Inhoud blog
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Schadeclaim voor afwijzing Facebook-vriendschap.
  • Telfortjes.
  • Boeken.
  • Verhongerd.
    Zoeken in blog


    Arnold Kroon

    1947 in Den Haag
    geboren, knettert de 
    meest uiteenlopende
    gedachtenhobbels 
    hier neer.

    Daarnaast 
    verhaalt hij binnen 
    zijn Kroondomein 
    ware en bijna ware 
    gebeurtenissen.

    Publiceert gein uit
    zijn
    brein, laat
    dierenliefhebbers 
    gevoelige verhaaltjes 
    neerschrijven en stelt voor 
    (amateur)kunstenaars een
    digitale expositieruimte
    gratis beschikbaar. 

    Dit alles is te vinden onder: 
    www.kroondomein.com

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    Zoeken met Google


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Hier wordt Bolle Jos voor vervolgd: van megatransport tot opdracht geven voor liquidatie
  • Zucht van verlichting bij websupers en flitsbezorgers: ze vallen toch niet onder de dure supermarkt-cao
  • Theatermaker Anne Gehring begon kunstschool voor haar zoon met het syndroom van Down: ‘Iedereen is hier welkom, maar ik begrijp ook dat het niet voor iedereen is’
  • Theater Anne Gehring begon kunstschool Wilde Kunst voor haar zoon met het syndroom van Down: ‘Iedereen is hier welkom, maar ik begrijp ook dat het niet voor iedereen is’
  • Een snoeiharde hoek, vernietigende opstoot en hoge trap voor de Tweede Kamer
  • 14 x de beste tips voor het weekend in Amsterdam: dit weekend staat (bijna) volledig in het teken van herdenken en stilstaan bij vrijheid
  • Amsterdam heeft de duurste parkeerplek van Nederland: voor 495.000 euro krijg je 18 m2
  • Rode Kruis opent Giro 881 voor slachtoffers conflicten wereldwijd: ‘Van Soedan tot Gaza’
  • Adriaan van Dis overnachtte in Artis, waar in de oorlog Joodse onderduikers zaten
  • Handelaren verkopen gratis reserveringen voor herdenking op de Dam
    Willekeurig SeniorenNet.nl Blogs
    ellianne1954
    blog.seniorennet.nl/elliann
    Publiceer gratis
    je poezenverhaaltje
    in Poespas, zie:
    www.kroondomein.com
    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevoelig.

    Vanochtend werd ik wakker met gedroomde woorden van mijn Truus, die zij in haar laatste dagen van haar leven één keer heeft uitgesproken: “Je moet niet verdrietig zijn hoor.”Deze woorden van haar kon ik effe niet in ere houden. Ik moest er behoorlijk hevig van janken. Mijn beestjes, altijd in afwachting op bed, kwamen zoals elke dag kopjes gevend mij ook deze dag begroeten en dat hielp. Een beetje.

    Niet bepaald een standaard manier van het beginnen van de dag. Al snel wist ik mij toch te vermannen, wat ook heel erg nodig was, omdat ik vandaag niet alleen ‘het huis moest doorwerken,’ maar ook mijn werk(hobby)kamer inclusief boekenkast moest herinrichten. Ik schreef het al op Facebook, ik heb mij vandaag echt de touwtering gewerkt.

    Na eenmaal een simpele maaltijd klaar te hebben gemaakt, daar toch van te hebben genoten, ben ik achter m’n PC gaan zitten. Nog steeds met de woorden van mijn meissie als een mantra terug binnen mijn hersens: “Je moet niet verdrietig zijn hoor.” Een godvergetense eenzaamheid bleef aan mij hangen. Misschien ook wel doordat ik met mijn (wandel)maatje dit weekend niet aan het lopen ben geweest. Mijn verdere gedachten daarover laat ik even voor wat het is. Voor wat het voor mij is.

    Het afwerken van mijn To Do-lijstje heeft mij een beetje van mijn verdriet afgehouden. Aan het einde van mijn werkdag overheerste zelfs een gevoel van een grote tevredenheid over datgene wat ik vandaag, in alle eenzaamheid, toch maar even had geflikt. Na het eten, zonder zin te hebben in m’n TV, ben ik weer even achter mijn PC gekropen. Ook doordat relatienet.nl mij had aangeboden om twee weken gratis op hun datingsite, als full member, te gaan kijken. Zo’n digitale snoepwinkel trekt natuurlijk. De laatste dagen had ik een aantal ‘interesses’ getoond, zelfs berichtjes gestuurd. Ik kwam niet door de selectie van de ‘zoekende’ dames. Nul response dus.

    Het zou me een rotzorg zijn. Tenminste, als ik mij maar goed realiseer dat het hebben van een maatje, zoals ik die heb, veel meer waard is dan welke digitale toenadering dan ook. Zo is het. Maar desalniettemin click ik nog eens een dame met vervaagde foto aan, met het verzoek haar foto zichtbaar te maken. Uiteindelijk is mijn profiel ook inclusief foto volledig openbaar. Die ‘wazige foto mevrouw’ had ik aangeklikt omdat zij On Line was, mijn leeftijd had en ook weduwe is. Ervaringsdeskundige, waarvan je mag verwachten dat er sowieso een digitale klik is. Mij leek er genoeg redenen te zijn om eens contact met elkaar te hebben.

