Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Koningsdag in Amsterdam: Jordaan druppelt leeg, Koningsdag verliep zonder grote incidenten
  • Koningsdag in Amsterdam: Grote drukte in de Westerstraat, Rode Kruis ziet weinig grote incidenten
  • Trauma’s horen bij een mens als zijn armen en benen. En wat zijn jouw trauma’s?
  • De stijl van Lotje: ‘Ik ben een echte feestnationalist’
  • Opinie: ‘Welke rolstoelers komen met mij het hoofdkantoor van GVB blokkeren?’
  • Koningsdag in Amsterdam: filevaren op Herengracht, gemeente verzoekt niet meer naar Westerstraat te komen
  • Koningsdag in Amsterdam: levende fruitmachine in Vondelpark, Afrikaanse muziek op Bredewegfestival
  • Koningsdag in Amsterdam: levende fruitmachine in Vondelpark, Afrikaanse muziek op Bredewegfestival
  • Koningsdag in Amsterdam: levende fruitmachine in Vondelpark, reggae op Bredewegfestival
  • Live: Amsterdam maakt zich op voor feest én protest op Koningsdag
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    the_best_love_songs
    blog.seniorennet.nl/the_bes
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    29-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morro's artiestenbloed.


    Licht uit, spot aan.

     

    -o-o-o-

    n.b.: Meer dierplezier lees je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/poespas.htm


    29-07-2011, 10:25 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pats!

    Het sprookje dat ik geen vlieg kwaad doe,
    heb ik vandaag de wereld uit geholpen.


    -o-o-o-

     

    n.b. Lees voor 'Gein uit mijn brein' mijn Kroondomein:
    www.kroondomein.com/gein.htm

    27-07-2011, 23:05 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te binnen schieten.

    Er valt momenteel weinig, eigenlijk niets, te bloggen. Voorvallen en anekdotes willen mij niet te binnen schieten. De actualiteit, zoals die vreselijke ramp in Noorwegen, weet mij er niet toe te bewegen om mijn toetsenbord te beroeren. Hoewel…., ik heb daar wel een gedachte over.

    De laatste jaren komt het steeds meer voor dat een of andere idioot, vaak tot de tanden toe gewapend, onschuldige mensen overhoop schiet. De gruwelijkheden van Alphen aan de Rijn zijn nog niet verteerd of de ramp van Oslo en eilandje Utoya diende zich al aan. Bijna altijd wordt de dader achteraf door de officiële instanties, ondiplomatisch gesproken, voor gek verklaard. Kennelijk heb ik een uitzonderlijke gave, want ik heb steeds direct door dat die moordenaars volledig gestoord zijn. Veel erger is het dat zij vaak eigen wapens hebben, in het bezit zijn van een wapenvergunning en lid zijn van een schietvereniging. En dat moet gewoon ophouden. Niks wapen, niks wapenvergunning, niks schietvereniging, tenzij ….

    Wereldwijd moeten alle burgers hun wapens gewoon inleveren en zal hun wapenvergunning moeten worden verscheurd. Vuur,- uhhh moordwapens moeten worden verboden. Schieten mag dan hooguit nog uit je slof. O ja, en die schietvereniging dan? Nou, hun leden kunnen evenzogoed, evenzo spannend virtueel schieten, met een soort Wii speeltje. Ja maar, zo’n Wii kan de werkelijkheid onvoldoende nabootsen. Schieten met een Wii mist de terugslag, voor schietlustigen kennelijk een fysiek genoegen. Misschien zelfs wel de kick. Nou oké, zet naast elke schutter een hulp-schutter, die bij elk schot just in time de schutter een geweldige soejang geeft. Voor de schutter een lekker nagloeiende terugslag en voor de hulp-schutter een prima training voor een goeie timing.

    Maar, zoals ik begon heb ik eigenlijk niets (dagelijks) te bloggen. Ik heb effe wat anders aan mijn hoofd. Hoewel, waar ik kan, blijf ik zoveel mogelijk Knetteren. Zij die mijn Knetter bezoeken om te weten hoe het nu met Truus is, moet ik ook teleurstellen. Er valt gewoon niets te melden. Niets meer dan dat zij vreselijk haar best doet om zich dagelijks zo goed mogelijk te voelen. ’s Middags zitten we samen vaak een spannende TV-serie, op DVD gehuurd, te kijken. Momenteel The Shield. Daarnaast moet ze zich vaak de rest van de dag erg in acht nemen, het liefst dan zoveel mogelijk op bed rusten, met een kussensteun in haar rug. Een soort niet storen-bordje hangen wij dan aan de buitendeur. ’s Avonds hebben wij dan weer onze genoeglijke uurtjes samen.

