stelde ik hem de vraag: “Jij bent hier zeker de baas?” “Nee hoor”. “Oh…, dat dacht ik zo, van een kelner mag je namelijk verwachten dat hij zijn gasten aan de bar netjes groet”. “Uhh, sorry meneer, ik was zeker even in gedachten.” Alleen al omwille van zijn carrièreverloop, hoop ik van harte dat die gedachten de rest van de dag met mijn kritische opmerking waren vervuld.

    22-08-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hoofdprijs.


    Het lichtpuntje boven Maria brandt voor mijn Truus.

    Het is zeker niet onder het motto niet goedschiks dan kwaadschiks, maar meer mijn schreeuw om aandacht voor mijn vrouw. Want, in het bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood brandde ik een speciale kaars op een speciale plek voor Truus. (blog 9.5.) Samen met haar herhaalden we het in een ander bedevaartsplaatsje boven Schagen, in de Mariakapel de Keins (blog 23.6.) Tijdens een kakdorpenwandeltocht liet ik het uitnodigende gebaar van een openstaande deur van een kerk in Aerdenhout niet aan mij voorbij gaan. Mijn kaarsje liet ik niet in de massa verdwijnen (blog 10.7), maar eiste alle aandacht op, direct binnen het gezichtsveld van de Heilige Maria.

    Geen enkele actie heeft maar enigszins geholpen of heeft maar iets aan verlichting gebracht. Het gaat inmiddels zo verdomde slecht met Truus, dat ik dan toch maar een stapje verder ga. Dit keer in een kerk in het dorpje Graft de Rijp. Niks kaarsje in de massa. Ook geen plekje binnen het gezichtsveld van Maria. Nee, een kaarsje boven het hoofd van de Heilige Maagd. Symbolisch gesproken zet ik zo een prijs op het hoofd van Maria. Een hoofdprijs…., mijn eigen Truus. Wat zou ik die prijs graag willen incasseren.

    21-08-2011, 23:14 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoegenaamd.

    Eerder heb ik het al eens onthuld, ik had een echte Archie Bunkermentaliteit. Voor mij lag het rollenpatroon van man en vrouw zo vast als een huis. Truus heeft mij ooit een Beertender cadeau gedaan, die diende als ANWB wegwijzer naar de keuken. Toen nòg gingen alle arbeidsintensieve taken die zich in de keuken afspeelden aan mij voorbij. Laat staan de verdere huishoudelijke taken, zoals het huis doorwerken, waar ik eerder over schreef. Maar, er zijn verzachtende omstandigheden. Die Archie Bunkermentaliteit heeft heel erg met mijn generatie te maken. De periode van voor de emancipatie. Conservatief als ik was, hield ik die traditie graag in stand. Ooit geholpen door mijn moeder, wat bijna naadloos na mijn huwelijk door Truus werd overgenomen. Haar zorgzaamheid hield het oude volledig in stand. Tja, dan zit vernieuwingen van je doen, laten en denken er niet in.

    Dat is nu anders. Daar moest verd… Truus wel ziek voor worden. Van lieverlee nam ik haar huishoudelijke taken over en werk ik nu ook maandags het hele huis door. Natuurlijk nog steeds onder haar supervisie. In die zin is meneer Bunker volledig onder mijn hersenpan verdwenen. Ik vind het zelfs stom dat ik nooit op het spoor van samen het huishouden doen ben gekomen. Maar ja, de zorgzame Truus was daarin geen inspirator.

    Dat brengt mij natuurlijk op de huidige situatie van Truus. Over haar ben ik minder in mijn blog gaan schrijven, simpel omdat er niets ‘bijzonders’ valt te melden. Tenminste, niets wat wij zinvol vinden om digitaal te delen. Truus heeft het al moeilijk genoeg om steeds meer uit handen te moeten geven. Steeds minder zelf te kunnen. Het was voor haar een hele stap om onze slaapkamer te verlaten, ondanks dat ze nu riant en comfortabel in een elektrisch bed op de patio ligt, waar zij bij warm(er) weer het dak open kan doen.