    Nou daarin had ik mij mooi vergist. Orichidee1946 toonde totaal geen empathie voor het feit dat een leeftijdsgenoot van haar evenzogoed weduwnaar is. Zij was zeker niet van plan haar vage foto’s voor mij zichtbaar te maken, want Alkmaar is gewoon veel te ver weg en op voorhand wist zij al te bedenken dat ‘onze profielen’ niet matchen.

    Op basis van afstand had ik het nog niet bekeken, dus bezocht ik nogmaals haar profiel. Haar omschrijving was net als haar foto, bij nader inzien, wel heel erg vaag.’Renkum’ en ‘christelijk’ sprongen er uit. Overigens voor mij nog niet direct reden tot afwijzen. Maar door haar voorbarige afwijzing zag ik meer de relatie tussen haar vage foto, wat erg aan de boerka doet denken, en haar profielschets. Kennelijk is Orichidee1946 zwaar gereformeerd. Nou dat kan nooit lachen worden.

    25-09-2012, 08:46 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemwijzer.

    Misschien moeten we vandaag maar allemaal op de SGP stemmen. Sorry, Diederik, maar het is wel eens goed dat het wantrouwen van het Nederlandse volk in de politiek eens luid en duidelijk over het voetlicht komt. Stel je nou eens voor, met z’n allen bezorgen wij Lijst 9, Staatkundig Gereformeerde Partij, de 75 zetels in de Tweede Kamer. Reken maar dat we daarmee Kees van der Staaij behoorlijk in verlegenheid brengen. Want na Jan Willem Benschop uit Lopik houdt het met de kandidatenlijst bij 30 op.

    Waar halen zij dan nog 45 Kamerleden vandaan die ook op z’n minst kunnen lezen en schrijven?! Die moeten dan wel onder hun vrouwenvolk worden gezocht. Geinig toch, de SGP gaat een parlement en regering vormen, waarin zij zelf ook nog eens ongeveer de helft aan vrouwelijke ministers en staatssecretarissen moeten leveren. Een betere heropvoeding, of liever gezegd, inburgering van de Gereformeerden valt er toch niet te bedenken?!

    Natuurlijk moeten wij Minster-President Kees dan ook tegemoet komen, door het Haagse Binnenhof te sluiten. De regering en Tweede Kamer verhuizen we naar de dorpskerk van Staphorst, het centrum van de gereformeerde macht. Voor de gekozen SGP-moeders ook ideaal om dicht bij huis, maar wel buiten de deur, te kunnen werken. Tegelijk een mooie bezuinigingspost, want niemand van de regering of Tweede Kamer moet dan nog op kosten van de gemeenschap (vergeef mij het woord Ome Kees) dure appartementen of hotelkamers in Den Haag huren.

    Ook de teruglopende aandacht van de media, ze kunnen (mogen) immers geen Live verslag meer doen, werkt kostenbesparend en verlost ons van verdere Ouwehoer-tv. Door de Algemene Plaatselijke Verordening van de Gemeente Staphorst, dat het verboden is iemand op straat te fotograferen zonder diens toestemming (ja zeker, anno 2012), blijven de fotografen ook weg. Wat een Win-Win situatie voor heel Nederland. En zal Staphorst er blij mee zijn?

    Ongetwijfeld, want sinds de SGP in 1980, als ‘gedoogpartij’ Kabinet van Agt aan de macht heeft mogen snuffelen, hanteren zij nog steeds vol trots de slogan: “Staphorst, een prima variant.”

    12-09-2012, 09:56 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kruisweg.

    Gisteren was het precies een jaar geleden dat mijn Truus overleed en eerlijk gezegd deed deze dag mij niet zoveel. De paar weken daarvoor hadden emotioneel gezien veel meer impact. Steeds moest ik toen aan vorig jaar denken, toen mijn meissie almaar zieker werd, steeds minder kon en zienderogen de dood werd ingejaagd. Daardoor was gisteren min of meer een bevrijdingsdag.

    Truus haar sterfdag zal voor mij nooit echt memorabel worden. Ik blijf gewoon te pas en te onpas aan haar denken. Hopelijk dan wel veel minder aan haar lijdensweg, maar aan de vele mooie en lollige momenten die we samen 47 jaar hebben gehad. Onze voor- en tegenspoed. Haar geboortedag de 13e juli, die maar 62 jaar haar verjaardag mocht zijn, zal voor mij altijd dé dag zijn en blijven.

    Dus was het gisteren ‘gewoon’ mijn wandeldag. Ik had daarvoor wel eerst een leuk speeltje aangeschaft, een GPS-logger. Een gadget die je alleen maar bij je moet dragen, waaraan onderweg niets valt te zien, niets anders dan twee knipperlichtjes. De lol komt pas achteraf. Eenmaal het kleine kastje, van 4 x 4 centimeter in m’n computer geprikt, kreeg ik heel wonderbaarlijk de gelopen wandeltocht via Google Earth in beeld. De 25 kilometer rond Medemblik bleek 26 kilometer en 166 meter te zijn geweest, die we met een gemiddelde snelheid van 5,6 km/p.u. hadden afgelegd. Belangrijke informatie?! Welnee, gewoon leuk.

    Na nog eens goed naar de route te hebben gekeken, leek de sterfdag van mijn vrouw mij kennelijk toch meer te doen dan ikzelf wil doen geloven. Ik zag in de route namelijk een kruis afgebeeld. In spirituele zin de kruisweg van mijn Truus. Zal dat toeval zijn?

    -o-o-o-

    n.b.: Truus haar In Memoriam staat natuurlijk in mijn Kroondomein: www.kroondomein.com

    09-09-2012, 12:31 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doek valt.