    Natuurlijk geniet Truus nog steeds van persoonlijke contacten. Alleen moeten we dat erg doseren. Vandaar dat wij inmiddels intimi hebben gevraagd eerst, niet eerder dan na de lunch, te bellen, of veel liever nog, Truus eerst te mailen, truuskroon.jas@gmail.com Tja, het zijn niet de leukste spelregels, maar wel erg noodzakelijk. Blijf alsjeblieft wel contact houden, want het contact met jullie laten wij zeker niet graag schieten.

    27-07-2011, 00:25 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter dan niets.

    Gisteren was het voor ons een spannende dag, terwijl er geen enkele reden voor spanning kon zijn. Tenminste, niet meer spanning dan die dag in dag uit door ons lijf giert, sinds wij weten dat Truus ongeneeslijk ziek is. Die onverklaarbaar extra spanning had alles te maken met onze afspraak bij de internist. In het ziekenhuis op consult, bij de specialist die niets meer voor je kan doen. Wat een raar rottig gevoel roept dat op.

    “U ziet er goed uit, mevrouw Kroon. Zelfs uw gewicht valt me niet tegen”, leek een aansporing tot vooral zo door te gaan. “Pak elke calorie die je pakken kan”, gaf de arts nog enigszins inhoud aan ons bezoek. Veel meer dan dat was het niet. Toch hielden wij er een gevoel van opluchting aan over. Over drie maanden komen wij er terug.

    22-07-2011, 22:54 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo kan het lopen.

    Behept met een historisch vooroordeel stond ik op een ongepijld moment voor een dilemma. Moest ik mijn wandeling naar links of juist naar rechts voortzetten. Ik twijfelde. Lang genoeg om ingehaald te worden door de wandelaarster die ik even daarvoor in stevige pas passeerde. “Je moet hier naar rechts…” Ik bleef twijfelen, omdat ik nou eenmaal van die generatie ben die kaartlezen niet graag aan een vrouw overlaat. “Echt, je moet naar rechts”, werd ik opnieuw aangespoord. Dit keer kwam het zo overtuigend over, dat ik toch maar een aantal passen naar rechts maakte. Mijn gids van één moment volgde mijn tred. “Weet je het zeker?,” zocht ik naar meer bevestiging. “Ja, heel zeker, ik heb in deze omgeving gewoond.” Gek genoeg kwamen de twijfels weer bij mij boven. Het is uiteindelijk het advies van een vrouw. Ik had er echt een second opinion voor nodig. Een mannelijke fietser bracht mij uitkomst. “Meneer, is dit de Schaapjesdijk?” De man hield in. “Jazeker”. “En lopen wij nu richting de Kalfjesbocht?,” zocht ik nog steeds naar de vergissing is vrouwelijk. “Ja, gewoon vijf minuten doorlopen, dan kom je vanzelf op de Kalfjesbocht”. Een onnodig luid gegniffel viel mij ten deel. Deze boer had zichtbaar kiespijn.

    Ik versnelde mijn pas, stilletjes met de gedachte dat ik zo mijn blunder verder kon ontlopen. En ondanks dat mijn tempo terug was op inhaalniveau van daarvoor, had mijn gids ook haar pas versneld, waardoor wij naast elkaar kwamen te lopen. Nu liep ik deze tocht van 15 kilometer omdat ik na een blessure niet te grote afstanden moest afleggen. Voor mij was het maar de vraag of zelfs die 15 kilometer mij niet zouden opbreken. Dan is het toch maar goed dat je niet alleen loopt, waar normaal toch echt mijn voorkeur naar uit gaat. Ik ging mij netjes aan de tred van mijn medeloopster houden. Dan blijft een praatje natuurlijk niet uit.

    Het werd eigenlijk verder een heel gezellige wandeling, waarbij wij elkaar iets over ons zelf vertelden. Die mevrouw, Wilma vanaf dat moment, bleek in het recente verleden een kilometervreetster te zijn. Had meerdere malen de 4daagse van Nijmegen gelopen. Nu wel met gepaste bescheidenheid hoorde ik haar wandelbelevenissen aan, zoekende naar het moment dat ik het over een andere boeg kon gooien. Mijn wandelervaring zou verder niet kunnen imponeren.

    Via professie kwam ik toch daar waar ik de kilometervreetster meende te kunnen overtreffen. Tja, ‘mannen tegen de vrouwen’ blijft toch een belangrijke missie in het leven. Stap voor stap bracht ik het gesprek richting mijn schrijven en mijn eigen Kroondomein.com. Ook nu wist Wilma weer opvallend goed aan te haken, want zij schreef ook. Ppfff.