    Zij ligt dan wel in het meest centrale punt van ons huis, maar door haar teruglopende mobiliteit is ze daarover soms heel verdrietig. De pijnstillende medicatie doet haar tegen d’r zin in regelmatig indutten. Haar belangrijkste afleiding is de TV aan haar voeteneinde. Bezoek is veelal te vermoeiend, vraagt (te) veel energie. Daardoor is ze toch maar het liefste onder ons.

    Nog steeds geniet ze van de kaarten die regelmatig de brievenbus in glijden. Haar geliefde
    i-Pad opent zij inmiddels veel minder frequent, is nog wel blij met de digitale reacties, maar heeft nu helemaal de puf niet meer om er op te reageren.

    Ondanks dat zij huizen hoog opzag tegen de thuiszorg, is ze nu erg blij dat zij haar dagelijks komen verzorgen. Van: “ik heb niet graag vreemden over de vloer,” kijkt ze nu met plezier uit naar de aangename momenten van die zorg. Vanaf aankomende week krijgt ze regelmatig een fysiotherapeut aan bed, die haar pijnlijke stijve nek komt masseren. Heel dankbaar is ze dat er zoveel zorg aan haar wordt besteed en zou het bestaan, had ze zonder enige twijfel voorzitter van de fanclub van onze huisarts willen worden.

    Truus is nog steeds heel erg strijdvaardig. Geeft de moed geen enkel moment op en blijft onverminderd opgewekt. Wat is ze toch ijzersterk. Daar kan ik echt niet aan tippen. Om haar maar enigszins bij te kunnen houden, moet ik zo af en toe een‘nou effe niet janken-pilletje’ slikken. Dan is het toch eigenlijk beschamend dat, vanuit mijn Bunkertijdperk, nog steeds alleen mijn naam op de voordeur staat.

    20-08-2011, 10:57 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen 'Huis' om op te bouwen.

    Gisteravond keek ik naar SOS Verbouwing op RTL4, waar ondermeer in de Bollenstreek twee dakkapellen in levensgevaarlijke situatie verkeerden. Nota bene ondanks dat een bouwkundige van Vereniging Eigen Huis het betreffende huis, bij aankoop van de huidige eigenaren, visueel had geïnspecteerd. Om kort te gaan, de medewerker van “Eigen Huis” had, door over alle gebreken heen te kijken, gigantisch geblunderd.

    Vanzelfsprekend werd Eigen Huis ter verantwoording geroepen. Twee dames van die club. “…zonder camera…” wilden eerst het dossier grondig doornemen en de betreffende bouwkundige aanhoren. Volgens mij een truc om de tv makers de deur uit te werken. Heel voorspelbaar kwamen zij nadien met een schriftelijke verklaring. En natuurlijk, de Vereniging Eigen Huis trof geen enkele blaam. Schandalig!

    Het deed mij terugdenken aan een vergelijkbare ervaring die ik, toen als voorzitter van een Vereniging van Eigenaren van 55 woningen, met deze consumentenclub had opgedaan. Bij ons ging het toen om kozijnen. Hun advies was niet vervangen, maar repareren. Na veel geld daar aan te hebben besteed, bleek dat het toch beter was geweest als toen direct zou zijn vervangen. Ook toen gaf Vereniging Eigen Huis de gemaakte fouten niet ruiterlijk toe.

    Ondanks dat er veel geld over de balk was gegooid, werd ons dit als bestuur door de mede-eigenaren niet kwalijk genomen. Maar toch is mij mijn gelatenheid van toen altijd bij gebleven. Het bestuur dacht geen enkel risico te nemen door het inschakelen van de professionals van Vereniging Eigen Huis. Het werd echter niets meer dan er door gedekt zijn. Noodzakelijk, maar nooit onze bedoeling geweest.

    17-08-2011, 23:08 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misschien wel zelfbeklag.
    Zonder dat nu te willen, snak ik naar een volgende episode in mijn leven. En dat geeft een onaangenaam, dubbel gevoel. Ik probeer het er maar op te houden, dat zo’n zwak gedachtemoment mij door vermoeidheid overkomt.