    Deze mevrouw, vertegenwoordigster van de ‘Vrouwen Helpdesk,’ een initiatief van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, zag ik vanavond te gast bij tv-programma Kassa. Ik vond het heel raar dat zij ten dele d’r (haar)gordijntje gesloten hield. Dat deed mij terugdenken aan de moment-voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Neppérus van de VVD. Als je dit in relatie brengt met de verborgen waarheden van Mark Rutte, lijkt dit in woord en beeld exemplarisch voor deze democratische partij.

    01-09-2012, 20:52 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wacht maar af....

    Vreemde uitspraak van premier Rutte. Alsof er geen wachtlijsten in de zorg bestaan. Laat ik het voorbeeld van mijn meissie van vorig jaar maar niet aanhalen (hoewel…., het valt altijd nog op m’n site na te lezen: www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/mijntruus.html). Bij mij zijn er ruim acht maanden voorbij gegaan, alvorens er een medisch onderzoek werd afgerond. Ruim acht maanden voor vier consulten. Heb ik dan niet tussentijds op wachtlijsten gestaan?!

    27-08-2012, 08:43 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABN/AMRO blundert, waar Evean scoort.

    Al was het vandaag 30 graden, m’n wandelschoenen hadden zich vandaag toch een uitje beloofd. Dus dan er toch maar op uit. In Zaandijk, inclusief de Zaanse Schans, was er een traditioneel mooie tocht. Om ook nog eens twee braderieën te trotseren, koos ik niet voor de 26, maar voor de 17 kilometer.

    Heel geruststellend was de start vanaf het Evean Zorgcentrum, een organisatie die ik, door hun begeleiding tijdens het ziek(sterf)bed van mijn Truus, ontzettend hoog heb zitten. Die wereldwijven vergeet ik mijn leven niet. Maar dit ter zijde, want er moest worden gelopen.

    Eenmaal terug op de Zaanse Schans, met pak weg nog drie kilometer te gaan, liet ik mijn schoenteugels, niet met mijn veters te verwarren, vieren. Zoals iedereen slenterde ik langs de braderiekraampjes. De kraam met olijke ‘poppenkastpoppen’, waar ik echt iets mee heb, moest ik natuurlijk even bewonderen. Een leuk typie kwam toen glimlachend op mij af, wist dat ik niet direct haar doelgroep was, maar vond het leuk genoeg mij te vertellen dat de pop, die zij in haar hand had, door de kunstenares van haar evenbeeld was gemaakt. Door de gelijkenis werd ik daarvan overtuigd. Waarbij ik, naar haar genoegen, vroeg wie uiteindelijk de oudste was. Met plezier wilde zij die overtuiging door mij laten digitaliseren. Zulke ongedwongen contacten brengen absoluut de sjeu aan een dag.

    Mijn twee halve litertjes water waren op en ik smachtte naar een biertje. Geen punt, ik was pal bij Koog aan de Zaan, effe de brug over, en de flappentapper van ABN AMRO zou mij naar behoefte bevredigen, dacht ik.

    Niet te geloven, terwijl pal voor die bankdeur een braderie gaande was, stond er ongegeneerd op het scherm van de geldautomaat, dat zij ‘buiten dienst’ was. Met geen enkele remplaçant in de directe omgeving. Opnieuw zo’n bankblunder eerste klas, terwijl er in directe omgeving door kleine zelfstandigen geld kan worden verdiend, stagneert de omzet omdat er niet effe geld kan worden getapt. Als ik die organisatie was, zou ik bij die bankboeven van de ABN/AMRO een fikse claim neerleggen.

    Mijn laven op de gezellige dijk moest ik maar even uitstellen. Ik had gelukkig nog wel genoeg poen om voor € 5,= een jaren zestig muziek DVDtje van The Locomotions te scoren. Met een droge bek moest ik dan nog wel effe op m’n tanden bijten, in de hoop onderweg nog een flappentapper tegen te komen. Mooi niet!

    Eenmaal terug in het Evean Zorgcentrum werd ik verrast met ‘het café’ dat zij binnen dit complex hebben. Met mijn acht simpele eurootjes nog in de pocket, kon ik mij toch naar genoegen laven. Voor een biertje, van de tap, vroegen zij maar 1 euro 35. Onder het genot van zo’n biertje vraag ik mij dan af, waarom elders een biertje € 2,20 moet kosten?! Daarover fantaserend kom ik tot de conclusie dat er ergens tussen de schakel van brouwerij en tapwinkel onaangenaam winst wordt gemaakt. Misschien wel door de brouwerij zelf.

    Dat brengt mij dan weer op de gedachte dat Evean veel meer kroegen moet hebben. Daaraan dan een goede sociale betekenis moet weten te geven, als het ware een sociaal format in Real Life. Dan mag die € 1,35 best een paar dubbeltjes om hoog, als die extra’s dan maar aan die organisatie wordt gedoneerd en Evean niet alleen een zorgcentrum, maar ook een preventief zorgcentrum gaat worden. Voor die gedachte loop ik graag het vuur uit m’n sloffen. Nou ja, sloffen, wel mooi op m’n Han Wag’s.

    18-08-2012, 18:03 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen belang.