    Dan toch maar toegegeven, het was een ontzettend leuke en boeiende wandeling geworden. Enthousiast door haar verhalen bood ik haar spontaan aan, om haar leuke stukjes via mijn site te publiceren. En dat imponeerde wel. Kortom, Wilma schrijft inmiddels onder Wilma’s Woordenspel, onder de rubriek ‘publiek domein’ leuke anekdotes op mijn kroondomein. Ik heb haar er zelfs toe weten te verleiden om haar boeiende beroepservaring onder Warboel in bloggertje te publiceren.

    Vandaag was het weer een goed moment om samen Wilma’s Woordenspel en Warboel bij te praten. Natuurlijk al wandelend, dit keer door de duinen van Schoorl. Daar waar ik meende mijn tempo op haar af te moeten stemmen, werd dit andersom. Het werd puur aanklampen. Maar ja, het zand was mul en nu wist ik goed de weg.


    n.b. Lees Wilma's Woordenspel in mijn Kroondomein:
    www.kroondomein.com/kroonophetwerk/WilmasWoordenspel.html

    20-07-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar dan wel op de deurmat.

    Het heeft een naam, dat kaartleggen. In Multiple choice zou bij mij zo maar de Aha-erlebnis kunnen ontstaan. Spontaan ken ik de naam niet en weet alleen maar ongeveer wat ‘het’ inhoud. Die ingetogen interesse kan zomaar te maken hebben met een heel groot alternatief circuit, tot aan het occulte aan toe, wat ik voor mijn gezondheid heb afgelegd. Want, ondanks dat het ten opzichte van Truus haar ziekte helemaal niets voorstelt, ben ik ook ongeneeslijk ziek. Zeven operaties in mijn kop (voor- en bijholten) hebben mijn duizeligheid en permanente koppijn niet weg kunnen nemen. Van mijn KNO arts hoef ik dan ook niet meer terug te komen. “Wij kunnen niets meer voor u doen”. Anders dan bij Truus heb ik, na zoveel jaren dokteren, het aan zien komen en kan er vrede mee hebben. (Hoewel…)

    Dat Truus, mede na overleg met onze huisarts, niet voor een alternatief circuit heeft gekozen, kan ik mij levendig voorstellen. Sta ik dus helemaal achter. “Baat het niet, dan schaadt het niet,” zoals het bij mij ook niet heeft gebaat, gaat alleen maar op als je voldoende energie voor alternatieven kunt opbrengen. Truus koos er voor om al haar energie “voor thuis” te gebruiken. Huisje, boompje, beestje. Zij geniet van haar (pracht) huis(je), waar ik onlosmakelijk aan ben verbonden. Van haar boompje, waar de vogels prachtig voor haar zingen en beestje, waar onze kanjerkater Morro en poeslieve Lotta mee worden bedoeld.

    Door haar teruglopende energie heeft Truus, naast gedoseerd persoonlijk contact, niets meer dan haar intimi nodig.

    Neemt niet weg dat zij geniet van al het medeleven. Vorige week woensdag, haar verjaardag, was voor haar een topdag. Zonder daarvoor in de spotlight te hoeven staan, kreeg zij langs de digitale snelweg ontzettend veel felicitaties. Ook werd er op de deurmat vreselijk veel kaarten gelegd. Niet door een occulte kaartlegster, maar simpel door PTT Post. Geen wazige voorspellingen, maar hartverwarmende teksten vanuit het hele land, van vrienden, kennissen, mijn sportmaatjes en vrienden uit de virtuele wereld. Geloof mij, Truus gloeit hiervan nog steeds na.

    Al die lieve mailtjes, telefoontjes uit Zuid-Afrika, reacties op Facebook, kaarten en bloemen maakte Truus haar 62e verjaardag onvergetelijk. Om ook hier zuinig met Truus haar energie om te gaan, verwoord ik met de meest grote plezier haar enthousiasme en dankbaarheid. Alleen ben ik minder verbaasd over haar populariteit.

    Lieve mensen, jullie waren ‘groots!’ Ontzettend bedankt!

    19-07-2011, 23:24 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wandelmeter.

    Niet ten onrechte krijgt de wandelsport steeds meer aanhangers. Het leuke van deze vorm van sportieve ontspanning is, dat bijna iedereen het kan doen, het weinig geld kost, er georganiseerde afstanden variërend van 5 tot 45 kilometer (en meer) gelopen kunnen worden, waarbij iedereen ook nog eens z’n eigen wandeltempo bepaald. Er zijn ook weinig bewegingsvormen die zo vreselijk goed voorlichaam en geest zijn, zeker als daar de vrije natuur voor is opgezocht.