    16-08-2011, 23:54 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het strafbankje.

    Van kinds af aan heeft brood bij ons thuis altijd een betekenisvolle rol gehad. Bij ons kwam absoluut het voorverpakte brood van Hus niet op tafel. De keren dat ik TipTop, want zo heette het, bij mijn vriendje at, hoopte ik maar dat het niet vers uit de verpakking kwam. Want dan was het, sorry Chris, nog enigszins te eten. In huize Kroon werd TipTop als klapkauwgom bestempeld. Ons brood, dubbelhardgebakken melkplaat, kwam van de warme bakker.

    Omdat de warme bakker de laatste jaren niet meer in onze directe omgeving te vinden is, zijn wij veroordeeld tot het (afbak)brood van de supermarkt. Het enige wat wij dan bij onze super (C 1000) op 30 meter afstand van ons huis kochten, omdat het van Albert Heijn absoluut niet was te pruimen.

    Tot voor kort. Albert Heijn introduceerde een stevig donker meergranen brood. Werkelijk om van te smullen. Geen moment mijmerde ik nog naar die goeie ouwe tijd van de warme bakker. Waarna opnieuw het noodlot toe sloeg. Nou ja, relatief gesproken natuurlijk. Het stevig donker meegranen brood lag niet meer in de broodmanden. Oké, dan maar één keertje die pech, om de volgende supershop weer het lekkerste brood te scoren.

    Opnieuw helaas. De afbakjuffrouw zag dat ik zoekende was, dus heel klantgericht sprak zij mij aan. “Kan ik u helpen meneer?” “Uhh, ik zoek dat lekker donkere bruin. De vorige keer kon ik het ook al niet vinden”. “Klopt meneer, er is iets met het deeg aan de hand, waardoor het brood niet lekker afbakt. Dat is inmiddels ruim een week zo”. “Dat vind ik knap vervelend, want eigenlijk vind ik de rest van jullie brood niet te eten”. “Tja, sorry meneer, we hebben veel mensen die erg teleurgesteld zijn. Wij hopen ook dat het probleem nu snel is opgelost. Dit brood, het was lichter bruin, is ook lekker hoor meneer. Als u wilt zal ik het even voor u snijden. Oké, doe er dan maar twee,” respondeerde ik licht gelaten.

    De afbakjuf wist met haar napraatje ( After Sale noemen ze dat marketing technisch) mijn teleurstelling goed weg te poetsen. Té goed misschien, want achteraf bleek dat ik die twee broden ter waarde van € 4,18 niet had ingescand, wat tijdens de steekproefcontrole op het afrekenplein bleek. Apart van een ieder die klaarblijkelijk geen fouten hadden gemaakt, werd nu mijn gehele boodschappenkar opnieuw gescand. Met extra aandacht, ook van mijn ‘collega-inkopers’ mocht ik de verschuldigde € 39,96 van bon 99269404 bij de controlepost afrekenen. Met de wetenschap dat, door deze lullige fout, ik de eerst aankomende keer weer een algehele controle mag verwachten.

    Het onaangename shoppinggevoel, voor een tweede keer mijn favoriete brood niet aan te treffen, wist de afbakjuffrouw handig bij mij weg te halen, maar kreeg ik op het afrekenplein dubbel en dwars terug. Oké, ik was iets vergeten, maar werd afgeleid. Albert Heijn bleef een week lang in gebreken. Desalniettemin mocht ik op het strafbankje plaatsnemen.

    Weet je wat familie grootgrutter, als jullie niet bij machte zijn om leveringproblemen snel op te lossen, zoals dit keer met het stevig donker meegranen brood, schrijf dat dan duidelijk neer op een mededelingenbord. Voorkom daarmee dat ik door een allervriendelijkste afbakjuffrouw wordt afgeleid. (Komt waarschijnlijk ook doordat ik thuis heel wat zorgen heb, wat u niet kunt weten natuurlijk. Maar ik zal daar binnen uw klantenkring de enige niet in zijn.)