    VVD wil fors bezuinigen op de Publieke Omroep, op kunst en cultuur. Gisteren nog eens op TV uitgelegd door VVD-kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert. Ja, die met dat leuke snuitje. Maar datzelfde ‘schatje’ zat nog maar kort geleden in het Europarlement haar zakken te vullen. Daar ging, op onze kosten, maandelijks zo’n € 17.782,= in haar knip. Ja zeker, per maand. In oud geld ruim 39.000 gulden?!!! Effe die rekensom: € 6.200,= netto salaris per maand; Als ze dan, wat normaal hun werk moet zijn, de goedheid hebben om de vergaderingen bij te wonen, wordt dat extra beloond met € 304,= per dag, wat bij 40 weken oploopt tot
    € 3.040,= per maand. Onkostenvergoeding € 4.299,= exclusief reiskosten van (maximaal) € 4.243,= Totaal het grove schandaal van € 17.782,= per maand?! Een ziekelijke graaicultuur waar, niet bepaald mijn vriend Wilders, zich erg kwaad om maakt. Logisch, er zitten in Brussel 736 leden hun zakken te vullen, wat de gemeenschap ruim 13 miljoen euro kost.

    Dan hoorde ik ook nog eens dat én de pensioenpremie omhoog dreigt te gaan én dat het maandelijkse pensioen in bedrag terug zal gaan. Dit, omdat “Europa” (Brussel dus) vindt dat er een reservebuffer bij de pensioenen opgebouwd moet worden.

    Let wel Brussel vindt….. Nederland heeft de beste pensioenvoorziening van de hele wereld. Geen land kan daar aan tippen. Maar dan toch willen de € 17.782.= per maand-dieven ons hun, tijdens dure declarabele lunches, bedachte spelregels opleggen. Ik kots van Wilders, en wil niet zo maar uit de Eurolanden stappen. Maar als ze die Brusselse graaiers in hun denkbeelden geen halt toeroepen, vind ik ook dat we, kost wat kost, er uit moeten stappen.

    Sowieso voor mij een zorg minder.

    17-08-2012, 23:36 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om de tuin geleid.

    Achter de PC heeft de VVV ons er toe verleid om van drie aparte wandeltochten één grote tocht van 21,5 kilometer in en om Spaarnwoude te maken. En dat was absoluut naadje. Niet omwillen van de € 1,50 downloadkosten, maar gewoon omdat die mensen van de VVV er helemaal geen verstand van hebben hoe je een wandeltocht duidelijk kunt omschrijven.

    Je mag toch verwachten, al zijn het er drie aan elkaar verbonden, dat de route in een goeie volgorde is neergeschreven. Mooi niet. Om die hele tocht te kunnen lopen, dien je dossierkennis te hebben. Van dossier route 1, dossier route 2 en dossier route 3. Heb je dat niet, dan ben je permanent het wandeldossier aan het doorbladeren. Misschien dat een fenomeen in dossierkennis als Bram Moszkowicz, met of zonder zijn Eva Jinek, de tocht succesvol zou kunnen lopen. Wij niet, wij liepen er 5 uur en 40 minuten over en gezien onze wandelmoyenne zal ‘onze tocht’ heel ruim boven de 25 kilometer geweest zijn. Dat liepen we wel aan één stuk door. Met alleen maar ‘even rusten’ op het moment dat de brug open stond.

    Maar dan kwam toch het moment dat we, na gedane wandelzaken, ons konden laven. Wij zaten op het terras recht tegenover de kroeg. Op het moment dat het dienstertje ons het vaasje bier kwam brengen, daarvoor het dienblad vrij hoog hield, zag ik niet eens hoe mooi zij was. Ik zag slechts twee Amsteltjes ‘als tieten’ op mij af komen.

    15-08-2012, 18:25 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is nog veel meer te winnen.

    We hadden met z’n allen er alle reden toe om nog maar tot aan een paar weken geleden collectief chagrijnig te zijn. De zomerse dagen wilden maar niet, waarover we nog steeds niet in een juichstemming zijn. De WK voetbal was Neerlands grootste voetbalafgang aller tijden. De Tour de France leek door de Nederlandse renners alleen nog maar met zijwieltjes aan de fiets gereden te kunnen worden en ook de Olympische Spelen leek voor Nederland op een deceptie uit te lopen.

    Maar dan toch….. In Olympische zin keerde het tij, op een 13e plek in de ranking met 20 medailles als een pracht eindresultaat. Zes maal goud en zilver en acht bronzen medailles. Over een maand is er in ons land opnieuw een belangrijke strijd gestreden. Die van de verkiezingen, waarbij Europa/JA en Europa/NEE bij sommige partijen een belangrijke inzet is. Zonder het door economisch inzicht goed te kunnen beoordelen, wel betreur dat we ooit in een Verenigde Europa zijn getuind, geloof ik zo langzamerhand dat er geen weg terug meer is.

    Dat bracht mij er toe, om ook eens in Olympische zin naar de Eurolanden te kijken. Dan is Nederland geen 13e, de Verenigde Staten en China niet de één en twee van de landen met de meest gescoorde gouden, zilveren en bronzen medailles. Nee de Eurolanden, met Nederland incluis, zijn dan ver uit de besten van de hele wereld:

    Sorry Geert Wilders, maar het lijkt er op dat er nog alle hoop is voor onze Eurolanden.

    13-08-2012, 00:00 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn lot.

    Deze week heb ik een klapper gemaakt. Vanaf september win ik namelijk de rest van mijn hele leven maar liefst € 47, 25 per maand. Maand in, maand uit. Dat geluk overkomt mij doordat ik ben gestopt met het automatisch meespelen met de Staatsloterij en Dayzers.

    -o-o-o-

    n.b.: Lees voor de gein meer over een loterij in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/loterijterreur.htm

    03-08-2012, 11:35 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon vrienden.