    En dat deed ik vandaag dan ook. Met het vooruitzicht dat in het weekend er opnieuw regen op komst is, er door de 4daagse van Nijmegen het weekend geen georganiseerde tochten zijn, reed ik naar het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen. Daar vandaan is er een keuze uit  zo’n zestal gepijlde afstanden. Ik koos voor de langste afstand van 20 kilometer, met drie trappen met totaal bijna 500 treden, veel kuitenbijters van meer dan vals plat, een kleinere versie van de beroemde klimduin, mul zand en een mooi stuk strand. Weliswaar heel zwaar, maar wel een van de allermooiste tochten die ik heb gelopen. Hulde aan Staatsbosbeheer.

    Maar ja, wat de ene overheidsinstelling erg goed doet, vergriept de andere. In dit geval waarschijnlijk de lagere overheid, Gemeente Schoorl. Geheel tegen alle aangename aspecten van het lekker wandelen in, hebben zij een parkeermeter geplaatst op de parkeerplaats voor de wandelaars. Niks lekker op je gemak een mooie wandeling maken, niks even van de wandelroute afwijken en zeker niet te lang op een terrasje blijven zitten. Niks zo maar ontspannen in de natuur. De Gemeente Schoorl wenst je, tijdens ontspannen wandelen in de natuur, op te jagen:“Snel. snel, snel”, anders staat er je zomaar een parkeerbon te wachten.


    “Dan moet je maar een extra paar euro’s de meter laten slikken”, 
    zal het belerende tegenargument op parkeerwachterniveau zijn. Waar, recht toe recht aan en wars van alle maatschappelijke betrokkenheid, geen speld valt tussen te krijgen. Blijft toch dat de Gemeente Schoorl wandelaars probeert op te jagen. Volgens mij moet hier Den Haag ingrijpen.

    17-07-2011, 08:52 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verkeerde medicijn.

    In het verleden mocht een apotheek geen reclame maken. Dan zou je zeggen dat deze branche door gemis aan ervaring niet weet hoe ze met reclame maken om moeten gaan. Nou, doe het dan niet!

    Want, je moet toch wel het verkeerde pilletje hebben gesliktom toe te staan dat een reclamebureau, ongetwijfeld voor veel geld, een commercial maakt zoals die vandaag op de tv verscheen.

    Op zo’n commercial, maar eigenlijk ook zo’n apotheek, zit niemand te wachten.

    17-07-2011, 08:51 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Day After.

    De uitdrukking “Ik ben er stil van” neem ik dit keer, samen met Truus, heel erg letterlijk. Wij moeten echt nog een beetje bijkomen van de sensationeel veel reacties die Truus gisteren op haar verjaardag kreeg. Lukt het mij om deze bijzondere ervaring neer te schrijven,  kom ik er binnenkort in mijn blog op terug.


    17-07-2011, 08:49 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterratten.


    Wij hebben wat afgezwommen, mijn moeder en ik.

    13-07-2011, 22:57 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk en toch humoristisch.

    Truus en ik hebben weer gevleugelde woorden aan ons taalgebruik toe kunnen voegen. Met dank aan mijn zus. Zo nu en dan zijn dat verrassende teksten, die door de timing op z’n minst een glimlach uitlokken. Maar soms ook onbegrijpelijke voor buitenstaanders. Zoals: “Je spatbord rammelt,” die wij tijdens een vakantie in Oostenrijk regelmatig bezigden, op het moment dat een autochtoon ons ongevraagd, in ieder geval dialectisch, niet te verstaan ons aansprak. Voor hem antwoordden wij voor hem even onverstaanbaar “Je spatbord rammelt.” Waar hij dan weer met een brede grijns, schouderophalend, op reageerde.

    Die intieme grap, tussen Truus en mij, zal ik verklaren. Er bestaat een mop dat twee jongens samen fietsen, waarop de een zegt: “Je spatbord rammelt.” De ander schreeuwt: “Wat zeg je?” “Je spatbord rammelt.” “Wat zeg je nou?!” “Je spatbord rammelt.” “Ik kan je niet verstaan, want mijn spatbord rammelt!”.

    “Je spatbord rammelt,” werd voor ons een metafoor voor: “Wat zeg je?” Of, “Ik versta je niet”. Ook gebruikten wij het spatbord openlijk binnen een groep, als wij elkaar meldden dat hij of zij echt niet te verstaan, of onbegrijpelijk was. “Ik ga maar vast”, is er ook zo eentje die wij nog steeds regelmatig gebruiken. De verklaring is op ons kroondomein te vinden, waarvoor ik onderaan deze blog een link heb geplaatst.