    Om mij volledig op het werk, wat eigenlijk de caissière had moeten doen, te kunnen concentreren, is het misschien beter dat uw personeel mij niet meer ongevraagd aanspreekt. Wat mij betreft mag dat best kenbaar worden gemaakt op de AH-boodschappenkar. Niet met:


    Maar met: Niet spreken met de inkoper.

    O ja, door een vergissing zat ik op het strafbankje. Wat mij betreft mag Albert Heijn nu er op plaatsnemen. Want, ondanks dat de filiaalhouder (winkelnr. 1315641) heeft toegezegd dat er ook weer Amstelvaatjes voor de Beertender komen (“Ik heb die vraag al meer gekregen”), is dit er nooit van gekomen; Is de stuifvrije kattenbakvulling meestal uitverkocht; Heb ik meerdere malen een rotte sinaasappel in het netje aangetroffen en heb ik 2x een liter Boerenland melk geschift weg kunnen gooien, terwijl de uiterste datum nog niet was verstreken.

    Nee, coulant als ik ben, heb ik daar nooit een punt van gemaakt. Nu Albert Heijn nog.

    14-08-2011, 18:14 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maker van grappen.

    Tuurlijk, de humor ligt op straat. Maar daarvan zit er toch ook heel wat in het koppie van Truus. Het is heel knap hoe zij onze verdrietige momenten weet weg te grappen.

    n.b. Eerder over Truus:
    http://knetter.bloggertje.nl/note/26264/te-ver.html

    14-08-2011, 18:13 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te ver.


    Route Alkmaar > Bloemfontein 14.665 kilometer.

    Zonder dat wij het wisten of het ons realiseerden, was Truus al erg ziek toen Jan, Tiny en Elly, onze neef en nichten uit Zuid-Afrika, na 35 jaar half maart bij ons op de stoep stonden. Bikkel als ze is, heeft zij de overzeese familie heel gastvrij ontvangen, waarmee ze verbloemde hoe beroerd zij zich toen al voelde. Ook deed ze heel normaal aan de leuke uitstapjes mee. Hoewel…., dat kon zij nou niet helemaal beheersen. Juist in die periode ging het ziek zijn zich echt manifesteren. Want, alles wat ze die dagen dronk of at, hoopte zich als een brok op, om er even later spontaan weer uit te komen. Truus had het eerste doktersbezoek hiervoor al achter de rug en wij dachten dat het iets met een ontsteking had te maken, zoals ze dat twee maanden daarvoor aan haar polsen heeft gehad.

    Bizar toch eigenlijk dat Zuid Afrika de eerste ellende van Truus heeft meegemaakt. Met een beetje inlevingsvermogen kan je begrijpen hoe machteloos zij zich voelen, doordat ze niet effe gauw op ziekenbezoek kunnen komen. Iets waar mijn zus, met ‘slechts’ 200 kilometer afstand ook al mee heeft te kampen.

    Dat gevoel is bij ons nu ook sterk opgekomen. Want, wat zouden wij graag Elly vandaag met een bezoekje op haar verjaardag willen verrassen. Was het maar de Bloemfonteinstraat in Den Haag (90,3 km), dan stonden we al op de stoep. Helaas, het is 14.575 kilometer verderop.

    Daarom toch maar digitaal:

    Elly, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!


    v.l.n.r. Elly, Truus en Tiny

    -o-o-o-


    n.b. Eerder over Truus:
    http://knetter.bloggertje.nl/note/26190/licht-vergeten.html

    14-08-2011, 18:12 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door het stof.

    Ik hoor het mijn moeder nog zeggen, als ze een bakkie deed met haar vriendinnen: “Dan werk ik het hele huis door”. Nooit kunnen denken dat ik ook nog eens het hele huis door zou werken. Dat doe ik nu elke maandag. Stofzuigen vind ik het leukst in de keuken, waar het gemorste kattenvoer de buis doorratelt en in de badkamer, nog leuker, geeft het een geweldige rikketikketikketik van grind, wat de katten de bak uit hebben gezwiept. De, te weinig tegenkomende plukjes stof, zuigen ook altijd zo dankbaar op.