    Gelukkig staat er voor mijn Kroondomein geen bordje Verboden toegang. Want dan had de gebeurtenis van vandaag zich niet kunnen afspelen. Vanuit het niets stond daar nu ineens een vriendin van ons aan de digitale poort, die wij pakweg 30 jaar niet hadden gezien of iets van hadden gehoord. Want zo gaat dat. Vriendin Wilma, ja die van de blog “Warboel”, weet dat altijd zo mooi te verwoorden. “Mensen lopen een stukje mee op je levenspad.” Zo ook Arry, oorspronkelijk een collega van mijn Truus bij Simca, de auto-importeur van weleer.

    In de jaren zeventig van de vorige eeuw hebben we veel lol met elkaar gehad. Gingen we met een vriendenkring regelmatig met elkaar op stap. Leuke dingen doen en lachen vooral veel lachen. Arry was destijds minstens zo fanatiek als ik met het spelen van Stratego, waardoor we nog wel eens een nachtje doorhaalden. Mijn dienstplichtige verleden (67-3) was daarbij nauwelijks een voordeel.

    En dan lopen die levenspaden ineens sterk uiteen. Niet door haar huwelijk, want haar Jan hoorde evenzogoed binnen onze vriendenclub. Maar toch, een van de laatste dingen die mij bijstaat, is het mogen dansen met die beeldschone bruid. Het ging zoals dat altijd gaat. Toen wij zo’n honderd kilometer van Rotterdam af gingen wonen, werd de kans ook veel kleiner dat wij elkaar weer eens zouden treffen.

    Wat een geluk dat ik eigenaar ben van kroondomein.com. Want, wie weet zocht Arry googelend iets binnen de landgoederen van het Koninklijk Huis, het aardse Kroondomein van ‘collega’ Bea en kwam zij onbedoeld in mijn digitale versie terecht. Gelukkig maakte zij toen niet rechtsomkeer, maar meldde zich aan.

    Jemig, een mailtje van Arry. Dat was echt shocking. Allerlei herinneringen verdrongen zich onder mijn hersenpan. Niets heb ik, tot aan het overlijden van mijn Truus, te klagen gehad over de latere en huidige tijd. Maar jemig, wat was het toen leuk. Wij hebben het daarover nog vaak gehad en vooral ook met de vraag hoe het met die vrienden van weleer nu zou gaan.

    Nu blijkt, het zijn geen vrienden van weleer, maar gewoon vrienden. Natuurlijk heb ik het mailtje direct beantwoord. Al schrijvend kwamen toen veel leuke herinneringen en waterlanders boven. Wat had ik mijn Truus deze (digitale) ontmoeting graag gegund.

    01-08-2012, 10:22 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lol op het treras.

    Hoe aangenaam je sociale leven ook kan zijn, toch zijn er veel momenten dat je op jezelf bent aangewezen. Vandaag was het zo’n dag. Het was prachtig weer, dus alle reden om er uit te gaan. Alleen en zonder doel. Ik koos voor mijn populairste plaatsje aan de kust, Egmond aan Zee. Door de bossen op zich al een heerlijke fietstocht.

    Het was al lunchtijd, dus koos ik vrij snel voor een zonovergoten terras. Onder het motto ‘hetzoumemooieenrotzorgzijn” ging ik direct aan de drank, een mooie kelk Affligem. Een bewuste keuze in de wetenschap dat een vaasje bier te makkelijk wordt weg geklokt, terwijl zo’n Abdijbiertje rustiger, bijna nippend, door mij wordt gedronken.

    Altijd leuk zo’n terrasje waar de passanten in alle soorten en maten in een karavaan voorbij trekken. Maar ja, elke gedachte, elk woord wat bij je naar bovenkomt, vloeit ongebruikt terug in dat deel van je hersens waar het boven kwam borrelen. Niet zonder bij mijzelf soms een glimlach te hebben opgeroepen. Mijn stemgeluid deed alleen dienst bij het bestellen van een nieuwe consumptie.

    Op het volle terras zat ik aan een tafeltje van vier. Er kwamen twee vrouwen mijn kant op, of ik er bezwaar tegen had dat zij…. “Welnee, ga lekker zitten…” Achter mijn zonnebril zag ik dat één van de twee een bijzonder leuk typie was en geen ring droeg. Met het opvangen van gespreksflarden ging ik haar steeds leuker vinden en begreep ik dat zij ook single is. Kijk, dan schiet de werkelijkheid ten opzichte van de digitale wereld toch behoorlijk te kort. Ter plekke had ik namelijk Marianne (want zo heet ze) d’r profiel willen aanklikken. Om even te zien of zij in de markt is en waar ze dan naar op zoek is. Helaas; maar ook helaas dat zij zo druk in gesprek waren dat ik mijn kans niet schoon kon zien. Ik moest het, bij hun opstappen, met een vriendelijke groet doen. Jammer dat ook mijn digitale profiel voor Marianne niet zichtbaar is geweest.

    Tegenover het terras staat een aantal volledig bezette banken, waarop de mensen de passanten maar ook de terrassanten bekijken. Een beetje raar. Mét consumptie kijkt naar zónder consumptie en andersom. Maar het zou ook kunnen zijn dat de lokale bevolking plaats heeft genomen op de gratis banken. Met enige fantasie zag ik die zitplaatsen als een soort stambanken, vergelijkbaar met de stamtafel of de bar in de kroeg.