    Ons bijzondere taalgebruik is ook min of meer een “Kronentrekje”. Maar omdat mijn vrouw al vanaf haar 15e binnen onze familie verkeert, daardoor in mijn optiek gewoon een echte Kroon is geworden, heeft zij dat trekje zich als vanzelf eigen gemaakt. In huize Jas gold namelijk een andere vorm van humor. Mijn schoonmoeder kon onze humor zelfs helemaal niet waarderen. Tijdens een verjaarspartijtje stelde ik zowel mijn schoonmoeder als mijn moeder aan vrienden voor. “Dit is mijn schoonmoeder en dit mijn baarmoeder.” Wat partybreed toch wel een leuke woordgrap werd gevonden, maar niet door mijn schoonmoeder. Mijn Truus trok in humoristische zien toen ook al erg naar mij (en mijn familie) toe.

    Ik kom hierop door de macabere, maar voor ons o zo leuke, grap van mijn zus. Truus zou een e-mailadres voor mijn zus opschrijven. Op het briefje stond echter een adres, inclusief postcode. Verbaasd las mijn zus de notitie. “Adres? Je zou toch het e-mailadres geven?!” “Pfff, oh ja, sorry”. “Waar zit jij met je gedachten?!,” vroeg mijn zus gespeeld ontsteld. Tja, dat is humor die je moet liggen.

    Wij hebben er in ieder geval, ondanks alles, erg veel plezier om (gehad). Geinig toch dat je samen met je vrouw dezelfde aparte humor kunt delen. Nog leuker is het dat Truus morgen jarig is, wat wij in de meest intieme familiekring een beetje vieren.


    n.b.: Ik ga maar vast in het kroondomein:
    www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/ikgamaarvast.htm

    12-07-2011, 23:21 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij wijze van babbelen.

    .

    11-07-2011, 21:59 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlichting.

    Truus heeft de laatste weken zoveel pech gehad, daardoor veel pijn moeten doorstaan, dat ik in ons belang even de beleefdheidsregels heb laten varen. In de kerk nog wel, jazeker, bijna provocerend. Wandelend door het kakdorp Aerdenhout stond er uitnodigend een kerkdeur open. Die kans liet ik natuurlijk niet aan mij voorbij gaan. Achter in de kerk trof ik in een klein kapelletje een icoon van Maria aan, waar vanzelfsprekend veel kaarsjes bij stonden te branden. Daar hoort dan ook een kaars van de mijne bij.

    Alleen vertrouwde ik er nu niet op, om haar kaarsje in de massa te laten verdwijnen. Truus heeft namelijk nu ook eens een keertje een beetje geluk verdiend. Daarom ging ik dit keer maar eens van de stelling uit dat je geluk moet afdwingen. Vandaar mijn brutaliteit om haar kaarsje direct binnen het gezichtsveld van Maria te plaatsen.

    Ik mag toch aannemen dat door deze digitale biecht mij vergeving wordt geschonken. Maar, wat veel belangrijker is, dat Truus hier voorlopig wel bij mag varen.

    10-07-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    09-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattegespin.


    n.b.: Meer 'beeldspraak' vind je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/beeldspraak.htm

    09-07-2011, 23:02 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aa-aangeleerd.

    Bij het bestellen van een sportdrankje hoor je niets anders dan: “Mag ik een Aa-Aa” Dat is toch raar. Het is toch gewoon: “Mag ik een A of A’tje?! Uiteindelijk is het niets meer dan een woord met dubbel A. Daarom, je zegt toch ook niet een aa-aanbod of aa-aanraken, om maar twee voorbeelden te noemen. Zal mij benieuwen of hier iets tegen ingebracht kan worden.

    09-07-2011, 23:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitgeklede buste.

    Voor mij was het een vreemde gewaarwording, om tijdens een wandeltocht zomaar de kop van Wim Aantjes in een voortuintje te zien staan. Het bleek in Bleskensgraaf het geboortehuis van deze respectabele staatsman te zijn. Een uitgeklede buste, dus zonder borst en schouders, van een man die op 88 jarige leeftijd nog steeds in ons midden is.

    Volgens mij is het heel uitzonderlijk dat zo’n beeld tijdens het leven van de betrokkene ergens wordt geplaatst. Dat lijkt mij dan ook een diepere betekenis te moeten hebben. Door iets van de gereformeerde Willem Aantjes zijn geschiedenis te hebben gevolgd, concludeer ik dat het onbedoeld als Kop van Jut is neergezet.