    Om meer plezier van het stoffen te hebben ben ik geneigd om maar eens een weekje over te slaan. Om dan een lekker grijs geworden dressoir met een soort plumeau te lijf te gaan. Dat is mij door Truus echter ten strengste verboden. Zeker een keer per week dien ik het huis door te werken, waarbij ik de geringe vrijheid heb om eens te switchen naar de dinsdag. Omwille van de discipline maak ik maar geen gebruik van deze vrijheid.

    Voor ik de stofzuiger de banken en bedden onder jaag, heb ik dat al met de plumeau voorgewerkt. Met het uitslaan van die stofvreter, waarbij het stof om je oren vliegt, heb ik enigszins eer van mijn werk. Maar, ik vind het zo jammer dat het stof ter plekke niet goed valt te aanschouwen.


    Lichtstoffen ©

    Wist te aanschouwen, want ik heb er wat op gevonden. Alvorens de plumeau zijn weg onder bank of bed vindt, schijn ik met de oplaadbare zaklamp richting het werkgebied. Door zo over de vloer te schijnen worden de stofdeeltjes in de lichtbundel zichtbaar, waardoor ik met veel meer plezier het stof de plumeau in strijk. Wat een uitvinding! Dit is toch een doorbraak in de wereld van het stof?! Dat de dames die, historisch gesproken, veel langer door het stof zijn gegaan, hier nooit op zijn gekomen. Zal ik dan maar patent vragen op mijn lichtstoffen?!

    De aanblik ’s ochtends van een lichtbundel door ons huis, zal voor onze omgeving even wennen zijn. Voor de zekerheid heb ik de buren over mijn lichtstoffen geïnformeerd, zodat ik niet het risico loop dat er politie voor mijn deur staat, in de veronderstelling dat er duistere figuren achter het licht te vinden zijn.

    Maar alsjeblieft buurtjes, zie je ´s avonds lichtstralen door ons huis gaan, geloof dan niet dat ik aan het stoffen ben en bel dan wel zo spoedig mogelijk 112.

    08-08-2011, 23:33 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Licht vergeten.

    Vrolijk, misschien zelfs wat overdreven, stapte ik op het HEMA verkoopstertje af. “Hallo!”, hoe is het er mee?””Goed hoor”,respondeerde zij enigszins gereserveerd. Een wat te lauwe reactie voor mijn gevoel. “Je kent mij toch nog wel?,” probeerde ik mijn enthousiasme over te brengen. Linda, zoals haar naamplaatje aangaf, kreeg een blosje. Bij “nou, niet direct meneer,” leek ik twijfel te ontwaren. Voor mij reden om haar een handje te helpen.

    “Vorige week woensdag…?!”  Met een dieper kleurend blosje bleef zij mij vragend aankijken en schudde van nee. “Denk eens goed na?” “Uhh?!” “ Ik zal je helpen… Het was voor in de winkel.” Nu moest er toch wel iets bij haar dagen. Maar daar gaf zij toch geen blijk van. “Loop nou eens met mij mee, Linda”. Bewust noemde ik haar bij d’r naam, zodat ze zich meer op haar gemak zou voelen. Ik liep richting de eerste rekken van de winkel, waarbij Linda mij, een beetje schoorvoetend, volgde.

    Ik knikte richting het netje gekleurde zakjesafsluiters. “Weet je het weer?” “Hoe bedoelt u meneer?”, bleef zij beleefd, het gaat uiteindelijk om een klant, maar iets in haar houding was aan het veranderen. Alleen, ik had dat niet door. Ik knikte nog eens, drie keer achter elkaar. “Kijk dan”. “Uhh, ja?!”  Nu wijzend: “die zakjesafsluiters, weet je nog”. “Ikbegrijp u echt niet meneer”,  leek zij in de irritatiefase te komen, wat niet door mij werd opgemerkt. “Echt niet?,” hield ik vol.  “Ik zei nog dat ik maar twee afsluitertjes nodig had. Lachend zei je toen dat je zeker wist dat ik er steeds meer zou gaan gebruiken. En dat klopt, ik gebruik er nu al vijf”. Ik wou er verder over door gaan. Dat ik nog zeker wel tien afsluitertjes in het netje heb, maar dat ik die zeker ook nog wel zou gaan gebruiken. Door haar “het spijt me meneer”, en haar eerste stappen van mij vandaan, viel ik een beetje verbaasd stil. “Misschien herinner je het later nog wel.” riep ik haar nog na, wat door haar met wat wuiven werd afgedaan.