    Zó zou het moeten zijn. Als je de kroeg in gaat en uit bent op een praatje, dan wel contact zoekt, kies je natuurlijk voor de bar. Daar spelen de lollige dingen zich immers af. En dat is nou precies wat een terras moet ontberen. Je schuift op een terras niet zomaar bij iemand aan om een gezellig praatje te maken. Om effe lol te hebben. Een omissie van een terras.

    Dat zou anders moeten kunnen. Op een terras zou er ook een soort bar moeten zijn, waar iedereen frank en vrij kan aanschuiven. Dat hoeft dan niet letterlijk een bar te zijn, maar gewoon een gezamenlijk zitje waar je elkaar op zoekt. Een slimme horecaan weet daar ongetwijfeld wel een goeie invulling aan te geven.

    Lijkt me leuk, hoef ik node de kroeg niet in, maar kan ik lekker op een terras aanschuiven om gezamenlijk een beetje lol te hebben.

    N.B: Een echt lollige terras-ervaring schreef ik neer in mijn kroondomein:
    www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/bekaktterras.htm

    01-08-2012, 10:21 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch een succes.

    Gisteravond naar het altijd boeiende programma Herrie in de keuken” van Herman den Blijker gekeken. Dit keer ging het over een Italiaans restaurant waar niets Italiaans aan was. Het aantal gerechten op de menukaart overtrof die van de Chinees uit de jaren zestig. Het interieur van de zaak was al niet beter. Kortom, Herman had een behoorlijke klus te klaren.

    De tent werd volledig verbouwd, terwijl de eigenaren met Herman naar een toprestaurant in het Italiaanse Verona waren afgereisd. Daar proefden ze wat echt Italiaans eten is. Mariëlle Kool, de vrouw van de baas, kwam daardoor zo in de culinaire moed dat zij zich door Herman liet verleiden voor het eerst van haar leven ook eens een glas rode wijn te proeven.

    Stijf van de moraal kwamen zij terug naar hun compleet verbouwde restaurant in het Zeeuwse Westkapelle. Vanaf nu gingen zij met Valentino’s Pizza en Pasta het geheel anders doen. Na de enthousiaste reacties op de proeverij kon Herman den Blijker de zaak met een gerust hart aan de familie Kool overlaten. Overigens niet voordat hen ook een volledig nieuwe website was gepresenteerd.

    Herman kwam na een paar weken nog een keertje terug en zag tot zijn vreugde dat de noodlijdende Valentino’s van weleer door hem met succes nieuw leven is ingeblazen.

    Het tv-programma heeft mij doen watertanden. Daardoor kwam het spontaan in mij op om, gedurende deze vakantieperiode, eens naar Westkapelle af te reizen, om mijn papillen een culinair genoegen te doen. Nu al wilde ik omwille van mijn voorpret de menukaart inzien, waarvoor ik de website raadpleegde. Uhh, poogde te raadplegen.

    De site was niet bereikbaar. Na wat speurwerk bleek mij dat deze aflevering van Herrie in de keuken een herhaling was van 7 december 2010. Da’s lekker, heb ik naar een successtory zitten kijken die achteraf misschien niet eens een successtory blijkt te zijn. Leuk voor de hoofdrolspelers om zich in goede tijden terug te zien.

    Daarom pleit ik er voor om aansluitend op zulke herhalingen van tv-programma’s nog eens, in dit geval bijna 20 maanden na dato, bij het restaurant voor een actuele update langs te gaan.

    -o-o-o-

    n.b.: Achteraf is mij gebleken dat Valentino’s nog wel actief is op Facebook. Dan is er dus echt sprake van een successtory. Neemt niet weg dat ik bij programmaherhaling toch een actuele update wil blijven bepleiten.

    01-08-2012, 10:20 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan maar leuk.

    Door de slechte prestaties van de Nederlandse wielrenners in de Tour, vind ik de nabeschouwingen veel minder interessant geworden. Pech voor Mart Smeets, want zijn journalistiek erg goede programma De Avondetappe heb ik daardoor weggezapt, om naar het kolderieke programma Tour du Jour te kijken. Mijn ergernis, ook over die ‘Njáhá Genee’, kan ik zo een beetje weglachen.

    16-07-2012, 14:38 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar kaarsjes.

    Wat 62 jaar Truus haar verjaardag is geweest, is vandaag niets meer dan haar geboortedag. Dus geen rode rozen of weer een extra kaarsje op haar taart. Er valt niets meer te vieren, want mijn Truus is niet meer. Vandaag herdenk ik voor het eerst haar geboortedag, waar voor mij 47 verjaardagen meebeleven aan vooraf is gegaan. Jazeker, vanaf haar 15e verjaardag.

    Daarom kan ik deze dag niet zomaar aan mij voorbij laten gaan. Die 63 kaarsjes moesten er toch komen. Niet op een feestelijke taart, maar als symboliek ter nagedachtenis op een dominante plaats in de kerk. Door de fantastische medewerking van mensen van de Parochie van de pracht kerk St. Jan de Doper in Noord-Scharwoude, ontstak ik vanochtend Truus haar kaarsjes onder het beeld van de Heilige Antonius.

    Zo heeft Truus even haar eigen plekje, rechts voorin de kerk, waarbij de Heilige Antonius nog eens een extra toegevoegde waarde heeft. Rowwen Hèze zingt immers in de gelijknamige song: “Soms is het beter iets moois te verliezen. Beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad.”