    Aantjes, lid van de Anti Revolutionaire Partij (ARP), heeft als medeoprichter van het CDA veel credits onder zijn politieke vrienden verloren, door in een coalitie met de Partij van de Arbeid destijds te willen regeren. Van de ene op de andere dag was hij niet meer de gedoodverfde eerste partijleider van het CDA, waarna Van Agt het stokje overnam. Er werd beweerd dat de linkse Aantjes onder druk, misschien wel gechanteerd, zich had teruggetrokken. Toch kreeg hij alsnog de shit over hem heen dat hij in oorlogsjaren lid zou zijn geweest van de Waffen SS.

    Na veel aandacht in de pers, een beschadigde Wim Aantjes die zich uit het politieke leven terugtrok, bleek deze bewering vals, of op z’n minst sterk overdreven te zijn geweest. Naar zeggen, bedacht binnen CDA-kringen. Waar Jan Peter Balkenende het nooit nodig vond Aantjes te rehabiliteren, vind ik dat, nu hij nog leeft, dat van Willem’s kop ten minste een buste moet worden gemaakt.

    09-07-2011, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hand er op.

    De mobiliteit van Truus is weer ietsje verbeterd, zo ook de permanente rugpijn nadat zij uit de boot (in de boot eigenlijk, maar zo is het spreekwoord nou eenmaal niet) was gevallen. ’s Nachts is ‘het draaien’ nog pijnlijk en het opstaan kent etappes. Heel lief benadrukte de assistente van onze huisarts nog eens dat ze bij pijn veel eerder aan de bel moet trekken. “Nee, u valt ons nooit lastig. U bent veel te lief voor ons.”  Ik hoorde het vrolijke telefoongesprek aan, waarbij het ziek zijn steeds meer naar de achtergrond verdween. En zo wil Truus het maar ‘t liefste hebben. Doen alsof er niets aan de hand is. “Ja, zo ben ik nou eenmaal”. Daarin herken ik trekjes van mijn moeder. Toen zij ziek was huldigde ze het standpunt: “Blijven bewegen, dan zien ze mij boven niet”. Ook al omdat er geen Martin Gaus voor mensen in de Gouden Gids is te vinden, heb ik mij er maar bij neergelegd. 

    Sinds enkele dagen smeer ik twee keer per dag Truus haar nek, rug en flanken in met een gel van Perskindol, wat haar aangename momenten bezorgt. Dat moet aangenamer kunnen, door mijn onhandige handen door professionele handen te vervangen. Zo kwam Truus voor het eerst van haar leven bij een sportmasseuse. Voor nek, rug en flanken. Het ontging de prettige handen mevrouw natuurlijk niet dat álles bij Truus muur en muur vast zit. Haar happy end was fantastisch. En van onberispelijke reputatie, haast ik mij er aan toe te voegen, omdat ik mij realiseer dat happy end in relatie tot massage een geheel andere betekenis kan hebben.

    Truus wil even afwachten hoe zij, na deze ontspanningsmassage, de nacht door komt en morgenochtend uit haar bed kan komen. Ik hoop van harte dat het resultaat voldoende reden geeft, volgende week opnieuw de masserende handen hun aangename werk te laten doen.

    05-07-2011, 08:54 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJskoud opgebracht.

    Donderdagvond is de tweelingzuster van mijn moeder, op 88 jarige leeftijd, na kortstondig (pijn) lijden, vredig ingeslapen. Overigens 20 jaar na haar paar minuten jongere zus.

    Vrijdagochtend werd mijn zus, nog net niet van haar bed gelicht, door de politie bezocht met de mededeling dat het lichaam van onze tante Kini door Justitie in beslag was genomen. Zij zou minstens een nacht in een politiecel moeten doorbrengen. In een vriescel, mag ik hopen. Een forensisch arts zou haar onderzoeken, om te bepalen of er sprake van een onnatuurlijke dood zou kunnen zijn, wat er dan weer toe kan leiden dat de Officier van Justitie tot een vervolging over kan gaan.

    Mijn zusje, nota bene het petekind van mijn tante, was zich natuurlijk te pletter geschrokken en hing bij mij vol ongeloof aan de lijn. Dan is het toch lastig dat je op zo’n moment niet even bij elkaar kan binnenlopen. 200 Kilometer uit elkaar wonen blijkt, naar mate je ouder wordt, een jammerlijk gegeven te zijn. Niet in de laatste plaats doordat Kieneke, mijn zus dus, ons ook heel graag in onze moeilijke tijden lijfelijk wil bijstaan.