    Jammer nou toch, dacht je een leuk contact met een verkoopstertje van de HEMA te hebben gehad, blijkt zij dat anderhalve week later al te zijn vergeten. Teleurgesteld verliet ik de winkel.

    Die zakjesafsluiters getuigen van mijn eerste persoonlijke inbreng in het huishouden, wat mij door Truus de laatste maanden als precisiewerk is aangeleerd. Veel van die activiteiten heb ik nu aardig onder de knie en weet ik zo minutieus als Truus dat graag wil uit te voeren. Gelaten en regelmatig verontschuldigend dat zij het steeds meer aan mij over moet laten, verliest zij zo langzamerhand hierover de regie. Dat moet wel, want zij heeft haar rust nodig.


    n.b. Eerder over Truus: 
    http://knetter.bloggertje.nl/note/26094/een-traantje-laten.html

    -o-o-o-

    n.b.: Een vergelijkbaar  zouteloos verslag lees je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/blablabla.htm

    07-08-2011, 23:52 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traantje laten.

    Truus is de laatste dagen nog al beroerd, hoest erg en is haar stem kwijt. Alle reden voor onze huisarts om langs te komen. Zwetend als een otter werd de dokter aan bed ontvangen. Haar luchtwegen blijken ontstoken te zijn, waarvoor antibiotica werd voorgeschreven. De kortademigheid zal met een paar pufjes per dag worden bestreden. De antibiotica moet met een paar dagen zijn aangeslagen, waarover wij vrijdag verslag moeten doen.

    De dokter vond dit ook een goed moment om ons door thuiszorg te laten bijstaan, waarvoor wij morgen een intakegesprek hebben. Opnieuw gaf het doktersbezoek ons opluchting, want de laatste dagen hebben emotioneel toch aardig wat van ons gevraagd. Iets wat in de toekomende tijd door thuiszorg een beetje voorkomen kan worden.

    “O ja dokter, nog één dingetje. Kunt u voor mijzelf een ‘ droge ogenpilletje’ voorschrijven?” De arts zat al te schrijven. “Dat worden dan wel druppeltjes”. “Ook goed dokter, als het maar helpt”.  

    Dan is het maar gelukkig dat ik daarover nog een verdere toelichting gaf. “Oh, wacht even…, nu begrijp ik wat u bedoelt, nee daarvoor krijgt u geen oogdruppels. Ik zal u Oxazepan voorschrijven”.

    Ik moet er toch niet aan denken dat ik, door mijn plastisch taalgebruik wat ik mij beroepshalve om boeiende presentaties te kunnen geven ooit had aangeleerd, veertien dagen lang oogdruppels zou hebben gebruikt, om daarna de arts te moeten melden dat het niets heeft geholpen en ik nog even nerveus ben als daarvoor.


    n.b. Eerder over Truus: 
    http://knetter.bloggertje.nl/note/26040/dierenbescherming.html

    03-08-2011, 19:55 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbescherming.

    Het is vreselijk aandoenlijk hoe onze diertjes de verdrietige situatie aanvoelen. Morro, ook wel Hartstikkevriend genoemd, heeft de meeste tijd zijn tuin verruild voor een stoel op de patio, grenzend aan de slaapkamer, alsof hij dicht bij zijn vrouwtje wil zijn.

    Lotta, die Truus het liefst de hele dag als zitzak gebruikt, ligt de hele dag in de slaapkamer, direct bij de schoenen van haar vrouwtje. Zodra Truus uit bed is en op de bank heeft plaats genomen, is haar schootpoesje natuurlijk ook weer direct bij haar.


    n.b. Eerder over Truus:
    http://knetter.bloggertje.nl/note/25917/te-binnen-schieten.html

    31-07-2011, 18:45 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen been om op te staan.