    ’t Is waar, maar die troost is ontzettend schraal.



    n.b.: Haar In Memoriam lees je in mijn Kroondomein:
    www.kroondomein.com/kroonjuweeltjes/mijntruus.html

    13-07-2012, 11:54 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beter milieu.

    Ik misgun mijn diertjes niet dat zij lekker op het logeerbed willen liggen. Alleen moet dan wel het dekbed tegen hun haren worden beschermd. Ooit was daarvoor een sprei in huis, die nergens meer is te vinden. Dan valt het niet eens mee om een spreienwinkel te vinden. Uiteindelijk had ik bij Leen Bakker succes.

    “Wilt u ‘m in een tasje doen?” “Dat kost 15 cent meneer.” “15 cent?” “Ja dat doen we voor het milieu.” Nou oké, accepteerde ik node het vreemde motief. “Past niet hoor,” riep een andere Bakker-mevrouw vanachter de balie. “U hoort het meneer.” “Nou lekker praktisch, kan ik met zo’n groot pakket op de fiets…” “Ohhh , bent u op de fiets?!,” sprak zij verbaasd. Ja, dat doe ik nou voor het milieu.

    02-07-2012, 17:58 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeliften op succes.

    Wat zou ik graag uit mijn gedachten verbannen dat Internet ook een heel slecht medium kan zijn, waar misselijkmakende griezels en oplichters helaas ook dagelijks gebruik van maken. Want, als er op gepaste wijze gebruik van wordt gemaakt, is Internet een fantastisch medium, met onbeperkte mogelijkheden voor iedereen.

    Dankzij Internet heb ik nu al ruim 10 jaar m’n eigen website, www.kroondomein.com , waarop ik al heel wat heb weggeschreven. Heb ik dierenliefhebbers aan het woord kunnen laten en zijn er inmiddels al een twintigtal kunstenaars, die daar een digitale expositieruimte in hebben geopend. Ik ben er dan ook apentrots op dat ik de enige eigenaar ben van het virtuele Kroondomein. Daarbij sta ik toch min of meer naast onze Koningin, die het aardse Kroondomein volledig in handen heeft. Ik blijf mij nog steeds vasthouden aan het hardnekkige gerucht dat het Koningshuis interesse toont in mijn kroondomein.com en dat er een aantrekkelijk bod van hen valt te verwachten. Door de emotionele waarde van mijn site heb ik dan natuurlijk nog niet zomaar “ja” gezegd.

    Het afgelopen jaar heeft Internet mij wel heel veel bijzonder dankbare momenten bezorgd. Nu, anderhalf jaar geleden, ben ik met mijn blog Knetter gestart, die ik sinds april vorig jaar heel regelmatig gebruikte om verslag te doen over het ‘ziek zijn’ van mijn vrouw. Dan niet door er zeververhalen over te schrijven, mijn Truus las immers mee, maar door in alle facetten er een zo positief mogelijke draai aan te geven. De reacties hierop waren overweldigend. Uit het hele land kreeg Truus de liefste reacties, werden er heel veel kaarten gestuurd en stond zij constant tussen de bloemen. Ik vergeet helemaal nooit hoeveel plezier dat Truus heeft gedaan. Als ik denk aan de reacties op mijn laatste verzoek, direct een kaarsje voor haar te branden, krijg ik nog steeds kippenvel op mijn armen. Wat prijs ik mij gelukkig dat mijn Truus tot enkele dagen voor haar dood genoot van al dat lieve medeleven, van ontzettend veel mensen vanuit alle hoeken van ons land. Tot op de dag van vandaag heb ik daar fijne (digitale) contacten (zelfs vrienden) aan overgehouden.

    Stom, ik kroop achter mijn toetsenbord om iets geheel anders over een Internetervaring neer te schrijven. Maar, door mijn emotionele afvinkjaar kon ik deze neergeschreven emoties toch niet binnen houden. “Cut!”

    Gisteren was ik aanwezig bij een happening van Wilma, ja zij van bloggertje “Warboel.” Ik had die eer door aan de wieg te hebben gestaan van haar digitale column. Slechts krap een jaar na haar eerste column zijn er 30 van die mooie verhalen in boekvorm, “In de War” uitgebracht. Geweldig hoe Wilma door Internet zich uiteindelijk ISBN (nr. 978-94-90537-21-0) wist te laten noteren. Wat ik dan nog leuker vind, is dat zij mij ook de eer gunt, door een vermelding in het voorwoord van haar boek. Ik kan het niet nalaten een fragment uit dat voorwoord hieronder te publiceren:


    Fragment uit het voorwoord.

    01-07-2012, 22:15 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziektempel.

    Hoewel ik niet bij een kerk ben aangesloten, loop ik zo nu en dan toch graag Godshuis binnen. Zoals gisteren, even een momentje van bezinning. Ik had geluk, de organist bespeelde het kerkorgel. Geen Bose (speaker) kan daar tegenop. Geweldig!, vooral de momenten dat alle registers worden opengetrokken, waarbij de sound je lichaam doet trillen.

    Even kwam in mij op, bijna respectloos, de organist te vragen vooral veel van die zware tonen te spelen, zodat het vastzittend slijm mijn longen uit wordt gespeeld. Al googelend bleek mij achteraf dat mijn gedachten helemaal niet zo oneerbiedig waren. In de 16e en 17e eeuw werd in Nederland het kerkorgel helemaal niet voor kerkdiensten gebruikt. Zonder religieuze (bij)bedoelingen werd er concerten meegegeven. Nooit heeft ons land zoveel ‘concertzalen’ gehad, met een akoestiek om met je oren van te smullen.