    Maar goed, nu ging het dus even om mysterieuze zaken rond de dood van mijn tante. Ook ik geloofde mijn oren niet. Mijn tante postuum opgebracht, weliswaar niet als dader maar als slachtoffer. Onwillekeurig moest ik er aan denken hoe zij, nu in het hiernamaals, in een deuk moest liggen van het lachen. Zij was gek op sensatie en politieactiviteiten. Uren heeft zij via de politieband onrustig Den Haag gevolgd. Kwam later in het Brabantse Best zelfs recht tegenover het politiebureau te wonen. Het forensisch onderzoek zal zij ongetwijfeld met veel genoegen hebben ondergaan.

    Voor ons lag deze sensatie heel anders. Sowieso voor mijn zus, die tante Kini niet alleen naar Limburg heeft gehaald, voor haar een aangenaam plekje in een seniorencentrum had geregeld, maar ook alle sores van haar op zich heeft genomen. Door de grote afstand geëxcuseerd kon ik het maandelijks met een persoonlijk kaartje afdoen.

    Naar mate het telefonisch verslag van mijn zus gedetailleerder werd, bekroop mij toch een raar gevoel. Ik ging het verhaal van mijn zus verdacht vinden. Nou heb ik jaren de boekhouding van mijn tante gedaan, dus wist ik maar al te goed dat niemand zich aan haar zou kunnen verrijken. Maar toch. Ik herinnerde mij ook dat het grote eiken wandmeubel van mijn tante een geheime lade moest hebben waar, wie zal het zeggen, een fiks bedrag aan contanten in zou kunnen liggen. Kunnen hebben liggen, dus. Zou mijn tante, tijdens heldere momenten, misschien om dát geld hebben gevraagd? Het ‘verslag’ van mijn zus kwam eigenlijk wel heel makkelijk over haar lippen. Bijna als een ingestudeerd verhaal. Ineens vond ik het heel vreemd dat zij, rond het tijdstip van het overlijden, mij uitvoerig vertelde hoe gezellig zij een wijntje met een vriendin heeft zitten drinken. Het woord alibi vloog mijn Dikke Van Dale uit. Ik schrok van mijn eigen gedachten.

    Alsof zij mijn gedachten heeft kunnen lezen, maakte zij de grap “dat ik ongetwijfeld de recherche ook op bezoek zal krijgen. Zij zullen wel benieuwd zijn naar alle financiële transacties die ik ooit voor mijn tante heb gedaan.” Door mijn lichte paniekaanval herkende ik de grap niet meer. Als het al komisch was bedoeld?! Koortsachtig scande ik mijn herinneringen af om voor de geest te halen waar ik donderdagavond was. Jemig, thuis, alleen met mijn Truus. Zonder een formeel alibi. Nog diezelfde ochtend fietste ik naar de bioscoop om minutieus de stoep in directe omgeving af te zoeken naar een weggegooid, gebruikt kaartje van de voorstelling van donderdag 21:00 uur. Ik had geluk, mijn alibi heet: “Transformers, Dark of the Moon”.

    Toen mijn zus in de loop van de dag nog eens belde, stond ik haar in alle rust en zelfverzekerd te woord. Ook zij klonk opgelucht. Naar bleek, doordat zij door de politie verder was geïnformeerd. Het forensisch onderzoek richtte zich volledig op de medische zorg die tante Kini bij ziekenhuisopname heeft gekregen of moest ontberen. Voor kenners: Door een val was haar beenwond verworden tot het Logesyndroom.

    Daardoor heeft tante Kini de laatste paar weken van haar leven onnodig veel pijn gehad. Triest dat dit haar nog moest overkomen. Wij hopen dan ook van harte dat de postume sensatie dit voor haar een beetje heeft goed gemaakt.

    Tante Kini, rust zacht.

    03-07-2011, 23:59 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het loze vissertje (anekdote 5.0).

    Met onze lesloze dansvereniging The Dancing Shoes (blog 28.11.’10), maakten we elk jaar een uitstapje met een touringcar, waarvoor Gerard zich ook had ingeschreven. Tot onze grote verbazing overigens, want Gerard was Jehova Getuige en mocht van zijn moeder helemaal niet met ons optrekken. Die zondag was iedereen dan ook in de bus gestapt, behalve Gerard. Zou zijn moeder dan toch hebben begrepen, dat hij naar The Dancing Shoes zou gaan?!