    Het valt niet altijd mee om origineel te zijn. Dat hoeft ook niet. De bedenker van gevleugelde woorden is er meestal trots op zijn tekst elders terug te horen. Dat overkwam mij ooit in Amsterdam.

    Die woorden, ik onthul ze zo, waren ontstaan tijdens de conversatie met mijn vrouw, uitgesproken tijdens het eten. Dat komt omdat ik op dat moment behept was met twee dichtgeslagen oren. Een kwaal die mij, het ene moment erger dan het andere, nooit meer heeft verlaten. Zelfs niet na zeven voorhoofd- en bijholteoperaties en mijn tournee langs zes ziekenhuizen door het land.

    Maar goed, terug naar dat eerste, lastige moment tijdens het eten. Door mijn dichtgeslagen oren klonk mijn kauwen ‘van binnen’ als onsmakelijk gesop. Met als gevolg dat ik tijdens het eten mijn vrouw niet meer verstond. “Hè; wat zeg je; sorry; je spatbord rammelt; watte…” Elke variant op “Ik versta je niet” heeft de revue toen wel gepasseerd.

    Gewend aan levendig taalgebruik verzon ik eigen varianten, waarbij er één heel goed beklijfde. “Wat zeg je”, werd bij ons thuis: “Ga je praten?” Lang nadat wij dit aan ons vocabulaire hadden toegevoegd, hoorde ik dit terug in een uitverkocht Olympisch Stadion, in de juiste context gebruikt: “Ga je praten.” Ik heb er slechts in stilte van kunnen genieten.

    Veel meer eer behaalde ik met mijn spreukje die, onder vermelding van mijn naam, in de Succes Agenda werd gepubliceerd. In 2005 heb ik, weliswaar via een agenda, met “Je beste maat is de middelmaat” ‘naam’ weten te maken.

    Misschien dat door die kleinschalige ervaringen ik het belangrijk vind dat ere wie ere toekomt en het zelfs ongepast vind dat er met andermans geesteskind goeie sier wordt gemaakt. Zoals Ivo Niehe dat deed in zijn tv-nacht over 30 jaar TV Show. Aan zijn geschuivel, tijdens het interview met Tina Turner, zag je zijn haantjesgedrag groeien. Hij moest dan wel van goeie huize komen, wilde hij Tina nog kunnen verrassen. Veel meer dan een glimlach leek er voor hem niet in te zitten.

    Tot het moment dat, doelend op haar minirokje en hoge hakken, Ivo grapte: “Mijn buurjonge zei vanochtend: Had m’n vriendin maar één been zoals zij”. De Queen of Rock klapte dubbel van het lachen. Die grap zou zij niet snel vergeten, zo ook de grappenmaker niet. En dat vind ik te veel eer. Want, het was de Hagenaar (nee, Haarlem pas nadat hij een paar maanden oud was) en woordkunstenaar Godfried Bomans (1913-1971) die in 1963, tijdens de uitreiking van een Edison aan Marlene Dietrich speechte: “Een heel oud mannetje, naast mij in de bioscoop zei: Had mijn vrouw maar één zo’n been.”

    Zulke prachtige uitspraken mag je alleen citeren en natuurlijk dit keer niet zonder Godfried hierbij te noemen.

    -o-o-o-


    n.b. Lees in mijn kroondomein over mijn succes in een agenda:
    www.kroondomein.com/weinigsucces.htm

    30-07-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    29-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook niet bie.

    Ingegeven door het aangename, digitale contact met een lief laag vrouwtje, kwam een eigenaardige directeur van weleer terug in mijn herinnering. Zonder het visueel te kunnen verhullen, was hij zelfs op latere leeftijd nog niet uit de kast gekomen. Met zelf een bovengemiddelde lengte, was hij getrouwd met een kleine vrouw.

    Door hen tijdens een bedrijfsuitje twee dagen te hebben meegemaakt, werd ik tot het volgende aforisme geïnspireerd:

    Hij huwde een klein vrouwtje,
    om haar makkelijk over
    het hoofd te zien.