    Nadat de organist was uitgespeeld genoot ik in serene rust nog even na.

    30-06-2012, 08:55 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jemig.

    Hoewel ik geen idee heb of de regels tegenwoordig soepeler worden gehanteerd, denk ik dat nog steeds bepaalde voornamen bij geboorte-aangifte niet worden geaccepteerd. Maar goed ook, want het kind moet het met die naam z'n/d'r hele leven doen.

    Deze gedachte kwam in mij op, bij het kijken naar de voetbalwedstrijd Portugal - Spanje, toen in de zestigste minuut David Silva werd gewisseld voor Jesús Navas. "Jezus, wat een wissel." "Uhhh, wat een naam van die wisselspeler." Bij mijn weten is de voornaam Jezus in Nederland nog steeds verboden. Nou ja, niet bij het bevolkingsregister te registreren, kennelijk uit respect voor de Bijbelse geschiedenis.

    Daar lijkt mij overigens wel iets voor te zeggen. Van de andere kant kan "Jezus" dan niet meer als vloeken worden beschouwd. Ook niet erg, tegenwoordig heeft "kut" (in taalgebruik) het al lang van Jezus gewonnen.

    Het valt af te vragen of het verbieden van die voornaam, in Europees verband nog valt te handhaven. Als Jesús voor katholiek Spanje geen probleem is, waarom zouden wij daar dan nog moeilijk over doen Trouwens, waarom mag een Spaanse buurman wel Jezus heten en jouw kind niet?! Zo erg mag er toch niet worden gediscrimineerd?!

    Vast staat dat bij Spanje Jesús ook het verschil niet wist te maken. Daar waren simpelweg de 0-0 strafschoppen voor nodig.

    28-06-2012, 00:01 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan de verkeerde kant van de navel.

    Is het MCA nou echt een k**-ziekenhuis, zijn wij te meegaand geweest en hadden we meer op onze poot moeten spelen, of hebben we gewoon pech?!  We, want daarmee bedoel ik ook de vreselijk slechte ervaring die mijn Truus vorig jaar met een KNO-arts had. (zie haar In Memoriam op mijn site, 1 april 2011: www.kroondomein.com) Gezien onze ervaring met die arrogante specialist, zou hij bij mij nog geen pleister mogen plakken. Mijn bezoek aan het ziekenhuis van vandaag ging erg op een déjà vu lijken.

    De uroloog wilde een echo gemaakt hebben. “Ontbloot u uw bovenkant maar,” werd mij achter de dubbele deur verzocht.“Ik denk dat er meer ontbloot moet worden”, gaf ik als repliek om te laten weten dat ik er klaar voor was. Het hele weekend had ik mij immers op het nare onderzoek voorbereid. “Nee hoor, uw bovenkant volstaat voorlopig.”Het leek er op dat er meer was te verwachten en dat de spanning alleen maar werd opgevoerd.

    Met een gelei gestuurd apparaat, waarmee tegelijk foto’s werden gemaakt, werd mijn lichaam boven mijn navel volledig afgetast. Veel minutieuzer dan er al in januari was gebeurd. In die tussentijd onderging ik een diepte-interview, waarmee de echoloog (zo zal zo’n man toch wel heten) zich een beeld kon vormen over mijn klachten. “U kunt van de bank komen hoor, we zijn klaar.” “Maar u bent nog niet onder m’n navel geweest, terwijl ik juist daar de klachten heb.” “Ik heb al uw organen nagelopen en dat ziet er allemaal prima uit.” “Ja maar, dat is in januari, misschien minder minutieus, ook al onderzocht. Mijn klachten moeten lager gezocht worden.” Ik kreeg een willig oor, maar alleen dat. “Tja, dat vind ik ook wel vreemd, maar ja de uroloog heeft uitdrukkelijk om dit onderzoek gevraagd. Ik kan zijn bedoelingen daar achter ook niet raden.” “Maar als er onder mijn navel  (ik blijf mijn klachten heel subtiel omschrijven)nog een onderzoek plaats moet vinden, gebeurd dat dan ook met een echo?” “Ja zeker.” “Nou kom op dan, ik maak mij erg veel zorgen omdat ik weet dat ik daar geen ‘griepie’ kan hebben. Kijk dan gelijk effe.” “Tja, dat klinkt flauw (nou, veel meer dan dat),  maar daar heb ik dan toch weer de opdracht van de uroloog voor nodig.” “Dat vind ik letterlijk en figuurlijk zwaar kloten. Zet dat alsjeblieft in je rapportage.” Zijn glimlach onthulde dat die wens niet in vervulling ging.

    Ruim een half jaar maak ik mij al zorgen over datgene waardoor mijn klachten worden veroorzaakt. Morgen over een week mag ik bij de uroloog terugkomen om (waarschijnlijk) te horen dat alles in orde is. Misschien is het dan positief dat, in het ergste geval, er geen uitzaaiingen zijn. Ik zal dan toch op een verder onderzoek moeten aandringen(?!) Ik vind dat echt om gek van te worden. Is dat nou de gezondheidszorg waar wij zo trots op mogen zijn?! De gezondheidszorg waar trouwens nog verder in wordt gesneden?! 

    Het valt te vrezen dat ik nog menigmaal over de inefficiëntie van de zorg zal schrijven. Bij leven en wel zijn, naar ik hoop. 

    25-06-2012, 22:55 Geschreven door kroontjespen
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/06-08/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kijk ook eens fijn
    op mijn kroondomein!


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.nl - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jou eigen blog!