    We waren inmiddels van de Soestdijksekade vertrokken, richting Rijswijk, waar de tweede ploeg zou worden opgepikt. "Stop, stop, daar komt Gerard" en ja hoor achter onze bus reed er een brommerfietser aan, wild zwaaiend, met vistuig om z'n nek. De bus stopte, Gerard stalde z'n brom tegen een boom en kwam breed lachend op ons af. "Wat heb jij nou voor hengels bij je, we gaan toch niet vissen?", was natuurlijk de eerste vraag die hem werd gesteld. "Ach ik mocht natuurlijk van mijn moeder weer niet naar The Dancing Shoes, daarom heb ik m'n hengel gepakt en gezegd dat ik ging vissen". Onder buldergelach stapte hij de bus in en kwam naast Netty zitten, ons lelijkste ledenmeisje dat moeilijk anschluss met de anderen had.

    Het werd weer een dolle dag. Trouwens ook voor Netty, die zich prima met Gerard vermaakte. Als wij een consumptieve stop maakten, zochten zij beiden de luwte op. Die avond, toen wij ons dagje uit met een dansparty afsloten, waren Netty en Gerard niet van de dansvloer af te slaan. Zo werden zij ons spraakmakend liefdespaar van de dag. Later zelfs van het jaar, toen wij vernamen dat Netty zwanger zou zijn.

    Gerard, die dacht dat het bij dat ene amoureuze dagje zou blijven, kreeg de schrik van z'n leven. Want zo leuk vond hij Netty nu ook weer niet. Toch droeg hij, als Jehova Getuige, manmoedig zijn lot en trouwde Netty. Maanden nadien bleek Gerard bot te hebben gevangen. Nelly bleek namelijk nooit zwanger te zijn geweest. Zij wilde zo alleen maar het loze vissertje aan de haak slaan. Voor haar een goede vangst, die door de wetten van Jehova Getuigen niet ongedaan kon worden gemaakt. Omwille van zijn vrijheid, is Gerard toen écht van het vissen gaan houden.

    -o-o-o-

    n.b.: Meer Kroonluchtige anekdotes lees je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/anekdotes.htm

    01-07-2011, 23:16 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorvallen.

    Over Truus valt niet veel meer te melden dan dat zij, door de val van afgelopen maandag, nog steeds verrekt van de pijn. Door onze huisarts, die twee wekelijks langs komt, is een zware kneuzing geconstateerd. Het moet dan heten dat zij van geluk moet spreken, dat er geen ribben zijn gebroken. Het zal wel, hoewel wij dát geluk niet als zodanig hebben ervaren. Zij verrekt al vier dagen van de pijn, heeft daarvoor een andere pijnbestrijdingmix aan medicatie gekregen, waarvan wij maar moeten hopen dat het eindelijk gaat werken. Truus accepteert het gelaten en vertrouwt op verbetering in de aankomende dagen. Haar opgeruimde karakter heeft zekerenvast geen deuk opgelopen. Iets waaraan ik mij weet op te trekken.

    Inmiddels heb ik geaccepteerd dat wij mannen, nou ja ik in ieder geval, het zwakke geslacht blijken te zijn. Daarmee is mijn excuus geboren, voor het feit dat ik nauwelijks iets weet te bloggen. Ik beroep mij er op dat er momenteel bij mij niet veel meer dan één hersencel goed functioneert. Om toch te bloggen, zocht ik gisteren mijn escape in anekdotes binnen mijn Kroondomein. Zoals ik dat vandaag opnieuw doe en dat zo nodig ook in de toekomst zal doen:

    Het onwillige eitje.

    Met de regelmaat van de klok kwam mijn opa vanuit Haarlem met zijn simplex-eitje (een soort solex) naar Den Haag snorren, waarmee hij zo'n twee liter benzine verstookte. Zo niet die ene keer, toen hij veel zuiniger had gereden. Zijn eitje wilde maar niet aanslaan, zodat opa tot aan de Haarlemse stadsgrens het motortje al fietsend enige rust gaf, om daarna het torretje opnieuw aan de praat proberen te krijgen. Wederom zonder resultaat.

    Zo fietste hij het ene moment met het motortje in de rust stand, om 'm het andere moment weer aan te willen jagen. Juist dat starten, waarbij de motor op de band werd gezet, was een uiterst vermoeiende bezigheid. Het eitje bleef het vertikken om aan te slaan. Eenmaal fietsend Den Haag binnen gereden, werd hij door een leuk jong ding aangehouden. "Ach meneer, wilt u even naar m'n brommer kijken. Hij wil niet starten." Met ruim 50 loodzware kilometers in de benen, heeft alleen God hem horen brommen.

    n.b.: Meer Kroonluchtige anekdotes lees je in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/anekdotes.htm

    30-06-2011, 23:37 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!