    -o-o-o-

    n.b.: Meer gein uit mijn brein vind je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/gein.htm

    29-07-2011, 22:02 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morro's artiestenbloed.


    Licht uit, spot aan.

     

    -o-o-o-

    n.b.: Meer dierplezier lees je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/poespas.htm


    29-07-2011, 10:25 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pats!

    Het sprookje dat ik geen vlieg kwaad doe,
    heb ik vandaag de wereld uit geholpen.


    -o-o-o-

     

    n.b. Lees voor 'Gein uit mijn brein' mijn Kroondomein:
    www.kroondomein.com/gein.htm

    27-07-2011, 23:05 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te binnen schieten.

    Er valt momenteel weinig, eigenlijk niets, te bloggen. Voorvallen en anekdotes willen mij niet te binnen schieten. De actualiteit, zoals die vreselijke ramp in Noorwegen, weet mij er niet toe te bewegen om mijn toetsenbord te beroeren. Hoewel…., ik heb daar wel een gedachte over.

    De laatste jaren komt het steeds meer voor dat een of andere idioot, vaak tot de tanden toe gewapend, onschuldige mensen overhoop schiet. De gruwelijkheden van Alphen aan de Rijn zijn nog niet verteerd of de ramp van Oslo en eilandje Utoya diende zich al aan. Bijna altijd wordt de dader achteraf door de officiële instanties, ondiplomatisch gesproken, voor gek verklaard. Kennelijk heb ik een uitzonderlijke gave, want ik heb steeds direct door dat die moordenaars volledig gestoord zijn. Veel erger is het dat zij vaak eigen wapens hebben, in het bezit zijn van een wapenvergunning en lid zijn van een schietvereniging. En dat moet gewoon ophouden. Niks wapen, niks wapenvergunning, niks schietvereniging, tenzij ….

    Wereldwijd moeten alle burgers hun wapens gewoon inleveren en zal hun wapenvergunning moeten worden verscheurd. Vuur,- uhhh moordwapens moeten worden verboden. Schieten mag dan hooguit nog uit je slof. O ja, en die schietvereniging dan? Nou, hun leden kunnen evenzogoed, evenzo spannend virtueel schieten, met een soort Wii speeltje. Ja maar, zo’n Wii kan de werkelijkheid onvoldoende nabootsen. Schieten met een Wii mist de terugslag, voor schietlustigen kennelijk een fysiek genoegen. Misschien zelfs wel de kick. Nou oké, zet naast elke schutter een hulp-schutter, die bij elk schot just in time de schutter een geweldige soejang geeft. Voor de schutter een lekker nagloeiende terugslag en voor de hulp-schutter een prima training voor een goeie timing.

    Maar, zoals ik begon heb ik eigenlijk niets (dagelijks) te bloggen. Ik heb effe wat anders aan mijn hoofd. Hoewel, waar ik kan, blijf ik zoveel mogelijk Knetteren. Zij die mijn Knetter bezoeken om te weten hoe het nu met Truus is, moet ik ook teleurstellen. Er valt gewoon niets te melden. Niets meer dan dat zij vreselijk haar best doet om zich dagelijks zo goed mogelijk te voelen. ’s Middags zitten we samen vaak een spannende TV-serie, op DVD gehuurd, te kijken. Momenteel The Shield. Daarnaast moet ze zich vaak de rest van de dag erg in acht nemen, het liefst dan zoveel mogelijk op bed rusten, met een kussensteun in haar rug. Een soort niet storen-bordje hangen wij dan aan de buitendeur. ’s Avonds hebben wij dan weer onze genoeglijke uurtjes samen.

    Natuurlijk geniet Truus nog steeds van persoonlijke contacten. Alleen moeten we dat erg doseren. Vandaar dat wij inmiddels intimi hebben gevraagd eerst, niet eerder dan na de lunch, te bellen, of veel liever nog, Truus eerst te mailen, truuskroon.jas@gmail.com Tja, het zijn niet de leukste spelregels, maar wel erg noodzakelijk. Blijf alsjeblieft wel contact houden, want het contact met jullie laten wij zeker niet graag schieten.

    27-07-2011, 00:25 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!